Zenei újdonságok

A Zene világnapja: október 1.
.
Az UNESCO Nemzetközi Tanácsának határozata alapján, Yehudi Menuhin és az UNESCO zenei tanácsának kezdeményezésére 1975. óta ünneplik meg világszerte a zene világnapját.
E
bből az alkalomból országszerte több koncertet, hangversenyt és más zenei programot is rendeznek. A világnap célja, hogy a társadalom széles rétegei számára népszerűsítse a zeneművészetet, és – az UNESCO elveinek megfelelően – szorgalmazza a népek közti barátságot és megbékélést.
.
Válogatás a könyvtár zenei újdonságaiból
.
Galliano_Bach_ALBUM:livretCím: Bach
Előadó: Richard Galliano
Kiadás: Universal/Deutsche Grammophon, 2010
Műfaj: átiratok tangóharmonikára
Információhordozó: CD
.
Richard Galliano francia tangóharmonika művész 1950-ban született Cannesban, harmonikázni apjától tanult. A tehetséges fiút korán a jazz felé írányították tanárai. 1983-ban talákozott Piazzollával és annak haláláig tartó szoros barátságot kötöttek. Az évek során rengeteg neves zenésszel dolgozott. (Chet Baker, Ron Carter, Martial Solal, Bireli Lagrene, Joey Baron, Charlie Haden, Jan Garbarek…). Játékának – amelyben egyaránt fellelhető a dzsessz, a tangó, a francia sanzon és megannyi más zenei irányzat csodálatos szintézise – világszerte számos híve van.
Bachhal kezdte a muzsikálást, és 45 év tapasztalataival felvértezve készítette el első „klasszikus” lemezét: „Bach zenéje egyetemes. Ha ezt játszom, egyetlen hangot sem változtatok az eredetin.”
A felvétel Bach legszebb és legismertebb műveinek tangóharmonika átiratát tartalmazza vonósötös közreműködésével.
.
Tracklista

01. Badinerie : Orchestral Suite n° 2
02-04. Violin Concerto
05. Air : Orchestral Suite n° 3
06. Prélude : ello Suite n° 1
07-09. Harpsichord Concerto
10. Siciliano : Sonata for Flute and Harpischord n° 2
11. Allemande : Partita for Solo Flute
12-14. Concerto for Oboe & Violin
15. Contrapunctus 1 : The Art of Fugue
16. Aria
.
előadók:
Richard Galliano accordion,accordina, bandonéon
Jean-Marc Phillips. Sebastien Surel, violin
Jean-Marc Apap, viol /alto
Raphaël Pidoux cello
Stephane Logerot double bass/contrebasse
.
farinelliCím: Arias for Farinelli by Nicola Porpora

Előadó: Philippe Jaroussky
Kiadás: Erato Warner Classics, 2013
Műfaj: barokk operaáriák
Információhordozó: CD
.
Philippe Jaroussky (kontratenor) „barokk” specialista énekművész, 1999-ben, az ambronay-i fesztiválon tűnt fel. Egy évvel később már a Théâtre des Champs-Élysées-ben játszott, azóta pedig rendszeresen énekli egyebek között Monteverdi, Händel, Vivaldi és Scarlatti darabjait. Számtalan lemezt jelentetett meg, 2008-ban neki ítélték az “év albuma” díjat Franciaországban.
Jaroussky kísérlete, hogy férfiszopránként újrateremtsen egy sosemvolt világot -hiszen a kasztráltak természetes, nem pedig fejhangon énekeltek -, és ezáltal hiteles módon elérhetővé tegyen a számunkra olyan műveket is, amelyeket legfeljebb női énekesek tolmácsolásában, vagyis erőteljes „torzítással” hallhattunk (volna).
Ugyan az érett olasz barokk opera közel sem tölt be olyasféle központi szerepet a dalszínházak repertoárjaiban, mégis a mai napig élvezetesek varázslatosan sokszínű áriáik és kórusaik. Ennek magyarázata valószínűleg a nem mindennapos versengésben keresendő, hiszen ekkortájt olyan nevek alkotásai uralták az operaszínpadokat, mint Antonio Vivaldi, George Frideric Handel és a mára szinte elfeledett, Johann Sebastian Bach művészetére azonban komoly hatást gyakorló Johann Adolph Hasse.
És persze Nicola Antonio Porpora, aki nem csupán komponistaként, hanem énektanárként is rengeteget tett, hiszen az ő tanítványai közül került ki minden idők talán leghíresebb kasztrált énekese, a művésznevén, Farinelliként jóval ismertebb Carlo Broschi. Az sem véletlen tehát, hogy Porpora kifejezetten Farinelli számára írott áriái egyrészt tökéletesen személyre szabottak, másrészt sokszor a bensőséges tanár-diák kapcsolatból eredeztethető líraiság jellemzi azokat.

