Médiatár

Café Lumiere [DVD-video] = Kôhî jikô
2003-ban  készült japán-tajvani filmdráma, 99 perc
Forgalmazó: Mokép-Pannónia Kft.

A japán filmtörténet egyik legnagyobb alakja, Ozu Jaszudzsiro életműve inspirálta Hsziao-hszien Hou poétikus filmdrámáját, melynek főszereplője egy japán riporterlány, aki magányosan él a nagyvárosban. Folyton utazik, élete jó részét vonatokon tölti. De mindegy hol van, mindenütt magányos. Gyermeket vár, de nem akar összeköltözni az apával, és már a szüleivel is kevés dolog köti össze. Mindennapjai nagy tragédiák és izgalmak nélkül zajlanak, de az igazi boldogság és az felszabadult öröm is kerüli.Az egyedüli izgalmat munkája jelenti számára. Legújabb feladata egy a 30-as években élt tajvani zenész életének, munkásságainak felkutatása. Yoko ezért úgy dönt, felkeresi a helyeket, ahol a zenész élt, és megpróbál beszélni olyanokkal, akik ismerték.
A filmet Hsiao-hsien Hou rendezte. Főszerepben: Yo Hitoto (Yôko)

.

District 9 [DVD-video] = District 9
2009-ben készült amerikai sci-fi, 112 perc
Forgalmazó: Mokép-Pannónia Kft.

Lassan már 28 éve, hogy az idegenek űrhajója Dél-Afrikába érkezett. Alig vártuk, hogy a földönkívüliek végre kapcsolatba lépjenek velünk, de a találkozást nem ilyennek képzeltük. A két faj között elmérgesedett a helyzet. Az állam és az MNU ideiglenes szállásokon látta vendégül őket, ami mára már emberek elől elzárt terület, mely egy élhetetlen szeméttelepre hasonlít. Az idegenek lassan olyanokká váltak, mint az állatok. Már nem akarjuk, hogy itt legyenek. Miért nem mennek el? Miért nem arra fordítja az állam a pénzünket, hogy végre kitessékelje őket az űrbe? Polgárháború fenyeget. Az MNU át akarja telepíteni a tiltott zónában élő lényeket egy másik, városon kívüli területre. Ekkor elszabadul a pokol.
Szereplők: Sharlto Copley (Wikus Van De Merwe) ; Jason Cope (Grey Bradnam) ; Nathalie Boltt (Sarah Livingstone) ; Sylvaine Strike (Dr. Katrina McKenzie) ; William Allen Young (Dirk Michaels) ; John Summer (Les Feldman). A filmet Neill Blomkamp rendezte.

.

A dunai hajós [DVD-video] = A dunai hajós
1974-ben készült színes, magyar tévéfilm, 111 perc
Forgalmazó: Mokép Rt.

Az 1876-os a sigmaringei horgászverseny győztese Borús úr, alias Ladko, a bolgár nemzeti függetlenség harcosa fogadásból végig ladikozik a Dunán, a Fekete-tengerig. Természetesen célja az, hogy eljusson a bolgárokhoz, akiknek fegyvert és pénzt visz. Jager úr, a rendőrnyomozó mellészegődik mert gyanús neki, hisz a Duna mentén több kastélyt kirabolt bizonyos Ladkó és bandája. A valódi Ladkót, Borus urat figyelik, sőt feleségét az igazi rablóbanda vezére Striga hajójára csalja, hogy ott házasságot kössön vele. Mindenki úgy tudja ugyanis, hogy Ladkó már nem él.
Szereplők: Koncz Gábor (Borús Demeter/Szergej Ladko) ; Agárdy Gábor (Dragos Károly/Karl Jäger) ; Bujtor István (Ivan Striga) ; Kállai Ferenc (Róna Lázár, vizsgálóbíró) ; Koltai Róbert (Petyka) ; Latinovits Zoltán (Monsieur Borisz) ; Menszátor Magdolna (Natasa Ladko) ; Madaras József (Titscha) ;Kovács Károly (Hagenau gróf) ; Szerencsi Hugó (Kirill Athansz Bogdanov) ; Zentai Ferenc (A horgászverseny rendezője).  A filmet Jules Verne művéből Markos Miklós rendezte.
.

