Médiatár

28_csillagainkbanCsillagainkban a hiba = The Fault in Our Stars
2014-ben készült, szinkronizált amerikai romantikus film, 125 perc

rendező: Josh Boone
író: John Green
forgatókönyvíró: Scott Neustadter, Michael H. Weber
operatőr: Ben Richardson
zeneszerző: Nate Walcott, Mike Mogis

szereplő(k): Shailene Woodley (Hazel), Ansel Elgort (Augustus Waters), Nat Wolff (Isaac), Willem Dafoe (Peter Van Houten),  Laura Dern (Mrs. Lancaster)
Forgalmazó: InterCom
Információhordozó: DVD
.
Hazel (Shailene Woodley) és Gus (Ansel Elgort) két csípős humorú, az illemszabályokra és szokásokra fittyet hányó fiatal. Persze, hogy egymásba szeretnek. De az élet (és a halál) nem ilyen egyszerű. A kamasz Hazel és Gus sok mindenben hasonlítanak egymásra, és még többen különböznek a kortársaiktól. A két tinédzser ugyanis a súlyos rákbetegek önsegítő csoportjában ismerkedik meg egymással. A lány elválaszthatatlan társa egy vontatható kis oxigénpalack, a srácnak pedig már amputálni kellett a lábát. Hazel és Gus ennek ellenére teljes életet akar érni, ugyanúgy, ahogy a többi kamasz. Az egymás iránt érzett szerelmük azonban egészen új, különös utakra sodorja őket. Történetük egy olyan világot tár fel, amelyet soha nem fogunk elfelejteni. John Green világsikerű regényéből kihagyhatatlan, felkavaró, szép és izgalmas film készült, melyben Laura Dern és Willem Dafoe is fontos szerepet kapott.
.
28_életrevalókÉletrevalók = Intouchables
2011-ben készült, szinkronizált francia filmvígjáték, 112 perc
.
rendező: Olivier Nakache, Eric Toledano
írta: Philippe Pozzo di Borgo
operatőr: Mathieu Vadepied
zeneszerző: Ludovico Einaudi

szereplők: Francois Cluzet (Philippe), Omar Sy (Driss), Anne Le Ny (Yvonne), Audrey Fleurot (Magalie), Clotilde Mollet (Marcelle)
Forgalmazó: MTVA
Információhordozó: DVD
.
Philippe, a gazdag arisztokrata ejtőernyős balesete miatt nyaktól lefelé teljesen lebénul, tolószékbe kényszerül. Egy segítő asszisztensre van szüksége a mindennapi teendőiben. Választása egy börtönből most szabadult külvárosi fekete srácra, Driss-re esik, aki humorával és rámenősségével mindenkit elbűvöl maga körül. A ház Vivaldi és Earth Wind and Fire zenéjétől hangos. Két világ találkozik és ismeri meg egymást, és az őrült, vicces és meghatározó közös élmények nyomán kapcsolatukból meglepetésszerűen barátság lesz, amely szinte érinthetetlenné teszi őket a külvilág számára.
.
28_emlékezzEmlékezz a Titánokra = Remember the Titans
2000-ben készült, szinkronizált amerikai sportfilm, 108 perc
.
rendező: Boaz Yakin
forgatókönyvíró: Gregory Allen Howard
operatőr: Philippe Rousselot
zene: Trevor Rabin
szereplő(k): Denzel Washington (Herman Boone), Will Patton (Bill Yoast), Wood Harris (Julius Campbell, “Big Ju”), Ryan Hurst (Gerry Bertie)
Forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.
Információhordozó: DVD
.
Boone (Denzel Washington) kiváló amerikai futballedző hírében álló fekete tanárember. 1971-ben a virginiai Alexandria városában megkezdik a faji elkülönítés felszámolását, amelynek jegyében összevonnak két iskolát. Az amúgy is meglévő feszültségeket tetézik Boone kinevezésével az egységes csapat élére. A fehér fiúk korábban sorra nyerték a meccseket, nehezen fogadják el az új színesbőrű edző utasításait. Az edzőtáborok eleinte botrányos verekedésektől hangosak, de a srácok lassan rájönnek, hogy az egymás elleni gyűlölet felesleges. Jól szerepelnek a bajnokságban, de a legfontosabb meccs előtt a kapitány autóbalesetet szenved. A Titánok csapatának most igazi egységet kell mutatnia.
.
28_A_hobbit_Az_ot_sereg_csatajaHobbit : Az öt sereg csatája
The Hobbit : The Battle of the Five Armies

