Filmajánló : Házasság világnapja

A Házasság világnapja minden év február második vasárnapja.
Közel két évtizede Angliából indult el ez a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A házasság hetét – amelyhez hazai és nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személyiség csatlakozott kifejezve elköteleződését a házasság, a család ügye iránt – mára 4 kontinens 21 országában ünneplik. …
.
.
0213_27_idegen_igen27 idegen igen igen = 27 Dresses
2008-ban készült, szinkronizált amerikai romantikus filmvígjáték, 106 perc

.
rendező: Anne Fletcher
forgatókönyvíró: Aline Brosh McKenna
operatőr: Peter James
jelmeztervező: Catherine Marie Thomas
zene: Randy Edelman
szereplők: Katherine Heigl (Jane), James Marsden (Kevin), Malin Akerman (Tess), Edward Burns
forgalmazó: Fórum Home Entertainment Hungary Kft.
információhordozó: DVD
.
Jane egy olyan lány, aki már 27-szer volt nyoszolyólány és úgy néz ki, hogy továbbra sem léphet elő menyasszonnyá – álmai férfija ugyanis nem mást akar elvenni, mint a testvérét. Vajon örökre pártában marad, vagy végül sikerül meghódítania szerelmét, esetleg egy új pasi bukkan fel a színen?
Jane egy idealista, végtelenül romantikus és mindenkinél önzetlenebb nő. Ugyanakkor pedig állandó résztvevője mindenféle esküvői és lakodalmi rendezvényeknek, bár a saját boldogsága még látóhatáron belül sincs. Ám amikor Jane húga, Tess iránt saját főnöke, George lobban szerelemre (s, akibe titkon Jane is szerelmes), hősnőnk kénytelen felülvizsgálni eddigi “örökké-csak-koszorúslány” életstílusát. Jane mindig is jó volt abban, hogy odafigyeljen másokra, saját boldogságáról azonban képtelen gondoskodni. Egy emlékezetes estén Jane éppen kénytelen ingázni két esküvői fogadás között a Manhattan-Brooklyn vonalon, a nem mindennapi teljesítménynek pedig véletlenül szemtanúja lesz Kevin, a riporter, aki nagyszerű sztorit szimatol. Szerinte Jane, az esküvőfüggő története temérdek kaput nyit majd meg előtte a magazinon belül. Kevin minden olyasmire cinizmussal tekint, ami Jane számára kedves, így nem igazán jönnek ki egymással. Aztán megjelenik Tess és megkéri nővérét, hogy szervezzen egy újabb menyegzőt: Tess-ét és George-ét. Jane érzelmei a férfi iránt azonban megdöbbentő végkifejlethez, és talán egy új élet kezdetéhez vezetnek..
.
.
0208_alljon_meg_a_naszmenet2Álljon meg a nászmenet!
= My Best Friend’s Wedding
1997-ben készült, szinkronizált amerikai romantikus filmvígjáték, 100 perc

.
rendező: P.J. Hogan
forgatókönyvíró: Ronald Bass
operatőr: Kovács László
zene: James Newton Howard
szereplők: Julia Roberts (Julianne Potter), Dermot Mulroney (Michael O’Neil), Cameron Diaz (Kimberly Wallace), Rupert Everett (George Downes)
forgalmazó: InterCom
információhordozó: DVD
.
Julianne (Julia Roberts) és Michael (Dermot Mulroney) elválaszthatatlanok. Kamaszkori szerelmük hamar őszinte barátsággá változott, és ők nem is akarnak ezen változtatni. Aztán, mint derült égből a villámcsapás, Michael egy napon bejelenti, hogy megnősül: feleségül veszi egy milliomos gyönyörű lányát, Kimberlyt (Cameron Diaz). Julianne rádöbben, hogy eddigi életét óriási tévedésben és önámításban élte: hiszen szerelmes a legjobb barátjába! Azonnal nekilát, hogy megváltoztassa az események menetét, és őt vezesse oltár elé az ifjú vőlegény. Az akció első lépése: szerezni magának egy álkérőt, aki majd féltékenységet ébreszt Michaelben.
.
.
0208_Anyád_napjaAnyád napja = Monster-in-Law
2005-ben készült, szinkronizált német-amerikai romantikus filmvígjáték, 97 perc

