Médiatár

Halálos szívdobbanás [DVD-video]  = De battre mon coeur s’est arreté
2005-ben készült  francia zenés filmdráma, 107 perc
Forgamazó: Mokép-Pannónia Kft.

Tom 28 éves, apja lezser életstílusát követve beszáll a fekete üzleti világba. Ez az alvilági élet nem éppen veszélytelen, hol fent, hol lent. Tom fiatal és vonzó, imádja a pénzt és a nőket. Az alvilági élet mellett még mindig izgatja a művészvilág is, hiszen édesanyja zongorista volt, s ő is gyerekkorába konziba járt. Nap mint nap zongorázott. Tom úgy gondolja, hogy még nem késő egy másik világot választani, s magánórákat vesz egy virtuóz kínai zongorista lánytól. Eközben űzi piti kis üzleteit, s barátja gyönyörű feleségét is elszereti. Két év múlva Tomot a koncerttermek világában látjuk viszont, mint a kínai lány kísérője.
Szereplők: Romain Duris (Thomas Seyr) ; Niels Arestrup (Robert Seyr) ; Jonathan Zaccai (Fabrice) ; Gilles Cohen (Sami) ; Linh Dan Pham (Miao Lin) ; Aure Atika (Aline) ; Emmanuelle Devos (Chris). A filmet Jacques Audiard rendezte.
.

Jack és Rose balladája [DVD-video] = The Ballad of Jack and Rose
2005 -ben készült amerikai filmdráma, 112 perc
Forgalmazó: Mokép Zrt.

Jack és 16 éves lánya, Rose egy szigeten élnek egy szép napokat látott volt hippi kolónai területén. Sok diő telt el azóta, hogy Jack idejött. Előbb a barátok álltak odébb, majd Rose anyja is elhagyta a szabadság és a ˝civilizált világ˝ kizárásának eme szinte utolsó zugát. Jack és Rose nagy egyetértésben élik mindennapjaikat. Idilli életük azonban teljesen felborul. Jackről kiderül, hogy halálos beteg és ő rettegni kezd, hogy mihez kezd majd Rose, ha teljesen magára marad. Megoldásként odaköltözteti a házba az addig gondosan titkolt szeretőjét és annak két fiát. Rose védett kis világa darabjaira esik szét. Eddig apja minden figyelme az övé volt, amin most osztoznia kell. A kamaszkor megfogalmazhatatlan érzései dúlnak benne, és a féltékenység bosszúra sarkallja.
A Jack és Rose a szeretet és a veszteség balladája. Ezt a nem mindennapi apa-lánya kapcsolatot tárja a nézők elé Rebecca Miller rendezőnő. A főszerepet férje, a kétszer Oscar-díjat kapó Daniel Day-Lewis alakítja, játéka nagyszerű és megrázó erejű.  A film megkapó képi világának megteremtése pedig az Oscar-díjra jelölt Ellen Kuras munkáját dicséri.
Szereplők: Daniel Day-Lewis (Jack Slavin) ; Camilla Belle (Rose Slavin) ; Catherine Keener (Kathleen) ; Paul Dano (Thaddius) ; Ryan McDonald (Rodney) ; Jena Malone (Red Berry) ; Beau Bridges (Marty Rance) ; Jason Lee (Gray). A filmet Rebecca Miller rendezte.
.

A kilencedik légió [DVD-video] = Centurion
2010-ben készült angol akciófilm, 97 perc
Forgalmazó: Mokép-Pannónia Kft.

Britannia, időszámítás után 117-ben. A Római Birodalom meghódította a sziget déli részét, ám északon a hódítókat megállította a barbár, rettegett pikt törzsek gerilla harcmodora. Amikor a piktek rajtaütnek az egyik határszéli erődítményén, a támadást csak Quintus centurió éli túl. A rómaiak a kilencedik légiót küldik a piktek ellen Virilus legátus vezetésével. Quintus is csatlakozik hozzájuk. A légiót hamarosan tőrbe csalják, Virilus fogságba esik. Quintus és néhány társa megpróbál életben maradni az ellenséges vonalak mögött. Céljuk, hogy kiszabadítsák Virilust, és visszatérjenek a saját vonalaik mögé.
Szereplők: Michael Fassbender (Quintus Dias), Dominic West (Virilus), Noel Clarke (Macros), Olga Kurylenko (Etain), David Morrissey (Bothos). A filmet Neil Marshall rendezte.

.
Larry Crowne [DVD-video] = Larry Crowne
2011-ben készült amerikai romantikus vígjáték, 99 perc
Forgalmazó: Pro Video Film

A mindig pozitív, szeretetre méltó Larry Crowne-t (Tom Hanks) váratlanul kirúgják a hipermarketből, ahol a tengerészgyalogosoktól való leszerelése óta dolgozott. A hirtelen jött rengeteg szabadidő és a sikeres újrakezdés reményében beiratkozik a főiskolára. A padsorokban igazán színes társaság fogadja: csupa különc, lúzer figura, akik szeretnek falkában robogózni, és akiknek valamiért nem “jött össze”, de azért bíznak a jobb jövőben. Larry maga is meglepődik, amikor belehabarodik a retorikaoktatóba, Mercedes Tainotba (Julia Roberts), aki már legalább annyira unja a tanítást, mint a férjét. Lehet, hogy Larry épp akkor találja meg az élet értelmét, amikor más azt hinné, hogy az már semmit sem tartogat a számára.
Szereplők: Tom Hanks (Larry Crowne) ; Julia Roberts (Mercedes Tainot) ; Bryan Cranston (Dean) ;Wilmer Valderrama (Dell Gordo) ; Pam Grier (Frances) ; Taraji P. Henson (B’Ella) ; Rami Malek (Steve Dibiasi) ; Sarah Levy (Eli). A filmet Tom Hanks rendezte.
.

Mama kicsi fia [DVD-video] = Mama’s Boy
2007-ban készült amerikai vígjáték. 90 perc
Forgalmazó: Mokép-Pannónia Kft.

A Mama kicsi fia főhőse egy harminchoz közeli srác, Jeffrey (Jon Heder). Jeffrey otthonülő srác, aki még mindig anyjával él, sőt apja halála óta mindent megtesz annak érdekében, hogy az esetleges udvarlókat elüldözze a mama mellől. A magányos Jan (Diane Keaton) nem bánja a fiúi ragaszkodást, örömmel gondoskodik a túlkoros kamaszról. Ám egy nap Mert (Jeff Daniels) személyében belép életébe a nagy Õ. Jeffrey elképedve figyeli anyja és a sármos Mert bimbózó szerelmét. Tudja, ha most nem lép akcióba, menthetetlenül elveszíti otthoni kiváltságait. Sőt hovatovább fel kell nőnie! Ezt senki se kívánhatja… Tim Hamilton vígjátékában a lúzer Jeffreyt alakító sztárpalánta, Jon Heder mellett két elsőrangú komikus sztár, a Golden Globe-díjas Diane Keaton és a sokszoros Golden Globe-jelölt Jeff Daniels villantja meg sziporkázó tehetségét.
Szereplők: Jeff Daniels (Mert Rosenbloom), Anna Faris (Nora Flannigan), Eli Wallach (Seymour Warburton), Dorian Missick (Mitch), Sarah Chalke (Maya), Mary Kay Place (Barbara), Adam DeVine (Alhorn), Simon Helberg (Rathkon). A filmet Tim  Hamilton rendezte.

könyv
191015db
cd
4690db
dvd
5964db
diafilm
1517db
kotta
181db
hangoskönyv
1240db

vissza a teljes verzióra

to top