Médiatár

0910_Argo2Argo2
2015-ben készült, magyar akcióvígjáték, 91 perc
.
rendező: Árpa Attila
forgatókönyvíró: Huszár Péter, Trunkó Bence, Árpa Attila
operatőr: Christoph Vitt
zene: Czomba Imre, Kerekes Band
szereplők: Kovács Lajos (Balog Tibi), Bicskey Lukács (Psycho), Scherer Péter (Bodri), Kiss József (Tyson), Bán János (Frici), Kulka János (János Szan -Fekete Lótusz), Oszter Sándor (Tejesember), Csuja Imre (Traktor)
forgalmazó: Fantasy Film Kft.
információhordozó: DVD
.
Balog Tibi (Kovács Lajos) és bandája (Scherer Péter, Bicskey Lukács, Kiss József) tíz év után sem lett okosabb. Továbbra is pitiáner, suttyó bűnözők, akik nagymenőknek hiszik magukat és a nagy lóvéra vágynak. Egy japán szindikátus árnyékembere (Kulka János) balszerencséjére pont Tibiéket bízza meg egy felbecsülhetetlen értékű adathordozó megszerzésével. Tibiék vajmi keveset értenek az IT világához, ezért egy számítástechnika tanárt (Bán János) visznek magukkal a lehetetlennek tűnő műveletre. A bajt a roma maffia feje (Nagypál Gábor) fokozza, aki egy régi ügy miatt elégtételt akar venni Tibin. A hajsza során Tibiek mindezeken túl japán bérgyilkosokat és a szlovák hadsereget is magukra haragítják, így az esélyük arra, hogy a nagy zsével Malibu tengerpartjára szökjenek, radikálisan csökken. De aki Tibit alábecsüli, annak annyi. Mert Tibi megoldja okosban.
Közös tokban a 2004-ben készült Argo-val.
.
0910_ArgoArgo
2004-ben készült, magyar akcióvígjáték, 106 perc
.
rendező: Árpa Attila
forgatókönyvíró: Trunkó Bence, Huszár Péter
operatőr: Christoph Vitt
zene: Nemes Csaba
szereplők: Kovács Lajos (Balogh Tibi), Bicskey Lukács (Psychó), Kiss József (Tyson), Oszter Sándor (Tejesember), Scherer Péter (Bodri), Csuja Imre (Traktor)
forgalmazó: Fantasy Film Kft.
információhordozó: DVD
.
Az Ardennekben található Wolfenstein kastély ura, volt náci főbűnös megbízást ad a nemzetközi hírű műkincscsempész Tejesembernek, hogy Decebál dák fejedelem megszerzett palástja és az egykori római centurio hamarosan birtokába kerülő naplója alapján találja meg a kétezer évvel ezelőtt Magyarország területén elásott Strix Aurumot, a legendás Aranybaglyot. A centurio naplóját a Történeti Múzeumból a volt rendőr, Balog Tibi biztonsági őrökből álló bandája rabolja el, akik a tekercs birtokában vérszemet kapnak, s az ókor ismerőjét, Garas professzort túszul ejtve maguk erednek az Aranybagoly nyomába. Útjukat irracionális lövöldözés és vérözön kiséri. A múzeumi rablás hírére akcióba kezd egy ambiciózus újságírónő is, ő a téma mániákusával, az ógörög-latin szakos egyetemi hallgatóval, Tézeusszal társul, aki öccsét, a médiasztár Orfeuszt, valamint rettenthetetlen barátját, Héraklészt is magával viszi a kalandos útra. A sztár menedzsere azonban a két nehézfiút, Profit és Traktort küldi a szökött ifjú után. A Tejesember egy kamionba szerelt multimédia-központtal, a Sofőrrel, a központot kezelő Tejföllel, valamint a Harley-n közlekedő mesterlövész Svéddel megérkezik Magyarországra. Tibiék nyomába erednek a tekercs megszerzése, Tibiék likvidálása és az Aranybagoly birtokba vétele végett. Néhányan elhullanak a versenyfutás során, de végül mind a három csoport megérkezik Nagyecsér határába egy tanyára, s meg is találják a földbe süllyedt oltárkő alatt a ládát, csakhogy az Aranybagoly nélkül. A Tejesember az üres ládát átadva bevallja megbízójának kudarcát, Tibiéket ajánlja a továbbiakban maga helyett, s csatlakozik a Krisna tudatúakhoz. A volt náci főbűnös azonban a láda aljába rejtve megtalálja az igazi térképet, s Tibiék mobilszámával együtt a Sofőrnek ad új megbízást.
