Médiatár

Táncoló talpak 2. [DVD-video] = Happy Feet 2.
2011-ben készült ausztrál animációs családi film, 95 perc
Forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.
.
Topi visszatért – és mindenki kedvenc szteppelő pingvinjének már van egy fia, Erik! Meglehet, Topi a táncra született, Erik azonban sehogy sem érzi a ritmust. Az Oscar®-díjas Táncoló talpak káprázatos folytatásában Eriknek meg kell találnia a helyét a világban, ahol minden az ének és a tánc körül forog. Amikor aztán egy hatalmas jéghegy miatt veszélybe kerül a császárpingvinek egész nemzete, a Déli-sark minden lakójának – kicsitől a nagyig – össze kell fognia a megmentésükért… Erik pedig végre rájön, mire is teremtette őt a sors. Rendező és forgatókönyvíró: George Miller ; zeneszerző: John Powell
.

Alkonyat : Napfogyatkozás [DVD-video] = The Twilight Saga: Eclipse
2010-ben készült amerikai romantikus fantáziafilm, 124 perc
Forgalmazó: Gamma Home Entertainment
.
Újra együtt a különös szerelmespár, a vámpír Edward és halandó kedvese, Bella. Úgy tűnik, minden olyan, mint régen, mielőtt a fiú és családja elhagyta volna Forks városát. Ám kiderül, hogy Bella legjobb barátja, Jacob egy vérfarkas, a vérfarkasok és a vámpírok pedig ősidők óta háborúban állnak egymással. A lány hiába próbálja kibékíteni őket, az Edward iránt érzett szerelme és a Jacobhoz fűződő barátsága képtelen helyzet elé állítja. Eközben a közeli Seattle-ben borzalmas dolgok történnek, amihez minden jel szerint Bellának is köze van.
Rendező: David Slade ; író: Stephenie Meyer ; forgatókönyvíró: Melissa Rosenberg ; zeneszerző: Howard Shore ; operatőr: Javier Aguirresarobe ; Szereplő(k): Kristen Stewart (Bella Swan) ; Robert Pattinson (Edward Cullen) ; Taylor Lautner (Jacob Black) ; Xavier Samuel (Riley) ; Bryce Dallas Howard (Victoria)
.

Alkonyat : Hajnalhasadás, 1.rész [DVD-video] = The Twilight Saga : Breaking Dawn, Part 1
2011-ben készült amerikai romantikus fantáziafilm, 112 perc
Forgalmazó: Summit Entertainment
.
A hatalmas sikerű Alkonyat-sorozat várva várt folytatásában Bella Swan (Kristen Stewart) és a vámpír Edward Cullen (Robert Pattinson) végre az ifjú házasok boldog életét élhetnék, ám árulások és tragédiák sorozata egész világukat romba döntheti. Az esküvő után Bella és Edward nászútra Rio de Janeiróba utaznak, ahol végre átadhatják magukat szenvedélyeiknek. Bella hamarosan észreveszi, hogy várandós, és a kis híján végzetes szülés során Edward teljesíti a lány régi kívánságát: halhatatlanná teszi. Lányuk, a különleges Renesmee érkezése azonban veszélyes események lavináját indítja el. A Cullenek és szövetségeseik szembekerülnek a vámpírvezetők, a Volturik félelmetes tanácsával, és úgy tűnik, elkerülhetetlen sorsdöntő összecsapásuk. Az izgalmakban bővelkedő, romantikus Hajnalhasadás folytatja a nagyszabású természetfeletti mesét a szerelemről, amellyel az Alkonyat-sorozat az egész világot meghódította.
Rendező: Bill Condon ; író: Stephenie Meyer ; operatőr: Guillermo Navarro ; zeneszerző: Carter Burwell ; Szereplő(k): Robert Pattinson (Edward Cullen) ; Kristen Stewart (Bella Swan) ; Taylor Lautner (Jacob Black) ; Lee Pace (Garrett) ; Michael Sheen (Aro) ; Dakota Fanning (Jane) ; Ashley Greene (Alice Cullen) ; Maggie Grace (Irina)
.

