Médiatár

Gy_Alvin_Mókás_menetAlvin és a mókusok : A mókás menet = Alvin and the Chipmunks: The Road Chip
2015-ben készült amerikai animációs családi film, 88 perc
.
rendező: Walt Beckerf
forgatókönyvíró: Randi Mayem Singer, Ross Bagdasarian, Janice Karman
zene: Mark Mothersbaugh
szereplők: Bella Thorne (Ashley) ; Jesica Ahlberg ; Kimberly Williams ; Tony Hale
forgalmazó: Bontonfilm
információhordozó: DVD
.
A mókusok szeretnének nyugodtan élni. Számukra a nyugalom sok éneklést, sok evést és rengeteg rendetlenséget jelent, ám nevelőapjuk, Dave felforgatja a békés hétköznapokat. Meg akarja kérni a barátnője kezét, és hogy ne álljanak az új családja útjába, meg akar szabadulni a mókusoktól. Ám lehet, hogy mindez nem is igaz. A fékezhetetlen Alvin, Simon és Theodore néhány őrült félreértésnek köszönhetően mégis azt hiszi, hogy ez a helyzet és bármire hajlandó, hogy megakadályozza a kézfogót. Először is megszöknek otthonról, és hosszú útra indulnak, hogy előbb érjenek oda a választott nőhöz, mint Dave és megakadályozzák a katasztrófát.
.
Gy_Barbie-Titkos-ugynokokBarbie : Titkos ügynökök = Barbie : Spy Squad
2016-ban készült, amerikai animációs családi film, 72 perc
.
rendező: Conrad Helten
forgatókönyvíró: Marsha Griffin Kacey Arnold
zene: Gabriel Mann Rebecca Kneubuhl
forgalmazó: Botonfilm
információhordozó: DVD
.
Barbie és legjobb barátnői, Teresa és Renee keményen dolgozó tornászokból beépített titkos ügynökökké válnak ebben az izgalmas, akciódús kalandban!
Amikor egy szupertitkos kémügynökség felfigyel a lányok elképesztő tornászi képességeire, megbízzák őket, hogy eredjenek egy drágakövekre specializálódott besurranó tolvaj nyomába, akinek eddig mindig sikerült kereket oldania. Szuperkütyüikkel, káprázatos álcáikkal és cuki robotállatkáikkal a lányok bizonyítani próbálják, hogy ügyességgel és csapatmunkával végre lehet hajtani a küldetést. Csajok, akcióra fel!
.
Gy_BelleBelle és Sébastien = Belle et Sébastien
2013-ban készült, francia családi film, 95 perc
.
rendező: Nicolas Vanier
író: Cécile Aubry
forgatókönyvíró: Nicolas Vanier Fabien Suarez Juliette Salesoperatőr: Eric Guichard
zene: Armand Amar
szereplők: Félix Bossuet (Sébastien) ; Tchéky Karyo (César) ; Margaux Châtelier (Angélina) ; Dimitri Storoge (Docteur Guillaume) ; Andreas Pietschmann (Lieutenant Peter Braun) ; Urbain Cancelier (he Mayor) ; Mehdi El Glaoui (André) ; Andrée Damant (Célestine)
.
Odafenn a francia Alpokban, ott ahol a hó tiszta, ahol a zergék a mormotákkal kergetőznek, ahol a hegycsúcsok a felhőkbe érnek, van egy csöndes, békés kis falu, ahová megérkeznek a megszálló németek a II. Világháború idején. Itt talál egymásra egy magányos gyermek és egy menhelyről szökött kutya. A leleményes és bátor Sébastien megszelídíti a kóborló és vadnak hitt Belle-t. Megismerkedésük és kapcsolatuk egy örök barátság kalandja. A történetükben fontos szerephez jut még egy múltját kereső idős férfi, egy szerelemre vágyó ellenálló, egy kalandra éhes fiatal nő és egy megbocsátást kereső német hadnagy. A film Cécile Abry regénye alapján készült.
.
Gy_BrekiBreki, a békakirályfi = Ribbit : 2D és 3D
2014-ben készült, amerikai csakádi animációs film, 82 perc
.
rendező: Chuck Powers
forgatóknyvíró: Amir Hafizi, Chuck Powers
zene: Edry Abdul Halim
forgalmazó: ADS Service Kft..
információhordozó: DVD

