Médiatár

álcákcsapdaja2Álcák csapdája  = The Double
2011-ben készült, amerikai kémfilm, krimi, 98 perc
Forgalmazza: Pro Video Film & Distribution Kft.
Információhordozó: DVD

Washingtonban meggyilkolnak egy szenátort. A gyilkos sajátos módszere arra utal, hogy az egykori szovjet ügynök keze lehet a dologban. A Cassius fedőnevű fickó régi ismerőse a CIA-énak, az egyetlen gond, hogy mindenki úgy tudta, meghalt. A fiatal, zöldfülű FBI-ügynök, Ben Geary (Topher Grace) mellé, ezért bevonják a nyomozásba Paul Shepherdsont, (Richard Gere) az egykori, tapasztalt CIA volt kémelhárító ügynökét, aki sokáig hiába vadászott Cassiusra. Bár Shepherdson szinte teljesen biztos benne, hogy nem Cassius követte el a bűntettet, hogy valaki leutánozta az anonimitás mögé burkolózó kém módszerét, de Geary, aki Cassiusról írta a disszertációját, meg van győződve róla, hogy a kém aktivizálta magát. Miközben Shepherdson szerint mások állnak az ügy hátterében, addig az újabb és újabb halálesetek után Shepherdsonnak is át kell értékelnie a véleményét, hogy kiderítse, valójában mire megy ki a játék. A történet krimiszerűen halad előre, ügyesen csepegtetve az újabb és újabb információkat. A film középpontjában Paul Shepherdson áll, akit Richard Gere precízen, pontosan alakít. A színész karizmájával még mindig hihetetlenül erősen uralja a vásznat, az a fajta, akit az ősz haj és a mélyebb ráncok csak még karizmatikusabbá tesznek. Akár a finom bor, amely az idővel nemesedik. Az álcák csapdája filmmel a történetorientált kémfilmes thrillerek ismét bővültek egy kellemes, korrekt darabbal.
Rendező : Michael Brandt ; forgatókönyvíró : Michael Brandt, Derek Haas ; zeneszerző : John Debney ; operatőr : Jeffrey L. Kimball ; szereplők : Richard Gere (Paul Shepherdson) ; Topher Grace (Ben Geary) ; Martin Sheen (Tom Highland) ; Stephen Moyer (Brutus) ; Tamer Hassan (Boz) ; Odette, Annable (Natalie Geary) ; Stana Katic (Amber) ; Chris Marquette (Oliver) ; Lawrence Gilliard Jr. (Burton)
.
beugratas_poszter1Beugratás = The Hoax

2006-ban készült, amerikai vígjáték, 116 perc
Forgalmazza: Budapest Film Kft.
Információhordozó: DVD
.
A film főszereplője az író Clifford Irving (Richard Gere) a karizmatikus és sármos író, aki régóta próbálkozik azzal, hogy végre sikerkönyvet írjon, de egy vasa sem maradt. Ekkor megérik benne a nagy ötlet, hogy papírra veti a milliárdos Howard Huges önéletrajzát, arról a gazdag iparmágnásról, aki évek óta ki sem mozdul a szobájából, elfüggönyözte magát, még a közvetlen közelében lévők sem láthatják az arcát, csak levelezik velük. Irving elhatározza, hogy ő lesz az, aki megtöri ezt a csendet, és interjút készít azzal a férfival, aki teljesen hátat fordított a közéletnek, akit megoldatlan ügyek vesznek körül. Elhatározásában Richard Suskind (a filmben Alfred Molina) segítő társa lesz. A biztos siker érdekében elkezdődik a nagy munka, azaz Howard Hughes életrajzának elkészítése. Úgy tűnik, hogy a terv sikerül, de a neves vagyonos ember azonban folyamatosan ellenkezik.. Az író kénytelen, összeszorított foggal küzdeni, hogy csak azért is megmutassa, hogy ő igenis sikerkönyvet fog írni. Nem omlik össze, mikor a gazdag ember a beszélgetéseket elhárítja, hanem az író társával (Alfred Molina) együtt archív anyagokat ásnak elő és a következtetéseiket használják fel, annak a kamu szenzáció bejelentésének alapjául, miszerint Hughes interjúkat adott nekik, és felhatalmazta őket arra, hogy megírják az életrajzát. Hamarosan azonban rá kell eszmélniük arra, hogy elszámították magukat, darázsfészekbe nyúltak. Az életrajzi munka megjelenését óriási botrány övezi. Verőlegények üldözőbe veszik őket. Az író a társával együtt a média figyelmének középpontjába kerülnek. Ugyanakkor Irving egy ellene irányuló összeesküvés-elméletet sző, amelybe belekeveri az USA kormányának legfelső rétegét is…Vajon sikerül-e ebből a helyzetből kiutat találni és mindezt ép bőrrel megúszni? Mi lesz a sikerkönyv, a sztori vége? A film, fiktív esetek megalkotásával és azok terjesztésével pontosan azon problémák megvilágítására igyekszik ráirányítani a figyelmet a szereplők és a mű cselekményén keresztül, amelyek végső eredménye a valódi cél feltárása, egy rejtélyekkel övezett milliárdos életrajzának kiderítése, valódi események leleplezésére. A film cselekménye megtörtént eseményeken alapszik, amelyekben az író Clifford Irving életét követhetjük nyomon, aki hiteles, tényfeltáró műnek álcázott blöfftörténeteivel, majdnem véghezvitte a történelem egyik legnagyobb médiahachjét.
Rendező : Lasse Hallström; író : Clifford Irving ; forgatókönyvíró: William Wheeler ; zeneszerző : Carter Burwell ; operatőr : Oliver Stapleton ; szereplők : Richard Gere (Clifford Irving); Hope Davis (Andrea Tate) ; Alfred Molina (Dick Suskind) ; Marcia Gay Harden (Edith Irving) ; Stanley Tucci (Shelton Fisher) ; Eli Wallach (Noah Dietrich) ; Julie Delpy (Nina Van Pallandt)
.
hatalomarnyekaban1A hatalom árnyékában = The Ides of March