A Bermuda-háromszög rejtélye, 1-3. rész [3DVD-video] = The Triangle, Part I-III.
2005-ben készült amerikai-angol misztikus filmsorozat, 240 perc
Forgalmazó: Budapest Film Kft.
.
Egy orvvadász banda éppen a gigantikus méretű hajójával vadászik egy bálnára, amikor egy csapatnyi Greenpeace aktivista gumicsónakkal akarja megakadályozni a szörnyű vérengzést. Ebben a pillanatban azonban felrobban a hajó, kettétörik és elsüllyed. Egy fiatal újságírónak azonnal szöget üt a fejében az ügy, mivel rájön, hogy az eset éppen a Bermuda-háromszög környékén történt. Eközben egy nagy hajótársaság elnöke négy szakértőt keres fel, hasonló ügyek felderítésére, ugyanis szállítmányozó hajói közül immár hat tűnt el. Eddig csak egy hajó bukkant fel közülük, ám azon a csodával határos módon heten maradtak életben. A különféle emberekből álló kutatócsoport elindul hát, hogy megfejtse a lehetetlent, azt, amit még soha senkinek nem sikerült: a Bermuda-háromszög titkát.
Rendező: Craig R. Baxley ; operatőr: David Connell ; zene: Joseph LoDuca ; Szereplő(k): Eric Stoltz (Howard Thomas) ; Catherine Bell (Emily Patterson) ; Lou Diamond Phillips (Meeno Paloma) ; Bruce Davison (Stan Lathem) ; Michael E. Rodgers (Bruce Geller) ; Sam Neill (Eric Benerall) ; John Sloan (Aron Ackerman)
.

Bronxi mese [DVD-video] = A Bronx Tale
1993-ban készült amerikai krimi, 116 perc
Forgalmazó: Budapest Film Kft.
.
A kilencéves Calogero New York olaszok lakta negyedében, Bronxban él a szüleivel. Apja, a buszvezető Lorenzo vasszigorra neveli őt, de egyúttal igyekszik a legtöbbet nyújtani neki és megóvni az utca kegyetlenségétől. A fiú szemtanúja lesz egy gyilkosságnak, de a rendőrök erőteljes ráhatása ellenére sem hajlandó azonosítani az elkövetőt. A helyi keresztapa, Sonny felfigyel a srác bátor tettére, és védőszárnyai alá veszi a gyereket. Calogero hamarosan a maffia nagykutyái között találja magát és apjaként kezdi tisztelni a törvényen kívüli Sonnyt. Fia megóvása érdekében Lorenzo nem fél szembeszállni a város rettegett gengszterével, de ekkorra már kérdésessé válik, hogy melyikük képes nagyobb hatással lenni a könnyen befolyásolható Calogeróra.
Rendező: Robert De Niro ; író, forgatókönyvíró : Chazz Palminteri ; zene: Butch Barbella ; operatőr: Reynaldo Villalobos ; szereplő(k): Chazz Palminteri (Sonny LoSpecchio) ; Lillo Brancato (Calogero 17 éves korában) ; Robert De Niro (Lorenzo Anello) ; Francis Capra (Calogero 9 éves korában) ; Taral Hicks (Jane) ; Kathrine Narducci (Rosina) ; Joe Pesci (Carmine)
.

