Médiatár

0928_Aljas_nyolcasAljas nyolcas = The Hateful Eight
2015-ben készült, amerikai westernfilm, 161 perc
.
rendező, forgatókönyvíró: Quentin Tarantino
operatőr: Robert Richardson
zene: Ennio Morricone
szereplők: Samuel L. Jackson (Marquis Warren őrnagy) ; Kurt Russell (John Ruth) ; Walt Goggins (Chris Mannix seriff) ; Jennifer Jason Leigh (Daisy Domergue) ; Tim Roth (Oswaldo Mobray) ; Zoe Bell (Judy)
forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.
információhordozó: DVD
.
Az Aljas nyolcas főhősei sokat próbált fejvadászok, akik az amerikai polgárháborút követő időszakban találkoznak egymással Wyoming erdős vidékein. John Ruth, a hóhér egy hegyi kisvárosba, Red Rockba szállítja épp foglyát, Daisy Domergue-t, akit gyilkosságért ítéltek bitófa általi halálra. A havas úton két idegent is felvesz a kocsijára, Marquis Warren őrnagyot, a hírhedt fejvadászt, és Chris Mannix-t, aki állítólag Red Rock új seriffje. Amikor egy hóvihar söpör végig a tájon, kénytelenek fedezéket keresni a hegyekben. A menedéken találkoznak újabb négy ismeretlennel…
A kényszerű összezártság eredménye pedig ármány és intrika. Vajon túlélik-e a vihart az egymás megtévesztésével és átverésével boldogulni próbáló hét(nyolc)próbás gazemberek?
.
0928_CreedCreed : Apollo fia = Creed
2015-ben készült, amerikai filmdráma, 128 perc
.
rendező: Ryan Coogler

forgatókönyíró: Sylvester Stallone, Ryan Coogler, Aaron Covington
zeneszerző: Ludwig Göransson
szereplők: Sylvester Stallone (Rocky Balboa) ; Michael B. Jordan (Adonis Johnson) ; Tessa Thompson (Bianca) ; Graham McTavish (Tommy Holiday) ; Stephanie Damiano (Ring Girl) ; Phylicia Rashad (Mary Anne Creed)
forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.
információhordozó: DVD
.
A film főszereplője Adonis Johnson (Michael B. Jordan) soha nem ismerhette világhírű apját, a nehézsúlyú bajnok Apollo Creedet, aki még az ő születése előtt meghalt. Tagadhatatlan azonban, hogy a box a vérében van, ezért Adonis Philadelphiába utazik, ahol Apollo Creed legendás meccsét vívta az akkor még feltörekvő Rocky Balboa-val. A városba érkezve Adonis megkeresi Rocky-t és arra kéri, hogy legyen az edzője. Bár Rocky ragaszkodik hozzá, hogy ő már visszavonult, meglátja Adonisban egykori riválisa, majd későbbi jóbarátja Apollo erejét és elszántságát. Beleegyezik, hogy a fiatal boxolót a szárnyai alá vegye, még úgy is, hogy az egykori bajnok egy sokkal halálosabb ellenféllel küzd, mint akikkel valaha farkasszemet nézett a ringben. Rocky-val a háta mögött Adonisnak hamarosan lehetősége nyílik megküzdeni a bajnoki címért, a kérdés annyi, hogy képes lesz-e igazi harcossá változni, mire eljön a nagy összecsapás ideje.
.
0928_HamisítóA hamisító = The Forger
2014-ben készült, amerikai krimi, 92 perc
.
rendező: Philip Martin
forgatókönyvíró: Richard D’Ovidio
operatőr: John Bailey
zeneszerző: Rob Cairns
szereplők: John Travolta (Raymond Cutter) ; Christopher Plummer (Joseph Cutter) ; Jennifer Ehle (Kim) ; Tye Sheridan (Will Cutter) ; Owen Burke (Collin) ; Abigail Spencer (Paisley) ; Anson Mount (Keegan)
forgalmazó: ADS Service Kft.
információhordozó: DVD
.
