Karácsonyi és téli filmek

Borítókép00
Karácsonyi és téli filmek címmel ismertetőt ajánlunk a könyvtár DVD lemezeiből. Az ünnepi filmajánló nem csak felnőtteknek, hanem gyermekek részére is készült. A megjelenés sorrendjében tartalmazza a filmeket.

.
.

1217_kaosz_karacsonyra

Káosz karácsonyra =Love the Coopers
2015-ben készült, amerikai vígjáték, 105 perc
.
rendező: Jessie Nelson
forgatókönyvíró: Steven Rogers
operatőr: Elliot Davis
zeneszerző: Nick Urata
szereplők: Olivia Wilde (Eleanor) ; Amanda Seyfried (Ruby) ; Marisa Tomei (Emma) ; John Goodman (Sam) ; Anthony Mackie (Williams rendőr) ; Diane Keaton (Charlotte)
forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.
információhordozó: DVD
.
Charlotte Cooper (Diane Keaton) a tökéletes karácsonyról álmodik, amikor esik a hó, sül a pulyka, illatoznak a sütemények, és boldog egyetértésben összegyűlik az egész család. Mindent el is követ ennek érdekében, csak egyvalamivel nem számol: a családtagokkal. Mert ahol négy generáció gyűlik össze, ott előbb-utóbb kitör a káosz…
Charlotte és Sam Cooper (John Goodman) negyven éve házasok, és a szeretet ünnepén ők látják vendégül az egész rokonságot. Lányuk, Eleanor (Olivia Wilde) csinos, okos és meglehetősen frusztrált, mert még nem sikerült megtalálnia a tökéletes pasit. Szülei nagy meglepetésére beállít egy jóképű idegennel (Jake Lacy), akit a reptéren kért meg, hogy játssza el a vőlegénye szerepét. Charlotte fia, Hank (Ed Helms) egyedülálló apaként próbál kislánya mellett helytállni, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Húga, a kleptomániás Emma (Marisa Tomei) pedig a tökéletes karácsonyi ajándék keresése közben se tud kibújni a bőréből, emiatt a karácsonyt kis híján rács mögött tölti. De nem hiányozhat a nagy családi örömünnepélyből Sam kissé már szenilis nagynénje, Fishy néni (June Squibb), Charlotte bűbájos apja, Bucky (Alan Arkin), aki karácsonyi ajándékként egy kedves fiatal pincérnőt (Amanda Seyfried) visz haza.
Lehet tökéletes az ünnep ennyi tökéletlen emberrel az asztalnál? Egy biztos: humorban, fényekben és nagy érzelmekben nem lesz hiány. A nagy karácsonyi Cooper-teszthez pedig a behavazott Pittsburgh biztosít varázslatos hátteret.
.
1217_krampuszKrampusz = Krampus
2015-ben készült, amerikai horror-vígjáték, 95 perc
.
rendező: Michael Dougherty
forgatókönyvíró: Todd Casey, Michael Dougherty
operatőr: Jules O’Loughlin
szereplők: Adam Scott (Tommy) ; Toni Collette (Sarah) ; Allison Tolman (Linda) ; David Koechner (Howard) ; Conchata Ferrell (Dorothy néni)
forgalmazó: Botonfilm
információhordozó: DVD
.
Amikor problémás családjának tagjai egymásnak esnek az ünnepek miatt, az ifjú Max kiábrándul az egészből, és hátat fordít a Karácsonynak. Nem sejti azonban, hogy az ünnep elutasításával magára szabadította a Krampusz haragját. A Krampusz egy ősi démoni erő, amely megbünteti a hitetleneket. Elszabadul a pokol, kedvelt ünnepi alakok kelnek szörnyűséges önálló életre, és ostrom alá veszik a családi otthont, arra kényszerítve őket, hogy harcoljanak egymásért, ha túl akarják élni az ünnepeket.
.
1223_Reszkessetek_kutyautokResszkessetek kutyaütők = Alone for Christmas
2013-ben készült, amerikai családi vígjáték, 87 perc
.
rendező: Joseph J. Lawson
forgatókönyvíró: Nancy Leopardi
zeneszerző: Chris Ridenhour
operatőr: Ben Demaree

szereplők: David DeLuise (apa) ; Kim Little (anya) ; Davis Cleveland (Dillon)
forgalmazó: ADS Service Kft.
információhordozó: DVD
.
A család minden tagja a nagyihoz utazik karácsony alkalmával és hiába szeretnék, a gyakran neveletlenül viselkedő kutyájukat kénytelenek az üresen maradó házban hagyni. Az először unalmasnak tűnő napok a környéken garázdálkodó betörők váratlan felbukkanásával mozgalmassá teszik az üresen maradt ház életét. A család kedvence újonnan szerzett pajtásaival minden trükkjét beveti, hogy pokollá tegye a betolakodók próbálkozásait.
.
1223_CsillaghercegnőCsillaghercegnő = Reisen til julestjernen
2012-ben készült norvég családi mesefilm, 80 perc
.
rendező: Nils Gaup
forgatókönyvíró: Kamilla Krogsveen
operatőr: Odd Reinhardt Nicolaysen
zeneszerző: Johan Halvorsen

