Médiatár

Blitz1BLITZ
2011-ben készült, angol-francia-amerikai akciófilm, 97 perc
Forgalmazza: Select’86 Kft.
Információhordozó: DVD

A kőkemény detektív, Tom Brant (Jason Statham), nem bánik kesztyűs kézzel a bűnözőkkel, sajátságos- és nem feltétlen szabálykövető- módszerei vannak, amelyek hatékonysága figyelemre méltó. A közszolgálatiságra felesküdött Statham, mintha csak labdákat ütögetne husánggal egy hurling sportjátékban, úgy gyepálja a bűnözőket, amikor ütőjével szét csap a szőnyegvágóval hadonászó autótolvajok között. A gazfickók teljesen megszégyenülnek, miközben a nyomozó közhelyekkel példálózik a halál és hoki összepárosításával az ősi ír hurling játék lényegéről és annak veszélyeiről. Brant olyan rendőr, aki előbb üt, aztán kérdez, nem rest áthágni a szabályokat. A nyomozó stílusa, erőszakos, brutális módszere sokaknak nem tetszik. Miután megtámad egy pszichiátert, hivatalos eljárást indítanak ellene. A sajtó mellett még a kollégáit is maga ellen fordítja. Aztán amikor egy sorozatgyilkos (Aidan Gillen) elkezdi levadászni a rendőröket szép sorjában, Brant-nél megfelelőbb ember aligha akadhat arra, hogy kézre kerítse a könyörtelen gyilkost. Tom új főnökével nekiindul a városnak és hamar kideríti, hogy kit rejt a BLITZ furcsa álnév, amely mögé rejtezett a kegyetlen gyilkos. A bűnöző azonban agyafúrt és profi: sem nyomot nem hagy, sem lehetőséget, hogy elkapják. Játszik a rendőrökkel, mint macska az egérrel. Tom azonban tudja, meg kell állítani, kerüljön bármibe. Könyörtelen hajsza veszi kezdetét London utcáin a Blitz-nek becézett gyilkos ellen, akit a múltban ért sérelem mellett, azért is gyilkol, hogy hírnevet szerezzen magának…Végre! Ez egy hamisítatlanul európai zsarufilm, melyben a kiégett nyomozót alakító akcióhős a stathami úton halad tovább. London sötét utcáin nyomoz a pszichopata rendőrgyilkos felkutatására, miközben szúrósan néz, néha taplón viselkedik, kocsmában iszik, de nem fizet. Teszi mindezt, olyan karizmatikusan, hogy megbocsátjuk neki. Sőt alig várjuk a borostás fickó újabb megjelenését, aki miután rálel a zsaruölőre, saját lábán veszi üldözőbe a gyilkost keresztül-kasul a városon, autópályán, hídon. Ez egy igen jól sikerült akciójelenet. Nem is vesszük észre, hogy ebben a filmben a megszokottnál kevesebb az egymást érő pörgős részek, mégis remekül szórakozunk. Ez egy olyan ízig-vérig angol krimi, méghozzá a jobbak közül való, melyben Statham, csak azért is megmutatja, hogy nincs kegyelem, ha igazságosztásról van szó. Nekünk pedig tudomásul kell vennünk, hogy Statham az új idők akcióhőse. Ha ő lendületbe lép, akkor akármennyire agyafúrt az emberölő elmeháborodott, Statham bebizonyítja róla, hogy az egy olyan SENKI, aki mindenféleképpen kiiktatásra kerül.
Rendező : Elliott Lester ; író: Ken Bruen ; forgatókönyvíró : Nathan Parker ; zeneszerző : Ilan Eshkeri ; operatőr : Rob Hardy ; szereplők : Jason Statham (Tom Brant nyomozó) ; Zawe Ashton (Elizabeth Falls) ; David Morrissey (Harold Dunphy) ; Luke Evans (Stokes) ; Aidan Gillen (Barry Weiss) ; Elly Fairman (Sandra) ; Paddy Considine (Porter Nash) ; Des Barron (Vásárló); Richard Riddell (PC McDonald)

gyontato_1A Gyóntató = The Good Shepherd
2004-ben készült, kanadai fantasztikus thriller, 91 perc
Forgalmazza: Caesar Publishing Zrt.
Információhordozó: DVD