Candy [DVD-video]
2006-ban készült ausztrál romantikus fimdráma, 104 perc
Forgalmazó: Budapest Film Kft.
.
Dan költő szeretne lenni, Candy pedig festő; elsöprő, szenvedélyes szerelmük a legnagyobb boldogság szabadságával ajándékozza meg őket. Hogy még teljesebben éljék meg szerelmük és érzékeik szabadságát, a fiú bevezeti a lányt a kábítószerek világába. Candy nem hajlandó szüleire hallgatni, akik szerint Dan egy igazi vesztes, hanem egyre jobban sodródik a fiúval és erősödő drogfüggőségükkel. Nem kell sok idő ahhoz, hogy a heroin legyen az egyetlen motiváció az életükben. Egyre jobban lecsúsznak, és nincsen annyi pénzük, hogy beszerezzék a szükséges adagokat. Először csak pénzt kérnek kölcsön, majd amit tudnak, elzálogosítanak. A lejtőn nincs megállás: a fiú lopni kezd, a lány pedig prostituáltként végzi. De amikor Candy teherbe esik, a két szerelmes a legfájdalmasabb szenvedésnek teszi ki magát, hogy megszabaduljon a heroin fogságától egy jobb élet reményében.
Rendező: Neil Armfield ; író: Luke Davies ; forgatókönyvíró: Neil Armfield ; zene: Paul Charlier ; operatőr: Garry Phillips ; Szereplő(k): Heath Ledger (Dan) ; Abbie Cornish (Candy) ; Geoffrey Rush (Casper) ; Tom Budge (Schumann) ; Roberto Meza-Mont (Jorge) ; Cristian Castillo (Kicsi Angelo) ; Paul Blackwell (Phillip Dudley)
.

Este [DVD-video] = Evening
2007-ben készült amerikai játékfilm, 112 perc
Forgalmazó: Gamma Home Entertainment
.
Az Este a mély érzelmek filmje: az anyák és lányaik közötti szeretet erejéről mesél, mindezt egy olyan anya szemszögéből, aki életének alkonyán olyan titkot fed fel, amely mindenkire óriási hatással lesz a környezetében. Az érzelmek valódiságát igazolja, hogy a filmben két olyan színésznő-páros – Vanessa Redgrave és Natascha Richardson, valamint Meryl Streep és Mamie Gummer – is játszik, akik anya és lánya kapcsolatban vannak egymással. A rátörő emlékeknek engedve Ann Lord (Redgrave) megoszt egy régóta őrzött titkot a lányaival, Constance-szal (Richardson), aki boldog házasságban él, és Ninával (Toni Collette), a nyughatatlan egyedülálló nővel. Mindketten ágya mellett állnak, mikor Ann kijelenti, hogy látni szeretné élete szerelmét. De vajon ki lehet ez a titokzatos “Harris”, s mit jelenthetett az anyjuknak? Miközben Constance és Nina megpróbálja megfejteni édesanyjuk életét, és egyúttal rendbe szedni sajátjukat, Ann felidéz magában egy jó 50 évvel ezelőtti hétvégét, amikor még Ann Grantnek (Claire Danes) hívták… és csak egy fiatal lány volt, aki azért jött New Yorkból, hogy legjobb barátnője, Lila Wittenborn (Mamie Gummer) esküvőjén legyen nyoszolyólány. A menyasszony izgatott, de édesanyja (Glenn Close) helyett legjobb barátnőjéhez fordul segítségért. Ann Lila közelében marad, de még közelebb kerül a menyasszony forrófejű öccséhez, Buddy-hoz (Hugh Dancy). Ám amikor az esküvőn feltűnik Harris Arden (Patrick Wilson), a Wittenborn-család régi barátja, Annben új érzések ébredeznek. Olyanok, melyek örökre megváltoztatják az ő és lányai életét is. Az Este bámulatos szereposztással életre hívott nagyhatású dráma, melyet Susan Minot saját bestselleréből adaptált filmre a Pulitzer-díjas Michael Cunninghammel (Az órák) közösen, a rendezői székben pedig az Oscar-díjra jelölt Koltai Lajos ült, akinek legutóbbi filmje minden idők legnagyobb szabású magyar produkciója, a Sorstalanság volt.
Rendező: Koltai Lajos ; író: Susan Minot ; forgatókönyvíró: Susan Minot, Michael Cunningham ; zeneszerző: Jan A.P. Kaczmarek ; operatőr: Pados Gyula ; szereplő(k): Claire Danes (a fiatal Ann) ; Vanessa Redgrave (Ann Grant Lord) ; Meryl Streep (Lila Wittenborn) ; Glenn Close (Mrs. Wittenborn) ; Natasha Richardson (Constance Lord) ; Toni Collette (Nina) ; Mamie Gummer (a fiatal Lila Wittenborn) ; Patrick Wilson (Harris Arden) ; Hugh Dancy (Buddy Wittenborn) ; Eileen Atkins (Mrs. Brown)
.

