Médiatár

A címre kattintva a katalógusrekordhoz jut, így amennyiben a dokumentum kölcsönzésben van, bejelentkezést követően rögtön előjegyezhető.

barbieBarbie: A hercegnő és a popsztár = The Princess & The Popstar
Színes amerikai rajz- animációs családi film, 73 perc
Forgalmazó: Select’86 Kft.
Információhordozó: DVD-video
.
Ebben a varázslatos zenés kalandban Barbie Tori™ szerepét alakítja, aki Meribella melegszívű hercegnőjeként szívesebben hódol az éneklésnek és a táncnak mint a királyi kötelezettségeinek. Amikor kedvenc popsztárja, Keira™ a királyságba látogat, a csajok rájönnek, hogy rengeteg közös van bennük, egy varázslat pedig teljesen egyformává változtatja őket. A helycsere egészen addig jó ötletnek tűnik, amíg meg nem tapasztalják, hogy a másik élete csupán ránézésre tűnik könnyűnek. Azonban Meribellának is van egy varázslatos titka, ezért az egész királyság bajba kerül, amikor annak lába kél. Vajon az igaz barátság meg tudja menteni a helyzetet? Ez a fantasztikus dalokkal, mesés divattal és mulatságos új barátokkal teli izgalmas musical megmutatja, hogy mindig az a legjobb, ha megmaradsz annak, aki vagy!
Rendező: Zeke Norton ; Szereplők: Rajzolt figurák, mesehősök
.
A_hobbit_-_Váratlan_utazás_poszterA Hobbit : Váratlan utazás = The Hobbit: An Unexpected Journey
Színes, szinkronizált amerikai-új-zélandi fantáziafilm, 166 perc
Forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft., 2013
Információhordozó: DVD-video
.
A J.R.R. Tolkien örök klasszikusa, A hobbit nyomán készült filmtrilógia első részében, A hobbit: Váratlan utazásban a címszereplő Zsákos Frodó hatalmas küldetésre vállalkozik…
Hatvan évvel járunk A Gyűrűk Ura történetének kezdete előtt. A békésen éldegélő Zsákos Bilbó (Martin Freeman) akaratlan kalandba kényszerül: Szürke Gandalf (Ian McKellen) tűnik elő a semmiből, s szervezi be őt egy váratlan utazásba, melynek során tizenhárom törppel és azok legendás vezetőjével, Tölgypajzsos Thorinnal együtt kell visszakövetelniük az elveszett Törp Királyságot, Erebort a rettegett sárkánytól, Smaugtól. Utazásuk temérdek veszélyes földön át vezet, találkoznak koboldokkal, orkokkal, halálos vargokkal, óriáspókokkal, alakváltókkal és mágusokkal. S noha végső céljuk a keletre fekvő Magányos Hegyet övező sivár vidék, előbb ki kell menekülniük a kobold alagutakból, ahol Bilbó találkozik azzal a lénnyel, aki örökre megváltoztatja az életét – Gollammal. Itt, a földalatti tó partján, egyedül Gollammal, a szerény Bilbó nem csak arra jön rá, hogy bátorsága és furfangja még őt magát is meglepi, egyszersmind megszállottjává válik Gollam “drágaszágának”, a titokzatos gyűrűnek, amely kiszámíthatatlan és hasznos tulajdonságokkal bír. Egy kicsiny aranygyűrű, amely egész Középfölde sorsára hatással lesz, és amelyről Bilbó ekkor még semmit sem tud.
Rendező: Peter Jackson ; író: John Ronald Reuel Tolkien ; forgatókönyvíró: Fran Walsh, Philippa Boyens, Guillermo Del Toro, Peter Jackson ; zeneszerző: Howard Shore ; operatőr: Andrew Lesnie ; szereplő(k): Martin Freeman (Zsákos Bilbó) ; Ian McKellen (Gandalf) ; Richard Armitage (Tölgypajzsos Thorin); Andy Serkis (Gollam / Szmeagol); Hugo Weaving (Elrond); Elijah Wood (Zsákos Frodo); Cate Blanchett (Galadriel); Orlando Bloom (Legolas)
.
.
kínai_történet2Kínai történet 2. = Wong Fei Hung : Nam yi dong ji keung
1992-ben készült hongkongi akciófilm, 109 perc
Forgalmazó: Budapest Film
Információhordozó: DVD-video
.
Dr. Wong Fei-Hung (Jet Li – A múmia – A sárkánycsászár sírja, Halálos fegyver 4., Hős) asszisztensével és szeretett nagynénjével Cantonba látogat, hogy egy konferencián a kínai akupunktúra művészetéből adjanak ízelítőt. A városban egy ideje harcok dúlnak, a lázadók és az összeomlóban lévő dinasztia hívei csapnak össze – Cantonban forradalmi a hangulat. Mivel Wong számára mindig is az igazság volt a legfontosabb, a csatákban a bátor forradalmárok mellé áll, hogy végül egy mindent elsöprő küzdelemben győzedelmeskedjenek.
Rendező: Hark Tsui ; forgatókönyvíró: Tin-suen Chan, Cheung Tan ; operatőr: Arthur Wong ;zene: George Lam, Johnny Njo, Richard Yuen ; szereplő(k): Jet Li (Huang Feihong) ; David Chiang (Luke) ; Xin Xin Xiong (Kung)
.
kínai_történet3Kínai történet 3. = Wong Fei Hung ji saam: Si wong jaang ba
1993-ban készült hongkongi akciófilm, 108 perc
