Médiatár

A filmek címére kattintva a katalógusrekordhoz jut, így amennyiben a DVD kölcsönzésben van, bejelentkezést követően rögtön előjegyezhető.

A leleményes Hugo [DVD-video] = Hugo
2011-ben készült, szinkronizált amerikai kalandfilm, 121 perc
Forgalmazza: Select’86 Kft.
.
A legtöbb nagy rendező életében eljön az a pont, amikor szakítani akar a jól bevált sémákkal és meglepően új utakra evez. Nincs ez másként az Oscar-díjas Martin Scorsese-vel sem, aki sötét bűnügyi filmjeit cserélte le egy üde családi kalandfilmre. A leleményes Hugobann (Hugo) nem lőnek halomra pókerező maffiózókat a füstös alagsorban, nem találkozunk a kedvenc színészekkel, Robert de Niróval, Joe Pescivel, de még a legújabb favorittal, Leonardo DiCaprióval sem. A helyszín nem Little Italy vagy Las Vegas, hanem Párizs, a főhősök pedig egy kisfiú és egy kislány, no meg a filmművészet egyik atyja, George Méliés. De vajon mi okozta a hirtelen váltást?
“Az a helyzet, hogy végre szerettem volna egy olyan filmet csinálni, amit a 12 éves kislányom, Francesca is megnézhet.” – nyilatkozta Scorsese. – “A legtöbb munkámat ugyanis még nem láthatta, annyira kegyetlenek: folyik a vér és mindenki csúnyán beszél. Francescával jó barátok vagyunk, rengeteg időt töltünk együtt, ezért munka közben egy kicsit az ő szemével is láthatom a világot.”
Hogy milyen is ez a világ? Izgalmas és látványos a javából! Az eredeti történet Brian Selznick tollából származik (The Invention of Hugo Cabret, 2007), a forgatókönyvet pedig John Logan írta. A sztori főhőse a 12 éves kis árva Hugo (Asa Butterfield), aki egy vonatállomás falai között él. Hugo egy nap megismerkedik egy különös kislánnyal (Chloe Grace Moretz), aki Georges Méliés (Ben Kingsley), a filmművészet nagy úttörőjének keresztlánya. A nagy találkozás szédületes események láncolatához vezet, amelynek eredményeként a gyerekek nem csupán a mozi mágiáját fedezik fel, de kiderül, milyen üzenetet hagyott hátra Hugo elhunyt édesapja egy robotszerű szerkezet, az automaton segítségével.
Rendező: Martin Scorsese ; író: Brian Selznick ; forgatókönyvíró: John Logan ; zeneszerző: Howard Shore ; operatőr: Robert Richardson ; Szereplők: Asa Butterfield (Hugo Cabret) ; Chloe Grace Moretz (Isabelle) ; Jude Law (Hugo apja) ; Christopher Lee (Monsieur Labisse) ; Helen McCrory (Mama Jeanne) ; Emily Mortimer (Lisette)
.

Rango [DVD-video] = Rango
2011-ben készült, szinkronizált amerikai animációs film, 107 perc
Forgalmazza: Select Video Kft.
.
Gore Verbinski, a Karib tenger kalózainak rendezője ezúttal egy animációs western film készítésébe vágta fejszéjét, és kivitelezte úgy, hogy megőrizte a poros vadnyugat stílusának minden jellegét és kellékét, miközben olyan humorral szőtte át, ami mindenkinek a szívébe lopja a western filmek régi/új hangulatát.
Rango, a jó, a rossz és a csúf is ebben a történetben. Nyugodtan éli kis hüllő életét, egy felhúzható játék hal, egy fél darab Barbie baba és egy műanyag pálmafa társaságában, miközben népszerűnek hiszi és játssza magát, egy akkora terráriumban, amit éppen három lépéssel át tud szelni. Aztán jön a zutty és a potty, hullnak az üvegek, Rango repül jobbra s balra, míg nem egy jó adag homokba landol az út szélén. Felismerve, hogy élete itt és most új irányt vett, felkerekedik, hogy civilizáció nyomait kutassa, miközben jó kaméleon módjára próbál elvegyülni a sivatagban…
Ez olyannyira nem sikerül neki, hogy meg sem áll kis lábaival egy Por nevű apró városkáig. A beolvadás itt sem megy könnyebben, a maguknak való helyiek bizarr szemmel nézik a hawaii ingbe bújtatott zöld teremtést. Messziről jött ember, ööö akarom mondani hüllő azt, mond amit akar, így Rango is előadja a maga kis színdarabját, amely hőstettekről és bátorságról regél. Sztorija alátámasztására egyből megkapja magának a rettegett héját ellenfeléül és hát szerencséjének köszönhetően ki is fekteti a madarat. Fél percbe sem telik bele és a csillogó seriffjelvény már ott is fityeg bajnokunk mellén. Jönnek a barátok és a szerelem is mintha rákacsintana, ám míg Rango még vígan sütkérezne a hamisan megszerzett dicsfényben, hamar rá kell ébredni, hogy egy seriffnek dolga is van. Feladata, hogy felkutassa a víz forrását, ugyanis Por városkáját a teljes kiszáradás fenyegeti. Ha nincs víz, nincs élet sem, így most vagy hőssé válik és megmenti a várost, vagy velük pusztul a sivatagban. Így maga mellé fogad pár újdonsült barátot, akikkel együtt indulnak a rejtélyek kinyomozására.
Rangót nem csak hebehurgya jelleme és komikus élete miatt szeretjük meg, hanem azért mert szegről-végről ő csak egy kaméleon, aki semmire nem vágyik jobban minthogy szeressék, hogy barátai legyenek, és ne csak egy műanyag terrárium kellékeihez tartozhasson. Jelenetről jelentre vetkőzi le szerepét és mutatja meg kis valóját, és szeretjük meg még jobban.
A történet végét természetesen nem lövöm le, ám kétségkívül nem mellőzi a western filmek minden klisé jelenetét és karakterét. Megvannak benne az igazságkereső farmerek, a minden hájjal megkent gazfickók, a korrupt törvényképviselők, a tágra nyílt szemű kisgyerekek, a kemény, mégis gyengéd nők, az alkoholista, szerencsejáték-függő kocsmalakók és a vad és csábító amazon… Eközben megkapjuk a jó és a rossz harcát, pisztolycsatákat láthatunk, majd a drámai tetőpontot, amikor minden veszni látszik.
Rendező: Gore Verbinski ; forgatókönyvíró: Gore Verbinski, John Logan, James Ward Byrkit ; zeneszerző: Hans Zimmer
.