Harry Potter és a halál ereklyéi, 2.rész [DVD-video] = Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II.
2010-ben készült angol-amerikai kalandfilm, 146 perc
Forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.
.
Rossz idők járnak Harry Potterre és barátaira, elveszítették a legfőbb támaszukat, Dumbledore professzort. Így csak magukra számíthatnak a Voldemort elleni harcban. Voldemort a különös halálereklyék, a horcruxok után kutat. A legenda szerint a Bodzapálca, a Feltámadás Köve és a Láthatatlanná Tévő Köpeny birtokosa képes uralkodni a halál felett. Közben a legfőbb ellenségével, Harryvel is szeretne végezni. Ehhez első lépésként az uralma alá hajtja a Mágiaügyi Minisztériumot, majd a Varázslóképző Iskola ellen fordul.
Rendező: David Yates ; forgatókönyvíró: Steve Kloves ; zeneszerző: Alexandre Desplat ; operatőr: Eduardo Serra ; szereplő(k): Daniel Radcliffe (Harry Potter) ; Emma Watson (Hermione Granger) ; Rupert Grint (Ron Weasley) ; Ralph Fiennes (Lord Voldemort) ; Helena Bonham Carter (Bellatrix Lestrange) ; Bill Nighy (Rufus Scrimgeour) ; Alan Rickman (Severus Snape) ; Jason Isaacs (Lucius Malfoy) ; Bonnie Wright (Ginny Weasley) ;Tom Felton (Draco Malfoy) ; Michael Gambon (Albus Dumbledore)
.
Jane Eyre [DVD-video]
2011-ben készült angol-amerikai romantikus filmdráma, 120 perc
Forgalmazó: Select’86 Kft.
.
Sivár gyermekkora után a fiatal Jane Eyre világi nevelőnőnek áll. Ahogy boldogan éldegél új szakmájában, Thornfield Hall-ban, találkozik a sötét, hideg, indulatos Mr. Rochesterrel, a ház urával. Jane és munkaadója az idők során barátságot kötnek, és hamarosan azon kapja magát, hogy beleszeretett a férfiba. Úgy tűnik, a boldogság végül rátalál Jane-re, de Mr. Rochester sötét titka örökre tönkre teheti azt.
Rendező: Cary Fukunaga ; író: Charlotte Brontë ; forgatókönyvíró: Moira Buffini ; zeneszerző: Dario Marianelli ; operatőr: Adriano Goldman ; szereplő(k): Mia Wasikowska (Jane Eyre) ; Michael Fassbender (Rochester) ; Jamie Bell (St John Rivers) ; Su Elliot (Hannah)
.