A legjobb példa erre minden bizonnyal a jelen albumon hallható legszívhezszólóbb felvétel, a Polifemo című operából kiemelt „Alto Giove”, melyben a kíséret sicilianóra emlékeztető hullámzása az érzelmek mérhetetlenül kifejező felszínre hozását támogatja meg. Ugyancsak különösen gyönyörködtető az Ifigenie in Aulide pásztori áriája, a „Le limpid’onde”, melyben a fafúvósok lágy harmóniái festik alá a humanizmus eszméit idéző hangulatot. Ám Porpora akkoriban egyértelműen előre, a gáláns stílus felé mutató megoldásai elsősorban nem a lassabb, áradóbb áriákban mutatkoznak meg, hanem a lendületesebb, nem egyszer fanfárszerű vagy zaklatott motívumokkal indító énekszámokban, mint amilyen a Polifemo „Placidetti zefiretti”-je, vagy az albumot nyitó „Ira in cielo” az Arianne e Teseo-ból.
Csodás muzsika és utolérhetetlen előadás, melyen az Andrea Marcon vezette Velencei Barokk Zenekar méltó társa mind az utolérhetetlen Jarousskynak, mind a régi zene, különösen pedig az inkább többé, mint kevésbé feledésbe merült komponisták és művek ismertté tételéért egyre többet tévő és lemezen közreműködő Cecilia Bartolinak.
.
Tracklista

01. Arianna e Teseo : Ira in cielo
02. Semiramide riconosciuta : Se pietoso il tuo labbro
03. Semiramide regina : Come nave in ria tempesta
04. Polifemo : Placidetti zefiretti
05. Polifemo : Alto Giove
06. Mitridate : La gioia ch’io sento
07. Ifigenie in Aulide : Le limpid’onde
08. Polifemo : Nell’attendere il mio bene
09. Ifigenia in Aulide : Nai già bramoso petto
10. Orfeo : Dall’amor più sventurato
11. Orfeo : Sente del mio martir
.
előadók

Philippe Jaroussky, kontratenor
Cecilia Bartoli, mezzoszoprán (4, 6)
Andrea Marcon, karmester
Venice Baroque Orchestra
.