2011-ben készült, amerikai politikai krimi és filmdráma, 97 perc
Forgalmazza: ADS Service Kft.
Információhordozó: DVD
.
Stephen Meyers (Ryan Gosling), a fiatal kampányszakember, Pennsylvania demokrata kormányzója, Mike Morris (George Clooney) stábjában dolgozik azon, hogy megnyerjék az elnökjelöltségért folyó küzdelmet. Morris, olyan áttörő ötletekkel áll elő, melyek megváltoztathatják a politika menetét. Az elnökjelölt fiatal munkatársa Stephen Meyers a kampány közepén azonban hibázik. Az arkansasi kormányzót támogató kampány főnöke beszélgetésre hívja őt, aki elmegy a találkozóra, de nem szól a felettesének. Erről az esetről, miután tudomást szerez a főnök Mike Morris, ezt követően kirúgja Meyerst. Hamarosan olyan események történnek, amelyek lehetővé teszik, hogy a fiatal kampányszakember merész követelésekkel zsarolja meg a szenátort, mivel rájön arra, hogy a gyakornoklány, akivel lefeküdt, Morrisnak is a szeretője volt. Közben a kampány bonyolult politikai cselszövések közepette folyik tovább. A túlélés kulcsa: a kettős játék… A fordulatos politikai dráma forgatókönyvét 2012-ben Oscar-díjra jelölték. A film cselekménye, olyan politikai játszmákról szól, amik a többség számára nem életbevágók, de még csak nem is különösebben érdekesek. Ugyanis nem az a tét, hogy a George Clooney által megformált kormányzó, Mike Morris győz-e a demokrata elnökjelöltségért folytatott küzdelemben, ez mellékes. A film a háttéremberekről szól, a kampányon dolgozó kisebb-nagyobb hatalmú figurák sakkjátszmájáról. A szigorú hierarchia élén áll a dörzsölt kampányvezér (Philip Seymour Hoffman), alatta az ambiciózus, éles eszű kampánymenedzser (Ryan Gosling), az ő beosztottja (Max Minghella) és végül, legalul a szexis gyakornoklány (Evan Rachel Wood). A meccset persze nemcsak maguk közt játsszák, beleszól a rivális kampány menedzsere (Paul Giamatti) és a New York Times befolyásos újságírónője (Marisa Tomei) is. A lebilincselő film „A hatalom árnyékában” szexről, ambícióról, és hűségről szól, melyből nem maradhatnak ki az árulás és bosszú jelenetei sem.
Rendező : George Clooney; forgatókönyvíró : George Clooney, Grant Heslov, Beau Willimon ; zeneszerző : Alexandre Desplat ; operatőr : Phedon Papamichael ; szereplők : Ryan Gosling (Stephen Myers) ; George Clooney (Mike Morris kormányzó) ; Evan Rachel Wood (Molly Stearns) ; Philip Seymour Hoffman (Paul Zara) ; Marisa Tomei (Ida Horowicz) ; Paul Giamatti (Tom Duffy) ; Max Minghella (Ben Harper) ; Jeffrey Wright (Thompson szenátor)

hivas3A hívás = The Call
2013-ban készült, amerikai thriller, 90 perc
Forgalmazza: ADS Service Kft.
Információhordozó: DVD

