Médiatár

Az-Argo-akcio-poszterAz Argo-akció = Argo
2012-ben készült, színes, szinkronizált amerikai thriller 115 perc
Forgalmazza: Pro Video Film & Distribution Kft.
Információhordozó: DVD
.
1979. Irán forrong. A Sah elmenekül, az utcákon hatalmas tömeg – a forradalom új, megjósolhatatlan változásokat ígér. November 4-én a feltüzelt tömeg megostromolja az Egyesült Államok teheráni követségét, és túszul ejti az ott dolgozó 52 amerikai diplomatát: az ő sorsuk, hosszú raboskodásuk és a megmentésükre szervezett katonai akció sokáig megtöltötte a világ újságjainak címlapjait. De valamiről senki nem beszél. A követség feldúlása során hat amerikainak sikerül megszöknie, és elrejtőznie. Ám ők is és az otthoniak is tudják: csupán napok, esetleg órák kérdése, hogy a nyomukra akadjanak, és talán végezzenek velük. Az ellenséges, paranoid országban reménytelen a helyzetük. A CIA egy”beszivárgási szakértője”, Tony Mendez (Ben Affleck) előáll egy mentőakció tervével. A terv kockázatos és végrehajthatatlan. Olyan lehetetlen, hogy csak egy filmben vállalkoznának rá.
Rendező: Ben Affleck ; Antonio J. Mendez “The master of disguise” c. regényének részletei és Joshuah Bearman … “The great escape” c. írása alapján ; forgkv. Chris Terrio ; zeneszerző: Alexandre Desplat ; operatőr: Rodrigo Prieto ; szereplő(k): Bryan Cranston (Jack O’Donnell) ; Ben Affleck (Tony Mendez) ; John Goodman (John Chambers) ; Victor Garber (Ken Taylor) ; Chris Messina (Malinov) ; Kyle Chandler (Hamilton Jordan) ; Clea DuVall (Cora Lijek) ; Alan Arkin (Lester Siegel)
.
én és a hercegemÉn és a hercegem 3. : Királyi mézeshetek =
The Prince & Me 3: A Royal Honeymoon

2008-ban készült, szinkronizált angol romantikus vígjáték, 88 perc
Forgalmazza: Budapest Film Kft.
Információhordozó: DVD
.
Paige (Kam Heskin), a wisconsini lány és Edvard (Chris Geere), a dán herceg mára boldog uralkodói pár, s mint király és királyné a mézesheteiket szeretnék eltölteni a festői szépségű Belaviában. Igazi romantikus nászutat terveznek a gyönyörű havasi tájakon és a varázslatos hangulatú erdőkben rejtező ősi várak vidékén. A mézesheteket azonban megzavarja a hír, hogy Polonius, a miniszterelnök – óriási olajprofit reményében – kietlen pusztasággá akarja változtatni a gyönyörű Belaviát. Ráadásul Eddie rendkívül féltékeny lesz, amikor feltűnik Scott, Paige exbarátja.
Rendező: Catherine Cyran ; forgatókönyvíró: Blayne Weaver ; zeneszerző: Andrew Gross ; operatőr: Emil Topuzov ; szereplő(k): Kam Heskin (Paige Morgan) ; Jonathan Firth (Soren) ; Chris Geere (Edvard király) ; Adam Croasdell (Scott) ; Todd Jensen (John Polonius)
.
Bourne hagyatékA Bourne hagyaték = The Bourne Legacy
2012-ben készült, szinkronizált amerikai akcióthriller, 130 perc
Forgalmazza: Select’86 Kft., 2013
Információhordozó: DVD
.
A Bourne filmek szövevényes történeteinek kiagyalója, Tony Gilroy egyúttal a rendező szerepét is betölti a páratlanul népszerű, világszerte csaknem egy milliárd dollár bevételt hozó kémsorozat legújabb fejezeténél. Az író-rendező a Robert Ludlum kreálta Bourne univerzumot egy eredeti történettel bővíti: egy új hőst mutat be a nézőknek, akinek élet-halál harcát az első három film eseményei indítják be.
