Médiatár

A címre kattintva a katalógusrekordhoz jut, így amennyiben a dokumentum kölcsönzésben van, bejelentkezést követően rögtön előjegyezhető.

arthur3Besson, Luc
Arthur 3. : A világok harca
(Arthur et la guerre des deux mondes )
2010-ben készült szinkronizált francia animációs film, 97 perc
Kiadás: Gamma Home Entertaintment Kftt., 2011
Információhordozó: DVD-video
.
Malatazár fondorlatos csellel eljutott az emberek világába. A célja egyszerű: szúnyogokból álló hadsereg szervezése, és az univerzum meghódítása. Csak Arthur hiúsíthatja meg a tervét, de ehhez a kertből vissza kell jutnia a hálószobájába és villangó méretűből újra normál nagyságúvá kell válnia. A feladat nem egyszerű, a kalandos úton Holdviola és Tátombák segítik a fiút. Van azonban még valaki, aki csatlakozik hozzájuk: Maltazár fia, Darkosz, aki az állítja, át akar állni a jó oldalra. Gyalog, biciklivel, autóval vagy éppen Harley Davidsonon, Arthurnak és barátainak minden segítségre szüksége lesz, hogy legyőzzék Maltazárt a végső csatában.
rendező: Luc Besson ; író: Luc Besson, Céline Garcia ; zeneszerző: Eric Serra ; operatőr: Thierry Arbogast
.
hoemberLerdam, Jorgen
A hóember

Hans Christian Andersen : A nagy mesemondó c. sorozatban
2004-2005 között készült  szinkronizált dán rajzfilm, 78 perc
Kiadás: Cintel, 2009
Információhordozó: DVD-video
.
Hans Christian Andersen a leghíresebb meseírók közé tartozik, csodás történetein generációk nőttek fel. Andersen 30 éves korában kezdett bele a mesék írásába, és 27 év alatt 156 mesét vetett papírra. Legnépszerűbb írásaiból sok filmfeldolgozás készült, A legkedveltebb mesék rajzfilmváltozatát most végre DVD-n is megnézhetjük.
A lemezen négy klasszikus mese található: A hóember, melyben a hóember rövid élete ellenére is megtanulja, milyen fontos a szerelem. Az ugróverseny, melyben megismerhetjük a nagyképű, ugróbajnok szöcskét, akinek komoly kihívói akadnak. A császár új ruhája, melyben a divatbolond császár története manapság is nagyon aktuális. A professzor és a bolha, melyben láthatjuk, hogy lesz gazdag és világhírű egy professzor és a bolhája.
A rajzfilmsorozatot Jorgen Lerdam rendezte.
.
őrzők_legendájaSnyder, Zack
Az őrzők legendája
(Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole )
2010-ben készült, szinkronizált amerikai-ausztrál animációs film, 93 perc
Kiadás: Pro Video Film & Distribution Kft., 2011
Információhordozó: DVD-video
.
Soren, az ifjú bagoly az apja meséin nőtt fel. Ezek a mesék a nagy fa, a Ga-Húl őrzőiről szólnak, azokról a bátor, mitikus szárnyasokról, akik az egyszerű bagolynépet védik a gonosz Tisztáktól. Miközben Soren szeretne az ősök nyomába lépni, a testvére, Tukk kigúnyolja ezért. Egyik nap a két bagolycsemetét elrabolja a lázadó bagolycsapat. Sorennek néhány társával együtt sikerül megszöknie. A barátaival együtt elindulnak megkeresni a nagy fát és az őrzőket. Az egyetlen reményük, hogy segítségükkel legyőzhetik az ellenséget.
rendező: Zack Snyder ; forgatókönyvíró: John Orloff, Emil Stern ; zeneszerző: David Hirschfelder
.