szereplők:Vilde Zeiner (Sonja) ; Jakob Oftebro (Ole) ; Agnes Kittelsen (Heksa)
forgalmazó: MTVA
információhordozó: DVD
.
Sonja, az árva kislány, sanyarú körülmények között él. Mostohaszülei és mostohatestvérei folyton kihasználják, a legalantasabb munkákra kényszerítik és még a házuk küszöbét sem lépheti át. A kislány egy jobb élet reményében már régóta tervezi a szökést, amely a véletlenek szerencsés összejátszása révén sikerül is neki. Üldözői elől menekülve a királyi palotában találja magát, ahol fültanúja lesz a király elkeseredett fohászának, akinek birodalmát szörnyű veszély fenyegeti. Királysága felett a gonosz veszi át a hatalmat, ha karácsonyig nem találja meg, s nem gyújtja újra lángra a Karácsony csillagot, amely újra beragyoghatja a palotát és a királyságot. Sonja felajánlja, hogy vállalva a rá leselkedő veszélyek sorát, segít a királyon és megkeresi az elveszett Karácsony csillagot, ám kalandos útja során számos akadályt kell leküzdenie. A film Sverre Brandt színdarabja alapján készült. Klasszikus mesei alaphelyzet, 6 éves kor felett az egész családnak jó szívvel ajánlható.
.
1217_egbol_pottyant_mikulasÉgből pottyant Mikulás = Als der Weihnachtsmann vom Himmel fiel
2011-ben készült, német családi vígjáték, 107 perc
.
Rendező: Oliver Dieckmann
író: Cornelia Funke
forgatókönyvíró: Benjamin Biehn, Robin Getrost, Uschi Reich
operatőr: Alexander Fischerkoesen
zeneszerző: Niki Reiser, Wolf Péter
szereplők: Alexander Scheer (Niklas Julebukk) ; Noah Kraus (Ben Schuster) ; Mercedes Jadea Diaz
(Charlotte Blumenfeld) ; Jessica Schwarz (Lena Schuster) ; Fritz Karl (Fred Schuster) ; Volker Lechtenbrink (Waldemar Wichteltod)
forgalmazó: Fantasy Film Kft.
információhordozó: DVD
.
Ben és családja most költözött új helyre, miután az édesapa elvesztette állását a bankhivatalban. Az anyja tervei között egy új cukrászda nyitása áll, illetve az, hogy az egész család új életet kezdhessen egy új helyen. Ben viszont nem érzi jól magát, hiszen nehéz a beilleszkedés az új iskolában, és amúgy is, minden jobb volt otthon. Eközben a könyörtelen Gerold Geronimus Goblynch némiképp megváltoztatta a karácsony szabályait, szerinte az ünnepnek a pénzről kell szólnia, nem másról. Ő akarta az utolsó Mikulást is arra kényszeríteni, hogy egy plázában dolgozzon csupán. Niklas Goodfellow mikulás és csapata ezért elszökik a kényuralom elől, egy nagy vihar közepette viszont karavánjuk lezuhan Ben házának környékén a földre. Ben és osztálytársa, Charlotte úgy döntenek, hogy segítenek Mikuláséknak megváltoztatni azt, amivé a karácsony lett, újra különleges ünnepeket varázsolni.
.
1223_karácsonyi_kutyabalhéKarácsonyi kutyabalhé = The Search for Santa Paws
2010-ben készült, kanadai családi film, 92 perc
.
rendező: Robert Vince
forgatókönyvíró: Robert Vince, Anna McRoberts
operatőr: Kamal Derkaoui
zene: Brahm Wenger

szereplő(k): Richard Riehle (Télapó) ? Madison Pettis (Willamina) ; Bonnie Somerville (Kate Huckle) ; Wendi McLendon-Covey (Ms. Stout) ; ; G. Hannelius (Janie)
forgalmazó: InterCom
információhordozó: DVD
.
Ez a szívmelengető kaland Disney klasszikus ünnepi meséinek legszebb hagyományait idézi. Most megtudhatjuk, hogyan kezdődött a Mikulás és hű négylábú segítőjének legendás barátsága!
A filmből kiderül, hogyan kezdődött a Mikulás és hű négylábú segítőjének legendás barátsága. Amikor a Mikulás és legújabb jó barátja rájönnek, hogy a világ összes gyerekéből kiveszett az ünnep szelleme, felkerekednek, és elutaznak New Yorkba. Igen ám, de egy baleset következtében az öreg hószakállú elveszíti az emlékezetét, és így már csak hű kutyája, egy kedves kis árva és új barátja, Will segíthet ismét megtanítani a világot, arra hogy miről szól igazából az ünnep.
.

1223_karácsonyi_énekKarácsonyi ének = A Christmas Carol
2009-ben készült, amerikai animációs fantáziafilm, 92 perc
.
rendező, forgatókönyvíró: Robert Zemeckis
író: Charles Dickens
operatőr: Robert Presley
zeneszerző: Alan Silvestri
szereplők: Gary Oldman (Bob Cratchit / Marley / Tiny Tim) ; Jim Carrey (Ebenezer Scrooge / Karácsony Szelleme) ; Colin Firth (Fred) ; Robin Wright (Belle) ; Daryl Sabara (Peter Cratchit) ; Bob Hoskins (Mr. Fezziwig / idős Joe)

forgalmazó: InterCom
információhordozó: DVD
.
A páratlan Jim Carrey és sok más nagy sztár kelti új életre Dickens „Karácsonyi ének” című klasszikusát – Disney módra! Az 1800-as évek Londonja, karácsony idején. Az ünnep iránt semmilyen kötődést sem érez Ebenezer Scrooge, a kapzsi és szívtelen öregember. Egész életében csak a pénz érdekelte, az érzelmekre, az emberi kapcsolatokra nem pazarolt időt. Ám ez a karácsony más, mint a többi. Scrooge-ot meglátogatja a múlt, a jelen és a jövő karácsony szelleme, akik magukkal viszik egy időutazásra. Szembesítik addigi kiábrándító életével, érzéketlenségével és hamarosan bekövetkező halálával. A fösvény és mogorva vénember kap egy utolsó lehetőséget, hogy átértékelje az életét, és nemcsak a saját, hanem környezete sorsát is megváltoztassa.
.
alvin_es_a_mokusok_poszterAlvin és a mókusok = Alvin and the Chipmunks
2007-ben készült, animációs családi vígjáték, 87 perc

.
rendező: Tim Hill
forgatókönyvíró: Don Rhymer, Ross Bagdasarian
operatőr: Peter Lyons Collister
szereplők: Don Tiffany (Don) ; David Cross (Ian) ; Cameron Richardson (Claire)

forgalmazó: InterCom
információhordozó: DVD

.
Karácsony közeledtével kivágják a három mókus, Alvin, Simon és Theodore otthonául szolgáló fenyőfát. A mókusok – a fával együtt – hamarosan Los Angelesben találják magukat, egy lemezkiadó cég előcsarnokában. Az igazgató, Ian Hawke éppen most rúgta ki Dave-et, a hétköznapinak aligha nevezhető zenei ízléssel rendelkező zenészt és dalszerzőt. A bánatos fickó magához veszi a fa alatt lévő, muffinnal teli kosarat, benne az éhes mókusokkal. A három jómadár bevackolja magát Dave lakásába, teljesen fölforgatva azt. Egyetlen mentségük, hogy nemcsak beszélni, énekelni is tudnak.
.
1223_Holiday2Holiday = The Holiday
2006-ban készült, amerikai romantikus vígjáték, 127 perc
.
rendező, forgatókönyvíró: Nancy Meyers
operatőr: Dean Cundey
zeneszerző: Hans Zimmer

szereplő(k): Cameron Diaz (Amanda) ; Kate Winslet (Iris) ; Jude Law (Graham) ; Jack Black (Miles) ; Eli Wallach (Arthur Abbott) ; Rufus Sewell (Jasper) ; Edward Burns (Ethan)
forgalmazó: Select86 Kft.
információhordozó: DVD