Daniel Clemens atya (Christian Slater) egyre biztosabb abban, hogy egyik kollégáját ok nélkül vádolják gyilkossággal, ezért segítésére siet. Próbálja rávenni arra, hogy mondja el az igazságot, de a szerzetes erre nem hajlandó. A gyónási titkot, még ha gyilkosságról is van szó a pap nem mondhatja el, még akkor sem, ha emiatt ő keveredik gyanúba. A hivatalos álláspont szerint a pap bűnös, aki szégyenében öngyilkosságot követ el a börtönben. Clemens-nek feltett szándékává válik, hogy bebizonyítsa az alaptalanul indított súlyos vádak ellenkezőjét, ha kell szembe szegül azon egyházi vezetőkkel is, akik igyekeznek minél hamarabb a szőnyeg alá söpörni az ügyet és gátat vetni a további nyomozásnak. Clements a domonkos szerzetesi hivatás megvédése mellett dönt, amelyben támogatja őt az egykori ifjúkori szerelme (Molly Parker) is. Clements még a híveknek is kihirdeti, hogy kibogozza az összegubancolódott szálakat és megoldja a sötét rejtélyt. Nekilát hát a nyomozásnak, ami ugyan további vérontást is eredményezhet, de egyúttal rávezetheti őt az igazságra… A történet a maga nemében nem új keletű, a gyónási titok megtartása miatt bajba kerülő pap témája már számos interpretációban feldolgozásra került. Lásd a filmtörténet nagymesterének, Alfred Hitchcocknak Meggyónom című filmjét. Ebben az új filmben, azonban Clements karakterét az a Christian Slater alakítja, aki már 15 éves korában debütált a filmvásznon a The Legend of Billy Jean-ben. Ő játszott a Rózsa nevé-ben, a Heathers című fekete komédiában, amiben Winona Ryder ellenlábasát adta elő. Több filmben szerepelt, például: Kevin Costner és Alan Rickman mellett a Robin Hoodban: A tolvajok fejedelmé-ben, Dennis Hopper és Christopher Walken mellett a Tiszta románc-ban, Tom Cruise-zal és Brad Pitt-tel az Interjú a vámpírral-ban, John Travoltával a Broken Arrow-ban, és Keanu Reeves-szel a Hard Rain-ben. Producerek között, pedig ott találjuk az egykori hegylakót, a híres Christopher Lambertet. A film a Gyóntató példáján keresztül, arra a domonkos szerzetesrend hitvallására emlékeztet bennünket, hogy küzdenünk kell az igazságért, ha ez még reménytelennek is tűnik. Még a 21.században is ki kell állni az alaptalan vádakkal megbélyegzett, másik embertársunkért, hogy a gonoszságot legyőzzük!
Rendező: Lewin Webb ; forgatókönyvíró : Brad Mirman ; zeneszerző : Gary Koftinoff ; operatőr : Curtis Petersen ; producer : Gary Howsam ; vágó : Nick Rotundo ; szereplők : Christian Slater (Daniel Clemens) ; Molly Parker (Madeline Finney) ; Stephen Rea (McCaran) ; Gordon Pinsent (Cardinal Ledesna) ; Nancy Beatty (Lucy Gallagher) ; Von Flores (Andrews atya) ; Daniel Kash (Jeffrey Altman)

Rozsak-haboruja-2A rózsák háborúja = The War of the Roses
1989-ben készült, amerikai filmvígjáték, 116 perc
Forgalmazza: InterCom
Információhordozó: DVD

