Médiatár

időutazó feleségeAz időutazó felesége = The Time Traveler’s Wife
2009-ben készült, amerikai romantikus filmdráma, 103 perc
Forgalmazza: Pro Video Film & Distribution Kft.
Információhordozó: DVD
.
Merüljön bele az időtlen szerelembe, vegyen részt két szív csodálatos romantikus utazásában.
Clare Abshire és Henry de Tamble mélyen és meghitten szeretik egymást. A férfi, a chicagói könyvtáros ritka genetikai rendellenességben szenved – néha akaratán kívül eltűnik a saját korából, és egyfajta időutazóként a legváratlanabb pillanatokban más-más idősíkban találja magát. Henry különös betegsége csak még erősebb szenvedélyre lobbantja őket egymás iránt. Az egyetlen biztos pont az életében Clare. A férfi harmincéves volt, amikor találkoztak, a lány hat. A férfi harmincéves volt, amikor összeházasodtak, a lány huszonkettő. Különös kapcsolatuk során megélik a fiatalságukat, öregségüket, a szerelem téren és időn át is összeköti őket. Boldogságukat csak két dolog árnyékolja be. Vajon a gyermekük is örökli apja betegségét? És meddig térhet vissza Henry, akit láttak meghalni?
Audrey Niffenegger óriási könyvsikere alapján készült alkotásban egymásba fonódik sors és szenvedély, múlt, jelen és jövő. Rendkívüli szerelmes film egy rendkívüli szerelem történetéről.
Rendező: Robert Schwentke ; író: Audrey Niffenegger ; forgatókönyvíró: Bruce Joel Rubin ; operatőr: Florian Ballhaus ; zene: Mychael Danna ; szereplő(k): Eric Bana (Henry DeTamble) ; Rachel McAdams (Clare) ;Arliss Howard (Richard DeTamble) ; Ron Livingston (Gomez) ;Jane McLean (Charisse) ; Brooklynn Proulx (Clare 6 és 8 évesen) ; Michelle Nolden (Annette)
.
interjuInterjú a vámpírral = Interview with the Vampire
1994-ben készült amerikai horrorfilm, 118 perc
Forgalmazza: Pro Video Film & Distribution Kft.
Információhordozó: DVD
.
A történet napjainkban indul San Franciscoban, ahol egy 200 éves vámpír, Louis ed Pointe du Lac interjút ad egy újságírónak. Meséje az 1700-as években indul, amikor is családja elvesztése után találkozik Lestat-val, a vámpírral, aki őt is vámpírrá teszi. A két vérszívó ifjonc vígan tizedeli az arisztokratákat. Hamarosan csatlakozik hozzájuk a 12 éves Claudia is, aki bosszúból megöli Les- tat-t (legalábbis azt hiszi). A vérszívók kálváriája egészen a mai napig tart, és még mindig nem ér véget.
Rendező: Neil Jordan ; író, forgatókönyvíró: Anne Rice ; zeneszerző: Elliot Goldenthal ; operatőr: Philippe Rousselot ; szereplő(k): Tom Cruise (Lestat de Lioncourt) ; Brad Pitt (Louis de Pointe du Lac) ; Christian Slater (Daniel Malloy) ;Antonio Banderas (Armand) ; Kirsten Dunst (Claudia) ; Stephen Rea (Santiago) ; Thandie Newton (Yvette)
.
ízek imák szerlmekIzek, imák, szerelmek = Eat Pray Love
2010-ben készült amerikai, romantikus filmdráma, 134 perc
Forgalmazza: InterCom
Információhordozó: DVD
.
Liznek mindene megvan, amiről csak egy nő álmodhat: férj, ház, sikeres írói karrier. Ám ő mégis boldogtalan. Valami másra vágyik, bár maga sem tudja pontosan, hogy mire. Elköltözik otthonról, elválik a férjétől, Steventől, és viszonyt kezd egy nála jóval fiatalabb színésszel, Daviddel. De igazából ez sem elégíti ki. Úgy érzi, levegőváltozásra van szüksége, ezért világkörüli útra indul. Olaszországban felfedezi az élet örömeit, Indiában a szellemét és a lelkét ápolja, mígnem Bali szigetén megtalálja a belső egyensúlyát. Ráadásul találkozik Felipével, a bohém brazillal.
rendező: Ryan Murphy ; író: Elizabeth Gilbert ; forgatókönyvíró: Ryan Murphy, Jennifer Salt ; zeneszerző: Dario Marianelli ; operatőr: Robert Richardson ; szereplő(k): Julia Roberts (Elizabeth Gilbert) ; Billy Crudup (Steven) ; James Franco (David) ;Richard Jenkins (Richard) ; Javier Bardem (Felipe)
