Médiatár

A filmek címére kattintva a katalógusrekordhoz jut, így a ha a DVD kölcsönzésben van, bejelentkezést követően rögtön előjegyezhető.

Barátok babával =  Friends with Kids
2011-ben készült, szinkronizált amerikai filmvígjáték, 103 perc

Rendező: Jennifer Westfeldt
Szereplők: Adam Scott (Jason Fryman), Jennifer Westfeld (Julie Keller), John Hamm (Ben),  Kristen Wig (Missy),  Maya Rudolph (Leslie), Chris O’Dowv (Alex),  Megan Fox (Mary Jane)
Forgalmazza: Pro Video Film & Distribution Kft.
Információhordozó: DVD-video
.
A Barátok babával szellemes és merész vígjáték egy baráti társaságról abban az életszakaszban, amikor szép sorjában jönnek a babák, és ezzel minden megváltozik. A társaság utolsó két szinglije látja, milyen hatással vannak a gyerekek a barátaik kapcsolatára, és úgy gondolják, lehet ezt máshogy is: elhatározzák, hogy gyereket közösen fognak nevelni, de járni nem egymással járnak. A szokatlan „kísérlet” rengeteg mulatságos helyzettel jár, ugyanakkor fontos és meglepő igazságok derülnek ki, miközben a társaság minden tagjának kétségei támadnak, mi is valójában a barátság, a család vagy az igaz szeretet.

.
Elhurcolva = Abduction
2011-ben készült, szinkronizált amerikai akcióthriller, 110 perc

Rendező: John Singleton
Szereplők : Taylor Lautner (Nathan), Lily Collins (Karen), Alfred Molina (Frank Burton), Jason Isaacs (Kevin), Maria Bello (Mara), Michael Nyqvist (Kozlov),  Sigourney Weaver (Dr. Bennett)
Forgalmazza: Gamma Home Entertainment
Információhordozó: DVD-video
.
Nathan éli a középiskolások megszokott életét. Suli, csajok, és minden, ami érdekel egy középiskolást. Egyik este azonban minden megváltozik. Barátnője megtalálja a fantomképét az elveszett gyerekek oldalán. rájön, szülei nem az igazi szülei, élete pedig egy hazugság, melyet gondosan felépítettek, egy sötét titkot leplezendő. Ahogy elkezdi összerakni valódi személyiségét, Nathant egy csapat képzett gyilkos veszi üldözőbe, arra kényszerítve, hogy az egyetlen személlyel meneküljön, akiben megbízik, szomszédjával, Karennel (Lilly Collins). Minden másodperc számít, ahogy Nathan és Karen próbál kitérni a bérgyilkosok és szövetségi ügynökök hada elől. De ahogy ellenfelei közelednek, Nathan rájön, hogy túlélésének – és biológiai apja rejtélyének megoldásának- egyetlen módja, ha felhagy a meneküléssel és a saját kezébe veszi az irányítást.
.
Fehér pokol = The Grey
2012-ben készült, szinkronizált amerikai thriller,  112 perc

Rendező: Joe Carnahan
Szereplők: Liam Neeson (Ottway) ; Frank Grillo (John Diaz) ; Dermot Mulroney (Talget) ; James Badge Dale (Lewenden) ; Joe Anderson (Flannery) ; Nonso Anozie (Burke) ; Dallas Roberts (Hendrick)
Forgalmazza:  Pro Video Film & Distribution Kft.
Információhordozó: DVD-video
.
Alaszkai olajmunkások jól megérdemelt pihenőjükre indulnak haza, ám repülőgépük a hóvihar miatt lezuhan a tundra kellős közepén. A katasztrófát mindössze nyolcan élik túl, köztük John Ottway (Liam Neeson) is, aki az olajcégnél az állatok támadásaitól óvja a dolgozókat, és akinek most minden tudására szükség van. Több száz mérföldre elzárva minden civilizációtól a csontig hatoló hideg, az éhség és a szerencsétlenség során elszenvedett sérülések mellett egy további halálos fenyegetéssel kell szembenézniük: egy csapat mindenre elszánt, éhes őrjöngő farkasokkal, melyeknek épp a vadászterületére zuhantak.
.
Flintstone család = The Flintstones
1994-ben készült, szinkronizált amerikai családi vígjáték, 92 perc