Ha létezik tökéletes házasság, Barbara (Kathleen Turner) és Oliver Rose-é (Michael Douglas) kezdetben ilyennek tűnt. 17 évvel ezelőtt egy árverésen találkoztak, ugyanarra az elefántcsont figurára licitáltak és azonnal egymásba szerettek. Oliver jogot hallgatott a Harvardon, Barbara pedig főiskolára járt és remek tornász volt. Hamarosan összeházasodtak és két szép gyerekük született. Oliver gyorsan emelkedett a ranglétrán, egyre komolyabb beosztásokba jutott, és a munka lett szinte mindene. Feleségének mindent megadott, amire az asszony vágyott: szép házat, házvezetőnőt, műtárgyakat, csak azt nem vette észre, hogy Barbara többre vágyott, arra, hogy végre megtalálja saját magát, hogy ne csak a sikeres Oliver feleségeként tengesse mindennapjait. Vállalkozásba fogott és sikert aratott. Oliver és Barbara egyre több pénzt, energiát és szeretetet ölt a házba, az autóba és más tárgyakba, ahelyett hogy a házasságukkal és egymással foglalkoztak volna. Egy szép napon pedig Barbarának furcsa gondolata támad: elképzeli, milyen is lenne az élet Oliver nélkül. És ez az ötlet egyre jobban tetszik neki. Nem akar mást, csak a házat. Oliver nem enged. Kezdetét veszi a háború, amelyben a felek semmilyen eszköztől nem riadnak vissza. Repül a váza, a gyertyatartó, és a helyzet egyre rosszabbodik. De ez még mindig nem a végállomás… A mű egy tizenhét éves házasság megromlásának, darabokra hullásának hiteles krónikája. Rózsáék háborúja a nemek háborújáról szól. DeVito filmjének főszereplői, két olyan ember, akik valaha szerették egymást, örök hűséget fogadtak egymásnak, de eljutnak a válóperes ügyvéd irodába, majd olyan esküdt ellenségekké válnak, akik az ingóságok ürügyén küzdenek, a másik megalázásából remélt kielégülésért. Végül a válási procedúra folyamán, oly annyira elmélyül a helyzet kettejük között az egymás ellen vívott harcban, hogy ebbe bele is halnak… Warren Adler vérbő fekete komédiájában, arra figyelmeztet bennünket mi ilyenek (is) vagyunk, ilyenekké (is) lehetünk – ha nem vigyázunk. Ezért a nők okuljanak! A férfiak pedig fogadják meg a filmben elhangzott javaslatokat! Hiszen váláskor, ha feleségről van szó, akkor az ügyvéd, Danny DeVito is azt a megszívlelendő jó tanácsot adja újabb zöldfülű ügyfelének, mint sokat tapasztalt együtt érző férfitárs. Idézem: „..[…]legyen nagyvonalú és ne nézze mit veszít, mert itt az a fontos, hogy a szakítást, minél hamarabb…megússza..[…] vagy álljon el tőle, és amikor hazamegy, keresse meg annak a roncsait, ami valamikor az ifjúságának szerelme volt. A Maga élete. Gondolja meg!”
Rendező : Danny DeVito ; író : Warren Adler ; forgatókönyvíró : Michael Leeson ; operatőr: Stephen H. Burum ; zene: David Newman ;szereplők : Michael Douglas (Oliver Rose) ; Kathleen Turner (Barbara Rose) ; Danny DeVito (Gavin D’Amato) ; Sean Astin (Josh) ; Marianne Sägebrecht (Susan) ; Gloria Cromwell (Mrs. Marshall) ; Peter Donat (Jason Larrabee)

utodomra-utokUtódomra ütök = Little Fockers
2010-ben készült, amerikai filmvígjáték, 98 perc.
Forgalmazza: Select’86 Kft.
Információhordozó: DVD