Rendező: Tony Gilroy ; forgatókönyvíró: Dan Gilroy, Tony Gilroy ; zeneszerző: James Newton Howard ; operatőr: Robert Elswit ; szereplő(k): Jeremy Renner (Aaron Cross) ; Rachel Weisz (Marta) ; Edward Norton (Byer) ; Joan Allen (Pam Landy) ; Donna Murphy (Dita) ; Scott Glenn (Ezra Kramer) ; Albert Finney (Dr. Albert Hirsch)
.
csajok háborújaA csajok háborúja = Bride Wars
2009-ben készült, szinkronizált, amerikai vígjáték, 85 perc
Forgalmazza: InterCom
Információhordozó: DVD
.
Emma (Anne Hathaway) és Liv (Kate Hudson) gyermekkoruk óta barátnők, nincs titkuk egymás előtt, még az esküvőről is ugyanazt gondolják. Arra azért ők sem számítanak, hogy egy adminisztrációs hiba miatt, ugyanarra a napra, ugyanarra a helyszínre sikerül szervezniük mindent. A kínos baki persze betesz a barátságnak, és kitör a háború. Semmitől sem riadnak vissza, hogy tönkretegyék a drága barátnő nagy napját. A csajok háborújában pedig nincsenek szabályok…
Rendező: Gary Winick ; forgatókönyvíró: Greg DePaul, Casey Wilson, June Diane Raphael ; zeneszerző: Ed Shearmur ; operatőr: Frederick Elmes ; szereplő(k): Kate Hudson (Liv) ; Anne Hathaway (Emma) ;Kristen Johnston (Deb) ; Bryan Greenberg (Nate) ; Candice Bergen (Marion St. Claire) ; Chris Pratt (Fletcher) ; Casey Wilson (Stacy Kindred)
.
Dr. Dolittle = Doctor Dolittle
1998-ban készült, szinkronizált amerikai, családi vígjáték, 82 perc
Forgalmazza: Intercom
Információhordozó: DVD
.
A sikeres Dr. Dolittle (Eddie Murphy) egy nap döbbenten veszi észre, hogy gyermekkori adottsága hirtelen visszatért: ért az állatok nyelvén. Kezdetben határozottan bosszantja az ügy, hiszen fontos ember: egy négytagú család feje, köztiszteletben álló orvos, aki most készül élete legnagyobb üzletét megkötni. És egyébként is, rendkívül kínos állatokkal diskurálni. Dr. Dolittle élete ettől kezdve örökre megváltozik. A kissé túlzottan öntudatos kutya és az arcátlanul pimasz tengerimalac személyében állandó, s igen beszédes társaságot kap, akik egy egész állatseregletet hoznak a nyakára: a jól szituált doki lakását hamarosan elárasztják a kacsák, galambok, birkák, kecskék, majmok, lovak, disznók, pingvinek.
Rendező: Betty Thomas ; író: Hugh Lofting ; forgatókönyvíró: Larry Levin, Nat Mauldin ; operatőr: Russell Boyd ; zene: Richard Gibbs ; szereplő(k): Eddie Murphy (Dr. John Dolittle) ; Kristen Wilson (Lisa) ;Ossie Davis (Archer Dolittle) ; Peter Boyle (Calloway) ; Oliver Platt (Dr. Mark Weller)
.
dr_dolittle2Dr. Dolittle 2. = Doctor Dolittle 2.
2001-ben készült, szinkronizált amerikai családi vígjáték, 84 perc
Forgalmazza: InterCom
Információhordozó: DVD
.
A doktor újra rendel! Dolittle, aki érti az állatok beszédét, ismét kénytelen állatok és emberek között tolmácsolni. Egy nap ugyanis állati küldöttség érkezik hozzá: meg kell mentenie az erdőt. Az erdőt azonban csak úgy óvhatja meg, ha megházasít egy medvét, akinek választottja hamburgerfüggő, megnevel egy pimasz kutyát, kijózanít egy piás majmot és megvigasztal egy szerető nélkül maradt teknősbékát. Nem nagy ügy: Dolittle doki ápoltjaival mindig megtalálja a közös nyelvet, ellenségei hasába lyukat beszél, és van néhány jó szava azokhoz is, akik még nem ismerik. Csupán egyvalaki láttán szorul belé a szó: Mrs. Dolittle még nála is nagyobb dumás.