parizsi-mumusBergeron, Bibo
A párizsi mumus
(Un monstre a Paris / A Monster in Paris )
2011-ben készült szinkronizált, francia animációs vígjáték, 87 perc
Kiadás: Gamma Home Entertaintment Kft., 2011
Információhordozó: DVD-video
.
Párizs, 1910-et írunk. Pánik uralkodik mindenütt, hiszen egyre nagyobb az árvíz és ráadásul egy szörnyeteg ólálkodik a város falai közt. A rendíthetetlen Maynott rendőrparancsnok és emberei éjt nappallá téve a szörnyre vadásznak, eddig sikertelenül. Úgy tűnik, hogy a Montmartre-i kabaré, a The Rare Bird reflektorfénye nem is lehet olyan rossz hely a rejtőzködésre, ahol egyébként a talpraesett énekesnő, Lucille a sztárattrakció. A nagy kalandba akaratlanul belekeveredik a félénk kaszanova, Emile, és Raoul, a simamodorú kifutófiú. Összefogva a melegszívű kabarésztárral, Lucille-lel, és egy különc tudóssal és annak csupaész majmával, közösen próbálják megmenteni a nem is olyan félelmetes szörnyet, Frank Urat a város kegyetlen rendőrparancsnokától.
Rendező: Bibo Bergeron ; forgatókönyvíró: Bibo Bergeron, Stéphane Kazandjian ; zeneszerző: Mathieu Chedid
.
bobita_zenekar_unnepeljBóbita együttes
Ünnepelj velünk!
Kiadás: Sztár Média Kft, 2004
Információhordozó: CD
.
A nevetés gyógyít! Ez már nem közhely hanem bizonyított tény. A Bóbita Együttes vidám gyermekdalait hallgatva lehetőségünk nyílik nekünk szülőknek megtapasztalni azt a nagyszerű érzést amit gyermekünk felhőtlen kacagása okoz. Ezt az élményt hozza el számunkra a Bóbita Együttes közkedvelt műsora.
Tart.: 1. Farsang ; 2. Születésnap ; 3. Lódítások ; 4. Igazi ajándék ; 5. Anyu ; 6. Névnap ; 7. Vakáció ; 8. Valentin ; 9. Tiéd ez a nap ; 10. Hóboltos ; 11. Pattanj pajtás ; 12. Siess jobban Télapó ; 13. Beköszönt a tél 14. Ezüst szánkó
.
kiskalász_hepehupaKiskalász zenekar
Hepehupa : Bartos Erika megzenésített versei
Kiadás: Alexandra Kiadó, 2012
Információhordozó: CD-audio
.
Bartos Erika népszerű, óvodásoknak szóló versei megzenésített formában CD-n is hallhatók. A Hepehupa című lemezen található dalok többek között olyan témákat érintenek, mint az elefánt és a lepke, a csigabiga és a hópihe, hogy csak néhányat említsünk. A lemezen a Kiskalász zenekar előadásában szólalnak meg a mókás versek számtalan vendégművész, valamint a Kontyfa Középiskola és Általános Iskola mini kórusának közreműködésével. A zenekart megannyi érdekes zenész és hangszer alkotja: Varga Bori (ének, vokál, szaxofonok, furulyák, fagott, melodika, kaval), Sántha Gábor (ének, vokál, Furch akusztikus gitárok, effektek), Boros Attila (basszusgitár) és Mogyoró Kornél (ütőhangszerek, csörgő-zörgők). Bartos Erika tagadhatatlanul hazánk kedvenc mesélője.
Tart.: 1. Dalárda ; 2. Gomba ; 3. Hepehupa ; 4. Csörgőkígyó ; 5. Bárányfelhők ; 6. Felnőtt ; 7. Palacsinta ; 8. Cipfűző ; 9. Lepke ; 10. Csigabiga; 11. Elefánt ; 12. Sok ; 13. Szent Anna-tó ; 14. Hónapok ; 15. Tükör ; 16. Tele vele ; 17. Hópihe
.
csoda és kószaCzigány Zoltán
Csoda és Kósza : zenés mese Bizek Emi zenéjével
nagycsoportostól nyugdíjasokig!
Kiadás: EMI Music, 2009
Információhordozó: 2CD-audio