Greg (Ben Stiller) és Pam gyermekei hamarosan 5 évesek lesznek, és ennek hírére felkerekednek a nagyszülők, hogy együtt töltsék a nagy ünnepséget. Már tíz éve annak, hogy Greg Focker elvette feleségül Jack lányát, Pamet. Ám após és veje korántsem ásta el a csatabárdot. Azt hinné az ember, hogy – ha más nem is – legalább az unokák megszületése meglágyítja az exügynök Jack kérges szívét. Jack azonban tisztában van azzal, hogy már eljárt fölötte az idő, ezért kell hogy legyen valaki, aki méltó arra, hogy megkapja tőle a családfői posztot. Ezért tudni akarja, hogy Greg megfelelő lenne-e erre a kitüntető családi szerep átvételére. Gregnek, így még mindig bizonyítania kell gyanakvó apósának Jack Byrnes-nek (Robert de Niro), hogy ő alkalmas a családfői státusz betöltésére, miközben el kell nyernie az ikrek suliját vezető igazgatónő jóindulatát, túl kell járnia a házát renováló simlis kivitelező eszén, és ki kell védenie a gyógyszergyár csinos területi képviselőjének nyomulását, aki miatt az apósa még gyanakvóbb lett, mint volt. Jackben ugyanis egyre jobban felerősödik a gyanú, mintha Greg házasságtörő, hűtlen gazember lenne. Mindamellett Jack abban is kételkedni kezd, hogy Gerg képes-e megfelelő anyagi hátteret biztosítani családjának, mivel nem hajlandó beíratni a gyerekeit egy magániskolába… Greg helyzetét még a saját szüleinek Bernie (Hoffman) és Roz (Streisand) megérkezése is megnehezíti. Greg Beckur pedig sorra halmozza a hibákat, ami persze nemcsak magának, hanem az apósnak is köszönhető, aki stresszben tartja, és sanyargatja őt.. A szigorú egykori titkos ügynök nagyapa a vő elbénázott cselekedeteit majd a család előtt akarja számon kéri, azonban a történet végén Beckur egy olyan dolgot tesz, amivel helyre hozza az összes elkövetett hibáját… Utódomra ütök (eredeti címe Little Fockers ) egy 2010-es amerikai vígjáték az Apádra ütök és a Vejedre ütök folytatása. Ebben a családi vígjátékban a film különlegessége, hogy számos Oscar díjas és híres színész a tőlük megszokott, magas szinten szórakoztatják a nézőket. A sorozat humora, a folytonosan egymásra épülő bajokon alapszik, amik hatása csak a film vége felé bontakozik ki igazán. Ez a rész már tényleg arról szólt, hogy mindenki megtalálhassa a boldogságot, minden karakternek igyekeznek méltó vagy hozzá illő lezárást adni.
Rendező : Paul Weitz ; forgatókönyvíró : John Hamburg, Larry Stuckey ; zeneszerző: Stephen Trask ; operatőr: Remi Adefarasin ; szereplők : Ben Stiller (Greg Beckur) ; Teri Polo (Pamela Byrnes-Beckur) ; Robert De Niro (Jack) ; Dustin Hoffman (Bernie) ; Owen Wilson (Kevin) ; Barbra Streisand (Rozalin Beckur) ; Jessica Alba (Andi Garcia) ; Blythe Danner (Dina Byrnes) ; Laura Dern (Prudence) ; Thomas McCarthy (Dr. Bob) ; Harvey Keitel (Randy)

Lanybucsu1Lánybúcsú = Bachelorette
2012-ben készült, amerikai filmvígjáték, 87 perc
Forgalmazza: Cinemix
Információhordozó: DVD

Becky (Rebel Wilson) hamarosan férjhez megy a jó képű barátjához, Dale-hez (Hayes MacArthur). Úgy gondolja, hogy az erősebb nem képviselőjéhez hasonlóan neki is kijár egy lánybúcsú. Meghívja az egykori középiskolai barátnőit és ráadásul feladatot is ad nekik. Úgy tervezi, hogy nyoszolyólányok lesznek az esküvőjén. A gond csak az, hogy a fiatal barátnői ki nem állhatják a szerencsétlen menyasszonyt, aki nem túl szép, ráadásul még molett is. Mégis férjhez megy: vagyis mindene megvan, ami a puszipajtásnőknek nincs – jövője egy férfi oldalán. Naná, hogy ez a helyzet a legrosszabbat hozza elő az amúgy sem túl szimpatikus fiatal hölgyekből. Köztük Regan (Kirsten Dunst) a legirigyebb, hogy nem ő kelt el először a lánycsapatból. Gena (Lizzy Caplan) irónikus stilusával leplezi, hogy valójában rettentően romantikus alkat. És ott van Katie ( Isla Fisher), aki bizony nem az IQ-járól híres, hanem, hogy vadul élvezi az életet. Becky (Rebel Wilson) esküvőjét középiskolai barátnője, Rebel szervezi, ő felelős a lánybúcsúért és az egész szertartásért. A teljesen visszafogott lánybúcsú bár korán véget ér, de minden balul sül el. A szereplők vég nélkül piálnak, továbbpörögnek az éjszakában, végül elszakítják a menyasszony esküvői ruháját… Hibát hibára halmozva próbálják megmenteni a helyzetet de csak még jobban elmélyülnek abban. Semmi nem úgy sikerül, ahogy azt előre eltervezik, minden szétesik a lányok körül, másnap mégis esküvő. Így kezdetét veszi a rohanás az idővel, hogy minden a helyére kerüljön reggelre. Amikor pedig már minden vesztve van, jön a nem várt fordulat, aminek eredményeképp minden és mindenki a helyére kerül. Ezért végül mégiscsak megköttetik a frigy… A Lánybúcsú egy kellemes és könnyed szórakozást nyújtó film, amiben a pompás színészi játékon túl remek vicceken is szórakozhatunk. Kiemelném a film végjátékát, ahol a reggeli készülődés az esküvő előtti utolsó 15-20 perc meglepően sok poénnal operál.
Rendező: Leslye Headland ; forgatókönyvíró : Leslye Headland ; zeneszerző : Michael Wandmacher ; operatőr : Doug Emmett ; szereplők: Kirsten Dunst (Regan) ; Isla Fisher (Katie) ; Rebel Wilson (Becky) ; Lizzy Caplan (Gena) ; James Marsden (Trevor) ; Adam Scott (Clyde) ; Hayes MacArthur (Dale)