A világ legjobb hamisítója alkut köt egy bűnszervezettel, hogyha elintézik a feltételes szabadlábra helyezését, akkor cserébe elvállalja a lehetetlennek tűnő feladatot. Belemegy, hogy lemásolja az egyik Claude Monet festményt, majd ellopják az eredetit a múzeumból, és helyette otthagyják a másolatot, amely annyira tökéletes, hogy senki nem veszi majd észre a különbséget. A férfi az apjához és fiához fordul segítségért, és együtt tervezik meg életük legnagyobb akcióját.
.
0928_33akA harminchármak = The 33
2015-ben készült, amerikai-chilei filmdráma, 122 perc
.
rendező: Patricia Riggen
forgatókönyvíró: Mikko Alanne Craig Borten Jose Rivera Michael Thomas
operatőr: Checco Varesezene: James Horner
zeneszerző: James Horner
szereplők: Antonio Banderas (Mario Sepúlveda) ; Cote de Pablo (Jessica Salgado) ; Juliette Binoche (María Segovia) ;
Juan Pablo Raba (Darío Segovia) ; James Brolin (Jeff Hart)
forgalmazó: ADS Service Kft.
információhordozó: DVD
.
Miután beomlik egy száz éves réz- és aranybánya, 33 bányász ragad a mélyben 69 napra. Köztük van Mario Sepulveda (Antonio Banderas) is, akinek ez lett volna a nyugdíjazása előtti utolsó munkanapja. Nemzetközi csapat siet a segítségükre, akik éjjel-nappal azért dolgoznak, hogy megmentsék a bányászokat a biztos haláltól. Családjaik, barátaik és világszerte emberek milliói izgatottan figyelték és reménykedtek, hogy a küldetés sikerrel jár. A földfelszín alatt azonban fullasztó volt a hőség, a feszültség óriási, az idő pedig gyorsan fogyott….
Egy történet a kitartásról és az emberi szellem erejéről megtörtént események alapján.
.
0928_Hogyan_legyünk_szinglikHogyan legyünk szinglik = How to Be Single
2016-ban készült, amerikai romantikus vígjáték, 105 perc
.
rendező: Christian Ditter
forgatókönyvíró: Dana Fox, Abby Kohn, Marc Silverstein, Liz Tuccillo
operatőr: Christian Rein
zene: Fil Eisler
szereplők: Alison Brie (Lucy) ; Dakota Johnson (Alice) ; Rebel Wilson (Robin) ; Leslie Mann (Meg) ; Anders Holm (Tom)
forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.
információhordozó: DVD
.
Van, aki profi mód műveli a szingliséget, van, aki rossz ebben a műfajban… és van Alice. Meg Robin. Meg Tom, David és a többiek. New York tele van magányos szívvel és testtel, olyanokkal, akik kiválóan érzik magukat a bőrükben és olyanokkal, akik rettentően; és egyáltalán nem akarják mindannyian ugyanazt. Van, akinek életre szóló szerelem kéne, van, akinek csak egy vad éjjel, vagy még annál is kevesebb.
A film a randik, a viszonyok, csalások és nagy szeretkezések világában vezet el, hősei mind páratlan emberek, akik a párjukat keresik – a városban, amelyik sosem alszik.
.
0928_Jurrasic_WorldJurassic World
2015-ben készült, amerikai-kínai kalandfilm, 125 perc
.
rendező: Colin Trevorrow
író: Michael Crichton
forgatókönyvíró: Rick Jaffa, Amanda Silver, Colin Trevorrow, Derek Connolly
operatőr: John Schwartzmann
Szereplők: Chris Pratt (Owen), Lauren Lapkus (Vivian), Jake Johnson (Lowery), Katie McGrath (Zara), Bryce Dallas Howard (Claire), Ty Simkins (Gray), BD Wong (Dr. Henry Wu), Nick Robinson (Zach), Judy Greer (Karen Mitchell), Vincent D’Onofrio (Morton), Irrfan Khan (Masrani)
forgalmazó: Botonfilm
információhordozó: DVD
.