Rendező: Brian Levant
Szereplők: John Goodman (Frédi) ; Rick Moranis (Béni) ; Elizabeth Perkins (Vilma) ; Rosie O’Donnell (Irma)
Forgalmazza: Budapest Film Kft.
Információhordozó: DVD-video
.
A történet időszámításunk előtt 2 millió évvel ez előttre kalauzul el bennünket a kőkorszaki szakik világába, ahol két nem mindennapi család életébe csöppenünk bele. Frédi, a sárkánydaru közkedvelt kezelője, egy nap megnyerte a pályázatot: jutalma egy főnöki szék, meg egy gyönyörű titkárnő. Frédi nem is sejti, hogy hatalma, csak egy álnok elnök ármány műve. Vilmáék kegyelem-kenyerén él Beni és családja, ám aztán történik valami, amitől Frédi végre észhez tér… A kőkorszaki történet rajzfilmfigurái megelevenednek. Igazi poénparádé világsztárok előadásában!
.

A katedrális = The Pillars of the Earth
2010-ben készült német-kanadai drámasorozat, 360 perc

Rendező: Sergio Mimica-Gezzan
Szereplők: Rufus Sewell (Tamás az építőmester) ; Ian McShane (Waleran) ; Donald Sutherland (Bartholomew) ; Matthew MacFadyen (Fülöp perjel) ; Hayley Atwell (Aliena) ; Sarah Parish (Regan Hamleigh)
Forgalmazza: Budapest Film Kft.
Információhordozó: 4DVD-video
.
Ken Follett 1989-ben publikált mesterművét keveseknek kell bemutatni. A könyv jó híre szájról-szájra terjed, a mai napig évente több százezer példányszámos eladást produkál. Az egyetlen könyv, mely megjelenése után évekig képes volt a toplisták első helyét birtokolni. A regény filmváltozatára azonban közel huszonkét évet kellett várnunk. A Ridley Scott és Tony Scott hollywoodi rendező-producer testvérpár szárnyai alatt készült adaptációt a történet hossza miatt nyolc, – javarészben hazánkban – televízióra forgatott negyvenöt perces részben láthatjuk.
1120-ban egy angol, királyi hajó hajótörést szenved az angol partoknál. I. Henrik király egyetlen fiúörököse meghal, és Henrik halála után háborúzás indul meg a trónért. István, aki I. Henrik unokaöccse és Hódító Vilmos unokája, az egyház támogatása miatt megkapja a koronát, míg a Henrik lánya, Matild Henrik fattyjával, Gloucester-rel cselt sző, hogy visszaszerezzék a trónt. Mindeközben Tamás, egy építészmester kis családjával éhezve vándorol az erdőben, fedélt és ételt szeretnének maguknak tudni. Mindeközben Tamás álmokat dédelget a fejében, szeretne egy olyan katedrálist építeni, amelyre mindenki áhítattal nézhet fel, és korokon átívelő örök emlék maradhat. Miközben sorsuk összefonódik a boszorkányként megbélyegzett Ilonával, és annak fiával, Jack-kel, akikkel útjuk során találkoznak, úgy látszik, álma is valóra válhat, mert Kingsbridge apátságának temploma egyfajta isteni jelként épp most égett porig, s újat kellene építeni a helyére.
.
Mission : Impossible – Fantom protokoll
2011-ben készült, szinkronizált amerikai akciófilm, 133 perc

Rendező: Brad Bird
Szereplők: Tom Cruise (Ethan Hunt) ; Jeremy Renner (Brandt) ; Simon Pegg (Benji Dunn) ; Paula Patton (Jane Carter) ; Josh Holloway (Trevor Hanaway) ;  Michael Nyqvist (Kurt Hendricks)
Forgalmazza: Select’86 Kft.
Információhordozó: DVD-video
.
Nincs se tervük, se segítségük – de nincs más választásuk! Ethan Hunt ügynök (Tom Cruise) elitcsapatával (Jeremy Renner – A bosszúállók és Simon Pegg – Star Trek) kénytelen elrejtőzni a világ elől, mikor a Kreml felrobbantásáért az IMF-et teszik felelőssé, és embereit terroristának bélyegzik. Miközben az ügynökség nevét próbálják tisztázni, a csapat egy olyan összeesküvés nyomaira bukkan, melynek célja: kirobbantani a nukleáris háborút. A világ megmentése érdekében minden trükköt be kell vetniük, ami a kezük ügyébe kerül, ugyanis ez a küldetés minden eddiginél kockázatosabb, veszélyesebb és lehetetlenebb.
.
Rém hangosan és irtó közel = Extremely Loud and Incredibly Close
2011-ben készült, szinkronizált amerikai filmdráma, 124 perc