Karadaglić_MediterranoCím: Mediterrano
Előadó: Miloš Karadaglić
Kiadás: Deutsche Grammophon, 2011
Műfaj: klasszikus gitárművek
Információhordozó: CD
.
Miloš 1983-ban született Montenegró fővárosában, Podgoricában. Felcseperedése idején a balkáni régió háborús övezetté vált, és az apró, 600 ezres lakosú Montenegró – egymással háborúzó szomszédaitól körülvéve – jórészt el lett vágva a világtól.
Miloš szülei közgazdászok. „Bármit szerettünk volna csinálni, mindenben támogattak bennünket. Amióta az eszemet tudom, nekem mindig a zene volt a legfőbb szenvedélyem. Csakhogy Montenegróban nincs igazi hagyománya a klasszikus zenélésnek, ezért senki számíthatott arra, hogy zenész lesz belőlem”. A háború idején Podgoricában nem volt pénz zenei magánoktatásra, a feltételek sem voltak adottak hozzá. Miloš tehát egy gyerekkórus tagja lett, majd nyolcévesen beiratkozott a helyi Vasa Pavić zeneiskolába, ahol hangszeren is kellett tanulnia. Miloš nyaggatta az édesapját, hogy szedje elő régi, 1970-es évekbeli bakelitlemez-gyűjteményének a darabjait. Abban a pillanatban, hogy meghallotta Segoviát, amint az Asturiast játssza Albéniztől, azt gondolta: „Ez az! Ezt fogom csinálni.” Hogy napjaink Európája milyen lehetőségeket tartogat a számára, abba Miloš csak akkor nyert betekintést, amikor Montenegró határai végre kinyíltak és a 13 éves fiút meghívták, hogy lépjen fel Párizsban. Egy évre rá Milošt meghívták Olaszországba, ahol koraérett tehetségről tanúskodó játékával magára vonta a glasgow-i gitáros fenomén, David Russell figyelmét, aki azt tanácsolta neki, jelentkezzék a világhírű londoni Királyi Zeneakadémiára. A televízió és a rádió által vált ismertté, tanult Belgrádban, majd rövid idővel a balkáni háború után úgy határozott, megpróbálkozik a London’s Royal Academy ösztöndíjával, amelyet sikerült is elnyernie.
Az Akadémia évei alatt Miloš i jó néhány rangos díjat nyert, köztük elsőrangú kitüntetéseket és mester fokozatot szerzett, miközben korrepetálásból tartotta el magát, olcsó, bérelt lakásban lakott, és minden fellépési lehetőséget megragadott. Ezután nem sokkal Miloš leszerződött a tekintélyes Deutsche Grammophon lemezcéggel. Debütáló albuma, melyen a szívéhez oly közel álló mediterrán repertoár darabjai hallhatók, szinte azonnal a brit klasszikus zenei sikerlista élére szökkent, és világmegjelenését is kitűzték Meditteraneo címmel.
.
Tracklista:
01. Suite Espanola Op.47 No.5 – Asturias / Albeniz, Isaak.
02. Recuerdos de la Alhambra / Tarrega, Francisco.
03. Suite Espanola Op.47 No.3 – Sevilla / Albeniz, Isaak.
04. Lagrima / Tarrega, Francisco.
05. Romance (arr. C. Hazell, ECO, P. Watkins)
06. Tarrega, Francisco (1852-1909) / Adelita / Anonymous.
07. Suite Espanola Op.47 No.1 – Granada (Serenata) / Albeniz, Isaak.
08. Koyunbaba Op.19 No.1 – Moderato / Domeniconi, Calro-
09. Koyunbaba Op.19 No.2 – Mosso / Domeniconi, Calro.
10. Koyunbaba Op.19 No.3 – Cantabile / Domeniconi, Calro.
11. Koyunbaba Op.19 No.4 – Presto / Domeniconi, Calro.
12. Epitaphios No.3 – Mera magiou (A Day In May) / Theodorakis, Mikis.
13. Epitaphios No.4 – Vasilepses, asteri mou (You Have Set, My Star) / Theodorakis, Mikis.
14. Capricho arabe / Tarrega, Francisco
15. El testament de n’Amelia (Catalan folk song) / Llobet, Miguel.
16. Danzas Espanolas No.5 – Andaluza / Granados, Enrique.
17. Danzas Espanolas No.2 – Oriental / Granados, Enrique.
.
KaufmannCím: Du bist die Welt für mich
Előadó: Jonas Kaufmann
Kiadás: Sony Classical, 2014
Műfaj: operett dalok, áriák
Információhordozó: CD
.
Ha valakire, Jonas Kaufmannra illik az elnevezés: sztártenor. Napjaink egyik legjobb és legnépszerűbb énekese ő, akiért versengenek a világ patinás operaházai.
Idén 22. alkalommal adják át az év legjobb lemezfelvételeiért járó rangos német zenei elismerést, az Echo Klassik díjat. Az év énekesének Jonas Kaufmann-t választották a “Du bist die Welt für mich” című felvételéért. Ezen az albumon operett dalokkal gyönyörködteti a nagyérdeműt. Részletek Lehar, Kalman, Stolz, May, Benatzky, Tauber, Spoliansky, Heymann, Korngold, Abraham zenés darabjaiból.
1969-ben született Münchenben. Előbb matematikusnak tanult, majd a Müncheni Zeneakadémián szerzett opera- és koncerténekesi diplomát 1994-ben. A diploma megszerzése előtt már több kisebb szerepet énekelt a Bajor Állami Operaházban. 1995-ben – egy krízis után – Michael Rhodes amerikai bariton segítségével új énektechnikát sajátított el. Előbb német operaházakban énekelt, majd Chicago, Párizs, Milánó operaszínpadai, illetve a Salzburgi Ünnepi Játékok hozták meg nemzetközi sikereit. Azóta a világ legjelesebb operaházainak visszatérő vendége, lemezei a legnevesebb lemezkiadóknál jelennek meg. Mozart- és Wagner-szerepei mellett elsősorban a spinto-szerepekben ér el kiugró sikereket (például a Carmen Don Joséja vagy a Tosca Cavaradossija). Áriaalbumai is rendre a bestsellerek közé kerültek az utóbbi években. A nagy gesztusok mestere, a fényes hangú hőstenor azonban a dal bensőséges műfajában is páratlan alakításokra képes, és ez csak valóban a legnagyobbakról mondható el.
Új albumán Jonas Kaufmann Berlin aranykorának legismertebb dalaiból válogatott össze egy csokorra valót.
.
Tracklista:
01. Paganini: ‘Gern hab ich die Frau’n geküsst’ / Franz Lehár.
02. Ein blonder Traum: ‘Irgendwo auf der Welt’ / Werner Richard Heymann.
03. Der singende Traum: ‘Du bist die Welt für mich’ / Richard Tauber.
04. Frasquita: ‘Hab’ ein blaues Himmelbett’ / Franz Lehár.
05. Liebeskommando: ‘Im Traum hast Du mir alles erlaubt’ / Robert Stolz.
06. Gräfin Mariza: ‘Grüß mir mein Wien’ / Emmerich Kálmán.
07. Das Land des Lächelns: ‘Dein ist mein ganzes Herz!’ / Franz Lehár.
08. Ein Lied geht um die Welt / Hans May.
09. Giuditta: ‘Freunde das Leben ist lebenswert!’ / Franz Lehár.
10. Victor und ihr Husar: ‘Reich mir zum Abschied noch einmal die Hände’ / Paul Abraham.
11. Im weißen Rössl: ‘Es muss was Wunderbares sein’ / Ralph Benatzky.
12. Die Blume von Hawaii: ‘Diwanpüppchen’ / Paul Abraham.
13. Das Lied ist aus: ‘Frag nicht, warum ich gehe’ / Robert Stolz.
14. Das Lied einer Nacht: ‘Heute Nacht oder nie’ / Mischa Spoliansky.
15. Die große Sünderin: ‘Das Lied vom Leben des Schrenk’ / Eduard Künneke.
16. Die tote Stadt: ‘Glück, das mir verblieb’ / Erich Wolfgang Korngold.
.
előadók
Jonas Kaufmann. Tenor