Steven Spielberg producerként tér vissza nagy sikerű, úttörő sorozatának legújabb részével, a Jurassic World rendkívül látványos, torokszorítóan izgalmas, nagyszabású kalandjával.
Huszonkét évvel a Jurassic Parkban történtek után Isla Nublaron végre megvalósul a dinoszaurusz park projekt, és az új látványosság Jurassic World néven megnyitja kapuit. Amikor azonban a tudósok különböző génekből egy új dinoszauruszt próbálnak létrehozni a laboratóriumban, katasztrófa történik, melynek következményei az egész szigetet érintik.
.
0928_MachbethMacbeth
2015-ben készült, angol-francia-amerikai filmdráma 113 perc
.
rendező: Justin Kurzel
író: William Shakespeare
forgatókönyvíró: Jacob Koskoff, Michael Lesslie, Todd Louiso
operatőr: Adam Arkapaw
Szereplők: Michael Fassbender (Macbeth), Marion Cotillard (Lady Macbeth), Jack Reynor (Malcolm), David Thewlis (Duncan), Elizabeth Debicki (Lady Macduff), Sean Harris (Macduff), Paddy Considine (Banquo)
forgalmazó: Fantasy Film Kft.
információhordozó: DVD
.
Shakespeare legsötétebb, legtragikusabb és legerőteljesebb drámája a XI. századi Skóciában játszódik, főszereplői az elmúlt 400 év alatt a gátlástalan hatalomvágy szimbólumává váltak. Macbeth (Michael Fassbender) jóslatot kap, hogy ő lesz Cawdor thánja, majd Skócia uralkodója. Eleinte nem hisz a jóslatnak, de miután Duncan király előlépteti hősiességéért, ő ráérez a hatalom ízére. Macbethnek a király iránti hűségét végül legyőzi Lady Macbeth (Marion Cotillard) unszolása, a férfi megöli a királyt és ő kerül a trónra. A véres tett persze továbbiakat von maga után, Macbeth és felesége pedig egyre mélyebbre merül a hatalom megtartásáért folytatott harcban.
.
0928_nagyfater2Nagyfater elszabadul = Dirty Grandpa
2016-ban készült, amerikai filmvígjáték, 98 perc
.
rendező: Dan Mazer
forgatókönyvíró: John Phillips
operatőr: Eric Alan Edwards
zene: Michael Andrews
szereplők: Robert De Niro (Dick Kelly) ; Julianne Hough (Meredith Goldstein) ; Aubrey Plaza (Lenore) ; Dermot Mulroney (David Kelly) ; Jason Mantzoukas (Spring Break Wally)
forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.
információhordozó: DVD
.
Sosem tudhatod a nagyfater milyen extra igényekkel áll elő.
Jason Kellyt (Zac Efron) egy hét választja el, hogy feleségül vegye főnöke irányításmániás lányát, és így végre társtulajdonossá váljon apósa ügyvédi irodájába, amivel megkezdődhet kiszámítható, tökéletesnek tűnő élete. Azonban ez a szépen megtervezett jövő egy csapásra veszélybe kerül, mikor Jason szabadszájú nagyapja, Dick (Robert De Niro) csőbe húzza a mit sem sejtő ifjú titánt. Dick a felesége halálát követő napon arra kéri unokáját utazzon el vele Daytonába, ahová a feleségével jártak el minden évben, és ahol éppen a Tavaszi Szünet nevű, vad partijairól híres fesztivál zajlik
.
CaptPhillips_DVD_HUN_out_1_EMEA_DV_1000Phillips kapitány = Captain Phillips
2013-ban készült, amerikai filmdráma, 134 perc
.
rendező: Paul Greengrass
forgatókönyvíró: Billy Ray
operatőr: Barry Ackroyd
szereplők: Tom Hanks (Richard Phillips kapitány), Max Martini (parancsnok), Chaterine Keener (Andrea Phillips), Barkhad Abdi (Muse), Michael Chernus (Shane Murphy), Issak Farah Samatar (Hufan), David Warshofsky (Mike Perry), Chris Mulkey (John Cronan), Corey Johnson (Ken Quinn)
forgalmazó: Intercoom
információhordozó: DVD
.
