Médiatár

őrült_városÖrült város = Mad City
1997-ben készült, amerikai filmdráma, 110 perc
Forgalmazza: Pro Video Film & Distribution Kft.
Információhordozó: DVD

Sam Bailey (John Travolta) boldog, kiegyensúlyozott ember-egészen addig, amíg a múzeum kiadásainak csökkentése miatt az igazgatónő őt lapátra nem teszi.Sam miután a természettudományi múzeumban elveszti biztonságőri állását, nem képes annyiban hagyni a dolgot.Nem tudja elmondani a rossz hírt a feleségének.Ezért újra felkeresi főnöknőjét, hogy visszakövetelje régi munkáját. Mrs. Bank azonban nem hajlandó meghallgatni őt. És ekkor Sam hirtelen fegyvert ránt és kétségbeesett tettre szánja el magát. Túszokat ejt. Munkaadójával, egy csapatnyi virgonc múzeumlátogató kisiskolással, elbarikádozza magát az épületben. Max, a riporter mindennek véletlenül szem- és fültanúja lesz.Átvillan az agyán, hogy micsoda remek túszdrámát lehet kerekíteni a dologból, ezért leközli a hírt. A múzeum épületét pedig körbeveszik a rendőrök, az FBI és a különleges osztag alkalmazottai. Max az élő tudósításokkal, hamarosan az egész világot lebilincseli. A „nagy téma”-ra régi riválisa Kevin Hollander (Alan Alda) is ráharap. A nézettség birtoklásáért egymással kelnek versenyre. Csupán cinizmusukban és kíméletlenségükben hasonlítanak egymásra. Mindketten veszélyes bűnöző terroristának állítják be Samet. Pedig a biztonsági őr az akcióra fel sem készült, nem hidegvérű bűnöző, de fegyverrel a kezében az elnagyolt hírverés után, kétségkívül mi más lehetne? Aztán történik valami.Max Samet, már nem terroristának, hanemáldozatnak kezdi látni…Costa-Gavras rendezte filmet bátran ajánlhatom mindenkinek, akita komoly témájú túszdráma eseményei ragadnak magukkal, akit érdekel, hogy végül Samnek sikerül-e élve kikerülniea múzeumból? Mindeközben még arra is rádöbbenünk, hogy a média, olyan hatalom,amely nem csupán egy kisváros lakóit, hanem már egy egész világot képes megőrjíteni.
Rendező: Costa-Gavras ; író: Tom Matthews, Eric Williams; forgatókönyvíró: Tom Matthews; zeneszerző: Thomas Newman; operatőr: Patrick Blossier; szereplők: Dustin Hoffman (Max Brackett); John Travolta (Sam Baily); Alan Alda (Kevin Hollander); Mia Kirshner (Laurie); Robert Prosky (Lou Potts); Blythe Danner (Mrs. Banks); William Atherton (Dohlen)

oromzene1 Örömzene = Joyful Noise

2012-ben készült, amerikai zenés vígjáték, 118 perc
Forgalmazza: Pro Video Film & Distribution Kft.
Információhordozó: DVD
….
A megtörtént eseten alapuló filmben egy kis georgiai városra nehéz idők járnak, és mindenki attól remél egy kis sikerélményt, hogy a templom kórusa megnyeri az országos Örömzene versenyt. A kórus vezetőinek és a fiatal tehetségeknek is célja elvinni a főnyereményt, amiért minden igyekezetükkel küzdenek. A baj csak az, hogy az újonnan kinevezett igazgató Vi Rose Hill (Queen Latifah), és G.G. Sparrow (Dolly Parton) kórusvezető közötti rivalizálás veszélyezteti az olyannyira remélt győzelemet. Az énekkar két vezetőjének teljesen más elképzelése van arról, miként nyerhetik meg a versenyt. Vi Rose Hill a kipróbált és hagyományos stílushoz, míg a tüzes G.G. Sparrow a megújulás, a változás mellett kardoskodik. A helyzetet G.G lázadó unokája is bonyolítja, beleszeret Vi Rose szép és tehetséges lányába. A siker érdekében azonban a két nőnek meg kell találniuk a közös hangot…
Rendező, forgatókönyvíró : Todd Graff ; zeneszerző : Mervyn Warren ; operatőr : David Boyd ; szereplők : Queen Latifah (Vi Rose Hill) ; Jeremy Jordan (Randy Garrity) ; Keke Palmer (Olivia Hill) ; Dolly Parton (G.G. Sparrow ) ; Dexter Darden (Walter Hill) ; Courtney B. Vance (Dale tiszteletes) ; Jesse L. Martin (Marcus Hill)