.
rendező: Robert Luketic
forgatókönyvíró: Anya Kochoff
operatőr: Russell Carpenter
zene: David Newman Rosey
szereplők: Jennifer Lopez (Charlotte “Charlie” Cantilini), Jane Fonda (Viola Fields), Michael Vartan (Kevin Fields), Wanda Sykes (Ruby)
forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.
információhordozó: DVD
.
Charlie Cantilini úgy érzi végre megtalálta álmai férfiját Kevin Fields személyében. És ezt a hitét nem is képes megingatni semmi, addig, míg nem találkozik Viola-val, Kevin anyjával, aki szerint – úgy általában is senki, de – Charlie végképp nem alkalmas az ő kicsi fia feleségének, és mindent megtesz azért, hogy elvegye az ifjú menyasszony kedvét a házasságtól… Charlie nem esik kétségbe, és úgy dönt, felveszi az elé vetett kesztyűt. Megkezdődik a harc, amelynek nem kisebb a tétje, mint hogy melyikük legyen a család Első Asszonya.
.
.
0208_Apósok akcióbanApósok akcióban = The In-Laws
2003-ban készült, szinkronizált amerikai-német akció-vígjáték, 93 perc

.
rendező: Andrew Fleming
forgatókönyvíró: Andrew Fleming
operatőr: Alexander Gruszynski
zene: Klaus Badelt, John Powell
szereplők: Michael Douglas (Steve Tobias), Albert Brooks (Jerry Peyser), Robin Tunney (Angela Harris), Lindsay Sloane (Melissa Peyser), Maria Ricossa (Katherine Peyser), Ryan Reynolds (Marc Tobias), David Suchet (Thibodoux)
forgalmazó: InterCom
információhordozó: DVD
.
Mit szeret egy ortopéd orvos? A jól ápolt lábakat, a nyugodt, előre kiszámítható mindennapokat és a könnyű vacsorákat. Dr. Jerome Peyser ezen kívül még azt is szeretné, hogy egy szem lánya igazi álomesküvőn mondhassa ki a boldogító igent választottjának. Akivel nincs is baj – csak az apjával. Mert a jövendő apóstárs kissé zűrös figura. Számára egy átlagos nap reggeli pisztolypárbajból, délelőtti repülőgép-eltérítésből, ebéd után könnyű, pihentető autós üldözésből és este egy nemzetközi fegyvercsempész-banda leleplezéséből áll. Ő ugyanis – bár megpróbálja letagadni – a CIA legtitkosabb ügynöke. És sajnos, a munkája állandóan összekeveredik a magánéletével. Így aztán, míg az örömszülők gyermekeik lakodalmát készítik elő, kénytelenek részt venni néhány kalandban. Az egyikük élvezi, a másik pedig szeretne sírva fakadni. Mert amióta ez az ügynök megjelent az életében, ejtőernyővel kellett leugrania egy felhőkarcolóról, fel kellett falnia egy óriáskígyót, és most a fegyvercsempész-maffia főhadiszállásán kiderül, hogy a banda feje elvárja vendégeitől, hogy kis piros tangában vegyenek vele egy csiklandós fürdőt…
.
.
0208_Ara csak egy van1Ara csak egy van = Gray Matters
2006-ban készült, szinkronizált amerikai romantikus filmvígjáték, 93 perc

