Médiatár

2_BarbieBarbie, a Gyöngyhercegnő = Barbie: The Pearl Princess
2014-ben készült, amerikai animációs mesefilm, 71 perc
.
Rendező: Ezekiel Norton
Forgatókönyvíró: Cydne Clark, Steve Granat
Zeneszerző: Jim Dooley
Forgalmazó: Select’86 Kft.
Információhordozó: DVD
.
Ez a mese egy fiatal sellőlányról szól, akit a nagynénje nevel. Varázserejének köszönhetően hatalma van a gyöngyök felett gyönyörű, mágikus dolgokat képes velük véghez vinni. Egy nap nagynénjét hívatja a királyi család egy tagja, hogy segédkezzen a hivatalos ceremónián, amelynek keretében a korona a királyról és a királynéról a fiatal hercegnő halála miatt az ifjú hercegre száll át. Az ifjú sellőlány nénikéje otthon felejti a királyi bálba szóló meghívóját, így a hableány útnak indul, hogy odaadja neki a fontos iratot. Útja során újsütetű sellő barátnőnk új ismerősökre tesz szert. Mindeközben nincsen tisztában azzal, hogy ő is egy rég elfeledett titok és botrány részese, amely akkor történt, amikor még csak kisbaba volt.
.
2_egértanyaEgértanya = Mouse Hunt
1997-ben készült, szinkronizált, amerikai vígjáték, 98 perc
.
Rendező: Gore Verbinski
Forgatókönyvíró: Adam Rifkin
Operatőr: Phedon Papamichael
Zeneszerző: Alan Silvestri
Szereplő(k): Nathan Lane (Ernie Smuntz), Lee Evans (Lars Smuntz), Christopher Walken (Caesar), Vicki Lewis (April Smuntz), Maury Chaykin (Roger Baldwin), Eric Christmas (Lawyer), Michael Jeter (Quincy Thorpe), William Hickey (Rudolf Smuntz)
Forgalmazó: Select’86 Kft.
Információhordozó: DVD
.
Hihetetlenül kedves és mulattató komédia, mely a kritikusok szerint „kicsik és nagyok számára egyaránt lebilincselő szórakozást jelent.
A történet egy kisegérről szól, aki egy kedves, régi házban éldegél. Egy napon aztán meghal a ház tulajdonosa, és rövidesen új lakók költöznek a helyére. Lars és Ernie Smuntz (Nathan Lane és Lee Evans), a két balszerencse fia nem tartják túl nagyra a roskatag vén házat, amit örököltek… amíg rá nem jönnek, hogy az ósdi épület valójában milliókat ér. De mielőtt pénzzé tehetnék, meg kell szabadulniuk makacs lakójától : egy piciri és szívós kisegértől. A dolog gyerekjátéknak tűnik, ám hamarosan elképesztő csatává fajul, hisztérikus méreteket öltve. Egerünknek azonban feltett szándéka, hogy régi otthonában marad, és nem hagyja magát, mindannyiszor túljár az eszükön.
.
2_Élet_könyveAz élet könyve = The Book of Life
2014-ben készült, szinkronizált amerikai-mexikói animációs vígjáték, 91 perc
.
Rendező: Jorge R. Gutierrez
Forgatókönyvíró: Jorge R. Gutierrez, Douglas Langdale
Zene: Gustavo Santaolalla
Forgalmazó: InterCom
Információhordozó: DVD
.
Felettébb szórakoztató és minőségi animációs filmet láthatunk. Jorge Gutierrez rendező Guillermo del Toro-t kérte fel segítségül, hogy közösen elkészíthessék ezt a végtelenül színpompás és vidám mozit. Mivel közeleg a november, Amerikában nagy hangsúlyt kap a Halloween. A való életben, ha minden igaz nem, de filmünkben ilyenkor szabadon garázdálkodhatnak a szellemek. Két szellem fogadást köt egymással, melynek alapja egy lány Maria és két udvarlója Manolo és Joaquin, tétje pedig, hogy kié lesz végül a lány szíve. A végkifejlet mérlege eldőlni látszik, amikor az egyik szellem aljas csellel Manolo-t száműzi a holtak világába. A kezdetben örömmel teli Manolo-nak rá kell döbbennie, hogy ahová került közel sem egy csodálatos és elbűvölő hely. Erről a szellem sem feledteti, csak úgy láthatja viszont szerelmét, ha kiállja a próbákat. A mű rajzolásának, illetve ábrázolásának van egy különleges képi világa, ami picit eltér a megszokott animációs stílustól, de aki szereti az efféle filmeket, annak tetszeni fog, hiszen egy pörgős, színes, poénokkal tűzdelt mesébe toppanhat be egy-két órára.
.
2_TörpösvölgyHupikék törpikék : A törpösvölgy legendája
The Smurfs – The Legend of Smurfy Hollow