Forgalmazó: Budapest Film
Információhordozó: DVD-video
.
A trilógia utolsó részében Wong Fei Hungnak (Jet Li – Hős, Halálos fegyver 4., A múmia – A sárkánycsászár sírja), a neves harcművésznek immáron Pekingbe vezet az útja. Részt kíván venni a császárné által meghirdetett Oroszlántánc harcművészeti versenyen, emellett bemutatná jegyesét (Rosamund Kwan – Istenek fegyverzete 2., A nagy balhé 2.) pekingi édesapjának. Wong nem számít arra, hogy leendő párjának orosz csábítója akad, így a versenyen résztvevő brutális harcosokon kívül még a szerelméért is meg kell küzdenie. Tsui Hark (A hét kard legendája, Rajtaütés) pazar kiállítású filmjével – benne a gyönyörűen koreografált harci jelenetekkel – méltó befejezést készített remek ívű, kivételes látványvilágú trilógiájának.
Rendező, forgatókönyvíró: Hark Tsui ; operatőr: Wai-keung Lau ; zene: Wai Lap Wu ; szereplő(k): Jet Li (Wong Fei-hung) ; Rosamund Kwan (Yee) ; Shun Lau (Wong Kei-ying)
.
frankie_and_johnnyKrumplirózsa = Frankie and Johnny
1991-ben készült amerikai romantikus vígjáték, 113 perc
Forgalmazó: Select’86 Kft.
Információhordozó: DVD-video
.
Al Pacino és Michelle Pfeiffer sziporkáznak ebben a lebilincselő romantikus komédiában. Pfeiffer játssza Frankie-t, aki pincérnő egy New York-i kávézóban. Garry Marshall (Micsoda nő!) rendezésében a Krumplirózsa egy elbűvölő szerelmi történet eredeti humorérzékkel.
Frankie pincérnő egy New York-i kávézóban. Egy sor fájdalmas kapcsolat után legkevésbé egy új férfira van szüksége… amíg a Johnny el nem jön érte. A férfi barátságos ex-szélhámos, akit felvesznek szakácsnak. Johnny teljesen belehabarodik Frankie-be. De Frankie szerint ők annyira különböznek, mint a rántott és a főtt tojás. Mit érthet a férfi azon, hogy “Már akkor egy pár voltunk, amikor még nem is ismertük egymást”?
Rendező: Garry Marshall ; író: Terrence McNally ; forgatókönyvíró: Terrence McNally ; zeneszerző: Marvin Hamlisch ; operatőr: Dante Spinotti ;szereplő(k): Al Pacino (Johnny) ; Michelle Pfeiffer (Frankie)
.
nathalie második életeNathalie második élete = La délicatesse
2011-ben készült francia-svéd romantikus vígjáték, 105 perc
Forgalmazó: Gamma Home Entertainment Kft.
Információhordozó: DVD-video
.
Nathalie (Audrey Tautou) fiatal, gyönyörű, munkamániás, kettétört életű nő. Férjét autóbalesetben vesztette el, s a tragédia óta érzelmeit elfojtva él. Markus (François Damiens), a munkatársa a legkevésbé sem mondható jóképűnek, ronda ruhákat hord, és általában véve egy rakás szerencsétlenség. Mégis ő az, akit Nathalie egy napon az irodájában – önmaga legnagyobb meglepetésére – váratanul megcsókol.
Rendező: Stéphane Foenkinos, David Foenkinos ; író, forgatókönyvíró: David Foenkinos ; operatőr: Rémy Chevrin ; szereplő(k): Audrey Tautou (Nathalie Kerr) ; François Damiens (Markus Lundl) ; Bruno Todeschini (Charles)
.
tegnap_ejjel_poszter1Tegnap éjjel = Last Night
2010-ben készült amerikai-francia romantikus dráma, 89 perc
Forgalmazó: Gamma Home Entertainment Kft.
Információhordozó: DVD-video
.
A ‘Tegnap éjjel’ egy érzelmileg erőteljes romantikus film a bizalomról, a vágyról, a megcsalásról, a modern szerelemről és házasságról. A film a hűség “szürkezónáiról” is szól: az egy óvatlan pillanatban meghozott döntéseknek lehetnek visszavonhatatlan következményei. Az alkotás főszereplője egy fiatal, elbűvölő és jómódú New York-i pár, akik ugyanazon éjjel esnek kísértésbe. Tökéletesnek tűnő kapcsolatuk meghatározó próba előtt áll, és olyan döntéseket kell meghozniuk, melyekre egyikük sem számított, amikor csupán egy éjjelre különválnak. A férj, Michael üzleti útra indul vonzó kolléganőjével, Lauraval, miközben felesége, Joanna összefut egy régi szerelmével. A csábítás ereje mindkettejüknél hatalmas: egyetlen, fülledt erotikával eltöltött éjszaka, amire sohasem jöhet rá a másik fél. Egyetlen kérdésen múlik minden: mégpedig hogy sikerül-e elszámolniuk a saját lelkiismeretükkel.
Rendező, forgatókönyvíró: Massy Tadjedin ;  zeneszerző: Clint Mansell ; operatőr: Peter Deming ; szereplő(k): Sam Worthington (Michael Reed) ; Keira Knightley (Joanna Reed) ; Eva Mendes (Laura) ; Guillaume Canet (Alex Mann).

A Médiatár korábbi ajánlóit a linkre kattintva is megtekintheti!

könyv
191951db
cd
4690db
dvd
6036db
diafilm
1527db
kotta
181db
hangoskönyv
1246db

vissza a teljes verzióra

to top