MÉDIATÁR : FILMAJÁNLÓ

Angry Birds – a film
2016-ban készült, amerikai-finn családi animációs film, 93 perc
.
rendező: Fergal Reilly, Clay Kaytis
forgatókönyvíró: Jon Vitti
zene: Heitor Pereira
forgalmazó: Botonfilm
.
Egy gyönyörű szigeten repülni képtelen madárkák élnek nagy békességben. Egy valaki azonban kilóg közülük, ő Piros, a mindig mérges és kissé szarkasztikus szárnyas. Mivel dühét képtelen féken tartani, így a társai egy dühkezelő terápiára küldik. Itt összebarátkozik a többi különc madárral, mint Chuck, a szélsebes, vagy a nagydarab Bomba. A békés élet egycsapásra szertefoszlik, amikor idegenek érkeznek a szigetre. A zöld malackák eleinte békésnek tűnnek, ám később fény derül titkos céljukra, hogy elragadják a madarak tojásait és jól belakmározzanak belőlük. Ezt persze Piros és új barátai nem hagyhatják annyiban, így kieszelnek egy ötletet, hogy hogyan is állíthatnák meg a malacokat és menthetik meg a madárnépet.

***

Barbie és húgai : A kutyusos kaland = Barbie & Her Sisters in the Great Puppy Adventure
2015-ben készült, amerikai animációs mesefilm, 72 perc
.
rendező: Andrew Tan
forgatókönyvíró: Amy Wolfram
forgalmazó: Botonfilm
.
Barbie és testvérkéi Willowsba utaznak, ugyanis elkezdődött a várva várt nyári szünet és eljött a pihenés ideje. Barbie már alig várja, hogy Roberts nagyival találkozzon és régi barátnőjével, Christievel. Távollétükben a nagymama kutyájának, Tiffanynak, négy édes kis ebecskéje született. A kutyusok egytől-egyik Barbiera és húgaira hasonlítanak. Mikor a lányok megérkeznek, pakolászás közben a padláson egy kincsestérképre lelnek. A nagyi elmondja, hogy még a városalapítók ásták el nagyon réges. Barbie, Skipper, Chelsea és Stacie és az újdonsült kutyusbarátok megkezdik a kincsvadászatot, hogy a mesés zsákmánnyal segítsék ki a várost és ezzel maradásra bírják Christie családját.

***

Dino tesó = The Good Dinosaur
2015-ben készült, amerikai animációs családi film, 90 perc
.
rendező: Peter Sohn
történet Peter Sohn, Enrico Casarosa, Bob Peterson
forgatókönyvíró: Meg LeFauve
zeneszerző: Mychael Danna és Jeff DannaII
forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.
.
Arlo, a fiatal apatosaurus, nem erős, nem ügyes, hanem inkább csak egy butácska kisdínó, nem úgy, mint a testvérei. Egy nap véletlenül elsodródik a családja mellől, és így kénytelen lesz egymaga boldogulni. Szerencsére a magány nem tart sokáig, hisz mellécsapódik egy árva és vad emberkölyök, Pötty. Így hát együtt vágnak bele a nagy kalandba, hogy megtalálják Arlo családját és végre otthonra leljenek. A két gyereknek viszont nincs könnyű dolga, hisz nemcsak a ragadozó, veszedelmes dínókkal kell szembenézniük, hanem a természet erőivel is szembe kell szállniuk. Bizony, ha haza akarnak kerülni, össze kell fogniuk és felnőni a nagy feladathoz, és bátor érett férfiként szembenézni a veszélyekkel. 

***

Hotel Transylvania 2. : Ahol még mindig szörnyen jó
2015-ben készült, amerikai animációs családi film, 85 perc
.
rendező: Genndy Tartakovsky
forgatókönyvíró: Adam Sandler, Robert Smigel
zene: Mark Mothersbaugh
forgalmazó: Botonfilm
.
Drakula, a világ legismertebb vámpírja szállodát üzemeltet az erdélyi havasokban, ahol immár az emberek is nyugodtan pihenhetnek. Mavis és vőlegénye, Jonathan összeházasodnak, s nemsokára születik egy kisfiuk, Dennis. Közeledik az ötödik születésnapja, Drakula azon aggódik, hogy unokája, Dennis, aki félig ember, félig vámpír semmi jelét nem mutatja a benne élő szörnynek. Amikor lánya elfoglaltságai miatt nála hagyja egy időre Dennist, lehetőségük nyílik, hogy alaposan megismertessék a fiúval a szörnylét csínját-bínját, hátha előnyére változik valami a helyzeten.