Jordan Turner (Halle Berry) a nine-one-one, az amerikai segélyhívó szolgálat operátora vagyis a 911-nél dolgozik. Ezt a számot hívják, ha rendőr, mentős vagy tűzoltó segítségére van szükség. Az itt dolgozó emberek igyekeznek a lehető legpontosabban felmérni a helyzetet, és a megfelelő erőket riasztani. Jordan Turner miután egy Leah nevű tini segélykérő hívása során képtelen volt segíteni a lánynak, aki az eset következtében gyilkosság áldozata lett, Jordan nem tudja tovább folytatni a napi munkáját. Hat hónappal az eset után, mikor mint oktató hordja körbe az új kollégákat, újabb lányt rabolnak el. Miután a vonal végénél dolgozó kolléga pánikba esik, Jordan kénytelen átvenni a helyét, és megpróbál segíteni egy újabb bajba került Casey Welson (Abigail Breslin) nevű lányon, akit egy bevásárlóközpont parkolójából raboltak el, majd egy csomagtartóba raktak. A riasztásra, a lány pasija, Paul (Morris Chestnut) és társa, Jake (David Otunga) indulnak elsőnek, az üldözés közben egyre inkább kitisztul a kép: a mostani tettes ugyanaz lehet, aki fél évvel ezelőtt megölte Leah-t. Jordan sikeresen utasítja az elrabolt lányt, hogy hogyan hagyjon jeleket. Az emberrabló Michael (Michael Eklund) azonban minden közbeavatkozó polgárt meggyilkol. A lány megmentésére forró nyomon indult nyomozást az nehezíti, hogy Casey eldobható telefonjának pozícióját nem tudják bemérni, valamint, hogy elrablója a rendőrséget félrevezetve többször is autót cserél. A gyilkos emberrabló terve azonban nem tökéletes és sikerül beazonosítani személyét. Mivel a nyilvántartott lakcímén már nem áll ház, a rendőrség a gyanúsnak vélt szomszédos házat rohanja le, eredménytelenül. Jordant nem hagyja nyugodni a helyzet és saját maga is a helyszínre megy. Mialatt a szomszédos házban kutat nyomok után egy, a telefonhívásokból ismerős zajra lesz figyelmes. A hang forrását követve egy csapóajtóra bukkan. Felnyitja az ajtót és elindul a sötétbe… Ez a film klasszikus üldözéses-túszmentős sztori, tele izgalmas feszült helyzetekkel.  Berry az alakításáért nem véletlenül kapott Oscar díjat.
Rendező : Brad Anderson ; forgatókönyvíró : Richard D’Ovidio, Nicole D’Ovidio, Jon Bokenkamp ; zeneszerző : John Debney ; operatőr : Tom Yatsko ; szereplők : Halle Berry (Jordan Turner) ; Abigail Breslin (Casey Welson) ; David Otunga (Jake Devans felügyelő) ; Morris Chestnut (Paul Phillips felügyelő) ; Michael Eklund (Michael Foster) ; Michael Imperioli (Alan Denado) ; Justina Machado (Rachel) ; José Zúńiga (Marco)
….
mestergyilkos1A mestergyilkos = The Mechanic
2011-ben készült, amerikai akciófilm, 89 perc
Forgalmazza: Budapest Film Kft.
Információhordozó: DVD

Arthur Bishop (Jason Statham) profi bérgyilkos, aki szigorú szabályok szerint él. Mindig tiszta munkát végez a célpontok likvidálása során, amely megbízatása professzionális tökéletességet kíván, és azt, hogy érzelmileg maximálisan függetleníteni tudja magát. Bishop pont ezen képességek miatt számít a legjobbnak szakmájában. Bishop olyan bérgyilkos, aki diszkréten végzi el feladatát, nyom nélkül öl, általában balesetnek vagy természetes halálnak álcázva a tettét. A profi Bishop azonban nemsokára olyan feladatot kap, ami egy cseppet sem tetszik neki, ráadásul még egy fura csomag is a “nyakába szakad”…Amikor pedig megölik Harryt (Donald Sutherland), Bishop mentorát, és egyben jó barátját, Bishop nem tudja szétválasztani a munkáját és az érzelmeit. Saját magának szabja meg a következő feladatot: meg kell találja azokat, akik Harry haláláért felelnek. A küldetés tovább bonyolódik, amikor Harry bosszút forraló fia, Steve (Ben Foster) is feltűnik, hogy elsajátítsa Bishop szakmájának fortélyait. Bishop mindig egyedül dolgozik, de nem tudja visszautasítani Harry fiának ajánlatát. A hidegvérű bérgyilkos maga mellé veszi a lobbanékony tanítványt, és különös kapcsolat alakul ki kettejük között. Miközben egyre közelebb kerülnek a célpontjukhoz, a háttérben egyre komolyabb ármánykodás bontakozik ki, és a veterán problémaelhárító és új társa maguk is problémává, célpontokká válnak. …A film az 1972-ben bemutatott Mestergyilkos feldolgozása, amiben még Charles Bronson játszotta a főszerepet. Statham ezen új filmjében nincs jófiú, csak rossz és rosszabb. A film cselekménye hidegvérű bérgyilkosokról szól. A mestergyilkos eredeti címe: The Mechanic, 2011-ben bemutatott amerikai akciófilm. Az angolszász országokban Szerelő címmel mutatták be a filmet, aminek egyszerűen az a magyarázata, hogy a bérgyilkos a megbízatásait a neten kapta meg, szerelői állásnak álcázott álláshirdetésekben, amolyan gondelhárítóként.
Rendező : Simon West ; forgatókönyvíró : Richard Wenk, Lewis John Carlino ; zeneszerző : Mark Isham ; operatőr : Eric Schmidt ; szereplők : Jason Statham (Arthur Bishop ; Ben Foster (Steve McKenna) ; Donald Sutherland (Harry McKenna) ; Mini Anden (Sara) ; Tony Goldwyn (Dean Sanderson) ; Jeff Chase (Burke) ; James Logan (Jorge Lara) ; John McConnell (Vaughn)
….
nagy-nap1A nagy nap = The Big Wedding
2012-ben készült, amerikai, romantikus vígjáték, 85 perc
Forgalmazza: Pro Video Film & Distribution Kft.
Információhordozó: DVD