Oteves-jegyesseg1Ötéves jegyesség = The Five-Year Engagement

2012-ben készült, amerikai romantikus vígjáték, 120 perc
Forgalmazza: Select’86 Kft.
Információhordozó: DVD
….
Tom (Jason Segel) és Violet (Emily Blunt) egy jelmezes szilveszteri partin találkoznak, ahol Tom Szupernyúlnak, Violet Diana hercegnőnek öltözött be. Egy év múlva Tom megkéri Violet kezét, és már az esküvőt tervezik, amikor Violet értesítést kap a michigani egyetemről, hogy felvették pszichológiai tanársegédnek. Bár Violet jobban szeretett volna helyben elhelyezkedni, Tom beleegyezik, hogy amíg a szerződés szól, Michiganbe költöznek. Ám a város valahogy nem nyeri el Tom tetszését, az esküvőt elhalasztják, mi több, két év lejártával meghosszabbítják Violet szerződését. A várt esküvői pillanatoknak, majd a gyász is gátat emel, mivel a nagyszülők hirtelen meghalnak. A pár így kisebb nagyobb problémák miatt, évekig csak halogatják a “nagy napot”, egészen addig, hogy az már a kapcsolatuk megromlásához vezet, amin csak továbbront Violet és a professzora között szövődő románc…. A történetet átszövi a szerelem, a boldogság, de a féltékenység feszült pillanatait is poénok, vicces jelenetek tarkítják. A film nem Tom és Viola megismerkedéséről szól, nem arról az útról, ahogy eljutottak az eljegyzésig, de nem is az esküvői előkészületekről, vagy a házaséletről. A film egy szerelmes pár útját meséli el, álmaik esküvője napjáig. Tom és Violet egy olyan párt alakít, akik egyszerűen képtelenek eljutni az oltár elé. Karrierlehetőségeken, családi problémákon, és tucatnyi más akadályon átküzdve magukat azt az ideális pillanatot keresik a legtökéletesebb esküvő megszervezéséhez, amely a legpompásabb, a legeszményibb, amelyben nincs hiba. Ezért Tom és Violet eljegyzése, így eléggé sokáig tart, öt évig. Vajon a kapcsolatuk képes lesz-e túlélni ezt a végtelenségig húzott jegyességet? A másodszori szakításuk után újra egymásra tudnak-e találni vagy mindketten a jegyesség vesztesei maradnak?
Rendező, forgatókönyvíró: Nicholas Stoller, Jason Segel ; zeneszerző : Michael Andrews ; operatőr Javier Aguirresarobe ; szereplők : Jason Segel (Tom Solomon) ; Emily Blunt (Violet Barnes) ; Alison Brie (Suzie Barnes) ; Chris Pratt (Alex Eilhauer) ; Rhys Ifans (Winton Childs) ; Kevin Hart (Doug) ; Chris Parnell (Bill) ; Mindy Kaling (Vanetha) ; Dakota Johnson (Audrey) ; Adam Campbell (Gideon) ; Mimi Kennedy (Carol Solomon) ; Jim Piddock (George Barnes) ; David Paymer (Pete Solomon)