.
Iris szenvedélyes, érzékeny, gyönyörű, és… szenved. Hasztalan próbálja kiverni fejéből kollégáját, akibe viszonzatlanul szerelmes, és akivel titkos viszonyt folytat. A szerkesztőség karácsonyi buliján jön a végső döfés: Jasper eljegyezte azt a libát a terjesztésről. Brühühü… Amanda gyönyörű, csinos, sugárzó, és… csupa stressz. Nem elég, hogy munkamániás, és a blackberryjével alszik, ráadásul rájött, hogy a pasija a recepciós kislánnyal hetyeg, ezért kénytelen villámgyorsan szakítani. Brühühü… Két összetört szívű szingli csajszi a világ két pontján… Mindkettőre ráférne két hét pihi, távol az eddigi életétől, távol mindentől, de főleg a pasiktól. És itt lép a képbe a mentőöv, pontosabban háló, a világháló. Iris és Amanda egymásra találnak, és egy frappáns otthoncsere keretében Iris a napfényes Los Angelesbe repül, Amanda pedig a ködös – és havas – Albionba, vagy ahogy prózaibban mondanánk, Angliába. Ám a pasimentes téli vakáció nem teljesen úgy alakul, ahogy tervezték…
.
1223_Télapu3Télapu 3. : A szánbitorló = The Santa Clause 3: The Escape Clause
2006-ban készült amerikai családi vígjáték, 106 perc
.
rendező: Michael Lembeck
forgatókönyvíró: Ed Decter, John J. Strauss
operatőr: Robbie Greenberg

zeneszerző: George S. Clinton
szereplő(k): Tim Allen (Télapu / Scott Calvin), Elizabeth Mitchell (Mrs. Claus / Carol Calvin), Judge Reinhold (Neil Miller), Wendy Crewson (Laura Miller), Ann-Margret (Sylvia Newman), Eric Lloyd (Charlie Calvin), Spencer Breslin (Curtis)
forgalmazó: InterCom
információhordozó: DVD
.
Scott még mindig a Mikulás szerepét tölti be. Remekül érzi magát, élvezi a sarki életet a manókkal, a rénszarvasokkal és persze a feleségével. Mindenki boldog, kivéve Fagy Jancsit, ezt a rideg alakot. Irigyli a Mikulás vezetői pozícióját, így úgy dönt, megszabadul tőle. Egy varázslat segítségével az északi sark urát letaszítja trónjáról úgy, hogy visszamegy az időben.  A régi, tetőről lebucskázó, Mikulás lezuhanásakor, ott terem és ő kapja magára a vörös kabátot és lesz az Északi sark ura. Terve sikerrel járt, Scott átlagos ember lesz megint. De ő nem hagyja magát és mindent megtesz, hogy visszaszerezze az új életét és megmentse a karácsonyt.
Ezen a karácsonyon az ünnepi varázslat keveredik a komikus káosszal. Scott meghívja anyósát és apósát, hogy ők is részt vegyenek az ünnepi készülődésekben, és hogy segítsenek a várandós Télanyunak, mert közeleg a szülés időpontja. Scott kiterjedt családja is részt vesz a kalandban, melynek során megpróbálják megakadályozni a gonosz Jack Frost tervét, aki át akarja venni az irányítást az Északi Sark felett.
.
1223_Fegyverszünet_karácsonyraFegyverszünet karácsonyra = Joyeux Noel
2005-ben készült, francia-német-angol-román háborús, történelmi filmdráma, 116 perc

.
rendező, forgatókönyvíró: Christian Carion
operatőr: Walther van den Ende
zeneszerző: Philippe Rombi

szereplők: Guillaume Canet (Audebert hadnagy) ; Dany Boon (Ponchel) ; Diane Kruger (Anna Sorensen) ; Gary Lewis (Palmer) ; Benno Fürmann (Nikolaus Sprink)
forgalmazó: Klub Publishing Kft.
információhordozó: DVD

.
Mikor 1914 nyarán kitör a háború, sok millió ember élete fenekestül felfordul, s a harcok sokakat állítanak csatasorba. Beköszönt a tél és vele együtt a karácsony is: a fronton szolgáló katonákat családtagjaik és a hadsereg ajándékokkal halmozzák el, de a francia, skót és német lövészárkokban tartózkodókat a legnagyobb meglepetés nem a csomagokat kibontva éri. Aznap este csodálatos dolog történik, amely örökre megváltoztatja négy ember, egy anglikán pap, egy francia hadnagy, egy különleges német tenor és szerelme, egy szoprán énekes életét. Karácsony éjjelén megvalósul az elképzelhetetlen: a katonák kimásznak a lövészárkokból, s fegyvereiket hátrahagyva kezet ráznak az ellenséggel.
.
1223_Túlélni_a_karácsonytTúlélni a Karácsonyt = Surviving Christmas
2004-ben készült amerikai vígjáték, 87 perc
.
rendező: Mike Mitchell
forgatókönyvíró: Jeffrey Ventimilia, Joshua Sternin, Deborah Kaplan, Harry Elfont
zeneszerző: Randy Edelman
operatőr: Peter Lyons Collister

