Filmajánló

0223_akihez-beszel-a-foldAkihez beszél a Föld = The Water Diviner
2014-ben készült, szinkronizált ausztrál-török-amerikai háborús filmdráma, 106 perc
.
rendező: Russell Crowe
forgatókönyvíró: Andrew Knight
zeneszerző: David Hirschfelder
operatőr: Andrew Lesnie
szereplők: Russell Crowe (Connor), Olga Kurylenko (Ayshe), Yilmaz Erdogan (Hasan őrnagy), Cem Yilmaz (Cemal)
forgalmazó: ADS Service Kft.
információhordozó: DVD
.
A Gallipolii csatában, 1915-ben, több mint 100.000 katona esett el. A háború vége után egy ausztrál farmer, Connor, hiába várja haza fiait, Arthurt, Edwardot és Henryt. Valószínű, hogy meghaltak. A férfi felesége mély bánatában öngyilkosságot kísérel meg. Végakarata, hogy a fiait odahaza, mellette temessék el. Hogy mindent megtehessen ezért, Connor Törökországba utazik, s eltűnt fiai nyomát keresi. Amíg egy isztambuli hotelben tartózkodik, megismerkedik Ayshee-vel, a szálloda tulajdonoságval. Talán ő segíthet eljutnia Gallipoliba.
.
.
0210_Ízek_palotájaÍzek palotája = Les saveurs du Palais
2012-ben készült, szinkronizált francia filmvígjáték, 95 perc
.
rendező: Christian Vincent
forgatókönyvíró: Christian Vincent, Etienne Comar
zeneszerző: Gabriel Yared
operatőr: Laurent Dailland
szereplő(k): Catherine Frot (Hortense) ; Jean d’Ormesson (elnök) ; Hippolyte Girardot (David Azoulay)
forgalmazó: ADS Service Kft.
információhordozó: DVD

Hortense szülővárosa, Perigord híres séfe, mégis meglepődik, mikor a köztársasági elnök személyes szakácsává kérik fel. Minden ételért neki kell felelősséget vállalnia, s míg az Elysée-palota fantasztikus élettereit rója, embert próbáló ízelítőt kap a politika és hatalom fajsúlyos, mindent átszövő, intrikus világából. Míg ő elszántan törekszik a tökéletes ízkombinációk létrehozására, a körülötte lévők hol féltékenységtől, hol törtetéstől áthatva állítanak csapdákat, hogy kimozdítsák irigyelt helyzetéből.
.
.
0210_kegyeshazugsagKegyes hazugság / Szudán elveszett fiai = The Good Life
2014-ben készült, amerikai-kenyai-indiai filmdráma, 105 perc
.
rendező: Philippe Falardeau
forgatókönyvíró: John Pielmeier
operatőr: Ronald Plante
zene Martin Léon
szereplő(k): Reese Witherspoon (Carrie) ; Arnold Oceng (Mamere) ; Ger Duany (Jeremiah)
forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.
információhordozó: DVD