tegla1A tégla = The Departed

2006-ban készült, amerikai filmdráma, 152 perc
Forgalmazza: Fórum Home Entertainment Hungary Kft.
Információhordozó: DVD
….
Billy Costigan (Leonardo DiCaprio), az újonc rendőr alvilági környezetben nőtt fel. Ő az ideális tégla, akinek be kell épülnie Frank Costello (Jack Nicholson) maffiavezér szervezetébe. Az a dolga, hogy Costello bizalmába férkőzve segítsen rendőr feletteseinek (Mark Wahlberg és Martin Sheen) lebuktatni a maffiózót. Mindeközben a maffia is beépítette már az emberét a rendőrségen, aki azt a feladatot kapta, hogy legyen tökéletes rendőr, szerezzen magának egyre magasabb rangot a testületben, és jelentsen mindent igazi megbízóinak. Colin Sullivanben a nyomozóegység tisztjében mindenki megbízik, senki nem gyanítja, hogy ő Costello beépített embere. A két rendőr jól végzi a munkáját. Túl jól. Mindketten új társakra, új szövetségesekre találnak munkájuk közben, de nem felejtik, ki adta ki az eredeti parancsot. És mindketten sejteni kezdik, hogy az ellenfélnek is van egy téglája a közelükben. A játszma ekkor kezd élesedni: őrült versenyfutásba kezdenek, hogy melyikük tudja leleplezni előbb a másikat. Amelyikük gyorsabb, az talán életben marad… A tégla 2007-ben négy Oscar-díjat kapott, köztük a legjobb filmnek és legjobb rendezőnek járó szobrocskát…A rendező filmjéhez nem eredeti anyagot választott alapul. Scorsese a cselekményt a hong-kongi alvilágból a dél-bostoni ír-amerikai gengszterek közé helyezte, akiket a Bostoni Állami Rendőrség csapatával állított szembe. A megszokott gengszterfilmek helyett a valódi főszereplőink itt nem bűnözők, hanem rendőrök. A hősök teljesen egyedül vannak, elszigetelve a világtól és az emberi kapcsolatoktól, ahol csakis önmagukra számíthatnak. A túlélés a tét. Nincs kompromisszum, nincs kegyelem. A bűn bugyraiban, a gonoszság lélektana feszül végig a film cselekményén keresztül. Ebben az őrült hajszában feketén-fehéren, bármelyik rendőrszereplő vagy áldozat, vagy túlélő lehet. A film mottója :„Nekünk még azt mondták : vagy zsaru leszel, vagy bűnöző. Én viszont ma azt mondom neked, ha töltött fegyvert szegeznek rád: teljesen mindegy.”
Rendező: Martin Scorsese ; forgatókönyvíró : William Monahan, Siu Fai Mak, Felix Chong ; zeneszerző : Howard Shore ; operatőr : Michael Ballhaus ; szereplők : Leonardo DiCaprio (Billy Costigan) ; Jack Nicholson (Frank Costello) ; Matt Damon (Colin Sullivan) ; Martin Sheen (Oliver Queenan) ; Vera Farmiga (Madolyn) ; Mark Wahlberg (Dignam) ; Alec Baldwin (Ellerby)

utolsó-gyémántrablás1Az utolsó gyémántrablás = After the Sunset

2004-ben készült, amerikai akció-vígjáték, 93 perc
Forgalmazza: Pro Video Film & Distribution Kft.
Információhordozó: DVD