***

Izzie nyomában = Izzie’s Way Home
2016-ban készült, amerikai animációs mesefilm, 75 perc
.
renedező: Sasha Burrow
forgatókönyvíró: Camille Licate, Jr. Hank Woon
zene Cano Christopher, Chris Ridenhour
forgalmazó: ADS Service Kft.
.
Izzie és apukája, Harold, egy akváriumban élnek egy yacht fedélzetén. A kislányt születése óta piszkálja a többi halacska a kinézete miatt, ezért apukája kénytelen rejtegetni őt, főleg a gazdájuk előtt. Izzie minden álma, hogy kijusson a nyílt vízbe, ahol szabad lehet és nem piszkálja többé senki.
Az álma hamar valóra is válik, amikor is egy nagyobb hullám őt és a többi halat az akváriumból tengerbe dobja. Sajnos Izziet az erős sodrás elszakítja a társaitól és az apjától, így magára marad. Az épp arra úszkáló April, a kőhal, a szárnyai alá veszi a kislányt és együtt elhatározzák, hogy átúsznak a korallzátony másik oldalára, ahol a jólét vár rájuk. Az óceán azonban veszélyes hely egy átlagos kis akváriumi halacskának, ám Izzie nagyon vakmerő és bátran vág bele élete nagy kalandjába.

***

Kókusz Kokó a kis sárkány = Der kleine Drache Kokosnuss
2015-ben készült, német animációs mesefilm, 79 perc
.
rendező: Hubert Weiland
író: Ingo Siegner
forgatókönyvíró: Mark Slater, Gabriele M Walther
zeneszerző: Danny Chang, Stefan Maria Schneider
forgalamazó: ADS Service Kft.
.
Kókusz Kokó egy kis tűzokádó sárkány, aki nap mint nap újabb és újabb kalandokba keveredik. A Sárkányok szigetén a tűzokádó sárkányok mellett, felfaló sárkányok is élnek, akik határtalan falánkságukról ismertek. A mulatságos izgalmakban általában Kokóval tart két barátja is: Matilda, a süni és Oszkár, a másik kissárkány.

***

Kung Fu Panda 3.
2016-ban készült, amerikai-kínai animációs mesefilm, 91 perc
.
rendező: Jennifer Yuh, Alessandro Carloni
forgatókönyvíró: Jonathan Aibel, Glenn Berger
operatőr: Clare Knight
zene Hans Zimmer
forgalmazó: BontonFilm
.
Po, a Sárkányharcos, egy új ellenféllel kerül szembe. Oogway mester rossz útra tért egykori barátja, Kai, visszatért a Szellemvilágból, hogy összemérje vele erejét. Ezekről az eseményekről mit sem tudva panda barátunk rálel rég elveszettnek hitt édesapjára, akivel együtt most egy nagy utazásra indulnak. Felkerekednek a hegyekbe, hogy eljussanak a pandák titkos falujába, ahol a népük él. Ponak hamarosan a tudtára hozzák, hogy csakis egy módszerrel győzheti le Kait, ha a pandák titkos technikáját használja. Ám ők ezt a módszert már rég elfelejtették, és mivel a veszély gyorsan közeleg, így más megoldást kell találni. Így hát Po nekilát harcost faragni a panda népségből, hogy feltudják venni a harcot a gonosz Kaival.

***

Lego Friends: Irány a színpad! = LEGO Friends: Girlz 4 Life
2016-ban készült, amerikai családi animációs film, 76 perc
.
rendező: Darren Campbell, Christian Cheshire
forgatókönyvíró: Temple Mathews
forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.
.
A hatalmas popsztár, Livi Heartlake City-be érkezik. Livi menedzsere ellopja a kis csapat egyik slágerét, nem számítva arra, hogy ravasz tervet eszel ki ellene a banda. A lányok elmesélik Livinek utolsó szerzeményéről az igazságot, miközben mindannyian megtanulják, hogy a hírnéven túl van egy sokkal fontosabb dolog is a világon: a barátság.

***

Nagyon vadon : Bolondos vadászidény
2016-ban készült, amerikai családi animációs film, 81 perc
.
rendező: David Feiss
forgatókönyvíró: Carlos Kotkin
zene Rupert Gregson-Williams, Dominic Lewis
forgalmazó: Botonfilm
.
Eliot elhatározza, hogy megszabadítja barátját, Boogot, a félős természetétől. Az erdő állatai mind összefognak, hogy legyőzze a félelmét a rémektől, így mindenféle rémes lénynek adják ki magukat, hogy Boog legyőzhesse őket a bátorságával. Ám azt nem sejtik, hogy egy igazi szörny is a környéket járja, aki nem más, mint a mesékből jól ismert, Vadul Vonyító Vérfarkas. A rémes lény hírére Shawn, a vadász, kihirdeti a vadászidényt, hogy szabadon vadászhasson a prédájára. Célja eléréséhez minden eszközt bevet és képes átgázolni akárkin, legyen az szarva vagy medve. Boog, Eliot és Pind úr, mikor tudomást szereznek a vadász érkezéséről, tervet eszelnek ki, hogy megállítsák és biztonságban tudják az erdő állatait, míg a veszély el nem hárul.