A történet szerint az elvált Don (Robert de Niro) és exfelesége (Diane Keaton) újra találkoznak örökbefogadott kolumbiai fiúk (Ben Barnes) esküvőjén, ahol a fiúk valódi anyja érkezése sok bonyodalmat kavar. A vendégsereg figyelmétől övezve Don lobbanékony párja (Susan Sarandon) nem tűri szótlanul, hogy Ellie csak úgy visszatér Don életébe, és közben a Griffin testvérek (Topher Grace, Katherine Heigl) is pont erre a hétvégére időzítik, hogy minden felgyülemlett sértettségüket rázúdítsák az ősökre. Az egész családnak a káosz uralta, viccesebbnél viccesebb, és félreértett helyzetek közepette kell szembenézniük múltjukkal, jelenükkel, jövőjükkel, és ráadásul még a fiatal ara (Amanda Seyfried) családja is úton van….A nagy nap (The Big Wedding) című film, a 2006-ban készült eredeti francia filmnek – Mon frère se marie (Az öcsém esküvője) című filmnek a feldolgozása, amit Jean-Stéphane Bron és Karine Sudan rendezett. Ez a vígjáték, egyszerre nevettet, elgondolkodtat, üzen, úgy bolygatja a szálakat, hogy néha már követni sem tudjuk. Intellektuális humorral szórakoztat. Nincs egyetlen trágár vagy megbotránkoztató poén. A nagy nap egy klasszikus félreértések vígjátéka.
Rendező : Justin Zackham ; forgatókönyvíró : Justin Zackham ; zeneszerző : Nathan Barr ; operatőr : Jonathan Brown ; szereplők : Diane Keaton (Ellie Griffin) ; Robert De Niro (Don Griffin) ; Robin Williams (Monaghan atya) ; Amanda Seyfried (Missy O’Connor) ; Katherine Heigl (Lyla Griffin) ; Topher Grace (Jared Griffin) ; Susan Sarandon (Bebe McBride) ; Ben Barnes (Alejandro Griffin)

kikötői-hirek2Kikötői hírek = The Shipping News

2001-ben készült, amerikai, romantikus filmdráma, 107 perc
Forgalmazza: Gamma Home Entertainment
Információhordozó: DVD

