Médiatár

édentől keletreÉdentől keletre = East of Eden
1955-ben készült amerikai filmdráma, 110 perc
Forgalmazza: Pro Video Film & Distribution Kft.
Információhordozó: DVD
.
John Steinbeck regényéből Elia Kazan forgatott nagyhatású filmet, amelyben James Deant a közönség először láthatta főszerepet játszani. A 24 éves színész alakítja Calt, az akaratos farmerfiút, aki hiába küzd keményfejű apja, Adam (Raymond Massey) szeretetéért.
Az 1952-ben íródott regény három generáció életét felölelő rengetegéből a befejező részt állítja a filmje középpontjába, mely az ősi bibliai történetet, Ábel és Káin tragikus végű vetélkedését helyezi át az első világháborúbeli Amerikába. A két ikertestvér Aron és Cal (nevük kezdőbetűje az ószövetségi időkre utal) a Jó és a Rossz szimbolikus megtestesítői, de Kazannál ezek a szélsőséges fogalmak elvesztik ijesztő egyértelműségüket: nemcsak Ábel az áldozat, de Káin talán még inkább az. Ennek szívszorítóan drámai kifejezője James Dean modern Káinja. Cal eredménytelenül küzd apja szeretetéért, aki másik fiát, a szelíd, alkalmazkodó, konfliktuskerülő Aront kedveli. Az érzékeny, bonyolult lelkű, nyugtalan természetű Cal fényt derít kitaszított anyja múltjára és jelenére… A kritikailag is elismert film James Dean alakításáért kapta 4 Oscar-jelölésének egyikét. Az ifjú színésztitán bravúros teljesítménye valóban kitörölhetetlen nyomot hagyott a filmtörténelemben.
Rendező: Elia Kazan ; író: John Steinbeck ; forgatókönyvíró: Paul Osborn, John Steinbeck ; zeneszerző: Leonard Rosenman ;operatőr: Ted D. McCord ; szereplő(k): James Dean (Cal Trask) ;Raymond Massey (Adam Trask) ;Julie Harris (Abra)
.
Édes novemberÉdes november = Sweet November
2001-ben készült amerikai romantikus filmdráma, 115 perc
Forgalmazza: Pro Video Film & Distribution Kft.
Információhordozó: DVD
.
Keanu Reeves és Charlize Theron Az ördög ügyvédje után most ismét együtt – ezúttal azonban thriller helyett egy romantikus vígjátékban láthatjuk viszont őket.
Nelson Moss a reklámipar megszállotja, profi és jéghideg, egyszóval munkamániás. Sara Deevertündéri kis teremtés, életvidám, mókás és szabados. Az ember nem is gondolná, hogy lehet köztük bármiféle kapocs. Pedig van. Először egy KRESZ-vizsgán “karamboloznak”, mivel Sara megbukik Nelson hibájából. A malőr kiküszöbölésére a sármőr igen nagy kihívást kap: Sara megpróbálja rávenni Nelsont, töltse vele az egész novembert, feledkezzen bele az életbe, lazítson.  Sara csipkelődő modora egyszerre vonzza és taszítja a férfit, aki csak akkor lágyul el végképp, amikor Sara elmondja az igazat magáról. Halálos betegségben szenved, nincs sok ideje hátra. A legfontosabbat viszont elhallgatja Sara: nem akarja, nem tudja lekötni magát. Elcsavarja a férfiak fejét, majd bűntudatot érezve egy hónap után tovább áll. Nelson nem tudja, hogy ő a kiszemelt édes, novemberi áldozat. Nelsonnak esze ágában nincs ilyen őrültségbe belemenni, ám miután fenekestül felfordul az élete, úgy dönt, mégis enged a csábításnak. A nehéz elhatározást siker koronázza. De még mekkora…
Rendező: Pat O’Connor ; író: Paul Yurick, Kurt Voelker ;forgatókönyvíró: Kurt Voelker ; zeneszerző: Christopher Young ; operatőr: Edward Lachman ;szereplő(k): Keanu Reeves (Nelson Moss) ;Jason Isaacs (Chaz) ; Charlize Theron (Sara Deever) ; Liam Aiken (Abner) ;Greg Germann (Vince)
.
napkirálynőNapkirálynő = La Reine soleil
2007-ben készült magyar-francia-belga animációs film, 74 perc
Forgalmazza: InterCom
Információhordozó: DVD
.