Megtört ölelések [DVD-video] = Los abrazos rotos
2009-ben készült spanyol romantikus flmdráma, 123 perc
Forgalmazó: Budapest Film Kft.
.
Egy férfi, aki teljes sötétségben ír, él és szeret, tizennégy évvel ezelőtt egy brutális autóbaleset áldozata lett Lanzarote szigetén. A balesetben nem csak a szeme világát veszítette el, hanem élete szerelmét, Lenát is. Ez a férfi két nevet használ: irodalmi álneve Harry Caine, azaz Hurrikán – így írja alá irodalmi műveit, történeteit, forgatókönyveit. Valódi neve pedig Mateo Blanco. Ezen a néven éli életét, és rendez filmeket. Ha éppen nem rendez, csak azzal a gondolattal tudja túlélni sorsát, hogy Mateo Blanco meghalt a szigeten imádott Lenájával együtt. Lassan felszínre kerül egy elhallgatott, tragikus szerelmi történet, melynek középpontjában egy angyali szépségű színésznő állt…
A spanyol géniusz, Pedro Almadovar új alkotása egy őrült szerelem története, melyet a sorszerűség, a féltékenység, a hatalom és a bűntudat ural. A megrázó dráma feszerepében Lluís Homar és Penélopé Cruz remekel.
Rendező, forgatókönyvíró : Pedro Almodóvar ; zeneszerző: Alberto Iglesias ; operatőr: Rodrigo Prieto ; szereplő(k): Penélope Cruz (Lena) ; Lluís Homar (Mateo Blanco) ; Blanca Portillo (Judit García) ; José Luis Gómez (Ernesto Martel) ; Rubén Ochandiano (Ray X)
.
Mission : Impossible – Fantom protokoll [DVD-video] = Mission: Impossible – Ghost Protocol
2011-ben készült amerikai akciófilm, 127 perc
Forgalmazó: Select’86 Kft.
.
Ez nem csak egy újabb küldetés. Az Impossible Mission Force-ot leállítják, amikor felmerül a gyanú, hogy közük van egy globális terrorista összeesküvéshez. Beindul a Fantom Protokoll, és Ethan Huntnak és új csapatának be kell épülnie, hogy tisztára mossák a szervezet nevét. Nincs segítség, nincsenek összekötők, fű alatt kell akcióba lépniük. Ennél durvább és ennél intenzívebb küldetést még senki sem látott.
Rendező: Brad Bird ; forgatókönyvíró: J.J. Abrams, Tom Cruise, Josh Appelbaum, André Nemec ; zeneszerző: Michael Giacchino ; operatőr: Robert Elswit ; szereplő(k): Tom Cruise (Ethan Hunt) ; Jeremy Renner (Brandt) ; Simon Pegg (Benji Dunn) ; Paula Patton (Jane Carter) ; Josh Holloway (Trevor Hanaway) ; Ving Rhames (Luther Stickell) ; Michael Nyqvist (Kurt Hendricks)
.

Sherlock Holmes 2 : Árnyjáték [DVD-video] = Sherlock Holmes: A Game of Shadows
2011-ben készült amerikai akciófilm, 129 perc
Forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.
.
A világ leghíresebb és legokosabb magándetektívje (Robert Downey Jr.) visszatér – és vár rá néhány nagy meglepetés. Végre emberére akad, nyomába eredhet annak a zseniális bűnözőnek, aki mindarra képes, amire ő csak a rossz szolgálatában. Moriarty professzor (Jared Harris) lelkiismeret-furdalás nélkül követi el a legvadabb bűntényeket. Ha érdekei úgy kívánják, még az osztrák koronaherceget is képes meggyilkolni. Miközben Watson (Jude Law) az esküvőjére készül, társa nyakig merül az ügybe, és nemcsak a doktort, hanem saját, szintén zseniális bátyját (Stephen Fry) és egy gyönyörű, de veszélyes jósnőt (Noomi Rapace) is magával ránt. Egész Európán keresztül folyik az üldözés, és a professzor egy lépéssel mindig előttük jár.
Rendező: Guy Ritchie ; író: Arthur Conan Doyle ; forgatókönyvíró: Kieran Mulroney, Michele Mulroney ; zeneszerző: Hans Zimmer ; operatőr: Philippe Rousselot ; szereplő(k): ; Robert Downey Jr. (Sherlock Holmes) ; Jude Law (Dr. John Watson) ; Jared Harris (Moriaty professzor) ;Noomi Rapace (Sim)
.