***

Robinson Crusoe
2016-ban készült, belga-francia családi animációs film, 87 perc
.
rendező: Vincent Kesteloot, Ben Stassen
író: Willem Dafoe
forgatókönyvíró: Lee Christopher, Domonic Paris, Graham Welldon
zene: Ramin Djawadi
forgalmazó: ADS Service Kft.
.
Egy békés, és érintetlen szigetecskére új lakó érkezik. A hajótörött fiút, Robinson Crusoe-t, egy vihar sodorta ide és egyelőre fogalma sincs, hogyan hagyhatná el a szigetet.
Ezen a földön állatok még sosem láttak embert, így először félelemmel fogadják az idegent, főleg, hogy egyáltalán nem értik egymás szavát. Lassan azonban összebarátkoznak, és együtt kezdenek neki új szigeti életüknek. Mind közül Kedd, a papagáj, örül a legjobban hősünknek, hisz így végre egy lépéssel közelebb került a sziget elhagyásához. Minden álma, hogy világot lásson, ám egyelőre ez a terv még várat magára. A békés együttélés nem tart sokáig, ugyanis két gonosz vadmacska zavarja meg az életüket. Ők ketten szintén túlélték a hajótörést, és elhatározzák, hogy bosszút állnak Robinsonon és az új barátait sem kímélik. Ám nem kell őket féltenünk, remek csapatot alkotnak együtt és készen állnak, hogy visszaverjék az ellenség támadását.

***

Száva – a szív harcosa = Savva – Heart of the Warrior
2015-ben készült, orosz családi animációs mesefilm, 84 perc
.
Rendező: Maksim Fadeev
forgatókönyvíró: Maksim Fadeev, Aleksandr Chistyakov, Gregory Poirier
zene: Maksim Fadeev
forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.
.
Egy távoli vidéken egy kis erdei faluban éldegél Száva, a 10 éves fiúcska az édesanyjával. A vidék egykor a fehér farkasok védelme alatt állt, de mikor az állatok az emberek ellen fordultak, egy varázsló átokkal sújtotta őket, amit csak egy hős lovag tud megtörni. Egy nap hiénák támadnak a lakókra, de a vakmerő Szávának sikerül elmenekülnie a vadonba. Itt találkozik az utolsó farkassal, Hómancs, aki szerint a hegyekben élő hatalmas erejű varázsló egyik rettenthetetlen harcosa képes lenne megmenteni Száva faluját és kiszabadítani a foglyul ejtett lakókat, köztük a fiú édesanyját is.
Száva és Hómancs elindulnak, hogy megtalálják a lovagot, ám ehhez keresztül kell verekedniük magukat a gonosz három fejű majomkirálynő, Mama Jozee hadseregén. Izgalmas útjuk során új társakra lelnek a vicces, rózsaszínű teremtmény, Pöfi és a elvarázsolt francia báró, Puszedli személyében. Mindannyiukat egy cél vezérli: hogy segítséget kérjenek a varázslótól. A barátok ráébrednek, hogy együtt olyan erő birtokában vannak, amivel képesek legyőzni bármilyen gonosz hatalmat. Mindeközben Száva is felfedezi önmagábán azt az elszánt, bátor lovagot, aki megmentheti az egész világot. Mert ha teljes szívéből hisz a győzelemben, semmi sem állíthatja meg.
.
Ifjúsági filmek
.
Alice Tükörországban = Alice Through the Looking Glass
2016-ban készült, amerikai családi fantáziafilm, 108 perc
.
rendező: James Bobin
forgatókönyvíró: Linda Woolverton, Lewis Carroll könyve alapján
operatőr: Stuart Dryburgh
zene: Danny Elfman
szereplők: Johnny Depp (Őrült Kalapos), Anne Hathaway (Fehér Királynő), Helena Bonham Carter (Vörös Királynő), Mia Wasikowska (Alice Kingsleigh)
forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.
.
Alice hálószobája tükrén keresztül át tud jutni a fantáziaországba. A Tükörország valójában egy óriási sakktábla, a lány fehér színekben halad előre, célkitűzése eljutni a túloldalra és királynővé változni. A Vörös Királynő intelmeit követve Alice halad előre, s közben furcsábbnál furcsább dolgokat tapasztal, és megismerkedik Tükörország különös szerzeteivel.