Minden nagy fáraó mögött egy asszony áll. Akhesa hercegnő persze még nem számít asszonynak. Tizennégy éves, vad és neveletlen: pedig az őt körülvevő felnőttek mindent elkövetnek, hogy hozzátörjék a fáraó udvarának szigorú szokásaihoz. Akesha azonban egyre-másra meglóg otthonról, és álnéven, álruhában élvezi a közeli piac forgatagát. Önállóságának, éles eszének, no meg a macskájának köszönheti, hogy már többet tud a világról, mint apja, Akhnáton fáraó: tudja, hogy Karnakban a papok összeesküvést szőnek uralkodójuk ellen és az ország határára nomád harcosok érkeztek, akik titokzatos megbízójuk utasítására várnak. A lány elszökik otthonról, anyjához, Nefretitihez indul az elefántok szigetére, hogy a segítségével, vagy ha kell, egyedül megmentse az országot. És esetleg még szerelmes is lehessen közben.
Rendező: Phillippe Leclerc ; forgatókönyvíró: Gilles Adrien, Hadrien Soulez Lariviere ; zeneszerző: Didier Lockwood ; operatőr: Lenhardt László, Major Péter
.

narnia_oroszlánNarnia krónikái 1. : Az Oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény =
The Chronicles of Narnia – The Lion, the Witch and the Wardrobe

2005-ben készült, amerikai, családi fantáziafilm, 138 perc
Forgalmazza: InterCom
Információhordozó: DVD
.
C.S.Lewis világszerte kedvelt regényének első része kel életre ebben a varázslatos filmben.
A második világháború idején a Pevensie-gyerekeket vidékre küldik a németek bombázta Londonból. Peter, Susan, Edmund és Lucy a hóbortos Digory Kirke professzornál talál menedéket. Egyik nap Lucy, játék közben elbújik a hatalmas szekrényben, és váratlanul Narnia havas tájain találja magát. A csodálatos országot törpök, faunok, kentaurok és más különféle mesebeli lények népesítik be. Békés földjük azonban az örök tél, a jég és a fagy fogságában vergődik, a gonosz fehér boszorkány elátkozta őket. Nem véletlenül kerültek oda – veszélyes feladat várja őket: A gyerekek egy bölcs oroszlán segítségével háborúba vezetik Narnia különös népét, hogy egy végső, hatalmas csatában véget vessenek a boszorkány hatalmának és az őt kísérő örök fagynak! Disney DVD
Rendező: Andrew Adamson ; író: C.S. Lewis ;forgatókönyvíró: Ann Peacock, Andrew Adamson, Christopher Markus, Stephen McFeely ; operatőr: Donald McAlpine ; zene: Harry Gregson-Williams ; szereplő(k): Tilda Swinton (Jadis, fehér boszorkány) ; William Moseley (Peter Pevensie) ; Anna Popplewell (Susan Pevensie) ; Skandar Keynes (Edmund Pevensie) ; Georgie Henley (Lucy Pevensie)
.
narnia_caspianNarnia krónikái 2. : Caspian herceg =
The Chronicles of Narnia: Prince Caspian

2008-ban készült, angol-amerikai családi fantáziafilm, 144 perc
Forgalmazza: InterCom
Információhordozó: DVD
.
A négy Pevensie gyermek egy esztendő elteltével visszatér arra a helyre, amelyet szeretnek. Meglepődve tapasztalják, hogy Narniában ezerháromszáz év telt el azóta, hogy itt jártak. A birodalom aranykora véget ért, a világot most a telmarinok uralják. A kegyetlen Miraz király Caspian herceg helyett a saját fiát akarja a trónra ültetni. A jogos trónörökös által vezetett lázadók szeretnék visszaállítani a rendet. A régi és új barátai oldalán Peter és testvérei is harcba szállnak, hogy visszaállítsák a birodalom régi fényét és dicsőségét. Közben fantasztikusnál fantasztikusabb teremtményekkel találkoznak ebben a káprázatos álomvilágban, amelyben ezúttal az extravagáns brit komikus, Ediie Izzard is feltűnik. Disney DVD
Rendező, forgatókönyvíró: Andrew Adamson ; operatőr: Karl Walter Lindenlaub ; zene: Harry Gregson-Williams ; szereplő(k): Ben Barnes (Caspian herceg) ; Georgie Henley (Lucy Pevensie) ; Liam Neeson (Aslan hangja) ; Skandar Keynes (Edmund Pevensie)
.
narnia_3.Narnia krónikái 3. : A Hajnalvándor útja =
The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader

2010-ben készült, angol családi fantáziafilm, 108 perc
Forgalmazza: InterCom
Információhordozó: DVD
.