Amikor Quoyle (Kevin Spacey), a boldogtalan, magányos New York-i végleg elveszti tőle rég elhidegült feleségét egy autóbalesetben, az élete örökre megváltozik. A gyásztól lesújtva visszavonul Új-Fundlandra, egy kis halászvárosba. Nagynénjével és kislányával a negyven éve üresen álló, ősei rejtélyes otthonába költözik. Új-Fundlandon aztán lassan mindannyian megtalálják a helyüket. A gyerekek barátokat szereznek, a néni folytatja hajókárpitosi munkáját, Quoyle pedig a helyi újságnál kap munkát, mint a Kikötői hírek szerkesztője. Minden újabb cikk megírásával nő Quoyle érzékenysége a kiismerhetetlenül csalafinta közösség iránt – és saját maga iránt is. Apránként románc alakul ki közte és Wavey Prowse (Julianne Moore) közt, aki egyedül él szellemileg visszamaradott gyerekével. Wavey ugyanúgy őrzi hűtlen férje emlékét, mint Quoyle a kikapós Petalét. A saját sorsát korábban tehetetlenül szemlélő, dönteni és határozni képtelen férfi új élete lassan kezd kibontakozni, ezen a varázslatos, hajthatatlan szépségekkel és nehézségekkel megáldott helyen, miközben a múltja összeolvad a jelenével….Bár a Kikötői hírekben gyakorlatilag minden fő- és mellékszereplő múltja valamiféle tragédiával terhes (autóbaleset, hűtlenség, családon belüli erőszak) és egyikük sem mondható boldog, sikeres embernek, mégis rendkívül pozitív és felemelő a cselekmény alaphangulata és végkicsengése: úgy tűnik, Új-Fundlandon megtalálják a helyüket azok, akik mindenhol máshol csak elveszetten csellengtek, s közösségre lelnek azok, akik egész életükben kívülállók voltak. A Kikötői hírek is egy Pulitzer-díjas regényből, E. Annie Proulx könyvéből készült. Dióhéjban a film mondanivalója: “Ha egy kötél képes szelet hozni, ha egy vízbefulladt képes feléledni, akkor egy összetört ember is képes lehet meggyógyulni.”
Rendező: Lasse Hallström ; író : E. Annie Proulx ; forgatókönyvíró : Robert Nelson Jacobs ;  zeneszerző : Christopher Young ; operatőr : Oliver Stapleton ; szereplők : Kevin Spacey (R. G. Quoyle) ; Julianne Moore (Wavey Prowse) ; Cate Blanchett (Petal Bear) ; Judi Dench (Agnis Hamm) ; Pete Postlethwaite (Tert X. Card) ; Scott Glenn (Jack Buggit) ; Rhys Ifans (Nutbeem) ; Gordon Pinsent (Billy Pretty)
.
vampirnaplok2.evad_1Vámpírnaplók = The Vampire Diaries
2009-ben készült, amerikai kalandfilmsorozat, 890 perc
Forgalmazza: Pro Video Film & Distribution Kft.
Információhordozó: DVD

Stefan Salvatore (Paul Wesley) vámpír. Ezt azonban senki nem sejti a Mystic Falls Gimnáziumban, ahova váratlanul visszatér. Az iskolában beleszeret a gyönyörű Elenába (Nina Dobrev), aki szülei halála óta képtelen magára találni. Szerelmüket azonban sötét titkok árnyékolják be. Bár Stefan békés életet él, bátyja, Damon (Ian Somerhalder) halálos fenyegetést jelent a város lakóira nézve, köztük Elenára is. A vérszomjas Damont csak Stefan képes megállítani. Ahhoz azonban, hogy erejével és hatalmával felvehesse a versenyt, Stefannak is emberi vérre van szüksége…A történetben fény derül a város titokzatos múltjára is: például felbukkan Elena rosszindulatú hasonmása, Katherine (Nina Dobrev), aki bosszút forral a város, Stefan, Damon és Elena ellen. A sorozat középpontjában valójában a három főszereplő, – Elena Gilbert (Nina Dobrev), Stefan (Paul Wesley) és Damon Salvatore (Ian Somerhalder) – szerelmi háromszöge áll. A film cselekményét a nemszűnő feszültség, halhatatlan szenvedély szövi át. A 2. évad végére a kisvárosban a vámpírok, vérfarkasok és boszorkányok mellett még furcsább szerzetek is előkerülnek, amelyekkel szemben a film szereplői kénytelenek felvenni a küzdelmet… A Vámpírnaplók (The Vampire Diaries) amerikai tévésorozat, melynek alkotói Kevin Williamson és Julie Plec. Alapjául L.J. Smith ugyanazon című könyvsorozata szolgál.
Rendező : Marcos Siega ; forgatókönyvíró : Julie Plec ; operatőr: Paul M. Sommers ; zene : Michael Suby ; szereplők: Nina Dobrev (Elena Gilbert) ; Paul Wesley (Stefan Salvatore) ; Ian Somerhalder (Damon Salvatore) ; Steven R. McQeen (Jeremy Gilbert) ; Katerina Graham (Bonnie Bennett );Candice Accola (Caroline Forbes) ; Zach Roerig (Matt Donovan) ; Michael Trevino (Tyler Lockwood) ; Matthew Davis (Alaric Saltzman) ; Sara Canning (Jenna Sommers) ; Joseph Morgan (Klaus) ; Susan Walters (Carol Lockwood) ; Marguerite MacIntyre (Liz Forbes seriff) ; Claire Holt (Rebekah ); Daniel Gillies (Elijah) ; Malese Jow (Anna) ; Kayla Ewell (Vicki Donovan) ; David Anders (John Gilbert) ; Torrey De Vitto (Dr. Meredith Fell) ; Taylor Kinney (Mason Lockwood); Lauren Cohan (Rose)
.

IFJÚSÁGI- ÉS GYERMEKFILMEK
.