.
0910_ExmachinaEx machina
2015-ben készült, amerikai-angol fantasztikus film, 108 perc
.
rendező, forgatókönyvíró: Alex Garland
operatőr: Rob Hardy
zeneszerző: Geoff Barrow, Ben Salisbury
szereplők: Alicia Vikander (Ava), Domhnall Gleeson (Caleb), Oscar Isaac (Nathan), Sonoya Mizuno, Corey Johnson (Kyoko)
forgalmazó: UIP-Duna Film
információhordozó: DVD
.
Caleb 24 éves, és programozó a világ legnagyobb internetes cégénél. Megnyer egy versenyt, amelynek díja, hogy egy hetet tölthet egy privát hegyi nyaralóban, amely Nathannek, a cég vezérigazgatójának tulajdona. Ám amikor Caleb megérkezik a mindentől távol eső luxusházba, rájön, hogy tulajdonképpen egy különös és lenyűgöző kísérletben kell részt vennie: kapcsolatba kell lépnie a világ első igazi mesterséges intelligenciájával, amely egy gyönyörű robotlány testében lakik.
.
0910_HitmanHitman: A 47-es ügynök = Hitman: Agent 47
2015-ben készült, amerikai akciófilm, bűnügyi thriller, 96 perc
.
rendező: Aleksander Bach
forgatókönyvíró: Michael Finch, Kyle Ward, Skip Woods
operatőr: Óttar Gudnason
zeneszerző: Marco Beltrami
szereplők: Rupert Friend (47-es ügynök), Zachary Quinto (John Smith), Emilio Rivera (Fabian), Hannah Ware (Katia van Dees), Michaela Caspar (Clerk), Thomas Kretschmann (Le Clerq)
forgalmazó: Botonfilm
információhordozó: DVD
.
A 47-es ügynököt még senki sem látta. Aki látta, nem ismeri fel. Aki felismerte, nem élte túl. Tökéletes fegyver, tökéletes katona. Gyors, kegyetlen, embertelen. Nem is ember igazán: egy génlaboratóriumban született, és minden tulajdonságát úgy alakították ki, hogy megfeleljen a célnak, és kétely nélkül, halálos pontossággal teljesítsen bármilyen parancsot. Ám úgy látszik, nincs tökéletes gyilkológép. A 47-es szembekerül a legendás bérgyilkossal, John Smith-szel: mindketten egy bajba került nőn próbálnak segíteni. Ám a játszma sokkal bonyolultabb ennél: a kialakuló háromszög-történetben mindenki egyszerre áruló és áldozat. Valaki mégis győzni fog.
.
0910_KezdőA kezdő = The Intern
2015-ben készült, szinkronizált amerikai vígjáték 121 perc
.
rendező, forgatókönyvíró: Nancy Meyers
operatőr: Stephen Goldblatt
zeneszerző: Theodore Shapirone:
szereplők: Anne Hathaway (Jules Ostin), Robert De Niro (Ben Whittaker), Nat Wolff (Justin), Rene Russo (Fiona), Adam DeVine (Jason), Anders Holm (Matt), Andrew Rannells (Cameron), Christine Evangelista (Mia), Peter Vack (Robby)
forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.
információhordozó: DVD
.
A menő netes divatcég az egyenlő esélyek jegyében idősebb gyakornokokat is hajlandó fogadni. De erre talán nem készültek fel: beállít hozzájuk egy 70 körüli öltönyös, diplomatatáskás úr (Robert De Niro), és munkát kér. Valaha ő is hasonló szakmában dolgozott, mondja. A cég főnöke, a megállíthatatlan tempójú és nehezen elviselhető temperamentumú Jules (Anne Hathaway) alkalmazza a férfit, és attól kezdve kénytelenek eltűrni egymást: különböző szeszélyek, különböző szokások és hasonló nyakasság ütközik össze – egészen addig, míg a sok utálatból talán barátság nem alakul
.