 Titkos ablak [DVD-video] = Secret Window
2004-ben készült amerikai thriller, 96 perc
Forgalmazó: Fórum Home Entertainment Hungary Kft.
.
Mort Rainey az egykori bestseller író a válását követően magányosan, tétlenül tölti napjait a vidéki házában. Legújabb könyvén dolgozik, de nem túl sok sikerrel. Egy nap furcsa idegen kopogtat be az ajtaján (john Turturro), aki váltig állítja, hogy Rainey ellopta, majd saját neve alatt adta ki az ő novelláját. Rainey, bár tagadja a vádakat, semmit sem tud felmutatniigazát bizonyítandó, pedig a dühödt idegen ismétlődő látogatásai egyre fenyegetőbbé válnak. A halálra rémült Rainey magánnyomozóhoz fordul, de néhány döbbenetes gyilkosság után rájön: senkiben és semmiben nem bízhat többé…
Rendező: David Koepp ; író: Stephen King ; forgatókönyvíró: David Koepp ; operatőr: Fred Murphy ; zene: Philip Glass, Geoff Zanelli ; szereplő(k): Johnny Depp (Mort Rainey) ; John Turturro (John Shooter) ; Maria Bello (Amy Rainey) ; Timothy Hutton (Ted) ; Charles S. Dutton (Ken Karsch)
.

Transzibéria [DVD-video] = Transsiberian
2008-ban készült angol-német-spanyol-litván krimi, 111 perc
Forgalmazó: Fórum Home Entertainment Hungary Kft.
.
Egy amerikai házaspár, Roy és Jessie a hosszú pekingi tartózkodásukat követően kis vargabetűvel utaznak haza az Egyesült Államokba. A transzszibériai expresszel indulnak Moszkvába. Útközben találkoznak egy másik nyugati párral, Carlosszal és Abbyvel, akikkel gyorsan összebarátkoznak. Amikor Roy egy időre lemorzsolódik a kis csapattól, Jessie-nek rá kell döbbennie, hogy az újonnan megismert honfitársaik egyáltalán nem azok, akiknek mutatják magukat. Ám az igazi meglepetés csak ezután következik, olyan veszélyes játszmába keveredtek, amelybe nem kellett volna.
Rendező: Brad Anderson ; forgatókönyvíró: Brad Anderson, Will Conroy ; zeneszerző: Alfonso Vilallonga ; operatőr: Xavi Giménez ; szereplő(k): Woody Harrelson (Roy) ; Sir Ben Kingsley (Grinko) ; Emily Mortimer (Jessie) ; Eduardo Noriega (Carlos)
.

A vörös báró [DVD-video] = Der Rote Baron
2008-ban készült német-angol akciófilm, 120 perc
Forgalmazó: Budapest Film Kft.
.
Európa, 1916. Kalandvágytól és a repülés iránt érzett megszállottságtól fűtve a 24 éves Manfred von Richthofen (Matthias Schweighöfer) sokezer társához hasonlóan háborúba indul. A repülés zsenije ünnepelt harci pilóta lesz, ő és barátai gyorsan ikonná válnak a csatamezők katonái szemében. Becsület, lovagiasság, becsvágy, megszállott érdeklődés a technika és a repülés iránt – ezek a vonások jellemzik őket. Manfred von Richthofen vörösre festett Fokker gépe rettegett, mégis elismert szimbólummá válik az első világháború ellenséges légierői számára is.
Rendező, forgatókönyvíró : Nikolai Müllerschön ; zeneszerző: Stefan Hansen, Dirk Reichardt ; operatőr: Klaus Merkel ; szereplő(k): ; Matthias Schweighöfer (Manfred von Richthofen báró) ; Til Schweiger (Werner Voss) ; Lena Headey (Käte) ; Joseph Fiennes (Roy Brown kapitány) ; Volker Bruch (Lothar von Richthofen)

könyv
191015db
cd
4690db
dvd
5964db
diafilm
1517db
kotta
181db
hangoskönyv
1240db

vissza a teljes verzióra

to top