A fordulatokkal teli, izgalmas akcióvígjátékban két mestertolvaj, Max (Pierce Brosnan) és csábító társa, Lola (Salma Hayek) az utolsó sikeres rablásuk után visszavonulnak a trópusokra. Stanley Lloyd (Woody Harrelson), a ravasz FBI-ügynök azonban utánuk utazik. Azt gyanítja, hogy a két jómadár el akarja lopni Napóleon egy különleges gyémántját, amit egy luxushajón állítanak ki a közelben. Lola nem akar visszatérni régi szakmájába, de Max nehezen tud ellenállni. Maxot, a helyi gengszter Henri Mooré megbízza a gyémánt elrablásával. Mivel kezdetét veszi a macska-egér játék, Maxnek ezért a rablást úgy kell kiviteleznie, hogy Stan ügynök semmilyen gyanút ne foghasson. Így, az állandóan rajta lógó üldözőjével, barátok lesznek, együtt járnak halászni. Stan közben kap egy csinos társat is, Sophie személyében. Úgy tűnik, mintha egy szerelmi vígjátékba csöppentünk volna, amikor Lola és Max tolvajpáros, és majd az egymásba habarodó Stan és Sophie rendőrpáros, szerelmi gondjaikban egymás segítésére sietnek, mintha a rablással nem is foglalkoznának. Az idillről viszont sejtjük, hogy csupán színjáték, mind része a megtévesztésnek. A film cselekménye hamarosan újabb nem várt fordulathoz vezet. Mi pedig csupán találgatunk: Mi a csalafintaság? Ki kit vág át ebben a szerelmi szélhámosságban a nagy tolvajlási trükk során?… A film igazi ékkő a rablós filmek műfajában, képes szórakoztatni, megbűvölni bennünket. Legszívesebben, mi is inkább égszínkék tenger partján ülnénk, és mindenféle gyümölcsből kevert koktélt szürcsölgetnénk, élveznénk a napsütötte életet…  A filmben Lalo Schifrin a klasszikus rablómeséhez illő remek zenei aláfestést alkotott, kongák és jazzdobok, markáns hegedű, gyönyörű hangszerelés és harmóniák kíséretével. Bizonyítja, a mai zeneszerzőknek, hogy így is lehet komponálni!
Rendező: Brett Ratner ; író, forgatókönyvíró: Paul Zbyszewski, Craig Rosenberg ; operatőr : Dante Spinotti ; díszlettervező : Jennifer Williams ; jelmeztervező : Rita Ryack ; zene : Lalo Schifrin ; szereplők : Pierce Brosnan (Max Burdett) ; Salma Hayek (Lola Cirillo) ; Woody Harrelson (Stanley P. Lloyd) ; Don Cheadle (Henry Mooré) ; Troy Garity (Luc) ; Naomie Harris (Sophie); Chris Penn (Fence)

vekonyjeg3Vékony jég = The Convincer/Thin Ice

2011-ben készült, amerikai krimikomédia, 93 perc
Forgalmazza: Select’86 Kft.
Információhordozó: DVD
….
Mickey Prohaska (Kinnear), egy jelentéktelen biztosítási ügynök, aki egy észak-amerikai kisváros biztosítási ügynökeként próbál boldogulni, lehetőleg úgy, hogy másokat becsapjon, a lehető legnagyobb hasznot húzó szerződéskötésekkel. Egy kongresszuson, ahol Mickey is előadást tart, találkozik Bob Egannel (David Harbour), akit a vállalkozásában alkalmaz. Mickeyvel ellentétben Bob becsületes, igyekszik az ügyfélnek kedvező ajánlatot érvényesíteni. Ő találja meg Gorvy Hauert (Alan Arkin), a kissé szenilis aggastyánt, aki egy eldugott kis házban él a város peremén. Bob és Mickey együtt látogatják meg, de végül Mickey elhappolja Bob elől a lehetőséget és egyedül szerződik le az öreggel. Természetesen igyekszik zsíros biztosítást kötni a házra és a benne lévő értékekre, ám amikor kiderül, hogy a magányos, öreg farmer a tudta nélkül egy hihetetlenül értékes hegedűt birtokol, akkor Mickey meglátja a kínálkozó lehetőséget, hogy megkaparintsa magának az értékes hangszert. Damoklész-kardja azonban lesújt, és hősünk úgy a film felénél egy gyilkosság bűnrészese lesz. A pszichopata lakatossal, Randyvel (Billy Crudup) a befagyott tóba süllyesztik el a holttestet, de a jég gyorsabban olvad, mint ahogy azt gondolták volna, a lebukás veszélye, így egyre jobban fenyeget. Jól kigondolt terv, így teljesen felborul…. Az Oscar-díjra jelölt Greg Kinnear, az Oscar-díjas Alan Arkin és Billy Crudup játsszák a főszerepet az egyik legnagyobb kritikai sikert elért krimikomédiájában. „Hitchcockhoz méltó fordulatokkal és a Coen-testvérekhez mérhető párbeszédekkel.” A film tökéletesen szinte észrevétlenül adagolja a sugallt intuíciókat. Úgy zuhanunk mélyebbre a tragikomédiában, ahogy Mickey a bűneiben. Nemcsak a történetnek, hanem a filmet aláfestő zenének is jelentős szerep jut. A játékosan felcsendülő komolyzenei dallamok harmonikusan illeszkednek a filmképekhez. Da Capo al Fine, jelentése, a zenemű újrakezdése az elejétől a végéig. A narrátor pedig maga a hős, aki az egész történetet újraéli velünk, akivel együtt az újraismétlődő dallamok tükrében újraértékeljük a cselekményt. Mikor végül a kirakós utolsó darabja is a helyére kerül, akkor az elsőre talán még láthatatlannak tűnő jelentések, új megvilágításban, már új értelmet nyernek. Mi pedig tátott szájjal nézzük végig, ahogy bepaliztak minket.
Rendező, forgatókönyvíró : Jill Sprecher, Karen Sprecher ; operatőr : Dick Pope ; zene : Jeff Danna ; szereplők : Greg Kinnear (Mickey Prohaska) ; David Harbour (Bob Egan) ; Michelle Arthur (Karla Gruenke) ; Alan Arkin (Gorvy Hauer) ; Lea Thompson (Jo Ann Prohaska)
….