Egon&dönci1Egon & Dönci
2007-ben készült, szöveg nélküli, magyar animációs film, 72 perc
Forgalmazza: Hungaricom Kft.
Információhordozó: DVD

A szomszédos naprendszer egyik gyönyörű bolygóján él Egon, az amatőr űrkutató minden lében kanál macskájával, Döncivel. Egy nap kis híján a nyakukba zuhan a Voyager 3 űrszondája, rajta az emberiség üzenetével. Egon és Dönci útra kelnek bádogűrhajójukon, hogy kapcsolatba lépjenek az ismeretlen, de csodákra képes civilizációval. Arról azonban halvány fogalmuk sincs, hogy a naprendszer kilenc bolygója közül, melyiken élnek emberek. Némi bonyodalmak után sikerül elindulniuk és a Naprendszerünk felé veszik az útjukat. Majdnem belezuhannak a Napba, ám a Merkúr mellett sikerül lefékezniük. A Vénuszt beborító viharfelhőkben óriási viharok dúlnak, hatalmas villámlásokkal, hát gyorsan továbbállnak a Föld irányába. Egon nagyon elfárad, elnyomja az álom. Dönci felügyelet nélkül „pilótásdit” játszik, fontoskodva nyomogatja a gombokat. Egy váratlan mozdulattal véletlenül hiperűrsebességre kapcsol. Az űrhajó teljes hajtómű-terheléssel száguld, egészen a jeges-hideg Plútóig, miközben meghibásodik. Egon külszíni szereléssel megjavítja a gépet, s folytatják útjukat. Konstatálják, hogy sem a Neptunusz, sem az Uránusz, sem a Szaturnusz, de még a Jupiter sem alkalmas a letáborozásra. Végül a Marson landolnak. A csodálatos narancssárga bolygó látszólag lakatlan. Ám a semmiből egy ismeretlen csillogó-villogó objektum érkezik elképesztő sebességgel. A szuper-technológiájú csészealj Döncit felszippantja, s az UFO utasai megvizsgálják a furcsa szőrös kis állatot. A tanulmányozás után Döncit hátrahagyva hipp-hopp elviharzanak. Egonék az izgalmas és vicces találkozás után a kék bolygó, vagyis a Föld felé veszik útjukat, és sikeresen leszállnak valahol Európa közepén, zord sziklák között. A Föld ekkora már egy erősen elsivatagosodott bolygó. Ám végül sikerül megismerkedniük a Föld egyetlen lakójával egy koktélbárban, aki mesél nekik a Földről, az emberekről, szépségről, kalandról, egyszóval az életről.
Rendező: Magyar Dániel, Magyar Ádám; forgatókönyvíró: Dr Magyar Elemér ; szereplők : animációsfigurák

a_flintstone_csalad1A Flinstone család = The Flintstones
1994-ben készült, amerikai családi vígjáték, 81 perc
Forgalmazza: Budapest Film Kft.
Információhordozó: DVD

Időszámításunk előtt kétmillió évvel ezelőtt, a kőkorszaki szakik világában: nem mindennapi társaság a Flintstone család. A rajzfilmfigurák megelevenednek… Frédi (Goodman), a sárkánydaru közkedvelt kezelője, egyik nap megnyerte a pályázatot: jutalma a főnöki szék, hozzá a gyönyörű titkárnő. Frédi azonban nem sejti, hogy a hatalma csak egy álnok elnök ármány műve, akinek az a szándéka a gonosz titkárnővel együtt, hogy Frédit bűnbakká tegyék egy sikkasztási botrányban. Frédi az ellene készülődő cselszövésekből, semmit nem vesz észre. Sőt fejébe száll a dicsőség. Első intézkedése során egyetlen cimboráját, Bénit (Moranis) rúgja ki a közös munkahelyükről, akivel korábban együtt voltak sülve-főve. Béni és családja Vilmáék kénytelenek kegyelem-kenyéren élni. Ám egyszer csak történik valami, amitől Frédi végre észhez tér.
Rendező: Brian Levant ; forgatókönyvíró : Steven E. de Souza, Jim Jennewein, Tom S. Parker ;  zeneszerző: David Newman ; operatőr : Dean Cundey; szereplők : John Goodman (Frédi) ; Rick Morandis (Béni) ; Elizabeth Perkins (Vilma) ; Rosie O’Donnell (Irma) ; Kyle MacLachlan (Cliff Vandercave) ; Halle Berry (Sharon Stone) ; Elizabeth Taylor (Pearl Slaghoople)

a_flintstones2.vivarockvegas-1Flinstones 2. : Viva Rock Vegas =
The Flintstones in Viva Rock Vegas

2000-ben készült, amerikai romantikus, vígjáték , 90 perc
Forgalmazza: Budapest Film Kft.
Információhordozó: DVD