Yona, a pingvinek királynője [DVD-video] =
Yonayona pengin / Yona Yona Penguin)

2009-ben készült, szinkronizált japán-francia animációs film
Forgalmazza: Gamma Home Entertainment
.
Yona minden este felölti pingvinjelmezét, és arról ábrándozik, hogy egyszer ő is repülni fog, ahogy egykor apja tette. Az ártalmatlan játék azonban rossz véget ér, mert az egyik ilyen alkalommal elrabolják. Az okozza vesztét, hogy összekeverik a nagy hírű Szárny nélküli Madárral, aki a legenda szerint megmenti majd Koboldvárost Bukabútól a Sötétség Császárától, a jelenleg 800 éves uralkodótól. Bár a kislány nem az, akinek hiszik, a lázadók tőle várják a csodát… Rendezte: Rintaro

.
 Szerelem a végzeten [DVD-video] = Serendipity
2001-ben készült, szinkronizált amerikai romantikus film, 90 perc
Forgalmazza: Gamma Home Entertaintmant Kft.
.
1990 telének egy, az ünnepi vásárlóktól nyüzsgő napján Jonathan-t és Sará-t összehozza a véletlen, no meg egy pár kötött kesztyű. Két idegen New York forgatagában, akik azonnal a kölcsönös vonzalom áldozatául esnek. Annak ellenére, hogy mindketten járnak valakivel, együtt töltik az estét Manhattanben kószálva úgy, hogy egymás nevét sem tudják. Ám mikor az éj elkerülhetetlenül véget ér, kénytelenek megtenni a következő lépést. A megbabonázott Jonathan azt javasolja, cseréljenek telefonszámot, ám Sara húzódozik, és azzal áll elõ, hogy bízzák közös jövőjüket a sorsra. Ha az ég egymásnak teremtette őket, mondja, akkor megtalálják útjukat egymás életébe. Ez lenne a terv. Ám a sors mást akar… Néhány évvel később Jonathan és Sara élete gyökeresen megváltozott, mindketten arra készülnek, hogy összekössék életüket valaki mással. Nincs mese, eljött az idő, engedniük kell kíváncsiságuknak, és fel kell kutatniuk egymást – kerül, amibe kerül. De vajon kicselezhetik-e a végzetet, és saját kezükbe vehetik-e a sorsot?
Rendező: Peter Chelsom ; forgatókönyvíró: Marc Klein ; operatőr: John de Borman ; zene: Alan Silvestri ; Szereplő(k): John Cusack (Jonathan Trager) ; Kate Beckinsale (Sara Thomas) ; John Corbett (Lars Hammond) ; Jeremy Piven (Dean) ; Molly Shannon (Eve) ; Gary Gerbrandt (Josh) ; Bridget Moynahan (Halley Buchanan)

Korábbi ajánlóinat a linkre kattintva is megtekintheti!

könyv
191015db
cd
4690db
dvd
5964db
diafilm
1517db
kotta
181db
hangoskönyv
1240db

vissza a teljes verzióra

to top