C.S.Lewis varázslatos világa ismét életre kel a világsikerű fantasy/kaland sorozat, a Narnia krónikái harmadik részében.
A két legfiatalabb Pevensie-testvér a távoli rokonuknál lakik Cambridge mellett. Lucy és Edmund számára a legnagyobb nehézséget az unokatestvérük, Eustace elviselése jelenti. Amikor egy nap a három fiatal megáll a különös vitorlást ábrázoló festmény előtt, hihetetlen dolog történik: a kép megelevenedik, és ők a tengerben találják magukat. A Hajnalvándor legénysége menti ki őket. Caspian királytól megtudják, hogy Narniát egy zöld köd fenyegeti. A halálos veszélyt csak úgy győzhetik le, ha összegyűjtik a hét kardot, melyeket Aslan adott a lordoknak. A bátor utazók újra különleges feladatokat kapnak: távoli, titokzatos szigeteken szállnak partra, misztikus lényekkel csatáznak, és Aslan, a nagy oroszlán vezetésével megint kockára tesznek mindent, hogy megmentsék Narniát a legyőthetetlennek tűnő gonosztól….  Disney DVD
Rendező: Michael Apted ; író: C.S. Lewis ; forgatókönyvíró: Christopher Markus, Stephen McFeely, Michael Petroni ; zeneszerző: David Arnold ; operatőr: Dante Spinotti ; szereplő(k): Ben Barnes (Caspian király) ; Skandar Keynes (Edmund Pevensie) ; Georgie Henley (Lucy Pevensie) ; Will Poulter (Eustace Clarence Scrubb) ; Liam Neeson (Aslan hangja) ; Tilda Swinton (Fehér boszorkány) ; Laura Brent (Lilliandil)
.
A-némafilmesA Némafilmes = The Artist
2011-ben készült fekete-fehér, feliratos, francia némafilm, 97 perc
Forgalmazza: Gamma Home Entertainment
Információhordozó: DVD
.
1927-ben járunk, a némafilmek korszakában. George Valentin (Jean Dujardin) az egyik legnagyobb filmcsillag ekkortájt, kinek élete tökéletesnek látszik: imádja a munkáját, élvezi a felé irányuló rajongást, és beleszeret Peppy Millerbe, a feltörekvő és nem mellesleg gyönyörű színésznőbe (Bérénice Bejo), miután együtt dolgoztak egy filmen. Amikor Zimmer, a stúdiófőnök (John Goodman) felhívja sztárunk figyelmét arra, hogy a mozi jövője a hangosfilm lesz, Valentin egyáltalán nem foglalkozik a fenyegetéssel. Ám nem sokkal később valóban elterjed a hallható párbeszédekkel operáló film műfaja, ráadásul ez az új médium Peppy Millert emeli a legnagyobb sztárok közé. George-nak pedig küzdenie kell azért, hogy lépést tartson a változó világgal. Vajon sikerül megtartania valamit régi csillogásából, vagy a leáldozóban lévő némafilm műfaja őt is magával rántja a feledés homályába?
Rendező, forgatókönyvíró: Michel Hazanavicius ; zeneszerző: Ludovic Bource ; operatőr: Guillaume Schiffman ; szereplő(k): Jean Dujardin (George Valentin) ; Bérénice Bejo (Peppy Miller) ; John Goodman (Al Zimmer) ; James Cromwell (Clifton) ; Missi Pyle (Constance) ; Penelope Ann Miller (Doris) ;Bitsie Tulloch (Norma)
.
őrült szívŐrült szív = Crazy Heart
2009-ben készült, amerikai zenés filmdráma, 111 perc
Forgalmazza: InterCom
Információhordozó: DVD
.
A számos díjjal elismert Jeff Bridges élete egyik legnagyszerűbb alakítását nyújtja a Crazy Heart – Őrült szív-ben, ami egy country zenész önromboló, kemény életét mutatja be – egész a révbe érésig.
