Filmklub – Ősz New Yorkban

2011. március 28-án hétfőn 18 órakor vetítjük Joan Chen : Ősz New Yorkban című filmjét „… Szerelem utolsó vérig…” című sorozatban a könyvtár médiatárában.

A film adatai:
Joan Chen : Ősz New Yorkban (Autumn in New York)
2000-ben készült amerikai romantikus film, 100 perc

Will (Richard Gere) élvezi az agglegényéletet. Imád főzni, imádja az éttermet, melynek tulajdonosa és legfőképpen, imádja a nőket. Javíthatatlan cinikus és alkalmatlan a hűségre. Ám egy este egy étteremben ismerős arcot pillant meg: egy fiatal lányban régi szerelmét véli felismerni. Nem véletlenül. Charlotte (Winona Ryder) anyja sok évvel ezelőtt a szerelme volt.
A lány őszinte és gyönyörű. E találkozással Will számára újra kezdődik a fiatalság.. A kezdeti szexuális vonzalom a szenvedélyek őszi viharába viszi el a kapcsolatot, ám a korosodó bonviván és az üde, tapasztalatokra vágyó lány viszonyának kibontakozásakor megmagyarázhatatlan erővel tör elő mindkettejükből a vágy az igaz kapcsolat iránt. Az idők és korok korlátaitól megszabadulva Charlotte és Will rendhagyó hónapokat élnek át. Will berögzült “téveszméi” nőkről, szexről, felelősségről megkérdőjeleződnek, ahogy fokról-fokra megismerkedik Charlotte világával. A kibontakozó szerelemnek van mit megváltoztatnia. A sors mégis úgy akarja, hogy szembenézzen a ténnyel, számára lejárt a szerelem ideje.

Alkotó(k):
rendező: Joan Chen ; forgatókönyvíró: Allison Burnett ; operatőr: Changwei Gu ; zene Gabriel Yared

Szereplő(k):

Richard Gere (Will) ; Winona Ryder (Charlotte Fielding) ; Anthony LaPaglia (John) ; Sherry Stringfield (Sarah) ; Elaine Stritch (Dolly) ; Vera Farmiga (Lisa) ; Sam Trammell (Simon)

Filmajánló:
http://www.youtube.com/watch?v=z8DmtM7KO44&feature=related

könyv
191015db
cd
4690db
dvd
5964db
diafilm
1517db
kotta
181db
hangoskönyv
1240db

vissza a teljes verzióra

to top