szereplő(k) : Ben Affleck (Drew Latham) ; James Gandolfini (Tom Valco) ; Christina Applegate (Alicia Valco) ; Catherine O’Hara (Christine Valco) ; Josh Zuckerman (Brian Valco)
forgalmazó: Select’86 Kft.
információhordozó: DVD
.
Amikor Drew Latham (Ben Affleck) úgy dönt, hogy bérel magának egy családot az ünnepekre, akkor elszabadul a pokol, kitör a viszály és a feje tetejére áll minden. Drew belefárad abba, hogy mindig egyedül tölti a karácsonyt és egy olyan ajánlatot tesz a Valco-családnak (James Gandolfini, Christina Applegate és Catherine O’Hara), amit talán jobb lett volna, ha visszautasítanak. Így viszont a bosszantó vendégük és az idegesítő kívánságai rémálommá teszik a békés ünnepet. Eközben mi, nézők, jókat derülhetünk a nagy családi felforduláson.
.
1223_Igazából_szerelemIgazából szerelem = Love Actually
2003-ban készült angol romantikus vígjáték, 129 perc
.
rendező, forgatókönyvíró: Richard Curtis
operatőr: Michael Coulter
zene: Craig Armstrong

szereplő(k): Hugh Grant (Miniszterelnök) ; Colin Firth (Jamie) ; Laura Linney (Sarah) ; Liam Neeson (Daniel) ; Alan Rickman (Harry) ; Bill Nighy (Billy Mack) ; Emma Thompson (Karen) ; Martine McCutcheon (Natalie) ; Keira Knightley (Juliet)
forgalmazó: Universal Pictures (Hungary) Kft.
információhordozó: DVD
.
A fergeteges Igazából szerelem c. film a kapcsolatok csúcspontjait és hullámvölgyeit térképezi fel a karácsony előtti hetekben. Barátok és barátnők, férjek és feleségek, apák és fiúk, rocksztárok és menedzserek szövevényes hálójából lesz az igazából szerelem nem is egy, hanem mindjárt tíz különböző történet. A történet mozgatórugója a szerelem, legyen az első látásra, vagy éppen beteljesületlen, rangra, életkorra és családi állapotra való tekintet nélkül. Megérinti az agglegény miniszterelnököt, az anya nélkül maradt iskolásfiút, a korosodó, kiégett rocksztárt, és nem kerüli el a szerelmében csalódott, összetört szívű írót sem. Londoni életek és szerelmek találkoznak össze és bontakoznak ki. Szenteste romantikus, fergeteges és keserédes következményekkel, mindenki számára, aki elég szerencsés (vagy szerencsétlen) ahhoz, hogy a szerelem bűvöletébe essen.
.
1223_Télapu2Télapu 2. : Veszélyben a karácsony = The Santa Clause 2
2002-ben készült amerikai családi vígjáték, 104 perc
.
rendező: Michael Lembeck
forgatókönyvíró: Ken Daurio, Ed Decter, Cinco Paul, Don Rhymer, Leo Benvenuti (történet), Steve Rudnick (történet)
operatőr: Adam Greenberg
zeneszerző: George S. Clinton
szereplő(k): Elizabeth Mitchell (Carol), David Krumholtz (Bernard), Eric Lloyd (Charlie Calvin), Judge Reinhold (Ned Miller), Wendy Crewson (Laura Miller), Spencer Breslin (Curtis)
.
Scott, a Mikulás, remekül végzi a munkáját, minden manó elégedett vele. A főnöki poszt véglegesítéséhez azonban van valami apróság még hátra, karácsony napjáig feleséget kell találnia magának. Mikulásné azonban nem terem az északi sarkon, így Scott visszakapja régi testét, hogy az emberek között párt találjon magának. Addig, míg ő az igazit keresi, és a körmére néz a fiának, egy mű Mikulás veszi át a helyét, hogy ne okozzon pánikot az eltűnése. Azonban az idő szűkös, hisz nagyon nehéz olyan nőt találni, aki szívesen lenne a Mikulás felesége. Eközben az új Mikulás öntudatra ébred és zsarnokoskodni kezd a manókkal.
.
1223_Szerelem_a_végzetenSzerelem a végzeten = Serendipity
2001-ben készült, amerikai romantikus vígjáték, 88 perc
.
rendező: Peter Chelsom
forgatókönyvíró: Marc Klein
operatőr: John de Borman
zene: Alan Silvestri

szereplők: John Cusack (Jonathan Trager) ; Kate Beckinsale (Sara Thomas) ; Bridget Moynahan (Halley Buchanan) ; Jeremy Piven (Dean Kansky) ; Molly Shannon (Eve)
forgalmazó: Gamma Home Entertainment
információhordozó: DVD
.
1990 telének egy az ünnepi vásárlóktól nyüzsgő napján Jonathant és Sarát összehozza a véletlen, no meg egy pár kötött kesztyű. Két idegen New York forgatagában, akik azonnal a kölcsönös vonzalom áldozatául esnek. Annak ellenére, hogy mindketten járnak valakivel, együtt töltik az estét Manhattanben kószálva úgy, hogy egymás nevét sem tudják. Ám mikor az éj elkerülhetetlenül véget ér, kénytelenek megtenni a következő lépést. A megbabonázott Jonathan azt javasolja, cseréljenek telefonszámot, ám Sara húzódozik, és azzal áll elő, hogy bízzák közös jövőjüket a sorsra. Ha az ég egymásnak teremtette őket, mondja, akkor megtalálják útjukat egymás életébe. Ez lenne a terv. Ám a sors mást akar. Néhány évvel később Jonathan és Sara élete gyökeresen megváltozott, mindketten arra készülnek, hogy összekössék életüket valaki mással. Nincs mese, eljött az idő, engedniük kell kíváncsiságuknak, és fel kell kutatniuk egymást – kerül, amibe kerül. De vajon kicselezhetik-e a végzetet, és saját kezükbe vehetik-e a sorsot?
.
1217_grincsGrincs, aki ellopta a karácsonyt = How the Grinch Stole Christmas
2000-ben készült, amerikai családi vígjáték, 105 perc
.
rendező: Ron Howard
író: Dr. Seuss
forgatókönyvíró: Jeffrey Price, Peter S. Seaman
zeneszerző: James Horner
operatőr: Donald Peterman
szereplők: Jim Carrey (a grincs) ; Molly Shannon (Betty Lou) ; Christine Baranski (Mrs. Whovier) ; Taylor Momsen (Cindy Lou) ; Jeffrey Tambor (polgármester) ; Bill Irwin (apa)
forgalmazó: Select’86 Kft.
információhordozó: DVD
.
Egy aprócska hópihében, a havas táj rejtekében bújik meg Kifalva, a pisze orrú Kik birodalma. A Kik kedvenc ünnepe a Karácsony, lázasan készülődnek hát a Szentséges Éjre. Az utcák és a házak díszben állnak, mindenki ajándékokért rohangál. A kis Cindy nem érti, minek ez a nagy felhajtás… Ám van valaki, aki ferde szemmel nézi a nagy nyüzsgést. Elég a nevét kimondani, és máris a hideg futkos minden Ki hátán. Fenn lakik a közeli Kobak-hegyen, a barlangjában, ki nem állhatja a Karácsonyt. Ő a GRINCS! A kis Cindy azonban nem hisz a Grincsről szóló legendáknak, és azt akarja, hogy a rettegett zöld mumust válasszák meg Kifalva Karácsonyi Mókamajszterének.
Cindy, a család legkisebb azonban úgy gondolja, nem helyénvaló dolog, ha a szeretet ünnepét a Grincs magányosan tölti, így meghívja magukhoz ebédre. A botrányba fulladt vendégjárás után a Grincs egy az egyben ellopja a Karácsonyt.

