Újabb online tartalmak gyerekeknek

1. Agócs Íriszt biztosan nem kell senkinek sem bemutatni, hiszen számtalan könyvben találkozhattatok illusztrációival pl. Berg Judit Maszat könyvei. Most itt a lehetőség, hogy tőle tanuljunk meg állatokat rajzolni Facebook oldalán minden napra egy-egy újabb állattal jelentkezik. A rajzolást Tandori Dezső könyvéhez is készített macikkal kezdte, őt figyelve kiderült, hogy ha tudunk négyzetet rajzolni, akkor a medve sem okozhat gondot.  Kedves figuráinak rajzolását, nagyon egyszerű lépésekre bontotta, így a legkisebbek számára is követhető, illetve a kevesebb kézügyességgel rendelkezők is biztosan sikerrel veszik az akadályokat.

2. A magyar gyermekkönyvkiadás egyik különlegessége Rófusz Kinga: Otthon című könyve, mely a Vivandra kiadó gondozásában jelent meg. Mitől különleges a könyv? Ez egy Silent book, egy könyv, mely írott szó nélkül, csak a képekkel mesél. Egy ilyen típusú képes könyvben mindenkinek ott rejtőzik a saját története. A könyvtárunkban is megtalálható kötet kizárólag a vizualitás nyelvén meséli el egy család költözésének történetét, a régi otthon elvesztését és egy új otthon megteremtését. Most elérhető online a könyvből készült animációs film. Talán a jelenlegi helyzetben egy picit mást is jelent üzenete.

3.  A karantén alatt sokan ismét elkezdtek naplót írni, néhányan papíron, többen a számítógépen maguknak, vagy éppen a nagyvilággal is megosztva gondolatikat, s olyan is van, aki videonaplót készít. A világon az egyik legismertebb napló Anne Frank naplója, melyet az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított és az alkotás a világ tíz legolvasottabb könyve közé tartozik. A hollandiai Anne Frank Alapítvány most videónapló formájában mutatja be naplóját  A rövid videókban Luna Cruz Perez 13 éves színésznő meséli el a 75 éve lágerben meghalt zsidó lány történetét. A napló alapján 15 rövid (5-10 perces) epizódban ismerhetjük meg életét, gondolatait. Az epizódok kedden és csütörtökön kerülnek ki, eredeti nyelven készültek, de feliratozhatók több nyelven is, így nyelvgyakorlásra is jó lehetőséget nyújtanak.

könyv
191015db
cd
4690db
dvd
5964db
diafilm
1517db
kotta
181db
hangoskönyv
1240db

vissza a teljes verzióra

to top