Filmajánló

0319_AdalineAdaline varázslatos élete = The Age of Adaline
2015-ben készült, szinkronizált amerikai romantikus filmdráma, 108 perc
.
rendező: Lee Toland Krieger
forgatókönyvíró: J. Mills Goodloe, Salvador Paskowitz
operatőr: David Lanzenberg
zene: Rob Simonsen
szereplők: Blake Lively (Adaline), Harrison Ford (William), Michiel Huisman (Ellis), Amanda Crew (Kiki), Ellen Burstyn (Flemming), Richard Harmon (Tony)
forgalmazó: ADS Service Kft.
információhordozó: DVD
.
Miután a 29 éves Adaline felgyógyul egy kis híján halálos balesetből, megmagyarázhatatlan dolgot vesz észre magán: a baleset kortalanná tette, nem öregszik tovább. E titkot igyekszik megtartani magának, s inkább magányosan, visszahúzódóan élni, nehogy lelepleződjön. A 20. században a lány egy nagy világ körüli utazásba fog, és találkozik egy férfival, aki mindörökre megváltoztatja életét.
.
.
0319_CsajokA csajok bosszúja = The Other Woman
2014-ben készült, szinkronizált amerikai filmvígjáték, 105 perc
.
rendező: Nick Cassavetes
forgatókönyvíró: Melissa Stack
zeneszerző: Aaron Zigman
operatőr: Robert Fraisse
szerplők: Cameron Diaz (Carly Whitten), Leslie Mann (Kate King), Don Johnson (Frank), Nikolaj Coster-Waldau (Mark King)
forgalmazó: InterCom
információhordozó: DVD
.
Carly menő New York-i ügyvédnő, aki boldog párkapcsolatban él Markkal, amíg rá nem jön, hogy a szerelme kettős életet él. Amikor Carly találkozik Mark feleségével, az odaadó, érzékeny, mindenben tökéletes háziasszonnyal, a szembesülésük és csalódásuk nem egymás ellen fordítja őket, hanem egy oldalra állítja a két nőt. Elhatározzák, hogy megbosszulják Mark hazugságait. Ehhez kapóra jön Amber, és máris megszületik az ötlet. Ahogy a terv egyre csiszolódik, úgy lesz egyre szorosabb a kötelék a három nő között.
.
.
0319_HosszúHosszú utazás = The Longest Ride
2015-ben készült, szinkronizált amerikai romantikus filmdráma Nicholas Sparks novellája alapján, 128 perc
.
rendező: George Tillman Jr.
forgatókönyvíró: Craig Bolotin, Nicholas Sparks
operatőr: David Tattersall
zene: Mark Isham
szereplők: Scott Eastwood (Luke Collins), Britt Robertson (Sophia Danko), Melissa Benoist (Marcia), Jack Huston
(fiatalabb Ira), Oona Chaplin (Ruth), Alan Alda (Ira Levinson), Lolita Davidovich (Kate Collins)
forgalmazó: Botonfilm
információhordozó: DVD
.
Két szerelem. Két szívbe markoló történet az örök reményről és mindarról, ami igazán fontos az életben. Ira Levinson egy hideg téli reggelen balesetet szenved: autójával átszakítja az út menti szalagkorlátot, és az árokban landol. A kilencvenegy éves, rákbeteg férfi a lassan behavazódó autóban kényszerülne szembenézni a halállal, ha imádott felesége, Ruth nem sietne a segítségére. Az asszony kilenc éve meghalt, ám Ira valósággal úgy érzi, Ruth még