vegzetes-hazugsagok-1Végzetes hazugságok = Arbitrage
2012-ben készült, amerikai-lengyel filmdráma, 107 perc
Forgalmazza: Gamma Home Entertainment
Információhordozó: DVD

Robert Miller (Richard Gere) jól menő New York-i befektető-mágnás. Mintakép az üzletben és családi életben is. Egy üzleti útról hazatérve, családja fogadja, akik a hatvanadik születésnapját ünneplik. Felesége, Ellen (Susan Sarandon) igyekszik mindent megtenni, hogy jól teljen az este. Ő pedig boldog, hogy együtt lehet a családjával, hiszen gyakran hangoztatja, hogy a család a legfontosabb számára. Amikor azonban a mulatozás véget ér, az év emberének titulált üzletember fontos dologra hivatkozik, hogy elmehessen otthonról, és percek sem telnek bele, de már szenvedélyesen ölelkezik a szeretőjével, Julie-val (Laetitia Casta). Az üzleti siker háttérben azonban csalás és sikkasztás áll, ezért hogy megmentse a befektetői és saját vagyonát is, szüksége van újabb tőkével rendelkező beruházóra, akinek a megszerzésén sokat dolgozik. Robert, egy este miután autójával fáradtan elindul haza szeretőjével, a tragédiát már nem tudja elkerülni, elalszik és karambolozik. A felborult autóból csak Ő tud élve kiszállni, és innen már nincs megállás. A véletlen baleset mindent megváltoztat. Ráadásul az ügyben nyomozó Bryer (Tim Roth) nem szívbajos, ha eszközöket keres a bűncselekmény megoldásához. A következő napokban pedig lánya dühíti fel, aki rájön arra, hogy nem a család szeretete áll, apja fő műve eladási szándéka mögött, hanem ennek oka a 400 milliós hiány a könyvelésben. Robertnek, pedig színt kell vallani. Legalábbis kellene. De összeveszik lányával, tovább hazudik önmaga és felesége előtt is, olyan rutinnal és hozzáértéssel, hogy csodával határos módon mindenre lesz magyarázat. Kiderül, hogy az autóbaleset helyszínéről való elmenekülés nem cserbenhagyásos gyilkosság, mert egyrészt már halott volt a lány, másrészt meg meghiúsult volna a fúzió. Ez esetben pedig tönkrementek volna a befektetők, csődbe ment volna a cég, emberek kerültek volna az utcára, és még ki tudja, mi minden tragédia következett volna be. Ilyenkor tehát, ha van pénz és kapcsolat az ember nyugodtan a törvények fölé emelheti magát, „a cél szentesíti az eszközt”. Ám miután a nyomozó egyre gyanakvóbb lesz Miller versenyfutásba kezd az idővel és végül olyan döntés elé kerül, ami még saját, kétes erkölcsének is a határát súrolja… Mi nézők pedig érezzük, hogy valami nincs rendjén, hiszen, próbáljuk elfogadni azt a sorozatos önfelmentő sületlen hazugságáradatot,- amit míg egy milliárdos megtehet, ugyanakkor egy kisember nem –, de tudjuk, hogy ez így nincs rendjén. A hazugságoknak is van egy határa, amikor megszólal a lelkiismeret és azt már nem lehet többé tovább tisztára mosogatni.
Rendező, forgatókönyvíró: Nicholas Jarecki ; zeneszerző: Cliff Martinez ; operatőr : Yorick Le Saux ; szereplők: Richard Gere (Robert Miller) ; Tim Roth (Michael Bryer) ; Susan Sarandon (Ellen Miller) ; Brit Marling (Brooke Miller) ; Laetitia Casta (Julie Cote) ; Monica Raymund (Reina) ; Nate Parker (Jimmy Grant)

zongorista2A zongorista = The Pianist
2002-ben készült, francia – német – lengyel – angol – holland filmdráma, 143 perc
Forgalmazza: Best Hollywood Kft
Információhordozó: DVD

