Könyvajánló: Bauer Barbara: A fekete rózsa

Bauer Barbara legújabb, személyes élmények és érzések ihlette, mélyen átélt regénye egy sorsfordító, családokat szétszakító, fájdalmas történelmi korszak, egy sorozatos tragédiákat elszenvedő, de élni akaró falu és egy igaz szerelem hiteles, megrendítő története.

A könyv főszereplője Annus, aki Etyeken nő fel, egy szőlődombok övezte, magyarok, svábok, zsidók lakta településen. A történetben leírt falusi életképek szinte minden érzékszervünkre hatnak és mind- mind ismerős nosztalgiával töltik el az Olvasót. Annus alig tizennégy éves, amikor kitör a második világháború, és nemcsak bevonuló édesapja és bátyjai sorsa miatt kell aggódnia, hanem a nála két évvel idősebb Andrisért is, akibe szerelmes.

A háború és annak következményei Annus életét is fenekestül felforgatják. A fejezetek a könyv ezen részén szívbemarkolóak, de a szereplőkhöz hasonlóan érezzük, hogy a remény nem hagyhat el minket.

„ Ami elmúlt, azon már nem tudok változtatni. De a jövő még előttünk áll.”

Az egyedül maradt lány felköltözik a szőlőhegyre, Andris nagyapjához a Vénemberhez, akiről a faluban azt beszélik, hogy különleges bort tud készíteni. Olyan bort, amelyben nemcsak az van benne, aki készítette, de az is, aki issza. Talán még a jövendőt is meglátja, aki kortyol belőle. Annus is ivott belőle és az előtte megjelenő misztikus látképek ellenére, abban reménykedik, hogy Andris visszatér. Ám szerelme helyett valaki más érkezik, és Annust minden korábbinál nagyobb próbatétel várja.

„A fekete rózsa” történetének nyomában című videósorozatban, Facebook oldalán
az írónő maga mesél a regény keletkezéséről a cselekményben felbukkanó helyszíneken.
könyv
191826db
cd
4690db
dvd
5724db
diafilm
1517db
kotta
180db
hangoskönyv
1232db

vissza a teljes verzióra

to top