***

A dzsungel könyve = The Jungle Book
2016-ban készült, amerikai animációs kalandfilm, 102 perc
.
rendező: Jon Favreau
író: Rudyard Kipling
forgatókönyvíró: Justin Marks
operatőr: Bill Pope
zene: John Debney
szereplő: Neel Sethi (Maugli)
forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.
.
Maugli egy baleset következtében elvesztette a családját. Árván, egyedül az indiai dzsungelben keres menedéket. Hamarosan egy farkasmama a segítségére siet és kölykének fogadja. A dzsungelben aztán a fiú újabb barátokat szerez, Bagira, a fekete párduc és Balu, a medve képében. Viszont ellensége is akad, Sir Kán, a tigris a fogát feni a finom alatra, de ott van Ká is, a fondorlatos kígyó.

***

Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni = Me and Earl and the Dying Girl
2015-ben készült, amerikai ifjúsági film, 101 perc
.
rendező: Alfonso Gomez-Rejon
forgatókönyvíró: Jesse Andrews
operatőr: Chung-hoon Chung
zeneszerző: Brian Eno
szereplők: RJ Cyler (Earl), Thomas Mann (Greg), Olivia Cooke (Rachel)
forgalmazó: Botonfilm
.
Tombol a tinifilm-láz: az ifjúsági regények (YA, young adult, ahogy tetszik) filmes adaptációi sorra gördülnek le Hollywood futószalagjáról. A disztopikus kalandok mellett a legnépszerűbb alműfajnak a Csillagainkban a hiba óta a betegséggel egybeszőtt romantikus történetek számítanak – még külön nevük is van: a chicklit (csajos könyvek) mintájára sicklit (betegséges irodalom). A Jesse Andrews regényéből készült Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni ezen filmek sorát gyarapítja, viszont szerencsére tud újat mutatni a korábbi példákhoz képest.
Greg magányos, mogorva és mormotaképe van. Végzős gimnazista, de kizárólag a város szegénynegyedében lakó Earllel barátkozik. A középiskolás Greg és barátja idejük java részét azzal töltik, hogy klasszikus filmcímekből hülye filmcímet ferdítenek, azután a címhez saját filmet forgatnak, és töltik fel az internetre.
Greg éli a maga védett kis életét, mígnem az anyja rábeszéli, hogy vegye fel a kapcsolatot egy régi ismerősével, Rachellel, akit leukémiával diagnosztizáltak. Greg húzza száját, de szót fogad, és kénytelen-kelletlen megismeri a halálos beteg lányt, akinek pont az kell, hogy valaki üres frázisok puffogtatása és sajnálkozó pillantások helyett szarjon a betegségre, és csak együtt lógjon vele.
A kezdeti kínos helyzetből különleges, csupa vicc barátság születik – meg talán egy film, ami ha jól sikerül, meggyógyíthatja Rachelt.
.
Díjak
Sundance FilmFestival (2015) A zsűri nagydíja
Sundance FilmFestival (2015) Közönségdíj

***

Timber a kincskereső csodakutya = Timber the Treasure Dog
2016-ban készült, amerikai családi kalandfilm, 85 perc
.
rendező: Ari Novak
forgatókönyvíró: Nick Campagna, Rolfe Kanefsky, Ari Novak
operatőr: Noel Maitland
zerne: Chris Cano
szereplők: Wilford Brimley (Hawk Jones), J. D. Hoppe (Mikey Jones), Averie South (Billie Fanning)
forgalmazó: ADS Service Kft.
.
Timber egy energikus, imádnivaló Husky kutyus, aki egy szép napon a Jones család farmjára kerül, ahol új gazdákra lel a tizenkét éves Mikey és nővére, Claire személyében. Épp időben érkezik, ugyanis a gyerekeknek szükségük van minden segítségre, hogy megakadályozzák az álnok Casper Stonewallt abban, hogy beépítse a gyönyörű farmot. Mikor Mikey rábukkan egy titokzatos kincses térképre, már csak követniük kell a nyomokat, hogy megleljék az elveszettnek hitt aranyat, megakadályozva így Stonewell-t a vidék megvásárlásában.

könyv
191951db
cd
4690db
dvd
6036db
diafilm
1527db
kotta
181db
hangoskönyv
1246db

vissza a teljes verzióra

to top