1939, Varsó. Wladyslaw Szpilman zongoraművész egy lemezstúdióban dolgozik, amikor bombázni kezdik a várost. A felvétel félbeszakad, Wladyslaw hazatér. Otthon zsidó szülei és testvérei megpróbálják eldönteni, mit vigyenek magukkal, ha a növekvő náci fenyegetés miatt menekülniük kell Varsóból. Wladyslaw nem akarja elhagyni a várost, mivel szereti, s legalább annyira rajong Dorotáért, a fiatal csellistáért. A nő nagyon aggódik a növekvő antiszemitizmus miatt. Családja nem sokkal azelőtt költözött be a fallal körülvett gettóba, és megpróbálnak alkalmazkodni az ottani élethez. A zsidó Itzak Heller kollaborál a nácikkal, és azt akarja, hogy Wladyslaw és Henryk csatlakozzon a zsidó rendőrséghez, de a fivérek visszautasítják az ajánlatot. Miközben megpróbálnak pénzt keresni, hogy eltartsák a családot, a körülmények egyre rosszabbra fordulnak. Mindenkit deportálnak, kivéve Wladyslawot, akit Itzak kirángat a sorból. Benek, annak az étteremnek a tulajdonosa, ahol korábban zongorázott, munkát ad Wladyslawnak, de a helyzete egyre rosszabbra fordul, a német tisztek és a katonák roppant gorombák vele. A zongorista a föld alatti mozgalomnál keres segítséget. megpróbált fegyvereket szállítani a németekkel szembeszálló zsidó bajtársai részére. Az összecsapás kegyetlensége mély nyomokat hagyott a zenészben. Bújkálni kényszerült, melynek során bátor családok segítették, időről időre élelemmel látták el, vigyázva nehogy a nácik gyanúját felkeltsék. Amikor az oroszok már Varsó bevételéhez készülődtek, Szpilman súlyosan megbetegedett. Az éhségtől és szomjúságtól haldokolva annyi ereje sem maradt, hogy egy konzervet kinyisson. A németek elől egy padlásra rejtőzött. Végül egy német tiszt rátalált és Szpilman azt hitte, vége az életének. A tiszt azonban ételt és italt adott neki. Cserébe zongoráznia kellett az ugyancsak zeneszerető németnek. Amikor az oroszok megérkeztek a városba, a nagylelkű katona – miután télikabátját nekiajándékozta a zongoristának, hogy az meg ne fagyjon – csapataival együtt hátravonult. Szpilman nagyon megörült, amikor látta a lengyel katonákat közeledni, azonban ők németnek hitték és rálőttek. A zongoristának végül is sikerült kiabálva tudatni megmentőivel, hogy ő egy súlyosan sebesült, bujkáló, lengyel zsidó. Később Szpilmannak egyik barátja elmeséli, hogy találkozott egy német katonával, bizonyos Wilm Hosenfelddel, aki segítette őt a nehéz varsói időszakában, Szpilman azonban már nem tudta meghálálni a háború alatt kapott nagylelkűséget… A film egy szegény származású lengyel zsidó zongorista, Władysław Szpilman igaz történetét meséli el, aki a második világháború alatt Varsóban lakott és megjárta a poklok kínjait. Roman Polanski egyik legjobb filmje. ”A zongorista nemes és őszinte mű, nem használ öncélú hatásvadász eszközöket. Gondolatokat ébreszt, de nem akarja formálni azokat, sokkol, de nem démonizál…[..] Nincs jó, vagy rossz oldal, hibás vagy védtelen, csak temérdek halott, és örök életre megsebzett túlélők vannak…”
Rendező: Roman Polanski ; író: Wladyslaw Szpilman ; forgatókönyvíró : Ronald Harwood; zeneszerző : Wojciech Kilar ; operatőr : Pawel Edelman ; szereplők : Adrien Brody (Wladyslaw Szpilman) ; Daniel Caltagirone (Majorek) ; Frank Finlay (Apa) ; Emilia Fox (Dorota) ; Thomas Kretschmann (Wilm Hosenfeld) ; Maureen Lipman (Anya)
.
IFJÚSÁGI- ÉS GYERMEKFILMEK
..
csizmasakandur3Csizmás a kandúr = Puss in Boots
2011-ben készült, amerikai animációs családi vígjáték, 90 perc
Forgalmazza: Select’86 Kft.
Információhordozó: DVD
.
Kandúr San Ricardo falu árvaházában nevelkedik, itt barátkozik össze Tojás Tóbiással. Arról álmodnak, hogy megszöknek, ám nem sikerül a terv, és emiatt összekülönböznek. Egy napon Kandúr megment a dühöngő bika elől egy fehércselédet. A falu népe hősként ünnepli, ekkor kapja kackiás kalapját és a legendássá vált csizmáját – így lesz belőle Csizmás Kandúr. Újra felbukkan Tojás Tóbiás, aki a varázsbabot akarja megszerezni. Csizmás Kandúr és a csinos macskalány, Cicus segítségét kéri. Dolgukat megnehezíti a két gonosztevő, Jani és Juli felbukkanása.
Rendező : Chris Miller ; forgatókönyvíró : Charles Perrault, Brian Lynch, David H. Steinberg, Tom Wheeler, Jon Zack ; zeneszerző : Henry Jackman
.
fehéragyar1Fehér agyar = Zanna Bianca
1972-ben készült, olasz-spanyol-francia kalandfilm, 102 perc
Forgalmazza: Ultrafilm Kft.
Információhordozó: DVD