2014-ben készült, szinkronizált, amerikai- új-zélandi fantáziafilm, 139 perc
.
rendező: Peter Jackson
író: John Ronald Reuel Tolkien
operatőr: Andrew Lesnie
zeneszerző: Howard Shore
szereplők: Martin Freeman (Bilbo Baggins), Cate Blanchett (Galadriel), Ian McKellen (Gandalf), Hugo Weaving (Elrond), Elijah Wood (Frodo Baggins), Benedict Cumberbatch (Smaug), Lee Pace (Thrandui)
Forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.
Információhordozó: DVD
.
A Hobbit: Az öt sereg csatája Peter Jackson Hobbit-trilógiájának befejező része. Miközben sikeresen visszahódították otthonukat Smaugtól a sárkánytól, Zsákos Bilbo és barátai akaratlanul is halálos veszedelmet szabadítottak a világra. A dühöngő Smaug nőket és gyerekeket sem kímélve támad Esgarothra (Tóváros). Mindeközben a visszaszerzett kincsektől megrészegült Tölgypajzsos Thorin Bilbo erőfeszítései ellenére hátat fordít barátainak és elárulja őket. Ennél azonban jóval nagyobb veszélyek is leselkednek a hobbitra és barátaira. Bár kizárólag Gandalf tud róla, Szauron szörnyű tervet forral: orkok seregeit indította útnak, hogy a Magányos Hegyen támadásba lendüljenek. Ahogy a sötétség erői egyre jobban előretörnek, a törpék, tündék és az emberek választás elé kerülnek: összefognak vagy elpusztulnak. Bilbo az öt sereg gigászi csatája közepén találja magát, ahol saját és barátai életéért is harcolnia kell, miközben Középfölde egészének sorsa forog kockán.
.
28_A_kolonia_magyarA kolónia = The Colony
2013-ban készült, szinkronizált kanadai akcióthriller, 90 perc
.
rendező: Jeff Renfroe
forgatókönyvíró: Jeff Renfroe, Pascal Trottier, Patrick Tarr
operatőr: Pierre Gill
zeneszerző: Jeff Danna
szereplők: Laurence Fishburne (Briggs), Kevin Zegers (Sam), Bill Paxton (Mason), Charlotte Sullivan (Kai), John Tench (Viktor), Atticus Dean Mitchell (Graydon), Romano Orzari (Reynolds), Lisa Berry (Nara), Lucius Hoyos (Rowan), Michael Mando (Cooper), Kimberly-Sue Murray (Janelle)
Forgalmazó: ADS Service Kft.
Információhordozó: DVD
.
Az éghajlat szélsőséges viszonyai miatt 2045-re a Föld még életben lévő lakossága elszigetelt földalatti kolóniákban él. A telepek elsődleges feladata a betegségek visszaszorítása és kellő mennyiségű élelmiszer termelése a populáció számára. A Hetes számú kolónia vezetője Briggs (Laurence Fishburne) pár katonával az oldalán a távoli Ötös számú kolóniába indul, miután vészjelzést kaptak a testvértelepről. Az extrém hideg időjárást leküzdve az Ötös számú telepen egy túlélőt találnak, akinek elmondása és a talált nyomok alapján Briggs és csapata szembesül azzal, ami az ő kolóniájukat is fenyegetheti. A két telep között fekvő egykor volt nagyváros romjain keresztül visszaküzdve magukat Briggs az Ötös számú telepen látottaktól is váratlanabb változásokkal találja magát szembe, melyeknek felelőse, a telepen maradt erőszakos társa, Mason (Bill Paxton).
.
28_LennonLennon = Lennon Naked
2010-ben készült, szinkronizált, angol életrajzi filmdráma, 80 perc
.
rendező: Edmund Coulthard
forgatókönyvíró: Robert Jones
operatőr: Matt Gray
zeneszerző: Dickon Hinchliffe
szereplők: Christopher Eccleston (John Lennon), Christopher Fairbank (Freddie Lennon), Andrew Scott (Paul McCartney), Naoko Mori (Yoko Ono), Craig Cheetham (Ringo Starr), Jack Morgan (George Harrison), Rory Kinnear (Brian Epstein)
Kiadó: BBC Worldwide Ltd.
Információhordozó: DVD
.
A film John Lennon életének öt, talán legizgalmasabb évét eleveníti fel. Élete mindig is bővelkedett drámában, cselszövésben még összeesküvésben is. A Beatles „egy negyede” békeharcos, képzőművész és író. Élete mindig is bővelkedett drámában, cselszövésben és még összeesküvésben is. A BBC filmje 30 évvel a halála után mutatja be életének egy meghatározó időszakát, ahogy „Beatle John”-ból ikonná vált, ahogy meghódította a világot miközben magánéleti és művészi válsága ellenpontozta a sikereket. Kitörölhetetlen nyomot hagyott a zene- és kultútörténetben a Beatles menedzser Brian Epstein halála, Lennon válása első feleségétől, elképesztő kapcsolata Yoko Ono-val, elmélyülő drogfogyasztása és a döntés, hogy elhagyja Angliát, hogy New York-ban kezdhessen új életet.
.
28_micsodaMicsoda nők! = Sous les jupes des filles

