Filmklub – Szakácspárbaj

2011. február 14-én hétfőn 18 órakor vetítjük Jean Yves Pitoun : Szakácspárbaj című filmjét „Bon appétit! – Gasztrománia felsőfokon” című sorozatban a könyvtár médiatárában.

A film adatai:
Jean Yves Pitoun : Szakácspárbaj (Cuisine américaine)
1998-ban készült francia vígjáték, 92 perc

Loren Collins az amerikai tengerészetnél főszakács. Mivel a flottánál nem igazán respektálják konyhaművészetét, búcsút int a seregnek. Franciaországba utazik, hogy a híres mesterszakácstól, Louis Boyertől tanuljon. Sikerül bejutnia a gasztronómia egyik legjelesebb mesterének éttermébe, ahol ő bizonyul a leglassúbb szakácsnak. Az ifjú mesterszakácsnak keményen meg kell küzdenie a gall kollégák megbecsüléséért – és az öreg mester elismeréséért is. Különös kis világ az étterem: a különc séf szép lánya is ott dolgozik, a neurotikus résztulajdonos pedig arra ügyel, hogy a “művészkedés” hozzon is valamit a konyhára. Csodálatos ételremekek készülnek a szemünk láttára…
A helyzetet csak tovább bonyolítja, hogy Loren beleszeret Gabrielle-be, a szakácsfenomén gyönyörű lányába.

Alkotó(k):
rendező és forgatókönyvíró: Jean Yves Pitoun ; operatőr: Jean-Marie Dreujou

Szereplő(k):
Jason Lee (Loren Collins) ; Irene Jacob (Gabrielle Boyer) ; Eddy Mitchell (Louis Boyer) ; Isabelle Petit-Jacques (Carole) ; Sylvie Loeillet (Suzanne) ; Thibault de Montalembert (Vincent) ; Anthony Valentine (Wellington)

Filmajánló:
http://www.dailymotion.com/video/xa1w9s_cuisine-americaine-bande-annonce-fr_shortfilms

könyv
191015db
cd
4690db
dvd
5964db
diafilm
1517db
kotta
181db
hangoskönyv
1240db

vissza a teljes verzióra

to top