Bad Blake, a hajdan népszerű countryénekes önpusztító életet él. A lecsúszott férfi állandóan piál és dohányzik, az orvosa szerint nem sok ideje van hátra, ha így folytatja. A magánélete is széthullott, több felesége is elhagyta, a felnőtt fiát pedig gyerekkora óta nem látta. Fellépésre is már csak a barátja kocsmájában van lehetősége. Itt találkozik az újságírónővel, Jeannel, aki interjút szeretne vele készíteni. Kapcsolatuk hamarosan túlnő az interjún, a nagy korkülönbség ellenére szerelem szövődik közöttük. A nő Blake-hez költözik a kisfiával. Öntörvényűsége és alkalmazkodásra képtelen, őrült szíve elveheti tőle a visszatérés utolsó esélyét is. Vajon Blake-nek sikerül egyenesbe hoznia félresiklott életét?
Rendező: Scott Cooper ; író: Thomas Cobb ;forgatókönyvíró: Scott Cooper ; zeneszerző: Stephen Bruton, T-Bone Burnett ; operatőr: Barry Markowitz ; szereplő(k): Jeff Bridges (Bad Blake) ; Maggie Gyllenhaal (Jean Craddock) ; Robert Duvall (Wayne) ; Ryan Bingham (Tony) ; James Keane (Menedzser) ; Anna Felix (Barmaid) ; Paul Herman (Jack Greene)
.
.
paripaA paripa = Secretariat
2010-ben készült, szinkronizált, amerikai filmdráma, 118 perc
Forgalmazza: Pro Video Film & Distribution Kft.
Információhordozó: DVD
.
A Disney filmstúdió csodás, igaz, szeretni való és izgalmas történetet dolgozott fel. Diane Lane (Napsütötte Toszkána, A hűtlen) és John Malkovich (Égető bizonyíték, A tökéletlen trükk) játssza a főszerepet, a Csoda a jégen, a Legyőzhetetlen és a Későn kezdő producereinek legújabb alkotásában. Minden legenda egy elérhetetlen álomból születik: Penny Chenery Tweedy egyszerű denveri anya és háziasszony. Az élete azonban fenekestül felfordul, amikor a betegeskedő apja helyett átveszi az istállója irányítását. Penny nem sokat ért a lovakhoz, a lóversenyzéshez meg különösen nem. Pennyt megbabonázza egy hatalmas, gesztenyeszínű ló. Bajnokot szeretne faragni a gyönyörű állatból. Mindent hajlandó kockára tenni, hogy tervét megvalósítsa. A veterán tréner, Lucien Laurin segítségével beletanult a mesterségbe, és minden idők egyik legjobb versenylovát nevelte a paripából. Mindent hajlandó kockára tenni érte. Bár senki sem bízik benne, ő kitart az álma mellett, talál is hozzá néhány furcsa társat, és végül… talán célba ér. A PARIPA vérpezsdítően izgalmas vágta a rajtpisztoly eldörrenésétől a célvonalig – az egész családnak!
Rendező: Randall Wallace ; író: William Nack ; forgatókönyvíró: Mike Rich ;zeneszerző: Nick Glennie-Smith ; operatőr: Dean Semler ; szereplő(k): Diane Lane (Penny Chenery) ;John Malkovich (Lucien) ;Scott Glenn (Ogden Phipps) ;James Cromwell (Ogden) ; Dylan Walsh (Jack Tweedy)
.
selyemSelyem = Silk
2007-ben készült, kanadai-francia-olasz-angol-japán romantikus filmdráma, 107 perc
Forgalmazza: Pro Video Film & Distribution Kft.
Információhordozó: DVD
.
Az Alessandro Baricco regényéből készült Selyem két kontinensen átívelő, lenyűgöző élményt nyújtó alkotás. Hervé Joncour (Michael Pitt) odaadóan szereti szépséges feleségét (Keira Knightley). Ám amikor újra és újra veszélyes utakra vállalkozik, hogy selyemhernyó-kereskedőként segítse szülőfaluját, a kísértés nagy próbatétel elé állítja a szerelmét. Hervé Japánból a gondtalan gazdagságot hozza magával, de lelkét lassan felőrli egy japán hadúr érzéki ágyasa iránt érzett kínzó vágy és a felesége, Helene iránt érzett múlhatatlan szerelem.
Rendező: François Girard ; író: Alessandro Baricco ;forgatókönyvíró: François Girard ;zeneszerző: Ryuichi Sakamoto ; operatőr: Alain Dostie ; szereplő(k): Michael Pitt (Hervé) ; Keira Knightley (Helene) ; Kôji Yakusho (Hara Jubei) ; Alfred Molina (Baldabiou) ; Kenneth Welsh (Joncour) ;Miki Nakatani (Madame Blanche) ; Sei Ashina (Lány) ; Martha Burns (Mme. Joncour) .
