Médiatár

1_CsingilingCsingiling és a Kalóztündér = Tinker Bell and the Pirate Fairy
2014-ben készült színes, szinkronizált amerikai animációs mesefilm, 75 perc
.
Rendező: Peggy Holmes
Zeneszerző: Joel McNeely
Forgalmazó:Pro Video Film & Distribution Kft.
Információhordozó: DVD
.
A Csingiling és a Kalóztündér az eddigi legizgalmasabb tündérkaland a Disney-től! Zarina, a félreértett porőrző tündér ellopja Tündérzúg féltve őrzött Kék Tündérporát, és elrepül, hogy csatlakozzon a Koponyaszikla kalózaihoz. Csingiling és tündér barátai életük legnagyobb kalandjába vágnak, amikor útra kelnek, hogy visszaszerezzék a tündérport. Azonban Zarina üldözése közben Csingiling világa a feje tetejére áll. A tündérek képességei felcserélődnek, és versenyt futnak az idővel is azért, hogy visszaszerezzék a Kék Tündérport, és megmentsék Tündérzúgot. „A Kalóztündér” egy kalandos, de szívmelengető vígjáték az egész család számára.
.
1_Delfines-kalandDelfines kaland = Dolphin Tale
2011-ben készült, színes, szinkronizált, amerikai, családi kalandfilm, 108 perc
.
Rendező: Charles Martin Smith
Operatőr: Karl Walter Lindenlaub
Szereplő(k): Morgan Freeman (Dr. McCarthy), Kris Kristofferson (Reed Haskett), Ashley Judd (Lorraine Nelson), Nathan Gamble (Sawyer Nelson), Rus Blackwell (Vansky edző), Harry Connick Jr. (Dr. Clay Haskett), Cozi Zuehlsdorff (Hazel Haskett)
Forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.
Információhordozó: DVD
.
Ebben az emberek és állatok közötti kötelékről szóló szívmelengető történetben egy Sawyer nevű kisfiú egy sérült delfinre bukkan, akit egy állatkórház medencéjébe szállítanak. Winternek nevezik el az állatot. Sajnos Winter sérülései olyan súlyosak, hogy amputálni kell a farokúszóját, mely nélkül kevés esélye van a túlélésre. Azonban Sawyer odaadásának, egy tengerbiológus (Harry Connick Jr.) szakértelmének és egy végtagprotézis-készítő (Morgan Freeman) zsenialitásának köszönhetően, aki műuszonyt készít a delfinnek, Winter új esélyt kap az életre. És ami ennél sokkal több: visszaadták az életkedvét.
.
1_Delfines_kaland2Delfines kaland 2. = Dolphin Tale 2
2014-ben készült, színes, szinkronizált, amerikai, családi kalandfilm, 103 perc
.
Rendező: Charles Martin Smith
Operatőr: Daryn Okada
Zeneszerző: Rachel Portman
Szereplő(k): Morgan Freeman (Dr. Cameron McCarthy), Ashley Judd (Lorraine Nelson), Harry Connick Jr. (Dr. Clay Haskett), Cameron Boyce (Caleb Chavez), Kris Kristofferson (Reed Haskett), Spencer Breslin (Seamus Burke), Nathan Gamble (Sawyer Nelson)
Forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.
Információhordozó: DVD
.
A habókos szakemberekből és lelkes amatőrökből álló csapat körül azonban azóta sem állt meg az élet – új történetük ismét hihetetlen, de igaz eseményeket beszél el.
Tovább folytatódik Winter lenyűgöző története. Néhány évvel azután, hogy műuszonyt kapott, a delfin elveszíti nevelőanyját, és olyan mély gyászba merül, hogy senkivel sem hajlandó kommunikálni, még a legjobb barátjával, Sawyerrel sem. Sőt fennáll annak veszélye, hogy otthonát is el kell hagynia, ugyanis a törvény kimondja, hogy a delfinek csak párban élhetnek. Dr. Clay Haskettnek és elszánt csapatának hosszas keresés után sem sikerül társat találni Winternek. Úgy tűnik, elveszítik őt, ám nem várt eseményeket követően felcsillan a remény. Winter mellé kerül egy elárvult újszülött, és fontos szerepet kap egy sikeresen rehabilitált, az óceánba visszaszoktatott delfin, Mandy is.
.
1_madagaszkár_pingvinjeiA Madagaszkár pingvinjei : a mozifilm
The Penguins of Madagascar