Ismét itt vannak a kőkorszaki szakik, Frédi (Mark Addy) és Béni (Stephen Baldwin), Vilma (Kristen Johnston) és Irma (Jane Krakowski), még a kőkorszaknál is korábbról, ugyanis a film Frédi és Vilma megismerkedésének körülményességeit tárja elénk. Frédi és legjobb cimborája, Béni csúcsformában érzik magukat. Most végeztek a Kőbontó Akadémián, és már biztos állást is szereztek a Bedrocki kőbányában, úgyhogy jókedvüknek semmi nem állhat az útjába. Vilmának, a kőgazdag Slaghoople ezredes lányának viszont rossz a kedve. Divatbolond anyja, Pearl Slaghoople (Joan Collins) az egész jövőjét eltervezte már, és mindenáron össze akarja boronálni egy Chip Rockefeller nevű bájgúnárral (Thomas Gibson). Vilma boldogtalan és elkényeztetett gazdag lány, aki végső megoldásként elmenekül anyja és Chip lerázhatatlan udvarlója elől. Útja Bedrockba vezet, ahol egy büfében megismerkedik Irmával, aki befogadja kőházába. A két barátnő a helyi Bronto King gyorsétkezdéjében vállalnak munkát. Frédi és Béni, megismerik és kettős randira hívják a lányokat. A tekebárban Frédi és Vilma közös hobbijukra bukkannak. A baráti társaság tagjai majd útrakelnek, hogy egy romantikus hétvégét töltsenek el együtt Rock Vegasban. Ám az adósok által üldözött udvarló Chip Rockefeller nem mond le Vilmáról és pénzéről.. Annak érdekében, hogy a szövődő új románcot elrontsa a Rock Vegas-i táncosnő segítségével Roxieval azt az aljas tervet forgatja a fejében, hogy kiüsse Frédit a nyeregből és magának szerezze meg Vilma szívét és rajta keresztül az atyai örökségét.
Rendező: Brian Levant ; forgatókönyvíró: Deborah Kaplan, Harry Elfont, Jim Cash, Jack Epps Jr. ; zeneszerző: David Newman ; operatőr : Jamie Anderson ;  szereplők : Mark Addy (Fred Flintstone) ; Stephen Baldwin (Barney Rubble) ; Kristen Johnston (Wilma Slaghoople) ; Jane Krakowski (Betty O’Shale) ; Thomas Gibson (Chip Rockefeller) ; Joan Collins (Pearl Slaghoople) ; Alan Cumming (Gazoo) ; Taylor Negron (Gazaam)

kishableány2A kis Hableány = The Little Mermaid
1989-ben készült, családi musical, amerikai animációs rajzfilm, 79 perc
Forgalmazza: Pro Video Film & Distribution Kft.
Információhordozó: DVD

Ariel, a kis hableány a tenger mélyén nő fel, s minden intés ellenére beleszeret egy emberi lénybe. Ariel apja, Triton király víz alatti birodalmában él, aki megtiltja lányának, hogy még egyszer találkozzon a herceggel. Ám Ariel az emberek közé vágyik. Inkább vállalja a kínok kínját, mint hogy elveszítse szerelmét, álmai hercegét. Ericet csak úgy nyerheti el, ha alkut köt a gonosz tengeri boszorkával, Ursulával. A sellőlánynak hangját kell adnia azért, hogy a boszorkánytól emberi lábat kapjon uszonya helyett. Ráadásul, ha Eric herceget nem csókolja meg három napon belül, örökre Ursula rabszolgája lesz. Az ősz szakállú Triton király aggódik lányáért, noha mit sem tud az alkuról. Ariel mégis fittyet hány atyja és testőr rákja, Sebastian tanácsaira. A hableánynak azonban hamarosan rá kell jönnie, hogy hallgatni nem mindig arany, és hogy Ursula a zavarosban halászik.
Rendező : Ron Clements, John Musker ; író: Roger Allers; forgatókönyvíró : Ron Clements, John Musker ; zeneszerző : Alan Menken

Scooby-Doo2Scooby-Doo! : Kék Sólyom maszkja  = Scooby-Doo : Mask of the Blue Falcon
2012-ben készült, amerikai animációs film, 72 perc
Forgalmazza: Pro Video Film & Distribution Kft.
Információhordozó: DVD

Hatalmas képregény-fesztivált rendeznek Kaliforniában. A világraszóló eseményt a Rejtély RT. tagjai sem hagyják ki. A Herkuloidok, Frankenstein Jr. és az Űrszellem csak néhány az ünnepelt képregényhősök közül, akikkel találkozni lehet az észvesztő összejövetelen. A nagy költségvetésű megaprodukción nemcsak a legendás hősökkel lehet találkozni, de itt mutatják be Scooby-Doo és Bozont kedvenc szuperhőseit, köztük a Kék Sólyomnak a legújabb mozikalandjait. A fikció azonban valósággá válik, amikor életre kel a sorozat gonosz figurája, Mr. Hyde, aki a résztvevőkre engedi a félelmetes denevéreit és kutyáit, miközben baljós masszával árasztja el a fesztivált. Így amikor a gaz gonosztevő Mr. Hyde rettenetes denevéreket, félelmetes ebeket és ragacsos masszát szabadít a résztvevőkre, itt az idő, hogy a Rejtély Rt. felgöngyölítse a szálakat, és leleplezze a bűnösöket. Valójában azonban Bozont és Scooby-Doo pizzafaló, szuper erőre szert tevő kettőse hozza ki magából a szuperhőst, annak megakadályozására, hogy az egész eseményt elárassza a zöld trutyi…Szinte töretlen sikerrel nevettet meg minket Scooby és a négy tizenéves Rejtély Rt. tag: Fred, Bozont, Diána és Vilma. Az animációs sorozatból 24 évad alatt összesen 313 rész készült el.
Rendező : Michael Goguen ; zene : Kristopher Carter ; szereplők : Gregg Berger, Mindy Cohn, Nika Futterman, Fred Tatasciore