.
túl nagy családTúl nagy család = It Runs in the Family
2003-ban készült, amerikai filmdráma, 109 perc
Forgalmazza: InterCom
Információhordozó: DVD
.
Igazi filmtörténelmi csemege, amelyben együtt láthatjuk a Douglas dinasztia három generációját! A veterán Kirk Douglas, fia, Michael Douglas, unokája (Michael Douglas fia) Cameron Douglas és Michael Douglas édesanyja is játszik a filmben!!!
Grombergék átlagos, széteső, zavaros és hangos New York-i család. És azok is maradnának, amíg a világ világ, ha a família legidősebb tagja nem venné a fejébe, hogy élete végén újrakezdi a családi életét: mindenkit kibékít mindenkivel. Ő maga szeretne végre ismét barátságba keveredni fiával, szeretné kibékíteni a fiát a fia fiával; és fiát a fia feleségével. Ehhez csupán az kell, hogy a legfiatalabb Gromberg felhagyjon a kábítószer-kereskedéssel, Mrs. Gromberg megbocsássa férjnek, hogy nemrég egy neonzöld tangát talált a zsebében, és végül, de nem utolsósorban a nagypapa szenilis testvére végre abbahagyja az éneklést. És különben is: miképpen sikerülhetne a békülés, ha a fiú legfontosabb ambíciója az életben, hogy végül semmiképp se legyen olyan, mint az apja volt? Mármint: mindkét fiúé.
Rendező: Fred Schepisi ; forgatókönyvíró: Jesse Wigutow ; zene: Ian Baker ; szereplő(k): Cameron Douglas (Asher Gromberg) ; Kirk Douglas (Mitchell Gromberg) ; Michael Douglas (Alex Gromberg) ; Bernadette Peters (Rebecca Gromberg) ;Irene Gorovaia (Abigail Staley) ;Keith Nobbs (Marc Stein) ; Marc Damon Johnson (Edwards professzor)
.
újrakezdőkÚjrakezdők : Szerelmes szingli szittert keres = The Rebound
2009-ben készült, amerikai romantikus filmvígjáték, 91 perc
Forgalmazza: Pro Video Film & Distribution Kft.
Információhordozó: DVD
.
Amikor Sandy (Catherine Zeta-Jones) véletlenül rájön, hogy férje megcsalja őt, azonnal elhagyja, és két gyerekével New Yorkba költözik. Új életet akar kezdeni, és régi dédelgetett álmát is szeretné megvalósítani: hogy sportriporterként dolgozhasson. Sandy azonban hamarosan ráébred, hogy a karrierépítés és a gyereknevelés egyedül nem megy egyszerre. Megbízza hát a lakása alatti kávézóban dolgozó Aramot (Justin Bartha), hogy vigyázzon a gyerekekre. A jóképű 25 éves fiú azonban nemcsak a gyerekekkel barátkozik össze mind jobban, hanem az anyukájukkal is. Sandy és Aram viszonya egyre szenvedélyesebbé válik, és kezdik úgy érezni, hogy a jelentős korkülönbség ellenére egymásnak teremtette őket az ég. Vagy talán mégsem…? Az Újrakezdők – Szerelmes szingli szittert keres bájos, szellemes és kimondottan időszerű romantikus vígjáték a mindig ellenállhatatlan Catherine Zeta-Jones kiváló játékával és sok-sok emlékezetes pillanattal.
Rendező, forgatókönyvíró: Bart Freundlich ; zeneszerző: Clint Mansell ; operatőr: Jonathan Freeman ; szereplő(k): Catherine Zeta-Jones (Sandy) ; Justin Bartha (Aram Finklestein) ; John Schneider (Trevor) ; Joanna Gleason (Roberta)
.
utkozesekÜtközések = Crash
2004-ben készült amerikai-német filmdráma, 108 perc
Forgalmazza: Pro Video Film & Distribution Kft.
Információhordozó: DVD
.
2006-ban az Oscar-verseny egyik nagy esélyese volt ez a film, amelyet nem kevesebb, mint hat kategóriában jelöltek a díjra, többek közt olyan fontos kategóriákban, mint a Legjobb film, a Legjobb eredeti forgatókönyv, és a Legjobb rendezés!
Egy fiatalember holtteste hever az út menti bozótba. Graham Waters nyomozó és társa áll rá az ügyre. Nem sejti, hogy ez a gyilkosság alapjaiban rázza majd meg magánéletét is.