Czigány Zoltán ismert tévés, többszörös Kamera Hungária díjas dokumentumfilmes és díjazott meseíró. Két gyermek édesapja. A nekik mesélt történetekből jelent meg első nagyköve, Csoda és Kósza címmel, amiért 2007-ben amiért még abban az évben IBBY Díjat is kapott.
A ló mindig hálás. Hálás lény és hálás téma. Czigány Zoltán – maga is nagy lovas és lóbarát – egy nagy múltú irodalmi hagyomány nyomába indította mesekönyvének hőseit, Csodát és Kószát, akik vásott nyerítéssel vágtatnak vagy poroszkálnak elődeik után. Nem csupán a szelíd irónia, hanem olykor a harapósabb szatíra is felvillan a gyakran groteszk történetekben.
A minden korosztály számára rendkívül szórakoztató történeteket Scherer Péter meséli el. A két ló kalandjait Bizek Emi Fonogram Díjas filmzeneszerző zenéje kíséri végig.
Tart.: 1. Csoda és Kósza a pizzériában ; 2. Csoda és Kósza a Közlekedési Múzeumban ; 3. Csoda és Kósza a Marson ; 4. Csoda és Kósza mint festők. 5. Csoda és Kósza a múltban ; 2. Csoda és Kósza mint órásmesterek ; 7. Csoda és Kósza mint boltosok
.
kicsi_nagy_középsőKicsi, nagy, középső
Tóth Kriszta és Müller Péter Sziámi versei tesóknak és egykéknek
Für Anikó és Debreczeny Csaba előadásában
Kiadás: Kossuth Kiadó, Mojzer Kiadó, 2012
Információhordozó: hangoskönyv (CD)
.
Tart.: közÉpső ; Tisztasági vers ; Koszos vers ; Ki a főnök? ; Bajnok ; Lusták dala ; Szünet ; Benedek nénapi verse ; Kérdezős vers ; Veruska verse ; Az apukám kiskorában ; Megfelelési vers ; Dínós vers ; Bonyolult vers ; Brummogda ; Lyukas dal ; Nagy mara ; Vad összhang ; Altató ; Marci öltözik ; Kiscipők ; Marci a fürdőszobában ; Fagyivers ; Csak csoki ; Dadavers ; Marci és a vonat ; Teknős ; Ne szólj hozzám ; Enyém vers ; Agyatlan vers ; Szó, szó, szó… ; Boldizsár, nagy király ; Jó, ha van…
.
kisMukkHauff, Wilhelm
A kis Mukk története és más mesék
Pokorny Lia előadásában
Kiadás: Kossuth Kiadó, Mojzer Kiadó, 2010
Információhordozó: hangoskönyv (2CD)
.
Wilhelm Hauff (1802-1827) meséinek értékét a fiatalon elhunyt szerző művészi egyénisége, gazdag képzelete és humánus szemlélete határozza meg. A német népmesekincsekből merített és ezeket keleti motímuvokkal ötvözte. Varázslatos történetei a képzelet szárnyán a középkori kelet csodálatos és misztikus tájaira röpítik a hallgatót.
A kiadvány két lemezén három mese kapott helyett. Kis Mukk és a Gólyakalifa híres történetei mellett a második lemezről Orros, a törpe kevésbé ismert meséje csendül fel. Pokorny Lia kedves hangja, tökéletes előadása a múlt nagy mesemondóit idézi fel gyermekkorunkból.
.
kököjszi_és_BobojszaTörök Sándor
Kököjszi és Bobojsza
Csankó Zoltán előadásában
Kiadás: Kossuth Kiadó, Mojzer Kiadó, 2011
Információhordozó: hangoskönyv (MP3)
.
A törpevilág két illusztris figurája, a vékony hangú Kököjszi és a vastag hangú Bobojsza selyemvitorlás kis papírhajójukon, a Szent Kristófon jelennek meg esténként Andrisnál, s viszik magukkal csodás kalandok felé. Ahogy nyiladozik Andris értelme, úgy gazdagodnak az élmények is, amelyekben a törpék jóvoltából részesül. A csodálatos hajó elröpíti utasait az Időkirály birodalmába, eljuttatja az Álomboltba, az Emlékezés szigetére. A törpék kisgyermekek mellett teljesített szolgálata az évek múlásával lejár; Andrisnak meg kell állnia már a saját lábán, de hála a törpéknek, minden jel arra mutat, hogy ez sikerülni fog.  A két törpe és kisember barátjuk örökszép története minden olvasójának és hallgatójának felejthetetlen élményt nyújt.
.
maja-a-mehecske-hangoskonyvBonsels, Waldemar
Maja, a méhecske
Pogány Judit előadásában
Kiadás: Kossuth Kiadó, Mojzer Kiadó, 2009
Információhordozó: hangoskönyv (MP3)
.