terhelt_terkel-2Terhelt Terkel  = Terkel in Trouble
2004-ben készült, dán animációs, családi film, 77 perc
Forgalmazza: Budapest Film Kft.
Információhordozó: DVD

Végy egy göndör hajú, pattanásos tizenhét éves tinédzsert, adj még neki fogszabályzót, és egy hihetetlenül idegesítő kishúgot. Legyen az anyja dohányos, az apja depressziós. A legjobb barátja is legyen egy különc alak, aki minden különösebb ok nélkül hord magával egy vasrudat. Az eseményekhez add hozzá még a meg nem értések és a félreértések bizarr történéseinek folytonos láncolatát. Ennek eredményeként biztosan ki fog rajzolódni, annak a semmirekellő rosszcsont kópénak a képmása, aki a vészjós körülmények bajkeverője, aki mit sem ért meg tettei következményeiből, akit a filmben „Terhelt Terkel”-nek nevezünk…De mit tesz, illetve mit nem tesz meg Terkel?… Az osztálytársa, Doris, akit- a többiek „hájas dagi disznónak” gúnyolnak – öngyilkos lesz. Korábban a lány hiába fejti ki Terkelnek, hogy csak miatta van életben, mert szereti. Terkel inkább a fiú ismerősei előtt akar jó színben feltűnni, mint segíteni a lánynak a rágalmazó gazfickókkal szemben, ezért a gúnyolódokhoz csatlakozik. Nem gondolja, hogy Doris, miatta az ő szekálásai miatt majd kiugrik az ablakból. Ugyanakkor azt sem érti, hogy a lány mégis miért követett el öngyilkosságot miatta? Hiszen Doris, hosszú éveken keresztül, olyan jól tűrte a csipkelődéseket… A meg nem értésekben itt tart Terkel, amely megválaszolatlan kérdések csak tovább halmozódnak. Miután halálos SMS fenyegetést kap fogalma sincs arról, hogy kinek lehet az útjában?! Helyzetét az se könnyíti meg, hogy a félnótás nagybácsija, Stewart rövid utcai harcban kiüti unokaöccse zsarnoki osztálytársait, a keményfiú Stent és Sakit. Terkel reméli, hogy a korábbi tanárnőjük helyére érkezett új fiatal tanár majd segít rajta, aki a jövőhéten kirándulni viszi az osztályt. Ám nem sejti, hogy az osztálykiránduláson további bajok lesznek. Nem tudja, hogy az ismeretlen új tanár, akit ezentúl Gunnarnak hívunk, Terkel korábbi tanárnőjét, azért tette el láb alól, hogy bejuthasson az osztályba. Mivel a fenyegető SMS üzenet Janson mobiljáról érkezett, ezért tévesen azt hiszi Terkel, hogy az egyetlen barátja, Jason akarja őt megölni. Ezért elrohan Gunnarhoz, akivel elmegy az erdőbe beszélgetni. Mutatja neki az sms-t, majd megcsörgeti a számot, de a készülék a tanáránál, Gunnarnál csörög. Terkel segítségére majd végül mégis barátja Jason érkezik, aki használja végre a vasrúdját Gunnar hatástalanítására…Vajon mi az igazság, a megoldatlan kérdésekre mik a válaszok, amelyek Terkelt terhelik? A megkapó történetből minderre fény derül…A dán, 3D animációval készült vígjáték szigorúan erős idegzetű, fekete humorért élő-haló középiskolás és felnőtt nézőknek való. Fiatalabbaknak csak szülői felügyelettel ajánlhatom megnézni.
Rendező: Kresten Vestbjerg Andersen, Thorbjorn Christoffersen, Stefan Fjeldmark ; forgatókönyvíró : Mette Heeno, Anders Matthesen ; zeneszerző: Bo Rasmussen  ; szinkronhang: Nacsa Olivér, Harsányi „Betyár” Levente

Médiatárunk ajánlóit a linkre kattintva is megtekintheti!

könyv
191951db
cd
4690db
dvd
6036db
diafilm
1527db
kotta
181db
hangoskönyv
1246db

vissza a teljes verzióra

to top