36 órával korábban egymástól látszólag független események tragikus láncolatát indítja el egy rablás. Egy államügyészt és feleségét a nyílt utcán támadja meg két fekete – fegyverrel parancsolják ki őket a drága luxuskocsiból – Az államügyész – befolyását felhasználva – szabályos hajtóvadászatot indít a rablók ellen. Egy rendőrtiszt hamarosan a körözött kocsihoz hasonlót állít meg, benne egy fekete házaspárral.
Ugyanekkor egy iráni üzlettulajdonos arra készül, hogy önvédelmi célokra egy fegyvert vásároljon magának. Először a fegyverkereskedő bosszantja fel, majd amikor nem sokkal később kirabolják az üzletét, éktelen dühbe gurul, és az események egyre nagyobb sebességgel rohannak az elkerülhetetlen ütközéspontig…
Egy brentwoodi háziasszony és férje, az államügyész. Egy perzsa boltos. Két rendőrnyomozó, akik mellesleg szeretők is. Egy színesbőrű filmrendező és felesége. Egy mexikói lakatos. Két autótolvaj. Egy újonc zsaru. Egy középkorú koreai házaspár. Mind Los Angelesben élnek, és az elkövetkező 36 óra során sorsuk elkerülhetetlenül ütközik egymással.
A film kendőzetlenül mutatja be a faji megkülönböztetés összetettségét az amerikai társadalomban. A film a 9/11 utáni Los Angeles olvasztótégelyét veszi mikroszkóp alá, és több szemszögből is megvizsgálja a multietnikumú szereplőgárdát, ahogy ki- és belépnek egymás életébe. Ez az intolerancia háborúja, és ebben a háborús zónában senki sincs biztonságban, és senki sem immunis a dühvel szemben, amely kirobbantja az erőszakot és mindenki életét végérvényesen megváltoztatja.
Író, rendező: Paul Haggis ; forgatókönyvíró: Paul Haggis, Robert Moresco ; zeneszerző: Mark Isham ; operatőr: J. Michael Muro ; szereplő(k): Sandra Bullock (Jean Cabot) ; Don Cheadle (Det. Graham Waters) ; Matt Dillon (Ryan) ; Jennifer Esposito (Ria) ; William Fichtner (Jake Flanagan) ; Brendan Fraser (Richard ‘Rick’ Cabot) ; Terrence Howard (Cameron) ; Ludacris (Anthony) ; Thandie Newton (Christine) ; Ryan Phillippe (Hanson) ; Larenz Tate (Peter Waters) ; Tony Danza (Fred)
.
Vicky Cristina BarcelonaVicky Cristina Barcelona
2008-ban készült, szinkronizált amerikai-spanyol romantikus filmvígjáték, 93 perc
Forgalmazza: Best Hollywood Kft.
Információhordozó: DVD
.
Woody Allen legújabb vígjátékának középpontjában két amerikai lány, a konzervatív mennyasszony Vicky (Rebecca Hall) és a mindig pasizásra kész Cristina (Scarlett Johansson) áll.
A két amerikai barátnő – Vicky és Cristina – Barcelonába érkeznek egy hosszú vakációra. A józan és jegyben járó Vicky a katalán kultúrát tanulmányozná és nem akar kalandokba bonyolódni. A szertelen Cristina viszont a boldogságot és az élet értelmét szeretné megtalálni a maga keresetlen módján, miután első rövidfilmje a szerelemről nem hozta el neki a sikert. Mindkettőjük életét felkavarja, mikor megismerkednek Juan Antonioval (Javier Bardem), az ellenállhatatlanul vonzó festőművésszel, akivel nyaralásukon meglehetősen bizarr szerelmi háromszögbe bonyolódnak. A dolgok még tovább bonyolódnak, amikor váratlanul megjelenik a színen az igencsak temperamentumos, lökött, és közveszélyes volt feleség Maria Elena. (Penélope Cruz) is…
Woody Allen mint mindig, az emberi viszonyok, a szerelem és a szexualitás témakörét járja körbe, a tőle már megszokott pimasz kendőzetlenséggel.
Rendező, forgatókönyvíró: Woody Allen ; operatőr: Javier Aguirresarobe ; szereplő(k): Rebecca Hall (Vicky) ; Scarlett Johansson (Christina) ;Javier Bardem (Juan Antonio) ; Penélope Cruz (Maria Elena)

könyv
191015db
cd
4690db
dvd
5964db
diafilm
1517db
kotta
181db
hangoskönyv
1240db

vissza a teljes verzióra

to top