mindig mellette van, és ez arra készteti őt, hogy felelevenítse egy nem mindennapi szerelem és házasság történetét. Sophia Danko művészettörténetet tanul a Wake Forest Főiskolán, és életében először baráti unszolásra részt vesz egy rodeón. Itt ismerkedik meg Luke Collinsszal, az egyik rodeóssal, és a két fiatal között hamarosan szerelem szövődik. Sophia nagyvárosi lány, okos és ambiciózus, míg Luke egy farmon él az édesanyjával, és kőkeményen dolgozik a megélhetésért, még súlyos sérülése miatt sem adja fel a rodeózást. Kérdéses, hogy két ennyire különböző, ilyen eltérő családi háttérrel és érdeklődéssel rendelkező ember megtalálhatja-e egymás mellett a boldogságot.A sors úgy hozza, hogy a két pár története különös módon egybefonódik, és az események innentől kezdve nem várt fordulatot vesznek. Nicholas Sparks (Szerelmünk lapjai, Éjjel a parton, Üzenet a palackban), a világszerte ünnepelt, megannyi megfilmesített regényt író szerző új filmadaptációja a soha el nem múló szerelemről és az örökké jelen lévő reményről szól megrendítő erővel.
.
.
0319_mindenseg-elmeleteMindenség elmélete = The Theory of Everything
2014-ben készült, szinkronizált angol életrajzi filmdráma Jane Hawking „Utazás a végtelenbe – A mindenség elmélete” című memoárja alapján, 118 perc
.
rendező: James Marsh
forgatókönyvíró: Anthony McCarten
zeneszerző: Jóhann Jóhannsson
operatőr: Benoît Delhomme
szereplők: Felicity Jones (Jane Hawking), Eddie Redmayne (Stephen Hawking), Charlie Cox (Jonathan Hellyer Jones), Emily Watson (Isobel Hawking), David Thewlis (Dennis Sciama)
információhordozó: DVD
.
1963-ban a hírneves Cambridge-i Egyetemen Stephen Hawking, az ifjú kozmológus öles léptekkel halad a tudomány útján, és feltett szándéka, hogy talál egy egyszerű, meggyőző magyarázatot az univerzumra. Saját világa is kitárul, amikor fülig beleszeret egy bölcsész lányba, Jane Wilde-ba. Ám egy szerencsétlen baleset után ez az egészséges, aktív fiatalember 21 évesen megrázó diagnózissal kénytelen szembesülni: motoros neuronbetegség támadta meg végtagjait és képességeit, amely fokozatosan korlátozni fogja beszédében és mozgásában, és két éven belül bele fog halni. Jane szeretete, támogatása és elszántsága megingathatatlan, és a pár összeházasodik. Újdonsült feleségével az oldalán Stephen nem hajlandó tudomásul venni a diagnózist. Jane arra bátorítja Stephent, hogy fejezze be doktorátusát, melynek tárgya első elmélete az univerzum keletkezéséről. Családot alapítanak, és frissen szerzett és széles körben ünnepelt doktori címével felfegyverkezve Stephen belevág legambiciózusabb tudományos munkájába, melynek tárgya az, amiből neki oly kevés adatott: az idő. Miközben a teste egyre szűkebb korlátok közé kerül, szelleme túlszárnyal az elméleti fizika határain.