0910_KötéltáncKötéltánc = The Walk
2015-ben készült szinkronizált, amerikai filmdráma, 120 perc
.
rendező: Robert Zemeckis
író: Philippe Petit
forgatókönyvíró: Robert Zemeckis, Christopher Browne
operatőr: Dariusz Wolski
szereplők: Joseph Gordon-Levitt (Philippe Petit), Sir Ben Kingsley (Papa Rudy), Charlotte Le Bon (Annie Allix), Ben Schwartz (Albert), Steve Valentine (Barry Greenhouse), Sergio Di Zio (Genco), Mark Camacho (Guy Tozolli)
forgalmazó: Botonfilm
információhordozó: DVD
.
Philip Petit nem fél semmitől. Az artista-kötéltáncos egy fogorvosi váróban ülve, egy magazin címlapján látja meg először a New York-i Világkereskedelmi Központ ikertornyait, és akkor rögtön elhatározza: végigsétál egy a két felhőkarcoló között kifeszített kötélen. Alaposan felkészül. A hetvenes évek elején a párizsi Notre Dame két tornya között, majd Syneyben, a hatalmas kikötői híd két tartópillére között mutatta be lélegzetelállító mutatványát. 1974-ben úgy érezi, eljött az idő. Sor kerülhet a legcsodálatosabb, legveszélyesebb mutatványra.
.
0910_LibabőrLibabőr = Goosebumps
2015-ben készült, amerikai animációs kalandfilm, 103 perc
.
rendező: Rob Letterman
forgatókönyvíró:Darren Lemke
operatőr: Javier Aguirresarobe
zene: Danny Elfman
Szereplők: Jack Black (R. L. Stine), Dylan Minnette (Zach Cooper), Odeya Rush (Hannah), Ryan Lee (Champ), Amy Ryan (Gale), Jilian Bell (Lorraine), Halston Sage (Taylor), Ken Marino (Coach Carr edző)
forgalmazó: Botonfilm
információhordozó: DVD
.
Zach édesanyjával új városba hurcolkodnak, és még büszkék is rá, hogy a szomszéd házban a Libabőr-sorozat híres írója R. L. Stine dolgozik. A srác összebarátkozik a nagy ember lányával, és a segítségével beszökik a mester dolgozószobájába. Nem is sejti, hogy Stine különös módszerrel alkot: hátborzongató fantáziáról árulkodó könyvei valóságosak, és ő a lapok közé zárja az elé kerülő szellemeket és szörnyeket. A srác véletlenül szabadon ereszti az irodalomba száműzött rémeket. A gyerekeknek és az írónak össze kell fognia, hogy visszakergessék a szökevényeket oda, ahova valók – mielőtt túl késő lesz.
.
0910_A meglepetésA meglepetés = De Surprise
2015-ben készült, feliratos, holland-belga-német-ír romantikus vígjáték, 102 perc
.
rendező: Mike van Diem
forgatókönyvíró: Mike van Diem, Karen van Holst Pellekaan
operatőr: Rogier Stoffers
zeneszerző: Brian Byrne
Szereplők: Jeroen van Koningsbrugge (Jacob van Zuylen de With), Georgina Verbaan (Anne de Koning), Jan Decleir (Cornald Muller), Henry Goodman (Mr. Jones), Ankhur Bahl (Asif), Naveed Choudhry (Moshin), Oliver Gatz (Halim), Ronny Jhutti (Khuram)
forgalmazó: ADS Service Kft.
információhordozó: DVD
.
Jacob, a különc milliárdos rendkívüli módon unja életét. Olyannyira, hogy legszívesebben önkezével vetne véget Földi létének. Ez azonban korántsem olyan egyszerű, éppen ezért megbíz egy erre szakosodott, profi céget, mely ígéretet tesz arra, hogy hamarosan elteszik láb alól. Amikor a koporsóját választja ki, találkozik egy nővel Anne-val, aki hasonlóan rendelkezik a haláláról. Ők ketten szerelembe esnek, így már szeretnék semmissé tenni a szerződést. Ez viszont nem megy egyszerűen.

könyv
191951db
cd
4690db
dvd
6036db
diafilm
1527db
kotta
181db
hangoskönyv
1246db

vissza a teljes verzióra

to top