2014-bem készült, amerikai, animációs családi film, 88 perc
.
Rendező: Simon J. Smith, Eric Darnell
Zeneszerző: Lorne Balfe
Forgalmazó: InterCom
Információhordozó: DVD
.
A történet a Madagaszkár film előzményeként is működik, de koránt sem éri be ennyivel. Inkább csak humorforrásként építi be a korábbi filmek már ismert képsorait, hogy aztán gyorsan tovább is ugorjon, mondván, ez az egész hely unalmas. A jól ismert négy pingvin kalandos kommandó csapattá válását követhetjük nyomon, melynek legnagyobb kihívása a világ összes pingvinjének megmentése a gonosz és kegyetlen Dr. Octavius Vízagy ármánykodásaitól.
A szuperkémek nem az égből pottyannak, hanem a tojásból bújnak elő. Íme, a nemzetközi kémvilág legtitkosabb, legizgalmasabb és legviccesebb madarai: Kapitány, Kowalski, Rico és Közlegény. A győzhetetlen csapat ezúttal rendkívüli kaland felé totyog: Dr. Octavius Vízagy világuralomra törő főgonosz keze egyre messzebbre ér el – talán mert nyolc van neki. A pingvinek kénytelenek egyesíti erőiket egy földalatti szervezettel, az Északi Széllel, hogy együtt szálljanak harcba a közös ellenség ellen.
A két cég munkamódszerei meglehetősen különböznek, de ha le akarják győzni ravasz ellenségüket, akkor mégis vállt vállnak, szárnyat szügynek vetve kell harcolniuk. Különben a világ furcsa változásokon mehet keresztül.
.
1_MajaMaja, a méhecske : a mozifilm
Maya the Bee Movie / Die Biene Maja – Der Film
2014-ben készült, ausztrál-német, animációs mesefilm, 84 perc
.
Rendező: Simon Pickard, Alexs Stadermann
Zeneszerző: Ute Engelhardt
Forgalmazó: Cintel Kft.
Információhordozó: DVD
.
Az egész történetet a történet legelején kezdődik. Ott ismerjük meg Maját, ahol először meglátja a világot a kaptárban, és már első lépéseivel elképeszt mindenkit – máris olyan szeleburdi, mint hat másik – a jó szándékú királynőtől Kasszandra tanító nénin át a királynő gonosz tanácsadójáig, mert szeret játszani, énekelni és egyedül kószálni, ami nem jellemző egy méhre sem. Képtelen követni a kaptár szabályait, főleg azt, amely szerint a közeli réten fészkelő darazsak örök ellenségeknek számítanak. Mégis, amikor minden rosszra fordul, Maja menti meg az egész kaptárt – történik ugyanis, hogy a tanácsadó konfliktust szít a méhek és a lódarazsak közt, hogy aztán ő ülhessen a trónra. Eltűnik a méhpempő, mindenki a darazsakra gyanakszik – ráadásul Maját azzal vádolják, hogy bűnrészességet vállalt a gyalázatban. Legjobb barátját, Willyt leszámítva senki nem hiszi el Majának, hogy ő valójában áldozata az esetnek. Ám Maja és barátai, Willy és Flip, a bölcs szöcske és néhány lökött hangya nem hagyják magukat hanem közbelépnek! Hosszú és kalandos utazás veszi kezdetét a darazsak kaptárába, ahol a két kópé fényt derít a valódi bűnös kilétére, valamint végre kibékítik egymással a két ősi ellenfelet.
Az eredeti méhecskét 1912-ben teremtette meg Waldemar Bonsels német író, és azóta rengeteg olvasata született a figurának.
.
1_MázliMázli, a csodakutya = Pudsey the Dog: The Movie
2014-ben készült, színes, szinkronizált angol vígjáték, 85 perc
.
Rendező: Nick Moore
Operatőr: Ali Asad
Zeneszerző: Simon Woodgate
Szereplő(k): David Walliams (Mázli hangja), Izzy Meikle-Small (Molly), Jessica Hynes (Gail), John Sessions (Mr. Thorne), Malachy Knights (Tommy), Jamie Beamish (Mr. Peter), Olivia Colman (Nelly)
Forgalmazó: ADS Service Kft.
Információhordozó: DVD
.
Mázli megszökik gazdájától, és inkább szabadon, az utcán tengeti mindennapjait, egészen addig, míg bele nem botlik egy kedves családba, akik örömmel befogadják a kóbor kutyust. Molly, George, Tommy és Gail épp költöznek, egy csendes, nyugodt kis faluba teszik át székhelyüket. Ahogy megérkeznek, az új családtag azonnal akcióba lép, hogy megakadályozza a házi úr, Mr. Thorne gonosz tervét.
.
1_VillámVillám és a varázsló = The House of Magic
2013-ben készült színes, szinkronizált, belga animációs mesefilm, 81 perc
.
Rendező: Ben Stassen, Jeremy Degruson
Forgatókönyvíró: Ben Stassen, James Flynn
Zeneszerző: Ramin Djawadi
Forgalmazó: Pro Video
Információhordozó: DVD
.
A fiatal sikátormacska, Villám egy hatalmas vihar elől menekülve besurran egy titokzatos, ódon házba, ahol a nyugdíjas mágus, Lawrence, művésznevén a Legendás Lorenzo tengeti öreg napjait. A ház minden zugát különféle állatok, különös lények és lélegzetelállító gépezetek népesítik be, amelyek vidám táncot lejtenek, miközben elkészítik az öreg bűvész számára a reggelit. Lorenzo barátságosan viszonyul Villámhoz és befogadja őt a házba, ezt azonban nem mindenki nézi jó szemmel: Jack a nyúl és Maggie az egér mesterkedni kezdenek, hogy az új jövevényt eltávolítsák. Azonban a fura csapat otthona egyik napról a másikra veszélybe kerül, amikor Lorenzo kórházba kerül, és az unokaöccse megpróbálja csellel rávenni, hogy adja el a házat. Az idős bűvész távollétében a ház fura lakói összefognak, hogy elijesszék az érdeklődőket és ijesztő stratégiát eszelnek ki, amiben fontos szerephez jut Villám is.

könyv
191951db
cd
4690db
dvd
6036db
diafilm
1527db
kotta
181db
hangoskönyv
1246db

vissza a teljes verzióra

to top