.
rendező, forgatókönyvíró: Sue Kramer
zeneszerző: Andrew Hollander
operatőr: John S. Bartley
szereplők: Heather Graham (Gray), Tom Cavanagh (Sam), Bridget Moynahan (Charlie), Molly Shannon (Carrie), Alan Cumming (Gordy), Sissy Spacek (Sydney)
forgalmazó: Gamma Home Entertainment
információhordozó: DVD
.
Gray és Sam testvérek, legjobb barátok és szobatársak is. A lány relkámszakember, a fiú sebészgyakornok. Az elválaszthatatlan pár még Samnek barátnőt találni is együtt megy. Megismerkednek Charlie-val, aki rögtön megtetszik Samnek. Egyre több időt töltenek együtt, és úgy tűnik, Gray is vonzódni kezd Charlie-hoz. A dolgok a feje tetejére állnak, és amikor a lány pszichiátere nem tud segíteni, bedobja magát egy munkatárs és egy taxisofőr. Vajon sikerül Graynek rendbe tenni a dolgokat?
.
.
0210_Bazi_nagy_francia_lagzikBazi nagy francia lagzik
= Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu?
2014-ben készült, szinkronizált francia romantikus filmvígjáték, 97 perc
.
rendező: Philippe de Chauveron
forggatókönyvíró: Philippe de Chauveron, Guy Laurent
operatőr: Vincent Mathias
zene: Marc Chouarain
szereplők: Christian Clavier (Claude Verneuil) ; Chantal Lauby (Marie Verneuil) ; Ary Abittan (David Benichou)
forgalmazó: MTVA
információhordozó: DVD
.
Claude Verneuil és felesége, Marie katolikus szellemben nevelték fel négy lányukat, Isabelle-t, Odile-t, Ségolene-t és Laure-t. A három legidősebb közülük már megházasodott, szüleik legnagyobb tragédiájára mindegyikük más-más vallású és etnikumú, szefárd zsidó, muszlim arab és kínai férjekhez. A Verneiul szülők mindent megtesznek azért, hogy azt láttassák, elfogadják vejeiket, de nehezükre esik tagadni előítéleteiket: a családi összejövetelek így csupa kellemetlenséget tartogatnak számukra. A házaspár utolsó reménye a legfiatalabb lányukban van, és azt remélik, hogy Laure egy napon majd egy katolikus férfit visz haza bemutatni a családnak. Elkeseredésükben a család régi barátjának agglegény fiát is megpróbálják összeboronálni lányukat. Nem tudják, hogy Laure-nak már van egy választottja, akihez hozzá is szeretne menni feleségül. Amikor Laure bejelenti nekik, hogy választottja katolikus és Charles-nak hívják, a szülők fellélegeznek, és még azt is elnézik neki, hogy a férfi színészként dolgozik. Az első találkozáskor azonban döbbenten veszik tudomásuk, hogy a férfi színes bőrű bevándorló, szülei Afrikában élnek.
.
.
0208_bazi_nagy_gorog_lagziBazi nagy görög lagzi = My Big Fat Greek Wedding
2001-ben készült, szinkronizált amerikai-kanadai romantikus filmvígjáték, 91 perc

.
rendező: Joel Zwick
forgatókönyvíró: Nia Vardalos
operatőr: Jeff Jur
zene: Chris Wilson, Xandy Janko
szereplők: Nia Vardalos (Toula Portokalos), John Corbett (Ian Miller), Michael Constantine (Gus Portokalos), Laine Kazan (Maria Portokalos), Andrea Martin (Voula nagynéni), Joey Fatone (Angelo)
forgalmazó: InterCom
információhordozó: DVD
.
Mire vágyik egy apa? Természetesen arra, hogy a lánya menjen férjhez valami rendes, megbízható férfihoz. Mire vágyik egy görög apa? Természetesen arra, hogy a lánya menjen hozzá egy görög férfihoz, aki lehetőleg még rendes is.
Toula 30 éves, szülei chicagói éttermében, a Táncoló Zorbában dolgozik, elhanyagolja magát, és családja legnagyobb rémületére semmi jelét nem mutatja, hogy kedve volna végre megházasodni és gyerekeket szülni. Az apja már bármilyen vővel kiegyezne. Pontosabban: majdnem bármilyennel. De Toula, az örök lázadó egyszer csak megszabadul a szemüvegétől, egyre szexibben öltözik, senkinek nem árulja el, mivel tölti az estéit, és végül bemutatja álmai férfiát, Iant, aki szőke, nem görög, és még vegetáriánus is. Elszabadul a pokol! De nincs mese: az apának el kell viselnie Iant, Iannek el kell viselnie új családját, és Toulának el kell viselnie, hogy szerettei képtelenek elviselni egymást…
.
.
0208_Bazi nagy latin lagziBazi nagy latin lagzi = Mi Casa, Su Casa
2003-ban készült, szinkronizált amerikai romantikus
filmvígjáték, 64 perc
.
rendező: Bryan Lewis
forgatókönyvíró: Steven Baer
zeneszerző: Jon McCallum
operatőr: Thaddeus Wadleigh
szereplők: Laura Elena Harring (Catalina), Roy Werner (Donald), Gerardo Mejía (Miguel Sanchez),Margaret Scarborough (Barbara), VictoriaRegina (Juanita), Frank Gallegos (Tobias)
forgalmazó: Klub Publishing Kft.
információhordozó: DVD
.
Donald bármire hajlandó, hogy megtarthassa jól menő éttermét, amit válni készülő felesége és undok anyósa el akar adni. A férfi kétségbeesésében elvállalja egykori kertészei ajánlatát, akik hatalmas pénzt nyertek a lottón. Kivásárolják az éttermet, amennyiben Donald elveszi a húgukat, a kikapós Juanitát, akitől reszket egész Mexikó. Donald gyanakszik ugyan, ám igent mond, nem is sejtve, hogy micsoda pokoli lagzi vár rá…
.
.
0208_A csajok háborújaA csajok háborúja = Bride Wars
2009-ben készült, szinkronizált amerikai romantikus filmvígjáték, 85 perc