.
lehetetlenA lehetetlen = Lo imposible
2012-ben készült, spanyol-amerikai katasztrófafilm, 109 perc
Forgalmazza: Pro Video Film & Distribution Kft.
Információhordozó: DVD
.
A lehetetlen című film majdhogynem a lehetetlenre vállalkozott, amikor a 2004-es cunamit választotta témájaként.
A Bennett család, Maria (Naomi Watts), Henry (Ewan McGregor) és három fiuk a téli szünetet idejére érkeznek Thaiföldre, hogy néhány napot a trópusi paradicsomban töltsenek, egy gyönyörű tengerparti szállodában. A második nap azonban különös dolog veszi kezdetét, nagyon erős szél támad, és a madarak is egy irányba tartanak. December 26-a reggelén mielőtt az emberek felócsudhatnának, Thaiföldre pusztító szökőár csap le, és kitör a káosz…
A film valós eseményeken alapul: egy háromgyermekes család sorsát követi attól a pillanattól, hogy a szökőár elragadta őket egymástól egészen addig, amíg mindannyian biztonságba nem kerülnek.
.
másnaposokMásnaposok = The Hangover
2009-ben készült, szinkronizált amerikai filmvígjáték,95 perc
Forgalmazza:Pro Video Film & Distribution Kft.
Információhordozó: DVD
.
Házasodni többször is lehet, de legénybúcsú csak egyszer van az ember életében: ezért szokták boldog vőlegények és még boldogabb haverjaik alaposan elbúcsúztatni a legényéletet. A Las Vegas minden kocsmájában, bárjában és egyéb mulatóhelyén megfordult cimboratársaság olyannyira jó munkát végez, hogy másnap reggel kénytelenek rádöbbenni: valahol útközben elveszítették az ifjú férjjelöltet. Kétségbeesett nyomozásba kezdenek. Szerencsére, az előző napi dorbézolásról maradt néhány nyom: egy tigris a fürdőszobában, egy csecsemő a cipősfiókban és Mike Tyson a nappaliban. Ezek és homályos emlékeik segítségével igyekeznek bejárni előző éjszakájuk minden állomását: mire kezdődik az esküvő, elő kell keríteniük a köddé vált vőlegényt!
Rendező: Todd Phillips ; forgatókönyvíró: Jon Lucas, Scott Moore ; operatőr: Lawrence Sher ; szereplő(k): Bradley Cooper (Phil Wenneck) ; Zach Galifianakis (Alan Garner) ; Ed Helms (Stu Price) ; Heather Graham (Jade)
.
másnaposok2Másnaposok 2. = The Hangover,  Part II.
2011-ben készült, szinkronizált, amerikai filmvígjáték, 100 perc
Forgalmazza: Pro Video Film & Distribution Kft.
Információhordozó: DVD
.
Négy jó barát csapott egy eszelős bulit, másnapra totális rövidzárlatra ébredt, és fejfájósan próbálta kideríteni, mi történhetett vele az előző éjjel – a Golden Globe-díjas film 2009. nyarának legnagyobb mozis szenzációja lett, azóta pedig kultikus tiszteletnek örvend azok körében, akik voltak már valaha másnaposak, vagy tervezik, hogy legyenek.  Ezúttal Stu (Ed Helms) mondja ki a boldogító igent, méghozzá Thaiföldön. A szesztestvérek természetesen így sem maradnak ki a mulatságból, de csalódottan kell tapasztalniuk, hogy Stu – tanulva az eddigiekből – óvatos kerti partit tervez a hepajozás helyett. Ám még a legtávolabbi földrészeken is igaz a régi mondás: ember tervez és aztán mások végeznek vele. Las Vegas semmi ahhoz képest, ami Bangkokban történhet. A haverok újabb agyatlan kalandok során mennek keresztül – hiszen lételemük a botrány, a káosz és pár doboz fejfájás elleni gyógyszer.
Rendező: Todd Phillips ; forgatókönyvíró: Craig Mazin, Scot Armstrong, Todd Phillips, Jon Lucas, Scott Moore ; zeneszerző: Christophe Beck ; operatőr: Lawrence Sher ; szereplő(k): Bradley Cooper (Phil Wenneck) ; Zach Galifianakis (Alan Garner) ; Ed Helms (Stu Price) ; Justin Bartha (Doug Billings) ; Ken Jeong (Mr. Chow) ; Juliette Lewis (Heidi)
.
GYERMEKEKNEK