.
1223_szeretet-ebredese-karacsonyi-szerelemA szeretet ébredése : karácsonyi szerelem = A Holiday for Love
1996-ban készült, kanadai romantikus filmdráma, 105 perc
.
rendező: Jerry London
forgatókönyvíró: Darrah Cloud

operatőr: Frank Tidy
zeneszerző: Dana KaproffTravis Tritt
szereplő(k): Melissa Gilbert (Emma Murphy) ; Tim Matheson (Jacob (Jake) Peterson) ; Travis Tritt (Tom Uhll sheriff) ; Michelle Trachtenberg (Noelle Murphy)
forgalmazó: Mirax. Etalon Film Kft.
információhordozó: DVD
.
A szeretet ébredése – Karácsonyi szerelem egy szívhez szóló keresztény, romantikus film, mely olyan klasszikusokhoz hasonlítható, mint Az élet csodaszép vagy az Igazából szerelem.
Jake Peterson élete java azzal telt, hogy a traktorgyárban felfelé küzdötte magát a ranglétrán. Elérte, amit akart, de meg is fizetett érte keményen, bármilyen sikeresnek is mondhatja magát, a magánéletben magányos. Ráadásul karácsony előtt két héttel, amikor már boldog-boldogtalan az ünnepekre készül, azt a feladatot kapja cégétől, hogy utazzon el szülővárosába, a nebraskai Athensbe és bocsásson el néhány embert az ottani gyárból. Amikor Jake megérkezik a városba, erőt vesz rajta a nosztalgia és az éjszaka kellős közepén nekiindul, hogy megkeresse a szülőházát. Így sikerül is azonnal magára vonnia a tizenegy éve özvegyen élő, gyermekeit egyedül nevelő Emma Murphy figyelmét. Emma a szó szoros értelmében letartóztatja az idegent és Jake csak akkor tudja meggyőzni az asszonyt arról, hogy nem bűnöző, amikor beszámol látogatása céljáról, arról, hogy nyolcvan traktort akar megrendelni a helyi gyártól. Ezek után szinte természetes, hogy hősként, a város megmentőjeként ünneplik mindenütt és Emma is megbocsát neki. Ám hamar vége a dicsőségnek, mert Emma apja, a helyi gyár vezetője tudomást szerez Jake látogatásának igazi céljáról. Jake – most először az életében – hagyja, hogy az esze helyett a szíve döntsön.
.

1223_Télapu1Télapu = The Santa Clause
1994-ben készült amerikai családi vígjáték, 94 perc
.
rendező:John Pasquin
forgatókönyvíró: Steve Rudnick, Leonardo Benvenuti
operatőr: Walt Lloyd
zeneszerző: Michael Convertino
szereplő(k): Tim Allen (Scott Calvin / Télapó), Eric Lloyd (Charlie Calvin) ; Judith Scott (Susan Perry), David Krumholtz (Bernard)

forgalmazó: InterCom
információhordozó: DVD
.

Nagyon úgy néz ki, hogy az igazi Télapó megöregedett, s miután leesett egy háztetőről, teljesen alkalmatlanná vált a télapóskodásra. Scott, aki amúgy alaposan benne volt a balesetben, a hidegben felveszi a Télapó kabátját, s ezzel mit sem sejtve aláírt egy szerződést, így mostantól fogva ő a Mikulás. Képzeljünk csak el egy kimért üzletembert, akinek hatalmas pocakja és szép fehér szakálla nő, utálja a szarvasokat, mégis kénytelen szánra szállni és szétosztani az ajándékokat! Szóval ne lepődj meg, ha idén a szokásosnál kicsit furább Télapó mászik be hozzád.
Folytatásai: Télapu 2. : Veszélyben a karácsony (2002) ; Télapu 3. : A szánbitorló (2006)
.
1223_Szerelem_hullámhosszánA szerelem hullámhosszán = Sleepless in Seattle
1993-ban készült, amerikai romantikus vígjáték, 106 perc
.
rendező: Nora Ephron
forgatókönyvíró: Jeffrey Arch, Nora Ephron, David S. Ward
zeneszerző: Marc Shaiman
operatőr: Sven Nykvist

szereplők: Tom Hanks (Sam Baldwin) ; Meg Ryan (Annie Reed) ; Ross Malinger (Jonah Baldwin) ; Bill Pullman (Walter)
forgalmazó: Fórum Home Entertainment Hungary Kft.
információhordozó: DVD
.
Karácsony este a rádióban egy talk-show műsorvezetője álmokról, vágyakról, kívánságokról kérdezi a hallgatókat. Egy seattle-i kisfiú betelefonál és az édesapjának kér segítséget, aki felesége halála óta magányosan neveli őt. Annie-t (Meg Ryan), a bájos, házasság előtt álló lányt, aki autóvezetés közben a rádió éjszakai műsorát hallgatja, valósággal elvarázsolják a kisfiú és az édesapa (Tom Hanks) megindító szavai. A messzi távolból úgy érzi, épp a nagy ő hangját hallja a rádió hullámhosszán. Elhatározza, hogy kerül, amibe kerül, elindul és megkeresi az ismeretlent, akiben felismerni vélte az “igazit…”.
.
1223_Szomszéd_nőjeA szomszéd nője mindig zöldebb = Grumpy Old Men
1993-ban készült, amerikai romantikus vígjáték, 103 perc
.
rendező: Donald Petrie
forgatókönyvíró: Mark Steven Johnson
operatőr: Johnny E. Jensen
zene: Alan Silvestri