A kíváncsi Maja már élete első repülésén elkóborol társaitól. Egyedül kénytelen megismerkedni a nagyvilággal, megtapasztalni, hogy nem csak barátok, de ellenségek is élnek benne. Miközben a kis méhecskéért izgulunk, megérthetjük, milyennek látszik a természet egy hozzá hasonló apróság szemszögéből. A Maja, a méhecske igazi családi élmény. Egy mese, melynek bölcsessége a felnőttek számára is tanulságos.
.
mazsolaBálint Ágnes
Mazsola
Für Anikó előadásában
Kiadás: Kossuth Kiadó, Mojzer Kiadó, 2006
Információhordozó: hangoskönyv (CD)
.
Manófalvi Manó a madárijesztők barátja egy szép napon födél nélkül maradt. Beköltözött hát egy jókora sütőtökbe, melyet kívülről egy induri-pinduri kismalac kezdett rágcsálni. A tv-ből ismert mesék szeretetre méltó hőse, Mazsola történeteit Für Anikó meséli el a gyerekeknek, szüleiknek, mindenkinek – nekünk.
Tart.: 1. Az ehető ház ; 2. Valaki fürdene ; 3. A csutkababa ; 4. A cukorrépa meg a zöld disznó ; 5. A farkasok ; 6. Az öreg malac ; 7. Tavalyi bogáncs ; 8. Az igazi zöld disznó.
.
mazsola és tádéBálint Ágnes
Mazsola és Tádé
Für Anikó előadásában
Kiadás: Kossuth Kiadó, Mojzer Kiadó, 2011
Információhordozó: hangoskönyv(CD)
.
Mazsola és Manófalvi manó útra kelnek egy esős délutánon, hogy megnézzenek egy madárijesztő-kiállítást a Futrinka utcában. Csakhogy odafelé menet valami síró hangra figyelnek fel. Hamarosan kiderül, hogy a hanghoz egy kis lény is tartozik: Tádé, a tengerimalac. Befogadják maguk közé, de Mazsolát hamarosan féltékenység keríti hatalmába: Tádé, úgy tűnik, kedvesebb Manócska számára, mint ő. A féltékenység azonban hamar el is illan, hiszen Mazsola belátja, hogy a szeretet nem fogyhat el: Manócskának jut mindkettőjük felé éppen elég. A hangoskönyvet ajánljuk azoknak, akik szeretnének egy bájos mesét hallgatni a szeretetről, a barátságról, a testvéri érzésekről.
Tart.: 1. Vigyük haza ; 2. Tádé orra ; 3. Ki fürdik előbb? ; 4. Sárgarépa ; 5. Alvóbaba ; 6. Hol kicsi, hol nagy ; 7. Tengeri csata ; 8. Hol az a Tádé?
.
mese_mese_mátkaMese, mese, mátka : mondókák, versikék, altatók…
Pogány Judit előadásában
Kiadás: Kossuth Kiadó, Mojzer Kiadó, 2010
Információhordozó: Hangoskönyv(CD)
.
Az anyanyelv iránti szeretet valahol itt kezdődik, az első mondókák bűvöletében. A mondókák és a velük rokon rövid versek – Szilágyi Domokos kifejezésével: mondogatók – vonzó ereje nem annyira tartalmukban, mint inkább a bennük lüktető ritmusban rejlik, mely olyan hangulatot próbál adni, amely a gyerekek és a felnőttek lelkét gazdagabbá, finomabbá teszi.
A tartalomból: Hinta, palinta, Csip, csip, csóka, Lóga lába, lóga, Rajzolok egy kerekecskét, Süssünk, süssünk valamit, Egyszer volt egy kemence, Hátamon a zsákom, Süss fel Nap, Ess, eső, ess, Digi-dagi daganat, Volt egyszer egy ember, Megy a hajó, Az én kertem olyan kert, Kiment a ház az ablakon, Ec-pec kimehetsz, Mese, mese, mátka, Lementem a pincébe vajat csipegetni, Kert alatt a macska, Kicsi vagyok én, Hüvelykujjam almafa, Csiteri-csütöri csütörtök, Hónapsoroló, Zengő ABC, Tente baba, tente, Megy a Hold az égen, Jaj, az estét úgy szeretem, Szempilládra álom szakad, Alszik a Baba, Cirmos cica, Nyuszi ül a fűben, Csigabiga, gyere ki, Gólya, gólya gilice, Nyuszi fülét hegyezi, Dirmeg, dörmög, Felmászott a nyúl a fára, Nincs szebb állat, mint a lúd, Szabó Lőrinc: Falusi hangverseny, A part alatt, Száraz tónak, Volt egy dongó, meg egy légy.
.
Chante_et_découvre_le_francaisHusar, Stephane
Chante et découvre le francais!
Énekelj és tanulj! c. sorozatban
Kiadás: Móra Kiadó, 2012
Információhordozó: Nyomtatott anyag
.