Rendező: Steve Carr ; forgatókönyvíró: Larry Levin ;zeneszerző: David Newman ; operatőr: Daryn Okada ; szereplő(k): Eddie Murphy (Dr. John Dolittle) ; Kevin Pollak (Jack Riley) ; Kristen Wilson (Lisa Dolittle) ;Raven-Symoné (Charisse Doolittle)
.
eredetEredet = Inception
2010-ben készült amerikai-angol sci-fi, thriller, 142 perc
Forgalmazza: Pro Video Film & Distribution Kft.
Információhordozó: DVD
.
Dom Cobb álomtolvaj: értékes információkat lop ki az áldozatok agyából, amikor azok alszanak, és védtelen az elméjük. Bár nagyszerűen keres, nincs magánélete, a veszélyes tudása miatt állandóan menekülnie kell. Váratlanul kap egy esélyt, visszakaphatja a régi életét, a családját, a gyerekeit. Ezúttal azonban nem lopnia kell, hanem egy gondolatot kell elültetnie valakinek az agyában. Ha sikerül a feladat, ez lehet a tökéletes bűntény. Ám hiába az alapos tervezés és a felkészült csapat, a veszélyes ellenfél minden lépésüket előre látja. Egy ellenfél, aki mintha olvasna Cobb gondolataiban.
Rendező, forgatókönyvíró: Christopher Nolan ; zeneszerző: Hans Zimmer ; operatőr: Wally Pfister ; szereplő(k): Leonardo DiCaprio (Cobb) ; Ellen Page (Ariadne) ; Ken Watanabe (Saito) ; Joseph Gordon-Levitt (Arthur) ; Marion Cotillard (Mal) ; Tom Berenger (Browning) ; Cillian Murphy (Fischer) ; Michael Caine (Professzor) ; Tom Hardy (Eames)
.
fekete szépségFekete szépség = Black Beauty
1994-ben készült, szinkronizált, amerikai-angol kalandfilm, 111 perc
Forgalmazza: Pro Video Film & Distribution Kft.
Információhordozó: DVD
.
Manapság ritka az a film, melyet az egész család együtt nézhet meg: az, amelyen a szülők és gyerekek egyaránt jól szórakoznak. Most megint ott ülhet a család a kanapén – megérkezett a Fekete Szépség. Egy gyönyörű ló, aki olyan okos, hogy ember lehetne. Mégis hihetetlen kalamajkákba keveredik. Túlságosan is bízik a kétlábuakbanm azt hiszi, mindenki olyan, mint az első, szerető gazdái. A kiscsikó, aki saját maga mondja el élete történetét, amikor a világra jött, még nem tudta mennyi kaland, öröm és bánat vár még rá az életben. A XIX. századi Angliában egyik gazdájától a másikhoz vetődött, sok furcsa dolog történt vele, sokféle emberrel találkozott, megismerkedett a szeretet érzésével is. Azért ne essünk kétségbe: hősünk végül igazi barátra és otthonra lel. Caroline Thomson rendezőnő már bizonyított, ezúttal sem csalódunk benne. Egy klasszikus regényből elkészítette a legemberibb történetet egy lóról.
Rendező, forgatókönyvíró: Caroline Thompson ; író: Anna Sewell ; operatőr: Alex Thomson ; zene: Danny Elfman ; szereplő(k): Sean Bean (Grey) ; Alan Cumming (Fekete Szépség hangja) ; David Thewlis (Jerry Baker) ; Jim Carter (John Manly) ; Peter Davison (Squire Gordon)
.
forrongo évszakForrongó évszak = A Dry White Season
1989-ben készült, színes szinkronizált amerikai társadalmi filmdráma, 102 perc
Forgalmazza: Fantasy Film
Információhordozó: DVD
.