2014-ben készült, szinkronizált francia vígjáték, 116 perc
.
rendező: Audrey Dana
forgatókönyvíró: Audrey Dana, Murielle Magellan, Cécile Sellam, Raphaëlle Valbrune
operatőr: Giovanni Fiore Coltellacci
Szereplő(k): Isabelle Adjani (Lily), Alice Belaidi (Adeline), Laetitia Casta (Agathe), Audrey Dana (Jo), Julie Ferrier (Fanny), Audrey Fleurot (Sophie), Marina Hands (Ines)
Forgalmazó: ADS Service Kft.
Információhordozó: DVD
.
A történet Párizsban játszódik, – 28 nap leforgása alatt – tavasszal. Tizenegy párizsi nő életébe hoz fordulópontot. Habár életük különbözik, női szeszélyeik vagy éppen szeretteikkel való kapcsolataik egyaránt válaszlépés elé állítják őket: a megcsalásra rájövő feleséget, a menopauzával küzdő nőt, a férjet egy nő miatt elhagyó asszonyt, és a szűz ügyvédnőt. Mindegyiküknek újra kell gondolnia saját nőiességét. Szakítás, virágzó románc, betegség, barátság és szex – mind hozzátartoznak egy teljes élethez, ezek a talpraesett nők pedig minden szituációból humorral vágják ki magukat. Mindegyik karakter különbözik a többiektől, egy közös tűzijátéknézés hozza össze őket. A látványos esemény pedig a felszabadultságuk és kirobbanó, ragyogó humoruk jelképe is egyben. A tűzijáték jelképezi a mai nők gyorsan változó, meglepő átalakulását. A tizenegy színésznő játékának és a jól ismert francia humornak köszönhetően, emlékezetes szép pillanatoknak lehetünk részesei.

könyv
191015db
cd
4690db
dvd
5964db
diafilm
1517db
kotta
181db
hangoskönyv
1240db

vissza a teljes verzióra

to top