.
Breki nem egészen olyan béka, mint a többi, ugrándozni sem szeret és a vízért sem lelkesedik. Hogy megtalálja önmagát, útra kel barátjával, egy repülő mókussal, s nekivágnak dzsungelnek. A kalandos utazás során számtalan furcsa állattal találkoznak, de némi veszéllyel is szembe kell nézniük.
.
.

Gy_Elátkozott_EllaElátkozott Ella = Ella Enchanted
2004-ben készült, amerikai-ír-angol családi vígjáték, 96 perc
.
rendező: Tommy O’Haver
író: Gail Carson Levine
rorgatókönyvíró: Laurie Craig, Karen McCullah Lutz, Kirsten Smith, Jennifer Heath, Michelle J. Wolff
operatőr: John de Borman
zene: Nick Glennie-Smith
szereplők: Anne Hathaway (Ella), Hugh Dancy (Char), Cary Elwes (Sir Edgar), Joanna Lumley (Dame Olga), Minnie Driver (Mandy), Jimi Mistry (Benny), Parminder Nagra (Areida)
forgalmazó: Fantasy Film Kft.
információhordozó: DVD
.
Születése napján Ella értékes ajándékot kapott a Tündérkirálynőtől: az engedelmességet, de ez egyben átoknak is bizonyult. Ella semmilyen körülmények közt nem tud ellenállni, bármit kérnek tőle, bármit, még ha az valami gonoszság lenne is. Fáradtan attól, hogy annyiszor kihasználták, barátjával, a Beszélő Könyvvel felkerekedik, hogy megkeresse a Tündérkirálynőt, és visszaadja neki az ajándékot. Az egyszerű kirándulás hamarosan kalandos utazássá válik, tele ogrékkal, óriásokkal, rossz mostohanővérekkel, és a nagy ellenséggel: Charmont hercegének gonosz bácsikájával, aki meg akarja szerezni a koronát és a királyságot.
.
Gy_Hos6OsHős6os = Big Hero 6
2014-ben készült, amerikai animációs vígjáték, 98 perc
.
rendező: Don Hallf
forgatókönyvíró: Don Hall Duncan Rouleau Steven T. Seagle
zeneszerző: Henry Jackman
forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.
információhordozó: DVD

.
Hiro Hamada csodagyerek, aki otthon van a robotika világában. San Fransokyo városában él, amely egy gyors fejlődésű high-tech szuperváros. Most azonban félő, hogy a városban olyan bűncselekmény következik be, amitől az egész elpusztulhat. Hiro egy Baymax nevű robottal egyesít egy csapat bűnüldöző harcost, akiknek ez lesz az első és egyben legfontosabb küldetése: megmenteni az egész várost.
.
.
Gy_Kis-HercegA kis herceg = The Little Prince
2015-ben készült, francia animációs mesefilm, 101 perc
.
rendező: Mark Osborne
forgatókönyvíró: Irena Brignull
zene: Richard Harvey, Hans Zimmer
forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.
információhordozó: DVD

.
A történet főhőse egy kislány, akit édesanyja nagy erőkkel készít fel a felnőtt életre, ám szigorú menetrend szerint zajló napjaikat megzavarja a furcsa, ám jólelkű szomszéd. A pilóta egy egészen különleges világot mutat meg kis barátjának, ahol bármi lehetséges. Egy világot, mellyel sok évvel ezelőtt a kis herceg ismertette meg őt.
.