Dél-Afrika, 1976. Egy fehér dél-afrikai tanár nem vesz tudomást az ország rasszizmusáról, amíg meg nem ölik feketebőrű kertészét. A rendőrség Gordon Ngubene halálát öngyilkosságnak állítja be. Amikor Ben du Toit meglátja egykori barátja holttestét, már tudja: rendőrségi brutalitás áldozata lett. Minden erejével azon van, hogy kiderítse az igazságot, felbérli Ian McKenzie-t, a nagy nevű ügyvédet, hogy képviselje a Ngubene családot a bíróság előtt, de a bíró tudomást sem vesz a nyilvánvaló bizonyítékokról és összejátszik a rendőrséggel. Ben még ezek után sem adja fel a küzdelmet – családja életét és karrierjét is kockára téve bosszút akar állni egy rendszeren, amelyet rasszisták, tolvajok és gyilkosok irányítanak.
Rendező: Euzhan Palcy ; író: Andre Brink ;forgatókönyvíró: Colin Welland, Euzhan Palcy ; zeneszerző: Dave Grusin ; operatőr: Kelvin Pike, Pierre-William Glenn ; szereplő(k): Donald Sutherland (Ben du Toit) ; Marlon Brando (Ian McKenzie) ; Janet Suzman (Susan du Toit) ; Zakes Mokae (Stanley Makhaya) ; Jürgen Prochnow (Stolz kapitány) ;Susan Sarandon (Melanie Bruwer)
.
Hart háborújaHart háborúja = Hart’s War
2002-ben készült, szinkronizált amerikai háborús filmdráma, 116 perc
Forgalmazza: InterCom
Információhordozó: DVD
.
William McNamara ezredes német hadifogságba esik, és mint a tábor legmagasabb rangú amerikai tisztje, ő veszi át a vezetést honfitársai között. Igyekszik tartani a lelket embereiben, és hű maradni közös eszméikhez – mindezt egy olyan helyen, ahol az emberi méltóságot könnyű sárba tiporni, különösen egy olyan kegyetlen német ezredes felügyelete alatt, mint Werner Visser. McNamara egy pillanatra sem felejti kötelességét, s csak az alkalmas percet várja, hogy visszavághasson az ellenségnek. Mikor gyilkosság történik a táborban, váratlan lehetőség adódik, hogy veszélyes tervét valóra váltsa. Egyik társuk eltereli Visser és az őrök figyelmét, ő pedig nemcsak a menekülést tűzi ki célul, hanem a közeli lőszerraktárat is el akarja pusztítani. Az akció sikere jórészt a fiatal Tommy Hart hadnagytól függ. A hősies vállalkozás során McNamara mindent megtesz, hogy véghezvigye a küldetést…
Rendező: Gregory Hoblit ; forgatókönyvíró: Billy Ray, Terry George ; operatőr: Alar Kivilo ; zene: Rachel Portman ; szereplő(k): Bruce Willis (William McNamara) ; Colin Farrell (Thomas W. Hart) ; Terrence Howard (Lincoln A. Scott) ; Cole Hauser (Vic W. Bedford)
.
hemingway-gellhornHemingway és Gellhorn = Hemingway & Gellhorn
2012-ben készült, szinkronizált amerikai romantikus filmdráma, 148 perc
Forgalmazza: Pro Video Film & Distribution Kft.
Információhordozó: DVD
.
A film a huszadik század egyik legnagyobb szerelmi történetét dolgozza föl. A kalandos életű író, Ernest Hemingway és Martha Gellhorn kapcsolatát, megismerkedésüktől kezdve, a szenvedélyes viszonyukon át a zajos házasságukig; hét országon keresztül, a spanyol polgárháborútól kezdve, és azon túl. Hemingway és Gellhorn a korszak egyik leghíresebb párja lett, akik bejáratosak voltak a legmagasabb társadalmi körökbe, melyek között az irodalmi világ arisztokráciája éppúgy megtalálható volt, mint Amerika első családja.
Rendező: Philip Kaufman ; forgatókönyvíró: Jerry Stahl, Barbara Turner ; zeneszerző: Javier Navarrete ; operatőr: Rogier Stoffers ; szereplő(k): Clive Owen (Ernest Hemingway) ; Nicole Kidman (Martha Gellhorn) ; Robert Duvall (Orosz tábornok) ;Rodrigo Santoro (Zarra) ;Tony Shalhoub (Koltsov) ; Parker Posey (Mary) ; Connie Nielsen (Magas szőke nő)
.
hófehér és a vadászHófehér és a vadász = Snow White & the Huntsman
2012-ben készült, szinkronizált amerikai kalandfilm, 122 perc
Forgalmazza: Select’86 Kft.