Rendező: Stephen Daldry
Szereplők: Thomas Horn (Oskar Schell) ; Tom Hanks (Thomas Schell Jr.); Sandra Bullock (Oskar’s Mother)
Forgalmazza: Pro Video Film & Distribution Kft.
Információhordozó: DVD-video
.
Oskar nem átlagos fiú. Amatőr feltaláló, felfedező, csillagász, zenész és ékszertervező. Imádott apja (Tom Hanks) a 2001. szeptember 11-i terrortámadás idején az egyik toronyházban dolgozott. Fia a temetése után talál egy kulcsot, és meggyőződésévé válik, hogy apja hagyott számára egy üzenetet: csak meg kell találnia a zárat, melyet a kulcs nyit. Útnak indul: bebarangolja New Yorkot, sokféle emberrel ismerkedik meg, sokféle sorssal találkozik. Gyásszal, örömmel, szeretettel és gyűlölettel. Míg anyja (Sandra Bullock) egyre jobban bezárkózik saját gyászába, előtte új világok nyílnak meg: melyek talán segítenek, hogy elviselje az elviselhetetlennek tűnő veszteséget.
.
Sherlock Holmes 2. : Árnyjáték = Sherlock Holmes 2. : A Game of Shadows 2011-ben készült, szinkronizált amerikai akciófilm, 123 perc

Rendező: Guy Ritchie
Szereplők: Robert Downey Jr. (Sherlock Holmes) ; Jude Law (Dr. John Watson) ; Jared Harris (Moriaty professzor) ; Noomi Rapace (Sim)
Forgalmazza: Pro Video Film & Distribution Kft.
Információhordozó: DVD-video
.
A világ leghíresebb és legokosabb magándetektívje (Robert Downey Jr.) visszatér – és vár rá néhány nagy meglepetés. Végre emberére akad, nyomába eredhet annak a zseniális bűnözőnek, aki mindarra képes, amire ő csak a rossz szolgálatában. Moriarty professzor (Jared Harris) lelkiismeret-furdalás nélkül követi el a legvadabb bűntényeket. Ha érdekei úgy kívánják, még az osztrák koronaherceget is képes meggyilkolni. Miközben Watson (Jude Law) az esküvőjére készül, társa nyakig merül az ügybe, és nemcsak a doktort, hanem saját, szintén zseniális bátyját (Stephen Fry) és egy gyönyörű, de veszélyes jósnőt (Noomi Rapace) is magával ránt. Egész Európán keresztül folyik az üldözés, és a professzor egy lépéssel mindig előttük jár.
.
A szerelem konyhája  = Love’s kitchen
2011-ben készült, szinkronizált angol romantikus vígjáték, 90 perc

Rendező, forgatókönyvíró: James Hacking
Szereplők: Dougray Scott (Rob Haley) ; Claire Forlani (Kate Templeton) ; Simon Callow (Guy Witherspoon) ; Lee Boardman (Loz) ; Pamela Binns (Kis öreg hölgy) ; Peter Bowles (Max Templeton)
Forgalmazza: ADS Service Kft.
Információhordozó: DVD-video
.
Rob Haley (Dougray Scott) tehetséges séf Londonban. Vendéglője jó hírű, minden csodálatos körülötte mindaddig, míg autóbalesetben el nem veszíti feleségét. Búskomorsága még inkább elmélyül, mikor egy ételkritikus lehúzza éttermét. Régi jó barátja, a világhírű Gordon Ramsay tanácsára megvásárol egy rossz állapotban lévő, vidéki vendéglőt, hogy ínyenceknek való éttermet hozzon létre a helyén. Nem számít arra, hogy egyik első vendége egy híres amerikai ételkritikus, Kate Templeton (Claire Forlani) lesz. Bár Kate nem sok jóra számít, Rob messze nem átlagos desszertje leveszi a lábáról. Lassacskán mindketten ráébrednek, hogy az igazi boldogság receptje egy adag csapatmunkából, s jó adag szerelemből áll…
.
Szívrablók  = L’ arnacoeur
2010-ben készült francia-monacói romantikus vígjáték, 101 perc