szereplő(k): Jack Lemmon (John Gustafson) ; Walter Matthau (Max Goldman) ; Ann-Margret (Ariel Truax) ; John Carroll Lynch (Moving Man) ; Daryl Hannah (Melanie Gustafson) ; Ossie Davis (Chuck) ; Christopher McDonald (Mike) ; Burgess Meredith (Gustafson nagypapa)
forgalmazó: Fórum Home Entertaintment Hungary Kft.
információhordozó: DVD
.
Az amerikai közép-nyugat egyik álmos kisvárosában, ahol az éghajlatból adódóan sokáig van tél, idejük nagy részét jéghalászattal töltik a település nyugdíjasai. Amikor pedig nem pecáznak, akkor általában az ősidők óta gyűlölt szomszéddal packáznak. Főszereplőink, Gustafson (Jack Lemmon) és Goldman (Walter Matthau) is ilyen szomszédok, akik legszívesebben egymás látványos bosszantásával múlatják az időt. Egy szép napon a versengés azonban komolyra fordul, amikor a szemközti házba beköltözik egy csinos és korához képest igen kacér özvegyasszony, Ariel (Ann-Margret). A film folytatása: Még zöldebb a szomszéd nője (1996)
.
1223_gézengúzok_karácsonyaGézengúzok karácsonya = All I Want for Christmas
1991-ben készült, amerikai családi vígjáték, 92 perc
.
rendező: Robert Lieberman
író: Thom Eberhardt, Richard Kramer
operatőr: Robbie Greenberg
zene: Bruce Broughton

szereplők: Leslie Nielsen (Mikulás) ; Harley Jane Kozak (Catherine Brooks O’Fallow)
forgalmazó: InterCom
információhordozó: DVD
.
A világ összes játékboltjának összes kincse sem lenne elég ajándék Ethannek és kishúgának, Hallie-nek. Ők ugyanis egészen mást szeretnének karácsonyra: azt, hogy újra egy család legyenek, és a külön élő szülők ismét egymásba szeressenek. A két gyermek már ki is agyalt egy módszert arra, hogyan hozzák újra össze a szülőket, de sajnos Ámor nyilát nem képesek irányítani. Hiába minden trükk és csel, a dolgok nem úgy mennek, ahogyan azt a gyerekek elképzelték. Betolakodik ugyanis a képbe egy új udvarló, aki az anyukájuknak csapja a szelet. Még szerencse, hogy karácsony környékén csodák is történhetnek…
.
1223_reszkessetek_betorok
Reszkessetek betörők = Home Alone
1990-ben készült, feliratos amerikai vígjáték, 99 perc
.
rendező: Chris Columbus
forgatókönyvíró: John Hughes
operatőr: Julio Macat
zene: John Milliamper

szereplők: Macaulay Culkin (Kevin) ; Joe Pesci (Harry) ; Daniel Stern (Marv) ; Roberts Blossom (Marley) ; John Heard (Peter McCallister) ; Catherine O’Hara (Kate McCallister)
forgalmazó: InterCom

információhordozó: DVD
.

Kevin szülei egy igazi nagy családi karácsonyra készülnek – Párizsban. Az utazás körüli felfordulásban végül csak egyvalamit felejtenek otthon: Kevint. A hatalmas házban magára maradó kisfiú azonban cseppet sem bánkódik. Éppen, amikor már unatkozni kezdene két ügyefogyott betörő mászik be hozzá az ablakon. A srác nem ijed meg tőlük: százféle ravaszsággal és furfanggal úgy elbánik a rablókkal, hogy nemsokára ők is azt kívánják, bár utaztak volna inkább Párizsba.
Folytatásai: Reszkessetek betörők 2. : Elveszve New Yorkban (1992) ; Reszkessetek betörők 3. (1997) ; Reszkessetek betörők 4. (2002)
.
.
Karácsonyi mesefilmek gyermeknek
.
.
1223_jegvarazs
Jégvarázs = Frozen

2013-ban készült amerikai animációs mesefilm, 98 perc
.
rendező: Jennifer Lee, Chris Buck
író: Hans Christian Andersen
forgatókönyvíró: Jennifer Lee, Shane Morris
zeneszerző: Christophe Beck, Kristen Anderson-Lopez, Robert Lopez

forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.
információhordozó: DVD
.
Amikor egy gonosz varázslatnak köszönhetően a királyság az örök tél fogságába esik, Anna, a félelmet nem ismerő optimista összeáll az extrém hegyi emberrel, Kristoffal és az ő hűséges rénszarvasával, Sven-nel, hogy közösen megtalálják Anna testvérét, Elsát, a Hókirálynőt és véget vessenek fagyos varázslatának. Az Everesthez hasonlítható körülmények közt, titokzatos trollokkal és a lenyűgöző és igazán vicces Olaf nevű hóemberrel is találkoznak. Annának és Kristoffnak mágikus kalandokkal kísért útjukon a természet erőivel kell dacolniuk, hogy megmentsék a királyságot a teljes pusztulástól.
A mesefilm H.C. Andersen „A Hókirálynő” című mese alapján készült.
.
1223_a-mikulas-mentakcioMikulás mentőakció = Saving Santa
2013-ban készült angol animációs vígjáték, 83 perc
.
rendező: Aaron Seelman, Leon Joosen
író: Tony Nottage
forgatókönyvíró: Ricky Roxburgh