Információhordozó: DVD
.
Ebben a látványos akció-kalandfilmben Kirsten Stewart (Alkonyat) alakítja Hófehért, aki szebb az őt elpusztítani készülő gonosz királynőnél (Charlize Theron). Ám az ármányos nőszemély azt nem sejti, hogy az uralkodását veszélyeztető Hófehért a vadász megtanította a harc művészetére. És ha ehhez hozzávesszük, hogy a törpéket olyan kemény legények játsszák, mint Ian McShane, Ray Winstone, Bob Hoskins vagy Nick Frost, akkor már világosan látszik, hogy ez a mese egy egészen másfajta mese.
Rendező: Rupert Sanders ; forgatókönyvíró: Evan Daugherty, John Lee Hancock, Hossein Amini ; zeneszerző: James Newton Howard ; operatőr: Greig Fraser ; szereplő(k): Kristen Stewart (Hófehér) ; Charlize Theron (Ravenna királynő) ; Chris Hemsworth (Eric, a vadász) ; Ian McShane (Beith) ; Ray Winstone (Gort) ; Nick Frost (Nion) ; Toby Jones (Coll) ; Bob Hoskins (Muir) ; Sam Claflin (William herceg)
.
Holdfény királyságHoldfény királyság = Moonrise Kingdom
2012-ben készült, amerikai családi filmdráma, 95 perc
Forgalmazza: Cinemix
Információhordozó: DVD
.
A New England partjainál fekvő szigeten, 1965 nyarán játszódó Holdfény királyság két 12 éves gyerek történetét meséli el, akik szerelmesek lesznek, titkos egyezséget kötnek és együtt a vadonba szöknek. Különböző hatóságok próbálnak a nyomukra bukkanni, vad vihar készül kitörni a partnál – és a sziget nyugodt közösségének élete a feje tetejére áll.
Rendező: Wes Anderson ; forgatókönyvíró: Wes Anderson, Roman Coppola ; operatőr: Robert D. Yeoman ; szereplő(k): Gilman Jared (Sam) ; Kara Hayward (Suzy) ; Bruce Willis (Sharp) ; Edward Norton (Ward) ;Bill Murray (Walt Bishop) ; Harvey Keitel (Pierce) ;Frances McDormand (Laura Bishop) ;Jason Schwartzman (Ben) ; Tilda Swinton

.
hölgyválaszHölgyválasz = Shall We Dance
2004-ben készült,  szinkronizált amerikai romantikus film, 102 perc
Forgalmazza: Gamma Home Entertainment
Információhordozó: DVD
.
John Clark (Richard Gere) chicagói ügyvéd. Jól tudja, hogy élete csaknem tökéletes. Szereti gyönyörű feleségét (Susan Sarandon), felnevelt két csodálatos gyereket és karrier dolgában sem panaszkodhat. És mégis, hétköznapjai egyhangúan telnek, az ingázás idegölő és a család általában túl elfoglalt ahhoz, hogy valójában együtt legyenek. John ezért néha eltűnődik, hogy vajon tényleg csak ennyi lenne-e az élet.  Aztán hirtelen valami megváltozik. Az egész úgy kezdődik, hogy John hazafelé utazván a vonatablakon át egy fiatal tánctanárra (Jennifer Lopez) lesz figyelmes, aki éppen órát ad. A lerobbant Miss Mitzi Stúdióból visszabámul a férfira, és ez a pillantás szinte kísérti a férfit. John estéről-estére már keresi ezt a pillantást. Végül egyszer leszáll a vonatról, és beiratkozik a társastánc tanfolyam kezdő csoportjába, anélkül, hogy ezt egy léleknek is elárulná.  John hirtelen egy teljesen új világban találja magát – a mozgás, a zene és a szenvedély világában. Ahogy ez a komoly ember szinte szó szerint könnyű léptűvé válik a táncban, egész élete, és a házassága is megváltozik.