Julia Kleiter, Sopran
dirigient Jochen Rieder
Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin
.
PahudCím: Fantasy: A Night at the Opera
Előadó: Emmanuel Pahud
Kiadás: EMI Records, 2010
Műfaj: operaátiratok
Információhordozó: CD
.
A Svájcban született Emmanuel Pahud napjaink egyik legnagyobb fuvolaművésze, a nemzetközi zenei élet  egyik legizgalmasabb képviselője. A genfi születésű, svájci-francia zenész hat éves korában kezdte zenei tanulmányait. 1990-ben Premier Prix minősítéssel végzett a párizsi konzervatóriumban (Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris), majd Aurèle Nicolet tanítványa lett. Baráti kötelék fűzte a XX.század egyik legnagyobb fuvolásához, a 2000-ben elhunyt Jean-Pierre Rampalhoz. Mindössze 22 évesen lett a Berlini Filharmonikusok első fuvolása Claudio Abbado vezetése alatt, melynek szólamvezetőként azóta is tagja. Szólistaként, kamarazenészként is aktív: évente mintegy százhatvan koncertet ad, és szívesen kalandozik a komolyzenén kívüli műfajok területére is. Tizennégy karátos arannyal ötvözött fuvolájával mindig annak a zenei stílusnak a színeit, árnyalatait veszi fel, amelyet éppen játszik. Hangszere rugalmas játékra képes, hangja olvadékonyan lágy, megejtően közvetlen. Pahud virtuóz technikájánál csak a könnyedsége lenyűgözőbb. Mintha soha semmi erőfeszítésébe nem kerülne hangszerének megszelídítése. A nehéz futamokat, a virgonc tempókat, az édes dallamokat műgonddal formálja meg.
A művészt Verdi, Csajkovszkij, Weber, Gluck, Bizet, Borne művei inspirálták lemezének elkészítésekor. A Rotterdam Philharmonic Orchestra partnere ebben az „éjszakai fantáziában”.