2013-ban készült, színes, szinkronizált, amerikai animációs családi film
.
Rendező: Stephan Franck
Forgatókönyvíró: Todd Berger
Zeneszerző: Christopher Lennertz
Forgalmazó: InterCom
Információhordozó: DVD
.
Okoska már sorban kilencedik alkalommal készül megnyerni az évi gumibogyó gyűjtő versenyt, ezért Vitéz elhatározza, hogy utánajár a titkának. Vizsgálódásai során Vitéz eljut a hátborzongató Törpösvölgybe, ahol egyenesen belesétál Hókuszpók csapdájába! Vajon a két törp félre tudja tenni – Törpilla segítségével – a haragot, mielőtt Hókuszpók rabul ejti őket, vagy ami annál is rosszabb, mielőtt szembetalálkoznak a legendás fej nélküli lovaggal?
.
2_Ket_LottiA két Lotti = Charlie & Louise : Das doppelte Lottchen
1993-ban készült, színes, szinkronizált, német családi vígjáték, Erick Kästner világhírű regényéből, 94 perc
.
Rendező: Joseph Vilsmaier
Író: Erich Kästner
Forgatókönyvíró: Reinhard Klooss, Stefan Cantz
Zeneszerző: Norbert Jürgen Schneider
Szereplő(k): Floriane Eichhorn (Louise Kroeger), Fritzi Eichhorn (Charlotte Palfy), Corinna Harfouch (Sabine Kroeger), Heiner Lauterbach (Wolf Palfy), Hans Werner Meyer (Jochen)
Forgalmazó: Etalon Film Kft.
Információhordozó: DVD
.
Erick Kästner világhírű regényéből, az ifjúsági irodalom klasszikusából készült ez az alkotás.
Charly és Louise véletlenül találkoznak egy skóciai nyelvtáborban. A különböző temperamentumú lányokról verekedés közben veszik észre társaik, hogy kísértetiesen egyformák. Születési adataikból rádöbbennek, hogy testvérek, mégpedig ikrek. Miért választották szét őket, miért tagadták le előttük a másik létét? Miért nem élhetnek együtt? Hogyan találhatnák meg a felgyülemlett miértekre a választ? Charlie remek ötlettel áll elő: egyszerűen cseréljenek szerepet, bújjanak bele a másik bőrébe.
.
2_A_kis_Nicholas_nyaralA kis Nicolas nyaral = Les vacances du petit Nicolas
2014-ben készült, színes, szinkronizált francia családi vígjáték, 97 perc
.
Rendező: Laurent Tirard
Író: René Goscinny, Jean-Jacques Sempé
Forgatókönyvíró: Laurent Tirard, Grégoire Vigneron
Operatőr: Denis Rouden
Zeneszerző: Éric Neveux
Szereplők: Mathéo Boisselier (Nicolas) Valérie Lemercier (Nicolas Édesanyja) Kad Merad (Nicolas Édesapja) Daniel Prévost (M. Moucheboume) François Damiens (Blédur) Bouli Lanners (M. Bernique) François-Xavier Demaison (Le Bouillon)
Forgalmazó: Etalon Film Kft.
Információhordozó: DVD
.
A kis Nicolas a francia gyerekirodalom kultikus alakja. A René Goscinny alkotta iskolásfiú kalandjain generációk nőttek fel Franciaországban, annak ellenére tett szert hihetetlen népszerűségre, hogy semmilyen természetfeletti képessége, vagy hatalma nincs. Nem varázsol tehát, mint Harry Potter, csak egy átlagos kisiskolás, akivel valahogy mindig nagyon vicces kalandok történnek. A franciák imádják a kis Nicolast, bár tény hogy René Goscinny leghíresebb műve nem ez, hanem az Asterix-sorozat.
A történet egyszerű: Nicolas tengerparti nyaralásra megy a szüleivel, anyja azonban ragaszkodik hozzá, hogy a nagymamát is magukkal vigyék, aki persze mindent kritizál, szörnyen horkol és mindig puszikát kér. A tengerparton aztán Nicolas gyorsan szerez barátokat, és egy ellenséget is, persze egy lányt, akitől mindenképpen meg akar szabadulni a csapat. Így aztán a legalantasabb trükköket vetik be, hogy Isabelle végre szüleivel együtt hazautazzon. Nagy nehezen sikerül is ezt elérni, de addigra fordul a kocka: kiderül, hogy a hétéves kiscsaj igazából jó fej, és most már azon kell ügyeskedni, hogy mégis itt maradjon. Ezzel párhuzamosan anyuka és apuka is próbálja kicsit kisimítani a kapcsolatát, de a folyamatnak nem tesz jót, hogy feltűnik egy titokzatos, olasz rendező, aki azonnal beleszeret Nicolas anyjába. Hát ennyi a nem túl bonyolult a sztori.
.
2_MintamókusMintamókus = Bushwhacked