.
rendező: Gary Winick
forgatókönyvíró: Greg DePaul, Casey Wilson, June Diane Raphael
zeneszerző: Ed Shearmur
operatőr: Frederick Elmes
szereplők: Anne Hathaway (Emma), Kate Hudson (Liv), Candice Bergen (Marion St. Claire), Kristen Johnston (Deb), Bryan Greenberg (Nate), Steve Howey (Daniel)
forgalmazó: InterCom
információhordozó: DVD
.
Emma (Anne Hathaway) és Liv (Kate Hudson) gyermekkoruk óta barátnők, nincs titkuk egymás előtt, még az esküvőről is ugyanazt gondolják. Arra azért ők sem számítanak, hogy ugyanarra a napra, ugyanarra a helyszínre sikerül szervezniük mindent. A kínos baki persze betesz a barátságnak, és kitör a háború. Hihetetlen versengés indul el köztük: az esküvő helyszíne, a felszolgálók, a vendégek; mindent és mindenkit belevonnak kétszemélyes háborújukba…
Semmitől sem riadnak vissza, hogy tönkretegyék a drága barátnő nagy napját.
.
.
0208_Férjhez mész mert azt mondtamFérjhez mész mert azt mondtam
= Because I Said So
2007-ben készült, szinkronizált amerikai romantikus filmvígjáték, 107 perc

.
rendező: Michael Lehmann
forgatókönyvíró: Karen Leigh Hopkins, Jessie Nelson
zeneszerző: David Kitay
operatőr: Julio Macat
szereplők: Diane Keaton (Daphne), Mandy Moore (Milly), Gabriel Macht (Johnny), Tom Everett Scott (Jason), Lauren Graham (Maggie), Piper Perabo (Mae), Stephen Collins (Joe)
forgalmazó: SPI International Magyarország Kft.
információhordozó: DVD
.
Daphne Wilder három lány büszke édesanyja, irántuk érzett szeretete nem ismer határokat. Maggie pszichológusként dolgozik, ő a legérettebb a nővérek közül. Mae szemtelen és szexis; a bizonytalan, de imádnivaló Milly pedig légypapírként vonzza magához a férfiakat. Daphne tudja ezt és ezért elhatározza, hogy megakadályozza legkisebb gyermekét abban, hogy ugyanazokat a hibákat kövesse el, amiket ő is elkövetett annak idején. Össze akarja hozni lányát a tökéletes férfivel, úgyhogy a lány tudtán kívül felad egy hirdetést Milly nevében egy netes társkereső oldalon. Ezzel aztán komikus és zűrzavaros ügyek lavináját indítja el. A cél nemes, az eszközök talán nem a megfelelőbbek – dehát mindent a szerelemért. Anya és lánya feszül egymásnak ebben a “házi háborúban”; most kiderül, milyen hatalmas erő az anyai szeretet. Végül lányai ráébresztik Daphne-t, hogy ez a szeretet néha többet árt, mint amennyit használ…
.
.
0208_Házasság olasz módraHázasság olasz módra = Matrimonio all’italiana
196
4-ben készült, szinkronizált olasz romantikus filmdráma, 95 perc
.
rendező: Vittorio de Sica
író: Eduardo De Filippo
forgatókönyvíró: Leonardo Benvenuti, Renato Castellani, Piero De Bernardi, Eduardo De Filippo,Tonino Guerra
zeneszerző: Armando Trovajoli
operatőr: Roberto Gerardi
szereplők: Sophia Loren (Filumena), Marcello Mastroianni (Domenico), Aldo Puglisi (Alfredo), Tecla Scarano (Rosalina)
információhordozó: DVD
.
Filumena Marturano tizenhét éves korában került az egyik nápolyi nyilvánosházba, mert otthon már nem tudtak neki enni adni. Itt ismerte meg a háború alatt, egy bombatámadás zűrzavarában Domenico Sorianit, a jóképű, vagyonos kávéház-tulajdonost. A futó ismeretségből évekig tartó viszony lett. Domenico azonban cselédsorban tartja szeretőjét, aki hosszú évek után végre fellázad sanyarú sorsa ellen.
.
Díjak és jelölések
Golden Globe-díj (1965) – Legjobb színésznő – zenés film és vígjáték kategória jelölés: Sophia Loren
Oscar-díj (1965) – Legjobb női alakítás jelölés: Sophia Loren
.
.
0208_Házasokk!Házasokk! = The Knot
2012-ben készült, szinkronizált angol romantikus filmvígjáték, 92 perc