Gy_MerlinMerlin kalandjai = Merlin
2008-ban készült, angol ifjúsági kalandfilmsorozat, 571 perc
.
rendező: Jeremy Webb, James Hawes, Ed Fraiman
forgatókönyvíró: Johnny Capps, Julian Jones, Jake Michie
operatőr: Dale McCready, Geoffrey Wharton
zeneszerző: Robert Lane, Rohan Stevenson
szereplők: Colin Morgan (Merlin) ; Bradley James (Arthur) ; Anthony Head (Uther Pendragon) ; Richard Wilson (Gaius) ; Angel Coulby (Gwen) ; Katie McGrath (Morgana) ; John Hurt (Sárkány)
forgalmazó: Select’86 Kft.
információhordozó: DVD
.
A fiatal Merlin Camelotba érkezik nagybátyjához, az udvari doktor Gaiushoz, hogy okot és célt találjon ébredező természetfeletti képességeinek. De ez a Camelot még korántsem a legendák dicső királysága. Guinevere, azaz a szépséges Gwen a kovács egyszerű lánya, Morgana a várban élő úrhölgy, Artúr Pendragon pedig ugyan erős és jószívű, de pökhendi herceg, aki folyton összetűzésbe kerül apjával, a keménykezű Uther Pendragonnal, aki nem ismer kegyelmet, ha mágiáról van szó. Merlinnek folyton egyensúlyoznia kell a mágia használata és elhallgatása, a jó ügy szolgálata és a lebukás között, hogy egyszer az a hatalmas varázsló válhasson belőle, aki Artúr királlyal egyesíti majd Albion földjét..
.
Gy_NormNorm az északi = Norm, of the North

2016-ban készült, ír–indiai–kínai–amerikai családi animációs film, 86 perc
.
rendező: Trevor Wall
forgatókönyvíró: Jack Donaldson Derek Elliott
zene: Stephen McKeon
forgalmazó: Botonfilm
információhordozó: DVD
.
Norm egy sarkvidéki jegesmedve, aki három lemming barátjával arra kényszerül, hogy tegyen valamit, amikor egy mániákus fejlesztő azt veszi a fejébe, hogy luxus öröklakásokat építsenek fel a sarkkörön. Norm és barátai úgy döntenek, New York-ba indulnak, hogy meggátolják az eszement tervet.
.
Gy_Pan2Pán
2015-ben készült, amerikai családi kalandfilm, 111 perc
.
rendező: Joe Wright
író: J. M. Barrie
forgatókönyvíró: Jason Fuchs
opreatőr: John Mathieson, Seamus McGarvey
zene: Dario Marianelli
szereplők: Levi Miller (Péter), Garret Hedlund (Hook), Hugh Jackman (Feketeszakáll), Amanda Sayfried (Mary), Rooney Mara (Tigrisliliom), Nonso Anozie (Bishop), Paul Kaye (Mutti Voosht)
forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.
információhordozó: DVD
.
A történetet mindenki ismeri Sohaországról, az elveszett fiúkról és a zöld csákós, repülő rosszcsontról. De a valóság egészen másmilyen. Vagy, ha nem is ez a valóság: talán létezik egy másik történet, amelyet ugyanezekkel a szereplőkkel lehet elmesélni. Ez pedig egy árváról szól, aki a mágikus Sohaországba kerül. Itt aztán rengeteg vicces és veszélyes dologgal szembesül, s kénytelen lesz felfedezni saját végzetét: hogy az a hős legyen, akit az idők végzetéig ismerni fognak Pán Péterként.
.
Gy_PellePelle a kis rendőrautó akcióban = Pelle Politibil pa spore
2013-ban készült, norvég animációs mesefilm, 69 perc
.
rendező: Rasmus A. Sivertsen
forgatókönyvíró: Arthur Johansen
zeneszerző: Trond Bjerknes
forgalmazó: ADS Service Kft.
információhordozó: DVD

.
Pelle, a kis rendőrautó feladata az Új Madárpark lakóinak védelme. Amikor egy sas fióka anyukáját két tolvaj elrabolja, Pelle feladata, hogy az ügy végére járjon.
.
.