madagaszkár 3Madagaszkár 3. = Madagascar : Europe’s most wanted
2012-ben készült, amerikai animációs rajzfilm, 90 perc
Forgalmazza: Select’86 Kft.
Információhordozó: DVD
.
Alex, az oroszlán, Marty, a zebra, Gloria, a víziló, és Melman, a zsiráf még mindig azon küszködnek, hogy hazajussanak szeretett városukba, New Yorkba, és persze Julien király és a pingvinek is csatlakoznak a komikus kalandhoz. Útjuk során átszelik Európát, ahol megtalálják a tökéletes álcát: egy vándorcirkuszt, amit átalakítanak – Madagaszkár stílusban.
Rendező: Eric Darnell ; forgatókönyvíró: Noah Baumbach ; zeneszerző: Hans Zimmer

nagyon.vadon3Nagyon vadon 3. = Open Season 3
2010-ben készült amerikai animációs film, 71 perc
Forgalmazza: InterCom
Információhordozó: DVD
.
Boog, Elliot és erdei barátaink apraja-nagyja visszatér egy újabb kalandra, ami még az eddigieken is túltesz – az ösvény ezúttal egy cirkuszba vezet. Boog haverjai nem tudnak elmenni évi rendes hímtúrájukra, és a medve úgy dönt, hogy egyedül vonul el kikapcsolódni. Út közben egy vándorcirkuszba botlik, és egy hozzá megszólalásig hasonlító grizzlyt küld haza maga helyett, ő pedig színpadra lép. Az állati nagy bajok csak akkor kezdődnek, amikor a direktor úgy dönt, ideje hazatérni – Oroszországba! Elliot, McSquizzy, Mr. Weenie és a banda versenyfutásba kezd az idővel, hogy kiszabadítsák barátjukat, mielőtt a mamlasz művészmedve Szibériába kénytelen áttenni székhelyét.
Rendező: Cody Cameron ; forgatókönyvíró: David I. Stern ; zene: Jeff Cardoni.

sammySammy nagy kalandja 2. = Sammy’s avonturen 2.
2012-ben készült, belga animációs film, 89 perc
Forgalmazza: Gamma Home Entertainment
Információhordozó: DVD
.
Sammy és Ray kérgesteknősök és örök barátok, akik gondtalanul lubickolnak egy atoll környékén, és felkészítik az ifjakat, például Rickyt és Ellát, hogy ők is boldogulhassanak a tengerben. Egy nap azonban felbukkan egy orvvadász, aki foglyul ejti és elszállítja a teknősöket, hogy aztán betuszkolja őket Dubaj egyik látványos vízi showjába. A hely kisfőnökeként ismert Nagy D, a csikóhal menekülést tervez, és a két teknőcnek is szerepet akar osztani. De amikor Sammy és Ray megismerkedik Jimbóval, a gülüszemű pacahallal, Luluval, a felvágott nyelvű homárral, meg egy jókora pingvincsaláddal, elkezdenek dolgozni a saját menekülési tervükön. Ekkor érkezik meg a kis Ricky és Ella, hogy megmentsék őket. Izgalmas kalandok és szoros menekülések után hőseink délnek veszik az irányt, hogy megkeressék Shellyt, Sammy első és egyetlen szerelmét.
Rendező: Ben Stassen ; forgatókönyvíró: Domonic Paris ; zeneszerző: Ramin Djawadi
.

suzy és tekergőSusi és Tekergő = Lady and the Tramp
1955-ben készült amerikai animációs Disney rajzfilm, 75 perc
Forgalmazza: InterCom
Információhordozó: DVD
.
Éldd át ismét Susi, az elbűvölően elkényeztetett spániel és Tekergő, az aranyszívű, kóbor kutya izgalmas kalandjait! E szívmelengető történet több generációt meghódított már, és most végre a legifjabbakhoz is eljuthat. Nincs is mit csodálkozni hatalmas rajongótáborán – a szemkápráztató animáció, a feledhetetlen dalok és minden idők egyik legszebb romantikus története az összes néző szívébe belopja magát. A ma este tökéletes alkalom lehet arra, hogy a család együtt örüljön: a Disney Stúdió örökzöld története biztosítja a közös élményt: újra és újra és újra! Szülők és gyerekek biztosan hamar megtanulják, hogy két kutyát is lehet legalább annyira szeretni, mint százegyet.
Rendező: Hamilton Luske, Clyde Geronimi, Wilfred Jackson ; író: Ward Greene ; forgatókönyvíró: Don DaGradi, Ralph Wright, Joe Rinaldi, Erdman Penner ; zeneszerző: Oliver Wallace

könyv
191951db
cd
4690db
dvd
6036db
diafilm
1527db
kotta
181db
hangoskönyv
1246db

vissza a teljes verzióra

to top