.
Tracklista
01. Fantasy On La Traviata For Flute & Orchestra / after Verdi ; Giulio Briccialdi ; Emanuele Krakamp.
02. Rigoletto Fantasy For Two Flutes And Orchestra / after Verdi ; Albert Franz Doppler ; Karl Doppler.
03. Lenski’s Aria Paraphrase From Eugen Onegin / after Pyotr Il’yich Tchaikovsky.
04. Fantasy On The Freitschütz / after von Weber ; Paul Taffanel.
05. Menuet & Dance Of The Blessed Spirits (From Orphée Et Euridice) / Christoph Willibald Gluck.
06. Fantasy Of Mozart’s Magic Flute / R. Fobbes.
07. Entr’acte From Carmen, Act III / Georges Bizet.
08. Fantaisie Brilliante Pour Flûte Et Orchestra Sur Des Airs De ‘Carmen’ / after Bizet ; Borne.
.
előadók
Emmanuel Pahud, flute

Juliette Hurel, flute
conductor Yannick Nézet-Séguinű
Rotterdam Philharmonic Orchestra,
.
Rost_AndreaCím: Colours
Előadó: Rost Andrea
Kiadás: MTVA, 2013
Műfaj: operaáriák
Információhordozó: CD
.
Budapesten született 1962-ben. Zenei tanulmányait Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán végezte. Főiskolásként – az Operaház ösztöndíjasaként – elénekelhette Júlia szerepét Gounod Rómeó és Júlia című operájában. 1991-ben a bécsi Staatsoper magánénekese lett, ahol Zerlinán, Adinán és Susannán keresztül Lammermoori Luciáig, valamint Violetta parádés szerepalakítása mellett számos koncerten is hallhatta őt Bécs közönsége. A Milánói Scala 1994-es Rigoletto-bemutatóján átütő nemzetközi sikert aratott, s azóta a Scala állandó visszatérő vendége. A Salzburgi Ünnepi Játékokon számos produkcióban lépett közönség elé
A Colours (Színek) című, csaknem egy órás album tizenegy válogatott szoprán-áriát tartalmaz, melyek Bizet, Gounod, Leoncavallo, Offenbach, Puccini és Verdi műveiből tallóznak, a Kossuth-díjas, Érdemes művész, Liszt-díjas és Príma Primissima-díjas, világhírű szoprán Rost Andrea egyedülálló előadásában.
.
Tracklista
01.  Rómeó és Júlia – „ Je veux vivre…” , I.felv. Júlia ariettája / Gounod.
02. Rómeó és Júlia – „Dieu, quel frisson court dons mes vienes?…..Amour ranime mon courage” , IV.felv. Júlia áriája / Gounod.
03. Faust – „Ah! Je ris de me voir si belle en ce miror, Margit- III.felv. Ékszerária / Gounod
04. Hoffmann meséi – „Elle a fui, la tourterelle!” , III.felv. Antonia románca / Offenbach.
05. Carmen –„C’est des contrebandiers le refuge ordinaire….. Je dis que rien ne m’épouvante.” , Michaela áriája III.felv. / Bizet.
06. Bohémélet – „Si, mi chiamano Mimi” , I.felv.Mimi áriája / Puccini.
07. Bohémélet – „Donde lieta usci” , III.felv. Mimi áriája / Puccini.
08. Turandot – „Signore, ascolta…” , I.felv. Liu áriája / Puccini.
09. Bajazzok – „Qual fiamma avea nel guardo…..Stridono lassu liberamente”…, Nedda – Madárdal I.felv. / Leoncavallo
10. Otello –„ Era piu calmo…..Piangea cantando”, Emilia és Desdemona jelenete közrem.:Gémes Katalin IV.felv. / Verdi.
11. Otello „Ave Maria”, IV.felv. Desdemona / Verdi.
.
előadók
Rost Andrea, Szoprán