1995-ben készült, szinkronizált amerikai kalandfilm, 86 perc
.
Rendező: Greg Beeman
Író, forgatókönyvíró: John Jordan, Danny Byers
Operatőr: Theo van de Sande
Zene: Bill Conti
Szereplő(k): Daniel Stern (Max Grabelski), Jon Polito (Palmer), Brad Sullivan (Jack), Ann Dowd (Mrs. Patterson), Tom Wood (McMurrey), Blake Bashoff (Gordy), Anthony Heald (Bragdon)
Forgalmazó: InterCom
Információhordozó: DVD
.
Futárszolgálatnál dolgozik Max Grabelski. Bőrdzsekit hord, olasz cipőben jár, igazi nőfaló, és büszke is erre. A nagyvonalúsága mindenesetre a múlté, amikor gyilkossági ügybe keveredik. Mielőtt elkaphatná a rendőrség, kereket old. Meg akarja keresni azt a férfit, aki minden bajának okozója. A véletlen és egy lopott autó összehozza a kamasszal, akik vezetőt keresnek hegymászó csapatukhoz. Max habozás nélkül elfogadja a megbízást, és nekivág a fiúkkal a hegyeknek, s élete talán legnagyobb kalandjának.
.
2_VadkörtékVadkörték : A tihanyi kincsvadászat
2002-ben készül,t magyar ifjúsági kalandfilm, 84 perc
.
Rendező: Felvidéki Judit
Forgatókönyvíró: Divinyi Réka, Czető Bernáth László
Operatőr: Szalai András
Zeneszerző: Darvas Ferenc
Szereplő(k): Alföldi Róbert, Galgóczy Gáspár, Czető Zsanett, Göncöl Péter, Czető Roland, Stukovszky Tamás, Kerekes József, Igó Éva, Scherer Péter, Mucsi Zoltán, Rajhona Ádám, Besenczi Árpád, Mihályi Győző, Józsa Imre, Kerekes Éva, Kárász Zénó, Sörös Sándor
Forgalmazó: Szaturn film
Információhordozó: DVD
.
A körtékhez, vagyis a KÖRnyezet- és TErmészetvédő Szakkörhöz csatlakozott a botrányos körülmények között megszüntetett videó-szakkör négytagú legénysége. Ők a VADKÖRTÉK: a józan eszéről híres Kocsis Alexa, a kamera ördöge Puskás Dani, az üzletember Kaltenbrunner Nándi és a szívtipró Czibor Márk, vagyis az aranycsapat. 11 évesek, és vonzzák a bajt. Tihanyi kirándulásuk során műkincsrablókba botlanak. Nem nyugszanak, utánuk erednek. És elindul a Vadkörték kalandjainak sora…

könyv
191015db
cd
4690db
dvd
5964db
diafilm
1517db
kotta
181db
hangoskönyv
1240db

vissza a teljes verzióra

to top