forgalmazó: Fantasy Film Kft.
információhordozó: DVD
.
Egyszer volt, hol nem volt, a Mikulás csupán egy apró műhellyel és pár manóval végezte áldásos tevékenységét. Több ezer év alatt, ahogy a karácsony egyre inkább kinőtte magát, Mikulás arra kényszerült, hogy újításokat vezessen be. A Nagyszakállú legeszesebb manói – egy Mikitech-nek hívott cégbe tömörülve – új eljárásokat fejlesztenek ki: egy hologramot, mely elrejti az Északi sarkot és egy időgépet, melynek segítségével Mikulás meg tudja látogatni az összes otthont egy este leforgása alatt és így leszállíthatja a játékokat a gyerekeknek szerte a világon. Bernát manó arról álmodik, hogy egy szép napon csatlakozhat a Mikitech-hez, ám a sorsa egyelőre az, hogy a rénszarvasok istállóját takarítsa nap mint nap. Azonban minden év karácsony estéjén a Mikitech minden manónak esélyt ad arra, hogy bemutassa saját találmányát és így csatlakozzék a manók élcsapatához. Most pedig eljött Bernát manó ideje, ugyanis amikor gonosz Nevil rájön, hogy a Mikulás egy időgép segítségével utazik, megpróbálja megszerezni azt. Bernát mindenre elszántan próbálja menteni a karácsonyt és persze a Mikulást, de mentőakciója épp ellenkezőleg sül el, véletlen visszautazik az időbe.
.
1223_niko-kisteso-nagy-bajbanNiko : Kistesó nagy bajban = Niko : Little Brother, Big Trouble
2012-ben készült, finn-német-dán-ír animációs mesefilm, 73 perc
.
rendező: Jorgen Lerdam, Kari Juusonen
forgatókönyvíró: Marteinn Thorisson, Hannu Tuomainen
zeneszerző: Stephen McKeon

forgalmazó: ADS Service Kft.
információhordozó: DVD
.
Niko, a kis rénszarvas, anyukája, Oona, újra férjhez megy, így szert tesz egy mostoha testvérkére. Niko eleinte nagyon nem kedveli, és igyekszik elkerülni őt. Szegény Jonnit azonban egy nap, bújócskázás közben, elrabolják a sasok. Niko hibásnak érzi magát, így egymaga indul el öccse megmentésére. Kalandos útja során találkozik Tobiással, aki a Mikulás szánhúzó rénszarvasi közé tartozott még régen. Sajnos a baj nem jár egyedül, ugyanis Fehér farkas, Fekete farkas testvére, is feltűnik, hogy bosszút álljon a rénszarvasokon. Nikonak most már nem csak öcsikéjét, de a Mikulást és vele együtt a Karácsonyt is meg kell mentenie.
A Niko – Kistesó nagy bajban igazi, szívmelengető karácsonyi történet, remek szórakozás kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
.
1223_Karácsony_ArturKarácsony Artúr = Arthur Christmas
2011-ben készült angol-amerikai animációs mesefilm, 93 perc

.
rendező: Sarah Smith, Barry Cook
forgatókönyvíró: Peter Baynham, Sarah Smith
operatőr: Jericca Cleland

forgalmazó: InterCom
információhordozó: DVD
.
Arthur kedves, ám rendkívül ügyetlen fiú, aki imádja a karácsonyt. Érthető is, hiszen édesapja a 136 éves Mikulás. Az utóbbi időben sok dolog változott Mikulásék háza táján, őket is megcsapta az új idők szele: az előkészületekben fontos szerepe van a digitális berendezéseknek, amelyek megkönnyítik a munkát. Azonban sem Mikulás, sem Arthur nem boldogul könnyen ezekkel a masinákkal, éppen ezért arra vágynak, hogy minden visszatérjen a régi kerékvágásba.
.
1223_Mickey_Karácsonyi_énekMickey egér: Karácsonyi ének = Mickey’s Twice Upon a Christmas
2009-ben megjelent amerikai -Walt Disney- rajzfilmösszeállítás, 60 perc
.
rendező: Mattiinson, Burny
.
Mickey, Donald és a többi régi, kedves ismerős újrajátssza Dickens örökzöld ünnepi történetét. Ebenezer Scrooge-ot elvakítja saját kapzsisága és zsugorisága: képtelen megérteni, hogy a karácsony az önzetlen szeretet ideje. Néhány bölcs kísértet azonban segít neki, hogy rátaláljon a helyes útra, megjavuljon és megszeresse a karácsonyt meg mindaz, ami vele érkezik.
A lemezen található kisfilmek: Mickey karácsonyi éneke ; A kicsi ; Pluto karácsonyfája ; A Mikulás műhelye.

.

1223_niko-repulj-a-csillagokigNiko : Repülj a csillagokig = Niko – Lentäjän poika =Niko – The Way to the Stars
2008-ban készült finn-dán-német-ír animációs mesefilm, 78 perc
.
rendező: Kari Juusonen, Michael Hegner
forgatókönyvíró: Marteinn Thorisson, Hannu Tuomainen
zeneszerző: Stephen McKeon

forgalmazó: Gamma Home Entertainment
információhordozó: DVD
.
Niko, az ifjú rénszarvas szokatlan álmot dédelget: egy nap szeretne csatlakozni a repülő rénszarvasok elit csapatához, hogy együtt húzhassa Mikulás szánját a nagyokkal, akik közül az egyik talán az édesapja. Az egyetlen bökkenő az, hogy a földtől egy-két másodpercnél hosszabb időre még nem sikerült elszakadnia, és akkor is csak nagyobb zuhanások következtében. Niko mégis útnak indul, hogy Julius, a repülő mókus segítségével eljusson Mikulás falujába. Nyomukban van azonban Fekete Farkas és kiéhezett falkája, akik el akarják foglalni Mikulás és a szánhúzók helyét. A kis szarvas segítségére siet egy tűzről pattant menyétlány, aki ismeri az utat, ám a kis csapatra lépésről-lépésre egyre nagyobb veszélyek leselkednek.
Folytatása: Niko : Kistesó nagy bajban
.
1223_Barbie_mesés_karácsonyaBarbie mesés karácsonya = Barbie in a Christmas Carol
2008-ban készült színes, szinkronizált amerikai animációs mesefilm, 76 perc

.
Rendező: William Lau

forgatókönyvíró: Elise Allen
kiadó: Select’86 Kft.
információhordozó:DVD
.
A Barbie Mesés Karácsonya Dickens klasszikus meséjének szívmelengető változata, mely a 19. században játszódik és tele van csodálatos karácsonyi dalokkal, pompás ruhakölteményekkel és sok-sok nevetéssel! Ebben a történetben Barbie ezúttal Eden Starlingot alakítja, aki egy londoni színház ünnepelt színésznője. Eden Chuzzlewittel, beképzelt macskájával együtt önző módon rá akarják venni a színházat, hogy karácsony napján is próbáljanak! Dührohamában még pompás ruháinak tervezője és gyerekkori barátnője, Catherine sem tudja lebeszélni tervéről. Három fura karácsonyi szellemre vár a feladat elvinni Edent egy fantasztikus szünidei utazásra annak érdekében, hogy kitárja szívét az ünnepi hangulatra és megtapasztalja, milyen jó érzés adni.
.
1223_Csendes_éjCsendes éj : Az első karácsony története = Silent Night: The Story of the First Christmas
2008-ban készült rajzfilm, 79 perc

.
rendező: Paul Leadon
forgatókönyvíró: : Paul Leadon, Roz Phillips
zeneszerző: Tony King
forgalmazó: MIRAX 9000 Kft.
információhordozó:DVD
.