Szomáliai kalózok fenyegetik az Adeni-öbölben áthaladó teherhajókat. Egy nappal azután, hogy az Amerikai Tengerészeti Hivatal 2009-ben figyelmeztetést ad ki emiatt, támadás éri a Maersk Alabama nevű, afrikai segélyszervezeteknek árút szállító teherhajót. Miközben a legénység elbarikádozza magát a gépházban, Richard Phillips kapitány a hídon marad. Idegőrlő tárgyalás kezdődik a kapitány és a kalózok vezére között. Végül Phillips túsznak ajánlja magát a legénység szabadságáért cserébe, ám előtte a legénységet arra kéri, hogy zárják be magukat a hajó kabinjaiba. A kalózok 2 millió dollár váltságdíjat követelnek Phillips kapitány szabadon engedéséért cserébe. Igaz történet alapján készült a film.
.
0928_Saul_fiaSaul fia = Son of Saul
2015-ben készült, magyar filmdráma, 107 perc
.
rendező: Nemes Jeles László
forgatókönyvíró: Nemes Jeles László, Clara Royer
operatőr: Erdély Mátyás
zeneszerző: Melis László
szereplők: Röhrig Géza (Saul) ; Molnár Levente (Abraham) ; Urs Rechn (Biedermann) ; Todd Charmont (Braun) ; Kamil Dobrowolski (Mietek) ; Zsótér Sándor (Doctor)
forgalmazó: Mozinet Kft.
információhordozó: DVD
.
Van olyan, hogy egy filmet nem lehet szeretni, mert nem úgy készült, hogy szeressék – de mégis tudjuk róla, hogy jó és fontos. Nemes Jeles László azzal lépett túl a koncentrációs táborokról szóló filmek kliséin és formai kötöttségein, hogy egy olyan főhőst választott, aki nem csupán áldozat, aki már túl van mindenen, akit már nem lehet megölni. Saul Ausländer az auschwitzi sonderkommando tagja. ezek a foglyok terelték be társaikat a gázkamrákba, vitték a holttesteket a krematóriumokba, válogatták át a hátrahagyott holmikat, takarították ki a termeket az újabb transzport érkezése előtt, és szállították ki a hamvakat a táborból. Ahhoz, hogy életben maradjanak, teljesen ki kellett üresedniük, tudván, hogy végül velük is végeznek majd – ám Saul, amikor a holttestek között felfedezni véli saját fiát, elhatározza, hogy méltó módon temeti el a gyermeket, amivel maga körül mindenkit veszélybe sodor maga körül. Akárcsak a Birdman esetében, a kamera itt is a főhősre tapad, de ebben nincs semmi játékosság, hanem így hipnotizál minket a film, Röhrig Géza pedig már az arcával is hozza ezt a dermedt, elkárhozott alakot – és a filmnek minden esélye megvan a létező legmagasabb filmes elismerések begyűjtésére.
.
Díjak és jelölések
Cannes-i fesztivál (2015) – FIPRESCI-díj: Nemes Jeles László
Cannes-i fesztivál (2015) – Zsűri Nagydíja: Nemes Jeles László
Golden Globe-díj (2016) – Legjobb idegennyelvű film
Oscar-díj (2016) – Legjobb idegennyelvű film: Nemes Jeles László
2. Magyar Filmhét (2016) – Különdíj: Nemes Jeles László
Cannes-i fesztivál (2015) – Arany Pálma jelölés: Nemes Jeles László

könyv
191015db
cd
4690db
dvd
5964db
diafilm
1517db
kotta
181db
hangoskönyv
1240db

vissza a teljes verzióra

to top