.
rendező: Jesse Lawrence
forgatókönyvíró: Geoff Carino, Noel Clarke, Davie Fairbanks
zeneszerző: Adam Lewis
operatőr: Trevor Forrest
szereplők: Noel Clarke (Peter), Mena Suvari (Sarah), Matthew McNulty (Jeremy), Talulah Riley (Alexandra), Jason Maza (Ralphus)
forgalmazó: Fantasy Film Kft.
információhordozó: DVD
.
Miért is házasodjunk meg? Nos, Alexandrának és Jeremy-nek nincsenek kétségei a választ illetően: együtt akarnak lenni, örökké. Vajon lehetséges-e, hogy a dezertáló koszorúslányok, az összetört autók, egy kitérő a sürgősségire és néhány házhoz szállított sertéshere útjába álljon az igaz szerelemnek? Jeremy az előző esti kanbuli után hiányos memóriával ébredezve azon tűnődik, vajon mit kereshet egy transzvesztita az ágyában. Ezzel egy időben a vőfély, Peter és a haverjai a másnaposságuk ellenére is igyekeznek időben elbotorkálni a templomba. Mindeközben az iruló-piruló menyasszony, Alexandra ingerülten ébred a lánybúcsú után, amelynek végén az egyik szexőrült barátnője ágyba vitte a chippendale-fiút. A koszorúslányok igyekeznek helyrepofozni Alexandrát arra a pillanatra, amikor végig kell sétálnia a templomfolyóson, hogy végre kimondja a boldogító “igen”-t.
.
.
0208_KoszorúslányokKoszorúslányok = Bridesmaids
2011-ben készült, szinkronizált amerikai romantikus filmvígjáték, 125 perc

.
rendező: Paul Feig
forgatókönyvíró: Kristen Wiig, Annie Mumolo
zeneszerző: Michael Andrews
operatőr: Robert D. Yeoman
szereplők: Rose Byrne (Helen), Kristen Wiig (Annie), Melissa McCarthy (Megan), Maya Rudolph (Lillian), Kali Hawk (Kahlua), Michael Hitchcock (Don Cholodecki), Jessica St. Clair (Whitney)
forgalmazó: Select’86 Kft.
információhordozó: DVD
.
A történet két nőről szól, akiknek a barátnője menyasszony lett. Elkezdődik az esküvő tervezése, szervezése, azonban nem minden mehet zökkenőmentesen. A két barátnőnek teljesen ellentétes elképzelései vannak a szervezésről, ám a menyasszony érdekében elengedhetetlen, hogy közös megegyezésre jussanak, még ha nem is egyszerű.
A harmincas Annie-nek semmi sem jött össze az életben. Se pénze, se párja, a munkáját utálja. Amikor megtudja, hogy a legjobb barátnője, Lillian férjhez megy, természetesnek veszi, hogy csakis ő lehet az esküvői tanúja. Bár nagy igyekezettel igyekszik megfelelni a feladatnak, mindig becsúszik valami gikszer, miközben a riválisa, Helen maga a tökély e téren. Annie-t azonban kemény fából faragták, nem adja fel, mindent megtesz annak érdekében, hogy megmutassa, mire képes azért, akit szeret.
.
.
0208_Muriel esküvőjeMuriel esküvője = Muriel’s Wedding
1994-ben készült,
szinkronizált ausztrál-francia romantikus filmvígjáték, 100 perc
.
Író és rendező: P.J. Hogan
zeneszerző: Peter Best
operatőr: Martin McGrath
szereplők: Toni Collette (Muriel), Bill Hunter (Bill), Rachel Griffiths (Rhonda), Jeanie Drynan (Betty)
forgalmazó: Soundcard Kiadó FF Film & Music
információhordozó: DVD
.
Muriel egy bátortalan, gátlásos és csúnyácska lány, aki egy álmos, vidéki kisvárosban él. Muriel életét az apján és a testvérein kívül még az ismerősei is megkeserítik. A lány naphosszat ül a szobájában, ABBA-dalokat hallgat és a saját esküvőjéről álmodozik, amelynek köszönhetően kiszabadulhatna a családi fészekből. Az esküvő rövidesen Muriel rögeszméjévé válik. Amikor a keserűség pohara betelik, a lány az első adandó alkalommal, kitisztítja apja bankszámláját és habozás nélkül Hawaiira szökik, hogy szakítson eddigi életével.
.
.
0208_A-nagy-nap-poszterA nagy nap = The Big Wedding
2013-ban készült, szinkronizált amerikai romantikus filmvígjáték, 90 perc