War1War 
2007-ben készült, amerikai akciófilm, 99 perc
Forgalmazza: Gamma Home Entertainment
Információhordozó: DVD

Miután Jack Crawford FBI-ügynök (Jason Statham) társát brutálisan meggyilkolja Rogue (Jet Li), a hírhedt bérgyilkos, a férfi megfogadja, hogy kézre keríti a gyilkost és személyesen áll bosszút partnere haláláért. Azonban Rogue-ot szinte elnyeli a föld és csak három év múlva bukkan fel, hogy véres maffiaháborút robbantson ki Chang, a kínai gengszter (John Lone) és Shiro, a japán Yakuza-főnök (Ryo Ishibashi) bandája között. Crawford még mindig nem tett le arról, hogy levadássza Rogue-t, így egy speciális osztag élén beavatkozik az összecsapásokba…. Kegyetlen párbaj, látványos jelenetek-a jó nyer, a rossz bukik, ezt ígéri a War, amikor összeereszti Jason Stathamet és Jet Lit, hogy szedjék szét egymást.

Rendező: Philip G. Atwell; forgatókönyvíró: Lee Anthony Smith, Gregory J. Bradley; operatőr: Pierre Morel; jelmeztervező: Cynthia Ann Summers; zene: Brian Tyler; vágó: Scott Richter; szereplők: Jason Statham (Jack Crawford); Jet Li (Rogue);Andrea Roth (Jenny Crawford); Luis Guzmán (Benny); John Lone (Chang);Devon Aoki (Kira); Ryo Ishibashi (Shiro)

IFJÚSÁGI- ÉS GYERMEKFILMEK
.


Bogyó és Babóca1-2_2Bogyó és Babóca 1-2.

2011-ben készült, magyar animációs film, 70 perc
Forgalmazza: Kedd Kulturális és Szolgáltató Kft.
Információhordozó: 2DVD

Bogyó és Babóca 13 új kalanddal várja a lelkes közönséget. Bogyó a csigafiú és Babóca a katicalány immár barátokként fedezik fel az őket körülvevő világot. A kedves rövid mesék a legkisebbek számára érthetően közvetítenek olyan értékeket, mint az önzetlenség, türelem, kitartás és a természet szeretete. Bogyó, Babóca és új barátaik bejárják az erdőket, mezőket, vizeket, és ezúttal egy léghajóval még az eget is meghódítják, és közben segítenek mindenkinek, akivel útjuk során összetalálkoznak.
Rendező: Antonin Krizsanics; író: Bartos Erika; zeneszerző: Alma Együttes; mesélő: Pogány Judit

Összes epizód:
1 DVD: A barátság ; A fülgyulladás ; A szivárvány ; A papírsárkány ; Télapó ; A barlangi pók ; Karácsony ; Boszorkányok ; Egy nap az óvodában ; A kis dongólány ; A hóember ; Tengeri kaland ; A tücsök hegedűje