Díjak és jelölések
BAFTA-díj (2015) – Legjobb adaptált forgatókönyv (Anthony McCarten)
BAFTA-díj (2015) – Legjobb férfi alakítás (Eddie Redmayne)
BAFTA-díj (2015) – Legjobb brit film: (Tim Bevan, James Marsh, Anthony McCarten, Lisa Bruce, Eric Fellner)
Golden Globe-díj (2015) – Legjobb eredeti filmzene (Jóhann Jóhannsson)
Golden Globe-díj (2015) – Legjobb színész – drámai kategória (Eddie Redmayne)
Oscar-díj (2015) – Legjobb férfi alakítás (Eddie Redmayne)
.
.
0319_RendíthetetenRendíthetetlen = Unbroken
2014-ben készült, szinkronizált amerikai életrajzi filmdráma Laura Hillenbrand regénye alapján, 132 perc
.
rendező: Angelina Jolie
író: Laura Hillenbrand
forgatókönyvíró: Joel Coen, Ethan Coen, Richard LaGravenese, William Nicholson
zeneszerző: Alexandre Desplat
operatőr: Roger Deakins
szereplők: Jack O’Connell (Louis Zamperini), Jai Courtney (Hugh Cuppernell), Domhnall Gleeson (Russell Allen Phillips), Garrett Hedlund (John Fitzgerald), Finn Wittrock (Francis McNamara), Alex Russell (Pete Zamperini)
forgalmazó: Botonfilm
információhordozó: DVD
.
Az Oscar-díjas Angelina Jolie a rendezője és a producere ennek a nagyszabású drámának, amely Louis “Louie” Zamperini olimpikon és háborús hős hihetetlen életét követi nyomon. 1943 májusában az amerikai légierő egyik repülőgépe lezuhan a Csendes-óceán fölött. A tizenegy fős legénységből mindössze hárman élik túl a becsapódást, köztük a gép bombázótisztje, egy fiatal hadnagy: Louis Zamperini. A férfi közel két hónapig hánykolódik az óceánon egy mentőcsónakban, majd elfogja őket a japán hadsereg, és fogolytáborba kerülnek. Az igazi megpróbáltatások csak ezután kezdődnek..
.
Díjak és jelölések
Oscar-díj (2015) – Legjobb operatőr jelölés (Roger Deakins)
Oscar-díj (2015) – Legjobb hangvágás jelölés
Oscar-díj (2015) – Legjobb hangkeverés jelölés
.
.
0319_whiplashWhiplash
2014-ben készült, szinkronizált amerikai zenés dráma, 102 perc
.
rendező, forgatókönyvíró: Damien Chazelle
operatőr: Sharone Meir
zene: Justin Hurwitz
szereplők: Miles Teller (Andrew), J. K. Simmons (Fletcher), Paul Reiser (Jim), Melissa Benoist (Nicole), Austin Stowell (Ryan), Nate Lang (Carl)
forgalmazó: Select’86 Kft.
információhordozó: DVD
.
A jó filmeket megcsinálják, a nagy mozik megszületnek. Damien Chazelle saját korábbi kisfilmjéből kibontotta, majd világra segítette a mozitörténet első beledöglős sportfilmjét a zenéről. Olyan brutális erővel sodor magával, hogy az már szinte horror.
Andrew (Miles Teller) tehetséges és igen elhívatott dobos, aki a legjobb akar lenni. És ezek nem csak szavak, valóban képes mindent feláldozni a hőn áhított célért. Fletcher (J.K. Simmons), a zenesuli zenekarának vezetője, egy igazi rabszolgahajcsár. Nem tűri a kamuzást, nála mindenkinek, mindig a maximumot kell teljesítenie, vagy repül, és más jön a helyére. Ő abban hisz, hogy a tehetséget mindenáron fel kell szabadítani, és ami bujkál, azt ki kell préselni a tanulókból. Akkor is, ha kínlódnak, ha sírnak vagy belehalnak. A kezdő zenész és a sokat látott veterán egymásnak feszül. A tanár felveszi a kezdő dobost a zenekarába, ezzel örökre megváltoztatva a fiatal fiú életét. Kettőjük találkozása egy megvalósult álom Andrew számára, mert a karizmatikus dirigens lehetőséget ad neki. Ám hamarosan rémálommá válik az oly’ hőn áhított tagság. Még a barátnőjét is feláldozza a sikerért, egyedül apja tartja benne a lelket, de úgy tűnik Fletcher már-már szadizmusba hajló maximalizmusa teljesen felemészti. Végül nem bírja tovább, elszakad a cérna, és az álom végetér. És akkor kap egy utolsó utáni lehetőséget a sorstól. Vajon képes élni vele? vagy csak újabb csalódás lesz a jutalma?
.
Díjak és jelölések
Oscar-díj (2015) – a legjobb férfi epizódszereplő (J. K. Simmons)
Oscar-díj (2015) – a legjobb vágás (Tom Cross)
Oscar-díj (2015) – a legjobb hang (Thomas Curley, Ben Wilkins, Craig Mann)
Golden Globe-díj (2015) – a legjobb férfi epizódszereplő (J. K. Simmons)
Oscar-jelölés (2015) – a legjobb film (David Lancaster, Helen Estabrook, Jason Blum)
Oscar-jelölés (2015) – a legjobb adaptált forgatókönyv (Damien Chazelle)

könyv
191951db
cd
4690db
dvd
6036db
diafilm
1527db
kotta
181db
hangoskönyv
1246db

vissza a teljes verzióra

to top