Filmklub – Made in Hungaria

2011. április 18-án hétfőn 18 órakor vetítjük Fonyó Gergely : Made in Hungaria című filmjét „Csavard fel a szőnyeget…”- Retro hangulatban című sorozatban a könyvtár médiatárában.

A film adatai:
Fonyó Gergely : Made in Hungaria
2009-ben készült magyar zenés vígjáték, 110 perc

A hatvanas évek elején a magyar fiatalokat elbűvölte Amerika: a rágógumi, a kóla és a rock and roll. Mindenki arról álmodozott, hogy disszidálni fog. Miki viszont visszatér Budapestre, hogy megvalósítsa álmát és ő legyen az új Jerry Lee Lewis. A régi barátai azonban elfordulnak tőle, az új vezért, Rönét, a csókkirályt követik. A szerelme, Vera is új fiúval jár. Miki benevez a tehetségkutató versenyre, a Ki-Mit-Tudra. A mindent elsöprő zenéjével óriási sikert arat, az elveszett szerelmét és barátait is sikerül visszahódítania. A Fenyő Miklós életét feldolgozó filmben a Hungária együttes legnépszerűbb számai csendülnek fel.

Alkotók:
rendező: Fonyó Gergely ; forgatókönyvíró: Tasnádi István, Köbli Norbert ; zeneszerző: Fenyő Miklós, Gulya Róbert ; operatőr: Csukás Sándor

Szereplő(k):
Szabó Kimmel Tamás (Miki) ; Kiss Tünde (Vera) ; Fenyő Iván (Röné) ; Valentin Titánia (Marina) ; Scherer Péter (Bigali) ; Dunai Tamás (Miki apja) ; Vándor Éva (Miki anyja)

Filmajánló:
http://www.youtube.com/watch?v=dSz3QKQR0Fo&feature=related

könyv
186355db
cd
4553db
dvd
5479db
diafilm
1471db
kotta
177db
hangoskönyv
1179db
to top