.

Gy_Róka_és_a_gyerekRóka és a gyerek = Le Renard et l’enfant
2007-ben készült, francia családi természetfilm, 92 perc
.
rendező: Luc Jacquet
forgatókönyvíró: Luc Jacquet Eric Rognard
operatőr: Gérard Simon Eric Dumage
zene: David Reyes Evgueni Galperine Alice Lewis
szereplők: Bertille Noël-Bruneau (a kislány) ; Isabelle Carré (narrátor / a kislány felnőttként)
forgalmazó: Best Hollywood Kft.
információhordozó: DVD
.
A Kelet-francia Jura hegységben élt egy 10 éves kislány, aki nagyon szerette az állatokat. Egy napon iskolába menet találkozott egy rókával az erdőben. Az állat épp vadászott, és amikor észrevette a lányt, természetesen elmenekült. A kislány érdeklődését annyira fölkeltette a kis vörös teremtmény, hogy mindent megtett, hogy minél sűrűbben újra lássa. Ahogy telt az idő, az etetésnek, és óvatos közeledésnek köszönhetően egyre közelebb kerültek egymáshoz. Amikor már a róka a simogatást is megengedte, a kislány úgy döntött, hogy háziállatává fogadja a jószágot, és úgy közeledik hozzá, mint egy kutyához szokás… Ez azonban komoly tévedés, hisz’ a róka vadállat.
.
Gy_Srác_a_biciglivelSrác a biciklivel = Le gamin au vélo =The kid with a bike
2011-ben készült, feliratos, belga-francia-olasz családi filmdráma, 87 perc
.
rendező: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne
forgatókönyvíró: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne
operatőr: Alain Marcoen
szereplők: Tomas Doret (Cyril), Cécile De France (Samantha), Egon Di Mateo (Wes), Jérémie Reiner (Guy Catoul), Fabrizio Rongione (könyvárus), Batiste Sornin (tanár), Olivier Gourmet (tanár)
forgalmazó: MTVA
információhordozó: DVD
.
Ciryl Catoul 11 éves, egy igazi rossz gyerek, aki agresszív, makacs, és apja számára kezelhetetlen. Ezért is dönt úgy a férfi, hogy gyermekotthonba teszi a fiút. Mikor Ciryl rádöbben, hogy ez nem ideiglenes állapot, hanem apja meg akart tőle szabadulni, elindul biciklijével, hogy megkapja a választ, miért tették ezt vele. Véletlenül összeismerkedik a harmincas éveiben járó fodrásszal, Samantha-val, aki segít neki, hogy megtalálja a válaszokat, még ha az fájdalmat okoz is.
.
Zootropolis - swe retail DVDZootropolis : Állati nagy balhé = Zootopia
2016-ban készült, amerikai animációs mesefilm, 104 perc
.
rendező: Jared Bush Rich Moore Byron Howard
forgatókönyvíró: Jared Bush Phil Johnston
zene: John Powell
forgalmazó: Bontonfilm
információhordozó: DVD

.
Zootropolis az állatok városa, ahol ragadozók és növényevők békességben élnek egymással civilizáltan, akár csak az emberek. Egy nyuszi, akinek minden vágya gyerekkora óta az volt, hogy rendőr lehessen, az akadémián végezve ebbe a városba kerül, a rendőrőrsre, ahol csak nálánál nagyobb állatok dolgoznak. Először az aljamunkát próbálják rásózni, de végül beleüti a dolgát egy esetbe, amely végül egy hatalmas, az egész várost behálózó összeesküvéshez vezet.

könyv
191015db
cd
4690db
dvd
5964db
diafilm
1517db
kotta
181db
hangoskönyv
1240db

vissza a teljes verzióra

to top