Földrengések zongorahangolója [DVD-video] =
The Piano Tuner of EarthQuakes
2003-ban készült angol-német-francia romantikus film, 95 perc
Forgalmazó: Mokép

A Földrengések zongorahangolója újabb szabadjegy a Quay fivérek egyedi és misztikus mesevilágába. Friss alkotásuk költői tudományos-fantasztikus film, amelyet az argentin Adolfo Bioy Casares Morel találmánya című kisregénye inspirált – bár a végeredmény sokkal inkább emlékeztet Jules Verne Várkastély a Kárpátokban című kalandregényére. A történet hősnője Malvina, a híres operaénekesnő, akit esküvője előestéjén rabol el a megszállott Doktor Droz és a Kárpátokba hurcolja. Droz eldugott kastélyában különös zeneautomatákat épít, amelyhez egy mit sem sejtő ifjú zongorahangoló segítségét kéri. Ám amikor a fiatalember tudomást szerez arról, hogy a doktor egy ördögi opera előadását tervezi, úgy dönt, megmenti tőle a szépséges Malvinát.
Szereplők: Amira Casar (Malvina van Stille) ; Gottfried John (Dr. Emmanuel Droz) ; Assumpta Serna (Assumpta) ; César Sarachu (Adolfo Blin/Don Felisberto Fernandez) ; Ljubisa Lupo-Grujcic (Holz) ; Marc Bischoff (Marc) ; Henning Peker (Henning). A filmet Timothy Quay és  Stephen Quay rendezte.
.

Halálkeringő [DVD-video] = Halálkeringő
2010-ben készült magyar thriller, 100 perc
Forgalmazó: Mokép-Pannónia Kft.

Egy lepusztult polgári lakásban vagyunk napjainkban, nem számít, hogy pontosan hol, de talán egy kelet-európai nagyvárosban. A nappali romokban. Az asztalon egy pohár whisky, néhány kokaincsík, és egy frissen olajozott kézifegyver társaságában halványrózsaszín cumisüveg árválkodik.
A romok tetején Elza (Dobó Kata) a megtört rendőrnő roskad magába, kinek lába alól végleg kicsúszott élete talaja. Veszélyes szerelmi háromszögbe keveredett, szintén rendőr férjével (Patrik – Mészáros Béla), és annak bűnöző barátjával (Alex – Lengyel Tamás). Hatalmas nyomás nehezedik rá, melyet csak az alkohol és a kokain hamis káprázata képes valamelyest enyhíteni. Mindezek tetejében még terhes is, már jócskán a kilencedik hónapban. Sodródó személyisége némán kiált segítségért.
Bukott hősnőnknek váratlanul kétes ˝megmentője˝ érkezik, a rég nem látott, gyűlölt apa, Rusty, (Kern András) a nyomozólegenda személyében. A látogatás erőtlen ürügye a lány harmincadik születésnapja… és még egy ˝apróság˝. Szépre tervezett találkozásuk azonban rövid úton klausztrofób kergetőzésbe csap át, amikor is az érzékeny szimat számára nyilvánvalóvá válik, hogy Elza jelene szörnyű titkokat rejt…
Szereplők: Dobó Kata (Elza) ; Kern András (Rusty) ; Lengyel Tamás (Alex) ; Mészáros Béla (Patrik) ; Újlaky Dénes (díjbeszedő). A filmet Köves Krisztián Károly rendezte.

könyv
191015db
cd
4690db
dvd
5964db
diafilm
1517db
kotta
181db
hangoskönyv
1240db

vissza a teljes verzióra

to top