Filmklub – Julie & Julia : Két nő, egy recept

2011. február 28án hétfőn 18 órakor vetítjük Nora Ephron: Julie & Julia-Két nő, egy recept című filmjétBon appétit! – Gasztronia felsőfokoncímű sorozatban a könyvtár médiatárában.

A film adatai:
Nora Ephron: Julie & Julia – Két nő, egy recept (Julie & Julia)
2009-ben készült amerikai vígjáték, 120 perc

A Julie & Julia két nő ínycsiklandozó, igaz története. Julie, a harmincas írónő alkotói válságban szenved. Egy szakácslegenda megihleti az irodai munkájába belefásult fiatal lányt, és meggyőzi: érdemes belekóstolni az élet örömeibe.
Julia Child (Meryl Streep) élete és szakácskönyve hatására Julie Powell (Amy Adams) , a szárnyát bontogató gasztroblogger elhatározza hogy egy év alatt megfőzi példaképe mind az 524 receptjét, és internetes blogban számol be az ezzel kapcsolatos élményeiről.
Julia Child élete is megelevenedik, aki a második világháború után Párizsba költözik külszolgálatot teljesítő férjével. Az asszony elfoglaltságot keres és talál is magának. Érdeklődése a francia konyhaművészet felé fordul, felfedezvén, hogy az evés a társadalmi érintkezés egyik formája, és a hozzávaló ételt művészi módon is el lehet készíteni. Játéknak indul, de szenvedély lesz belőle, és nem mellékesen híressé teszi íróját.
A mellékszerepben Stanley Tuccival Nora Ephron rendező étvágygerjesztő vígjátékot készített életörömről, szenvedélyről és persze a francia konyha egyik alapvető hozzávalójáról, a vajról. Bon appétit!

Alkotó(k):
rendező, forgatókönyvíró: Nora Ephron ; operatőr: Stephen Goldblatt ; zeneszerző: Alexandre Desplat

Szereplő(k:)
Meryl Streep (Julia Child) ; Linda Emond (Simone) ; Stanley Tucci (Paul Child) ; Amy Adams (Julie) ; Chris Messina (Eric Powell)

Díjak és jelölések:
Golden Globe díj (2010) – Legjobb színésznő – zenés film és vígjáték kategória: Meryl Streep
BAFTA-díj (2010) – Legjobb női alakítás jelölés: Meryl Streep
Golden Globe díj (2010) – Legjobb film – zenés film és vígjáték kategória jelölés
Oscar-díj (2010) – Legjobb női alakítás jelölés: Meryl Streep

könyv
191951db
cd
4690db
dvd
6036db
diafilm
1527db
kotta
181db
hangoskönyv
1246db

vissza a teljes verzióra

to top