Fehér Agyart, a vadonban született, félig farkas, félig németjuhász keveréket fogságba ejti egy vadászat során Charlie, az indián vadász. Fia, Mitsah és Fehér Agyar nagyon megkedvelik egymást, a kisfiú igazi barátra talál a vadonban nevelkedett négylábúban. Charlie azonban nem nézi jó szemmel fia ragaszkodását Fehér Agyarhoz, mert úgy gondolja, hogy az állat kiszámíthatatlan. Az egyik alkalommal azonban az megmenti Mitsah életét, így a dolgok megváltoznak. Fehér Agyar az emberekhez kerül, innentől aztán kalandok sora vár hőseinkre… A Jack London világhírű regénye alapján készült gyönyörű film a világ minden táján óriási sikert aratott bemutatása idején. Ennek köszönhetően a világsztárokat felvonultató remekmű folytatása sem váratott magára sokáig. Egy évvel később elkészült a Fehér Agyar visszatér, melyet szintén a naygszerű Lucio Fulci rendezett és a színészóriás Franco Nero tett emlékezetessé. Mindkét film az Ultrafilm gondozásában jelent meg Magyarországon.
Rendező : Lucio Fulci ; író: Jack London ; forgatókönyvíró: Guy Elmes, Roberto Gianviti ; operatőr : Erico Menczer, Pablo Ripoll ; szereplők: Franco Nero (Jason Scott); John Steiner (Beauty Smith); Virna Lisi (Evangelina nővér); Fernando Rey (Oatley atya); Rik Battaglia (Jim Hall); Carole André (Krista Oatley); Maurice Poli (Mountie)

paranorman2ParaNorman
2012-ben készült, amerikai animációs vígjáték, 92 perc
Forgalmazza: Select’86 Kft.
Információhordozó: DVD

Kihez forduljon egy kisváros, hogyha ostrom alá veszik a zombik? Ki máshoz, mint a félreértett, kiközösített, furcsa kis sráchoz, Normanhez, aki képes beszélni a halottakkal? A zombikon kívül Normannek fel kell vennie a harcot a szellemekkel, a boszorkányokkal, és, ami a legrosszabb, az idióta felnőttekkel is, hogy megmentse városát az évszázados átoktól. Tehát most ennek a szellemekkel suttogó fiúnak latba kell vetnie minden paranormális képességét, ami kísértetiesen komoly szellemi munka.
Rendező : Sam Fell, Chris Butler ; forgatókönyvíró : Chris Butler ; zeneszerző : Jon Brion ; operatőr : Tristan Oliver ; szereplők : Kodi Smit-McPhee (Norman hangja) ; Anna Kendrick (Courtney hangja) ; Leslie Mann (Sandra Babcock hangja) ; John Goodman (Mr. Prenderghast hangja) ; Casey Affleck (Mitch hangja) ; Christopher Mintz-Plasse (Alvin hangja) ; Jodelle Ferland (Aggie hangja)

könyv
192950db
cd
4690db
dvd
6036db
diafilm
1527db
kotta
181db
hangoskönyv
1275db

vissza a teljes verzióra

to top