Az új és egyedi módszer segítségével a kisgyerek játéknak érzi majd a tanulást, hiszen a zene révén megismerkedhet különböző nyelvekkel és idegen országok kultúrájával. Hallgasd a dalokat! Nézd a képeket! Tanulj új szavakat! Táncolj, és közben énekelj franciául! Az Énekelj és tanulj! módszert az ABC Melody Kiadó fejlesztette ki gyermekek számára: a módszer lehetőséget nyújt a kicsiknek, hogy a saját tempójukban tanuljanak, miközben énekelnek és jól szórakoznak – akár otthon, akár az autóban, utazás közben. Érintett témák: ábécé, színek, utca , számok, állatok, karácsony, testrészek. A könyv és CD melléklet a következőket tartalmazza: 24 oldalas könyv illusztrált szótárral; A dalok szövege francia és magyar nyelven; Zenei CD tíz eredeti dallal (67 perc); 10 egyedi dal CD-felvétele (salsa, pop, dzsessz, reggae stílusban); Hangszeres változatok – énekelj rá a zenei alapra, és találj ki új dalokat!
Dalok: 1. ABC rap ; 2. Léon, a kaméleon ; 3. Az utcámban ; 4.Egy, kettő, három ; 5. Két láb ; 6. Pók asszony ; 7.Egy, kettő, három, aerobik! ; 8. Nyár van ; 9. Az állatok technója ; 10. Karácsony van. 11-20. Hangszeres változat.
.
Sing_und_lern_auf_DeutschHusar, Stephane
Sing und lern auf Deutsch!
Énekelj és tanulj! c. sorozatban
Kiadás: Móra Kiadó, 2012
Információhordozó: Nyomtatott anyag
.
Az új és egyedi módszer segítségével a kisgyerek játéknak érzi majd a tanulást, hiszen a zene révén megismerkedhet különböző nyelvekkel és idegen országok kultúrájával. Hallgasd a dalokat! Nézd a képeket! Tanulj új szavakat! Táncolj, és közben énekelj angolul! Az Énekelj és tanulj! módszert az ABC Melody Kiadó fejlesztette ki gyermekek számára: a módszer lehetséget nyújt a kicsiknek, hogy a saját tempójukban tanuljanak, miközben énekelnek és jól szórakoznak – akár otthon, akár az autóban, utazás közben. Érintett témák: ábécé, színek, utca, számok, állatok, karácsony; testrészek. A könyv és CD melléklet a következőket tartalmazza: 24 oldalas könyv illusztrált szótárral; A dalok szövege német és magyar nyelven; Zenei CD tíz eredeti dallal (62 perc); 10 egyedi dal CD-felvétele (salsa, pop, dzsessz, reggae stílusban); Hangszeres változatok énekelj rá a zenei alapra, és találj ki új dalokat!
Dalok: 1. ABC rap ; 2. Leon, a kaméleon ; 3. Nézz az égre! ; 4. Helló, barátom ; 4. 1,2,3, most táncoljunk! ; 5. Öltözöm ; 6. Éhes vagyok ; 7. Egy hét ; 8. Én és te? ; 8. Gyere vonattal! ; 10. Mi a baj? ; 11-20. Hangszeres változat
.
Sing_and_Learn_EnglishHusar, Stéphane
Sing & Learn English!
Énekelj és tanulj! c. sorozatban
Kiadás: Móra Kiadó, 2012
Információhordozó: Nyomtatott anyag
.
Az új és egyedi módszer segítségével a kisgyerek játéknak érzi majd a tanulást, hiszen a zene révén megismerkedhet különböző nyelvekkel és idegen országok kultúrájával. Hallgasd a dalokat! Nézd a képeket! Tanulj új szavakat! Táncolj, és közben énekelj angolul! Az Énekelj és tanulj! módszert az ABC Melody Kiadó fejlesztette ki gyermekek számára: a módszer lehetséget nyújt a kicsiknek, hogy a saját tempójukban tanuljanak, miközben énekelnek és jól szórakoznak – akár otthon, akár az autóban, utazás közben.
Érintett témák: ábécé, öltözködés, időjárás, az óra, köszönések, utazás, színek, a világ országai
A könyv és CD melléklet a következőket tartalmazza: 24 oldalas könyv illusztrált szótárral; A dalok szövege angol és magyar nyelven; Zenei CD tíz eredeti dallal (50 perc); 10 egyedi dal CD-felvétele (salsa, pop, dzsessz, reggae stílusban); Hangszeres változatok énekelj rá a zenei alapra, és találj ki új dalokat!
Dalok: 1. ABC rap ; 2. Felveszem a kalapom ; 3. Nézz az égre! ; 4. Ébredj, kelj fel! ; 5. Ma mihez van kedved? ; 6. Jó reggelt! ; 7. Ugorj föl a vonatra! ; 8. Kék, mint a tenger ; 9. Ábécé a világ körül ; 10.Hol a tehén?

Hallgasd a dalokat!
Nézd a képeket!
Tanulj új szavakat!
Táncolj, és közben énekelj angolul!

A Médiatár korábbi ajánlóit a linkre kattintva is megtekintheti!

könyv
191015db
cd
4690db
dvd
5964db
diafilm
1517db
kotta
181db
hangoskönyv
1240db

vissza a teljes verzióra

to top