Egy kis szamár, Abib története elevenedik meg ebben a mesében, akinek fontos szerep jutott az emberiség egyik legszebb történetében, amely a kis Jézus születéséről szól. Mária és József útrakelnek, hogy eljussanak Betlehembe. Arra azonban nem készültek fel, hogy az úton milyen veszedelmek várnak rájuk. A kalandokban nem kis része van Abibnak és barátainak, akik mindent megtesznek a vándorok kényelme és biztonsága érdekében. A kis család izgalmas út után érkezik meg Betlehembe, ahol Mária életet ad a kis Jézusnak. De ez már egy másik történet kezdete…
.
1223_shrekbol-az-angyalShrekből az angyal = Shrek the Halls
2007-ben készült amerikai animációs mesefilm, 27 perc
.
rendező: Gary Trousdale
forgatókönyvíró: Theresa Cullen, Bill Riling, David H. Steinberg
zeneszerző: Harry Gregson-Williams

forgalmazó: Botonfilm
információhordozó: DVD
.
Shrek, a nagy kedvenc most ismét visszatért, ám ezúttal nem egy egész estés filmben láthatjuk viszont, hanem rövid időre bepillanthatunk az otthonába a karácsonyi ünnepek közeledtével. Kedvenceink most is, mint mindig mulatságos helyzetekbe keverednek és szívet melengető párbeszédeket folytatnak, s természetesen az összes eddigi szereplő is kivétel nélkül felbukkan. A mindössze félórás film Shrek és Fiona karácsonyi készülődését, és az ünnepet mutatja be – amolyan ogre-módra.
Shrek egyáltalán nem várja a karácsony közeledtét, sőt, fogalma sincs róla, hogyan zajlik. Miután egy boltostól szerez egy példányt a Karácsony fajankóknak című használati útmutatóból, nekilát a ház feldíszítésének. Az eseményekbe azonban rendesen bekavarnak Shrek barátai, akik részt vesznek a partin. A karácsonyról mindannyian elmondják véleményüket: Szamár édességekről ábrándozik, Csizmás Kandúr latin-amerikai macsóként képzeli el a Télapót, míg Mézi szerint a Mikulás felzabálta a barátnőjét. Végül az este botrányba fullad, Shrek kikergeti az egész vendégsereget (akik között feltűnnek az összes eddigi rész szereplői). Ennek ellenére az egész cselekmény happy enddel végződik, mert Fiona hercegnő javaslatára kibékülnek, és meghitten ünnepelhetik meg az ogre-család első karácsonyát.
.
1223_bolcs_bagoly_mesejeBölcs Bagoly meséje : Karácsonyi kaland
2006-ban készült színes szinkronizált rajzfilm, 82 perc

.

rendező: Dale Sexton
forgalmazó: MIRAX 9000 Kft.
információhordozó:DVD

.
Vajon az állatok is ünnepelnek Karácsonykor? Erre a kérdésre is választ kapunk a Bölcs Bagoly karácsonyi meséjében. Karácsony éjjelén hatalmas hóvihar kerekedik és a Télapó felborul rénszarvasok vontatta szánjával. Ha ez nem lenne elég, kiéhezett farkas falka támadja meg őket és úgy tűnik, senki és semmi nem mentheti meg a karácsonyt. De nem lenne a mesénk igazi mese, ha nem derülne ki, hogy mégis van segítség. A barátság és a szeretet ereje mindent akadályt legyőz.
.
1223_HóemberA hóember : Hans Christian Andersen a nagy mesemondó c. sorozatban
2005-ben készült dán rajzfilm

.
rendező: Jorgen Lerdam
író: Hans Christian Andersen
zene: Gregory Magee
forgalmazó: Cintel Kft.
információhordozó:DVD

.
A hóember rövid élete ellenére is megtanulja, milyen fontos a szerelem. Megismerhetjük a nagyképű, ugróbajnok szöcskét, akinek komoly kihívói akadnak. A divatbolond császár története manapság is nagyon aktuális. Láthatjuk, hogy lesz gazdag és világhírű egy professzor és a bolhája.
Hans Christian Andersen a leghíresebb meseírók közé tartozik, csodás történetein generációk nőttek fel. Andersen 30 éves korában kezdett bele a mesék írásába, és 27 év alatt 156 mesét vetett papírra. Legnépszerűbb írásaiból sok filmfeldolgozás készült, A Hóember c. rajzfilmen kívül még 3 rajzfilm található a lemezen: Az ugróverseny ; A császár új ruhája ; A professzor és a bolha

.
1223_en-kicsi-ponim-menta-karacsonyaAz én kicsi pónim : Menta karácsonya = My Little Pony: A Very Minty Christmas
2005-ben készült amerikai rajzfilm, 44 perc
.
rendező: Michael Joens
forgatókönyvíró: George Arthur Bloom
zeneszerző: Tommy Goodman

forgalmazó: Hasbro
információhordozó: DVD
.
A Pónifalvában élő kicsi pónik már nagyon várják a karácsonyt. Menta póni azonban véletlenül eltöri azt a varázslatos cukorpálcát, amely a Mikulást Pónifalvába vezette volna. Hogy jóvátegye a hibáját, a saját zokni gyűjteményéből áldoz fel néhányat. A pónik otthonába beosonva, a kandallójuk fölé akasztja.(a póniknál ez így szokás) Cukorfalat azonban észreveszi Mentát és segít neki kitalálni valami jobb megoldást. Új tervet eszelnek ki, méghozzá azt, hogy elmennek az északi sarkr

könyv
191951db
cd
4690db
dvd
6036db
diafilm
1527db
kotta
181db
hangoskönyv
1246db

vissza a teljes verzióra

to top