.
rendező: Justin Zackham
forgatókönyvíró: Justin Zackham
zeneszerző: Nathan Barr
operatőr: Jonathan Brown
szereplők: Amanda Seyfried (Missy O’Connor), Robert De Niro (Don Griffin), Robin Williams (Father Monaghan), Katherine Heigl (Lyla Griffin), Diane Keaton (Ellie Griffin), Topher Grace (Jared Griffin), Ben Barnes (Alejandro Griffin)
forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.
információhordozó: DVD
.
A rég elvált Don (Robert De Niro) és Ellie Griffin (Diane Keaton) kénytelen eljátszani a boldog párt nevelt fiuk, Alejandro (Ben Barnes) esküvőjén, hogy a fiú rendkívül vallásos vér szerinti anyja elégedett legyen. Don lobbanékony párja, a mellőzött Bebe (Susan Sarandon) persze nem nézi tétlenül az eseményeket, ráadásul Grace (Katherine Heigl) sincs oda apja dolgaiért. Végleg elszabadul a pokol, amikor az ara, Missy (Amanda Seyfried) családja is megérkezik.
.
.
0208_Rachel esküvőjeRachel esküvője = Rachel Getting Married
2008-ban készült, szinkronizált amerikai romantikus filmdráma, 108 perc
.
rendező: Jonathan Demme
forgatókönyvíró: Jenny Lumet
zeneszerző: Donald Harrison Jr., Zafer Tawil
operatőr: Declan Quinn
szereplők:Anne Hathaway (Kym), Rosemarie DeWitt (Rachel), Mather Zickel (Kieran), Bill Irwin (Paul), Anna Deavere Smith (Carol), Anisa George (Emma), Tunde Adebimpe (Sidney), Debra Winger (Abby)
forgalmazó: Fórum Home Entertainment Hungary Kft.
információhordozó: DVD
.
Anne Hathaway-t Oscarra jelölték a Rachel esküvőjéért, és az ő alakításának hála lett vállalható e családi összejöveteles, egymásnak esős dráma..
Rachel esküvőjére összegyűlik a Buchman család apraja-nagyja, a közeli és távoli rokonság, a régi barátok. Az alkalomra hazautazik Rachel húga, a szabad szájú Kym is, a család fekete báránya. Miközben a meghívott vendégek a gondtalan hétvégi ünneplésre készülnek, viharfelhők gyülekeznek az égen, a családtagok közötti régi viszályok, sérelmek és számos feledni vágyott tragédia kerül felszínre. A nagy eszem-iszom és a zenés mulatságok közepett Kym hisztérikus természete és csípős megjegyzései előre nem látott indulatokat gerjesztenek.
.
.
0208_toszkanai-eskuvoToszkánai esküvő = Toscaanse Bruiloft
2015-ben készült, szinkronizált holland romantikus filmvígjáték, 104 perc

.
rendező: Johan Nijenhuis
forgatókönyvíró: Maarten Lebens, Tijs van Marle, Anne-Louise Verboonzene: Ronald Schilperoort
operatőr: Maarten van Keller
szereplő(k): Sophie van Oers (Sanne), Jan Kooijman (Jeroen), Simone Kleinsma (Marla), Ernst Daniël Smid (Tom), Lieke van Lexmond (Lisa)
forgalmazó: Fantasy Film Kft.
információhordozó: DVD
.
A fiatal és bájos hölgy, Sanne a napsütötte Itáliában pompás vidéki kúriát működtet. A birtok a mesés Toszkánában, az álomesküvők ideális helyszínén várja látogatóit. A Villa Matrimonio vendégei rendszerint itt ünneplik meg a szerelmet és az életet. Sanne odaadással és nagyszerű érzékkel szervezi meg mások esküvőjét, holott az ő házassága nem sikerült, elvált és egyedül él. A harmincadik születésnapján találkozik Jeroenel, aki válóperes ügyvéd, és egyáltalán nem hisz a szerelemben. Kapnak vajon egy újabb esélyt az élettől, vagy továbbra is csak asszisztálnak mások házasságkötéséhez és szétbontásához?

könyv
191951db
cd
4690db
dvd
6036db
diafilm
1527db
kotta
181db
hangoskönyv
1246db

vissza a teljes verzióra

to top