Országos Könyvtári Napok 2020.

“A Könyvtárak az emberekért – Ünnepeljünk együtt!”

Sok szeretettel várjuk az érdeklődőket könyvtárunkba,
az Országos Könyvtári Napok programjaira,
2020. október 5-11. között.

Ebben az évben az Országos Könyvtári Napok eseményei két jelentős évforduló köré összpontosulnak.
30 éves az Informatikai és Könyvtári Szövetség,
valamint 15. alkalommal kerül sor a könyvtári szakma legátfogóbb, legtöbb intézményt és résztvevőt
megmozgató rendezvénysorozatára.

Digitális, online programjaink a hét folyamán:
Naponta felteszünk egy-egy kvízkérdést, a helyes választ beküldök között a hét utolsó napján ajándékot sorsolunk ki.
Bepillantás könyvtárunk kulisszái mögé: két videót fogunk közzétenni, melyben bepillantást nyerhetnek a Kötészetünkön folyó munkába és megtudhatják azt is, hogy jutnak el a könyvek az olvasókhoz.
“Könyvtárak és könyvtárosok könyvekbe” zárva címmel faliújságot készítünk, melyet megtekinthetnek, ha betérnek hozzánk a könyvtárba és láthatják majd online változatban is.
A hét folyamán könyvtárunkba érkező olvasóink gyógyító sorokkal gazdagodnak és megtekinthetik gyógyító könyvekről készült könyvajánlónkat is.
Barkácsoljunk online! Könyvekből hajtogatunk majd jobbnál jobb dolgokat, melyeket elkészíthetnek otthon is videónk alapján.
Hozzák vissza a hét folyamán a régóta kölcsönzésben lévő könyveket és azok késedelmi díját elengedjük!
Jöjjenek el hozzánk a Könyves Vasárnapon és legyenek tagjai ingyen a könyvtárnak! Ha még nem voltak olvasóink vagy már lejárt a beiratkozásuk! 
Október 6. Kedd
Az Országos Könyvtári Napok keretében filmvetítéssel egybekötött emlékestet tartunk a 25 évvel ezelőtt elhunyt dr. Friedrich Károly kiváló fotóművész és operatőr, idegenvezető, mozivezető tiszteletére, dr. Friedrich András közreműködésével.
Program:
16.30: filmvetítés („Soproni impresszió”)
17.00: Dr. Friedrich András előadása édesapjáról
17:45: filmvetítés („Soproni szimfónia”)
Levetítjük a könyvtár archívumában megtalálható “Soproni impresszió” c. filmet, mely Dr. Friedrich Károly (1906-1995) korabeli filmfelvételeinek felhasználásával készült. A 2000-ben elkészült filmet szerkesztette Dr. Sarkady Sándor, zenéjét összeállította Varga Éva.
Az előadás végén dr. Friedrich Károlyról (Kari bácsiról) készült dokumentumfilmet nézheti meg a közönség “Soproni szimfónia” címmel. A filmet 1986-ban dr. Kárpáti György készítette a Videograph Stúdióban.
Sok szeretettel várjuk az érdeklődőket könyvtárunk Olvasótermébe.
A járványhelyzet előírásai miatt az előadáson 40 fő vehet részt szájmaszkban. A korlátozás miatt ajánljuk részvételi szándékát előzetesen jelezni a könyvtár számára az alábbi elérhetőségeken: e-mail: mediatar@gmail.com, telefon: 36 / 99 / 511-250 Médiatár
Október 10. Szombat
Bánfalvi Fiókkönyvtárunk szombati, “zöld könyvtári” programja:
Helyismereti, művészettörténeti séta Nemes András művészettörténész vezetésével, előadásával.
Találkozó 10 órakor a Bánfalvi Fiókkönyvtárnál.
Szeretettel várjuk az érdeklődőket!
Október 11. Vasárnap
Az Országos Könyvtári Napok zárásaként ismét megrendezésre kerül a Könyves Vasárnap, amikor ingyenesen iratkozhatnak be új olvasóink, valamint azok, akiknek már lejárt a tagsága.
Szeretettel várjuk a kisgyermekeket Kerekítő-Ovimóka foglalkozásra, Szabó-Bellán Tímea vezetésével. A részvétel regisztrációhoz kötött és a létszám korlátozott, kérjük részvételi szándékukat jelezzék az osze.erzsebet@szivk.hu / komaromi.judit@szivk.hu e-mail címen vagy telefonon a 06 99 511-250-es számon.
Ügyes Kezek könyves barkácsolásunkat most a járványhelyzetre való tekintettel online tartjuk, kövessék videónkat és alkossanak otthon
Lejárt határidejű könyvtári könyveiteket egész héten visszahozhatjátok, késedelmi díj fizetése nélkül

Várunk szeretettel minden érdeklődőt a könyvtárba! 
könyv
191951db
cd
4690db
dvd
6036db
diafilm
1527db
kotta
181db
hangoskönyv
1246db

vissza a teljes verzióra

to top