Szudáni menekülteknek lehetőségük adódik áttelepülni Amerikába, a Missouri állambeli Kansas City-be. Találkozásuk egy munkaközvetítő cég tanácsadójával örökre megváltoztatja mindnyájuk életét.  A kanadai Philippe Falardeau Szudán elveszett fiai (az eredeti cím fordításában: Kegyes hazugság) című, a valóságban is megtörtént eseményeket feldolgozó drámája Dél-Szudán véres problematikájába nyúl bele, elmesélve néhány gyermek szerencsés megmenekülését háború sújtotta, nyomorúságos falujukból a távoli, mesés Amerikába, a szabadság és bőség földjére. A film elmesél egy idealisztikusnak tűnő, valójában azonban csak szerencsés (és nagyon megható) történetet néhány dél-szudáni gyerekről, akiknek megadatott a lehetőség, hogy új életet kezdjenek egy szabad, az övékéhez képest sokkal biztonságosabb világban. Az afrikai szereplők adják a film cáfolhatatlan hitelességét, hiszen mindannyian valóban dél-szudáni menekültek, többen közülük szolgáltak a hírhedt gyerekkatonák bandáiban is, tehát, ha valaki, ők a saját bőrükön érezték az igazságot. A beilleszkedés a számukra idegen kultúrába nem könnyű, de néha akár vicces is lehet… A kegyes hazugság négy jó barát felemelő igaz története, akik megsemmisült hazájukból eljutottak a modern Amerikába, és itt olyan emberekkel találkoztak, akik segítettek nekik az újrakezdésben. Falardeau e történettel a jó példát kívánta elmesélni, mert van ilyen és tudnunk is kell róla.
.
.
0210_Keleti_nyugalom_A_2_Marigold_HotelA második Marigold Hotel
The Second Best Exotic Marigold Hotel
2015-ben készült, szinkronizált amerikai-angol filmvígjáték, 118 perc
.
rendező: John Madden
író: Deborah Moggach eredeti regény “This foolish things”
forgatókönyvíró: Ol Parker
operatőr: Ben Davis
zeneszerző: Thomas Newman
szereplők Judi Dench (Evelyn Greenslade) ; Maggie Smith (Muriel Donnelly) ; Bill Nighy (Douglas Ainslie) ; Richard Gere (Guy) ; Dev Patel (Sonny Kapoor) ; Tina Desai (Sunaina)
forgalmazó: Botonfilm
információhordozó: DVD
.
Sonny Kapoor nem szállodaigazgatónak született, de a Marigold Hotel valahogy mégis működik: idősödő angol lakói megszerették az örök rendetlenséget és felfordulást; élvezik mindazt, ami Dzsaipurban annyira más, mint otthon Angliában volt. De most Sonny házasodni készül: hamarosan elveszi élete nagy szerelmét, Sunainát. A Keleti nyugalom : Marigold Hotel című film folytatása.
.
.
0210_Az_orvosdoktorAz orvosdoktor = Der Medicus / The Physician
2013-ban készült, szinkronizált, német kalandfilm Noah Gordon világhírű regénye alapján, 148 perc
.
rendező: Stölzl Philipp
író: Noah Gordon
forgatókönyvíró: Jan Berger
operatőr: Hagen Bogdanski
zeneszerző: Ingo Frenzel
szereplő(k) Tom Payne (Rob Cole) ; Stellan Skarsgard (Barber) ; Olivier Martinez (Shah Ala ad-Daula) ; Emma Rigby (Rebecca)
forgalmazó: ADS Service Kft
információhordozó: DVD
.
Anglia, a 11. században. A fiatal Rob Cole egy különleges képesség birtokában van: előre érzi a másik ember közelgő halálát, ha megérinti. Miután édesanyját egy gyógyíthatatlan betegségben elveszti, a vándorló borbély mellé szegődik, aki bevezeti a gyógyítás rejtelmeibe. Azonban hamar rájön, hogy az ismeretei szörnyen hiányosak. Megtudja, hogy perzsa Isfahanban a nagy Ibn Sina iskolájában tanulhatna orvoslást. Mivel az arab világban a keresztényekre azonnali halál vár, zsidónak álcázza magát, és útra kel, hogy elérje célját. Útja során azonban számos akadályba botlik.
.
.
0210_Térkép_a_csillagokhozTérkép a csillagokhoz = Maps to the Star
2014-ben készült, szinkronizált kanadai-amerikai-francia-német dráma, 107 perc
.
rendező: David Cronenberg
forgatókönyvíró: Bruce Wagner
operatőr: Peter Suschitzky
zeneszerző: Howard Shore
szereplő(k): Julianne Moore (Havana Segrand) ; John Cusack (Dr. Stafford Weis) ; Mia Wasikowska (Agatha Weiss) , Olivia Williams (Cristina) ; Sarah Gordon (Clarice) ; Mia Wasikowska (Agatha)
forgalmazó: Cinetel Kft.
információhordozó: DVD
.
Hollywoodban az álmok nem válnak valóra, csak kimerevednek egy filmszalagon, amely örökké forog. A Weiss-család egy tipikus hollywoodi dinasztia: az apa, Stafford korábban egy önsegítő program kidolgozásával vált sikeressé; míg az anya, Cristina ideje nagy részében 13 éves fiuk, a gyereksztár Benjie karrierjét egyengeti. Stafford egyik páciense a színésznő Havana, aki arról álmodozik, remake-et készít a filmnek, amely a ’60-as években sztárrá avatta édesanyját, Clarice-t. Az asszony már nem él, ám éjjelente még kísérti lányát. Benjie nemrég jött ki a rehabról, ahol 9 éves kora óta kezelték, illetve nővére, Agatha is épp ez időben lép ki a pszichiátria kapuin, ahová piromániája miatt utalták be. A kultrendező új filmje a celebvilág, a sztárkultusz ijesztő hatásait vizsgálja és fest ironikus-ijesztő képet a szórakoztatóipar fővárosáról.
Díjak és jelölések:
Cannes-i fesztivál (2014) – Legjobb női alakítás: Julianne Moore
Cannes-i fesztivál (2014) – Arany Pálma jelölés: David Cronenberg
Golden Globe-díj (2015) – Legjobb színésznő – zenés film és vígjáték kategória jelölés: Julianne Moore

könyv
192950db
cd
4690db
dvd
6036db
diafilm
1527db
kotta
181db
hangoskönyv
1275db

vissza a teljes verzióra

to top