Rendező: Peter Chelsom ; forgatókönyvíró: Masayuki Suo, Audrey Wells ; operatőr: John de Borman ; zene: Gabriel Yared, John Altman ; szereplő(k): Richard Gere (John Clark) ; Jennifer Lopez (Paulina) ; Susan Sarandon (Beverly Clark) ;Stanley Tucci (Link) ; Omar Benson Miller (Vern) ; Bobby Cannavale (Chic) ; Lisa Ann Walter (Bobbie) ;Anita Gillette (Miss Mitzi) ; Richard Jenkins (Devine)
.
GYERMEKEKNEK
.
barbie és a rózsaszín balettcipőBarbie és a rózsaszín balettcipő = Barbie in the Pink Shoes
2013-ban készült, szinkronizált, amerikai, animációs rajzfilm, 72 perc
Forgalmazza: Select’86 Kft.
Információhordozó: DVD
.
Perdülj táncra Barbie varázslatos kalandjában, aki ezúttal Kristynt, a nagyratörő álmokat dédelgető balerinát alakítja! Abban a pillanatban, ahogy Kristyn felpróbál egy pár ragyogó balettcipőt, és legjobb barátnője, Hailey a balett fantasztikus világába csöppennek. Ahhoz, hogy Kristyn legyőzhesse a gonosz Hókirálynőt, kedvenc balettjeiben kell táncolnia. Barbie csodás utazása a tánc világában olyan legendás előadásokat vonultat fel mint a Giselle és A hattyúk tava, és megmutatja, hogy minden álmod valóra válhat, ha szívből táncolsz!
Alkotók: rendező: Owen Hurley ; írta Alison Taylor ; zene Jim Dooley
.

fantasia_2000_dvdFantázia 2000 = Fantasia 2000
Színes, zenés, amerikai animációs rajzfilm, 72 perc
Forgalmazza: InterCom
Információhordozó: DVD
.
1940-es mesterművében, a Fantasia-ban Walt Disney lenyűgöző módon kombinálta a zenét és a rajzfilmet. Már akkor elhatározta, hogy folytatja a kísérletet, és munkatársaival együtt újabb és újabb epizódokat ad a meglévőekhez: hatvan évvel később a stúdió legnevesebb, legjobb rajzolói és rendezői készítették el a sorozat legújabb darabjait, ismét bebizonyítva, hogy az animáció lehetőségei végtelenek. A rajzfilmben minden megtörténhet. A zeneműveket vagy annak részleteit rajzfilmek jelenítik meg a filmen. A legnépszerűbb komolyzenei dallamok ezúttal a fantázia szabad szárnyalásához adják az alapot: egy munkanélküli New York-i meggazdagodása a Kék rapszódia, a sötétség és a fény csatája Beethoven 5. szimfóniája, az állhatatos ólomkatona története pedig Sosztakovics zongoraversenye dallamaira elevenedik meg. Természetesen azért Mickey egér és Donald kacsa is feltűnik a színen.
Rendező: James Algar ; író: Hans Christian Andersen ; operatőr: Tim Suhrstedt ; zeneszerző: Ludwig van Beethoven, Igor Sztravinszkij
.
fankenFrankenweenie : Ebcsont beforr = Frankenweenie
2012-ben készült, fekete-fehér, feliratos, amerikai animációs film, 83 perc
Forgalmazza: Pro Video Film & Distribution Kft.
Információhordozó: DVD
.
Mikor a kis Victor elveszíti legjobb barátját, Sparky-t, kétségbeesésében segítségül hívja a tudományt, hogy feltámassza hűséges ebét. A kísérlet végül sikerrel jár, az összefoltozott kutya életre kel a kisfiú legnagyobb örömére. Victor először próbálja mindenki elől rejtegetni síron túli kutyusát, ám mikor Sparky végül kijut a házból, Victor diáktársai, tanárai és az egész város kénytelen rádöbbenni, milyen szörnyű következményekkel járhat, ha új pórázzal akarjuk kordában tartani az életet.
Rendező: Tim Burton ; forgatókönyvíró: Tim Burton, Leonard Ripps, John August ; zeneszerző: Danny Elfman ; operatőr: Peter Sorg

könyv
191951db
cd
4690db
dvd
6036db
diafilm
1527db
kotta
181db
hangoskönyv
1246db

vissza a teljes verzióra

to top