2 DVD: A bicikli ; A homokvár ; Sün Soma születésnapja ; Erdei tornaverseny ; Áfonyaszedés ; Az elveszett mogyoró ; Vendel korcsolyázik ; Mézeskalácsok ; A sárga katica ; A vizicsiga ; Jelmezbál ; Kanárifókák ; Léggömb
.
dzsungel_konyve1A dzsungel könyve= The Jungle Book

1967-ben készült, amerikai rajzfilm, 78 perc
Forgalmazza: InterCom
Információhordozó: DVD

A történet hőse Maugli, aki elvesztette a szüleit, ezért távol él az emberektől, farkasok a gondviselői. Sok állatbarátja van. Amikor Sir Kán a tigris visszatér vadászterületére, a dzsungel veszélyessé válik. Bagira, a bölcs párduc azt tanácsolja, költözzön sajátjai közé, az emberlakta faluba. Maugli azonban ezzel nem ért egyet, ezért inkább elmenekül és ezzel igazi kalandok egész sorát zúdítja a saját nyakába. Majmokkal, kígyókkal, elefántokkal, keselyűkkel és más állatokkal keveredik kalandba, mely állatok néha kíváncsiak, néha szolgálatkészek, de néha fenyegetőek is. Jóban-rosszban vele tart újdonsült barátja: Balu, a medve, és lépten-nyomon olyan kiállhatatlan alakok nehezítik útját, mint Lajcsi, az orangután, Ká, a hipnotizőr kígyó és Sír Kán, a tigris. Maugli végül mégis megtalálja az utat az emberek közé. Célhoz érve Maugli pillantása rögtön egy lányra esik. Szépségétől megigézve követi a kis énekeslányt a közeli településre… Rudyard Kipling felejthetetlen regényének rajzfilmes feldolgozása kel életre ebben a rajzfilmben. Ez az örökzöld dalokkal teli, a barátságot és a kalandvágyat ünneplő film volt az utolsó, amelyben Walt Disney személyesen közreműködött.
Rendező : Wolfgang Reitherman ; író: Rudyard Kipling ; forgatókönyvíró : Larry Clemmons, Ralph Wright, Ken Anderson, Vance Gerry ; zeneszerző : George Bruns ; producer: Walt Disney

dzsungel_konyve2-2A dzsungel könyve 2.= The Jungle Book 2.

2003-ban készült, amerikai rajzfilm, 69 perc
Forgalmazza: Egmont-Hungary Kft.
Információhordozó: DVD

Maugli már a faluban él nevelőszüleivel és Shantival, bájos mostohatestvérével. Hiába száz szabály : ő nem hajlandó megtanulni a házirendet, képtelen kiverni a fejéből a Baluval töltött víg és szabad erdei napokat. Maugli az emberek között nagyon élvezi kis barátnője és az öccse társaságát, de a szíve visszahúzza a dzsungelbe.  Hiányzik neki Balu, az örökké vidám medve és Bagira, a párduc. Maugli szabadságra vágyva egy este, visszaszökik az erdőbe öreg medve barátjához, aki szintén útnak indult, hogy meglátogassa fogadott fiát. A baj csak az, hogy nem a víg mackó az egyetlen, aki emlékszik még az erdő emberlakójára. Maugli belebotlik legnagyobb ellenségébe, Sír Kánba, a tigrisbe, aki nem felejt könnyen: bosszút szeretne állni egy régi megaláztatásért… Mauglinak ezúttal új embercsaládja és régi őserdei barátai segítségére is szüksége lesz, hogy ép bőrrel megússza a kalandot…A Disney, digitálisan felújított zenés családi filmje, fergeteges humorban, amit átsző az izgalom és móka vidámsága.
Rendező : Steve Trenbirth ; forgatókönyvíró : Carter Crocker, Karl Geurs ; zene: Joel McNeely, Patrick Griffin

 

könyv
191951db
cd
4690db
dvd
6036db
diafilm
1527db
kotta
181db
hangoskönyv
1246db

vissza a teljes verzióra

to top