Rendező: Pascal Chaumeil
Szereplők: ; Romain Duris (Alex Lippi) ; Vanessa Paradis (Juliette Van Der Becq) ; Julie Ferrier (Mélanie) ; François Damiens (Marc) ; Héléna Noguerra (Sophie) ; Andrew Lincoln (Jonathan Alcot)
Forgalmazza: Budapest Film Kft.
Információhordozó: DVD-video
.
A Szívrablók Alexről és nővéréről szól, akik furcsa vállalkozást működtetnek: párkapcsolatokat szakítanak meg. Munkájuk bármennyire is erkölcstelen, ennek is megvannak a maga szabályai. Első szabály: Boldog párt nem szabad elszakítani! Második szabály: Munkában nincs szerelem! Egy nap felbéreli őket egy gazdag férfi, hogy intézzék el lánya szakítását, aki épp férjhez menni készül. Kis utánajárás után Alexék számára világossá válik, hogy tökéletesen boldog párral van dolguk, ám a testvérek pénzügyeik rendezése érdekében készek megszegni első számú szabályukat. A bajt tovább tetézi néhány közösen eltöltött nap a menyasszonnyal, és Alex, a vérprofi szívrabló kezdi elveszíteni a fejét – megszegi a második szabályt.
.
Titkos ajtó = The Door in the Floor
2004-ben készült amerikai romantikus filmdráma, 107 perc

Rendező: Tod Williams
Sszereplők: Jeff Bridges (Ted Cole) ; Kim Basinger (Marion Cole) ; Jon Foster (Eddie O’Hare)
Forgalmazza: Budapest Film Kft.
Információhordozó: DVD-video
.
A film John Irving “A Widow for a Year” című regénye alapján készült. A sikeres gyermekkönyv-író, Ted Cole (Jeff Bridges) és szépséges felesége, Marion (Kim Basinger) a külső szemlélő számára a tökéletes álompárnak tűnik: gazdagok, és boldog házasságban élnek. A látszat azonban csal: a házaspár kapcsolata egy tragédia folytán megromlott, olyannyira elhidegültek egymástól, hogy képtelenek szembenézni a problémáikkal. Minden megváltozni látszik, mikor Ted alkalmazásba veszi Eddie O’Hare-t (Jon Foster), a fiatal gyakornokot. Az új asszisztens nem csupán a munkában jelent segítséget, de úgy tűnik, problémáik megoldásának kulcsa is az ő kezében van.
.
Vaslady =  The Iron Lady
2011-ben készült, szinkronizált angol életrajzi filmdráma, 105 perc

Rendező: Phyllida Lloyd
Szereplők: Meryl Streep (Margaret Thatcher) ; Jim Broadbent (Denis Thatcher) ; Iain Glen (Alfred Roberts) ; Olivia Colman (Carol Thatcher) ; Anthony Head (Geoffrey Howe) ; Nicholas Farrell (Airey Neave)
Forgalmazza: ADS Service Kft.
Információhordozó: DVD-video
.
A film Margaret Thatchernek állít emléket, aki a nyugati világ első női miniszterelnökeként ledöntötte a korlátokat nemek és osztályok között, és egy addig férfiak uralta világban Nagy-Britannia élére állt. Az egyik oldalon a XX. század legnagyobb formátumú politikus hölgyének diadalmenete, a másikon a magánember áldozata látható – a szálak végül meglepő és bensőséges portréját adják rendkívüli és összetett személyiségének. Főszerepben az Oscar-díjas Meryl Streepet (Mamma Mia!, Az ördög Pradát visel, Az órák) láthatjuk, férjét a szintén Oscar-díjas Jim Broadbent (Az ifjú Viktória királynő, Harry Potter és a félvér herceg, A vérdíj) alakítja.

könyv
191951db
cd
4690db
dvd
6036db
diafilm
1527db
kotta
181db
hangoskönyv
1246db

vissza a teljes verzióra

to top