karmester Kovács János
MR Szimfonikusok
közreműködik Gémes Katalin mezzoszoprán
.
Erwin_SchrottCím: Rojotango
Előadó: Erwin Schrott
Kiadás: Sony Classical, 2011
Műfaj: latin dalok
Információhordozó: CD
.
A 2014-es Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik sztárfellépőjéről ha nem tudnánk, hogy operaénekes, világklasszis basszbariton, menten azt gondolnánk, hogy popsztár a fülbevalós, tetovált, lógó ülepű gatyás, klasszikus „latinszerető” mosolyú Erwin Schrott.
Uruguay legkelendőbb kulturális exportcikke az 1972-ben Montevideóban született operaénekes. Kisfiúként elbűvölte a klasszikus zene, így opera-előadások gyermekkórusaiban énekelt és zongorázott, majd felvették a helyi konzervatóriumba. A műfaj rajongói akkor ismerték meg basszbariton hangját, amikor 1998-ban megnyerte a Plácido Domingo által életre hívott Operaliát. A Nemzetközi Énekversenyen aratott győzelme után (1998) Erwin Schrott a legfontosobb operaházak színpadain, Milánóban, Bécsben, Berlinben vagy Párizsban valóságos szupersztárként aratja zajos sikereit. Alkatához a nagy Mozart-szerepek (Don Giovanni, Leporello, Figaro) különösen közel állnak. Igen fiatalon került a nemzetközi érdeklődés középpontjába, 28 évesen debütált a Metropolitan Operában. Villámgyors karrierje szédítő magasságokba repítette, olyan helyeken lépett fel, mint a Scala, a Met, a párizsi Opéra National, a Wiener Staatsoper, a Covent Garden vagy a Buenos Aires-i Teatro Colón.
A világhírű operaénekes, Erwin Schrott egy varázslatos utazásra, a tangó és a latin-amerikai zene világába invitálja hallgatóságát. Buenos Airesbe, ahol a tangókat és milongákat más népszerű dallamok társaságában ma is az utcán játsszák és éneklik. A Rojotango érdekes és ötletes programja Astor Piazzolla és Pablo Ziegler tangóit, valamint argentin és brazil népdalokat kínál Erwin Schrott érzékien sötét hangjának segítségével.
A Rojotango című album két éve nagy siker volt, a német zenekritikusok 2012-ben e lemeznek ítélték a „Klasszikusok határok nélkül“ kategória Echo Klassik-díját, melyet joggal tartanak az európai Grammy-díjnak.
.
Havasi_Életre kelt szimfóniaCím: Életre kelt szimfónia : Egy hihetetlen zenei utazás története
Szerző/előadó: Havasi Balázs
Kiadás: Havasi Entertainment Zrt., 2014
Információhordozó: nyomtatott anyag  (DVD + CD melléklettel)
.
A 11 platinalemezzel rendelkező modern klasszikus zeneszerző és zongoraművész HAVASI, akinek a koncertjeit a televíziós közvetítéseknek köszönhetően az elmúlt években több mint 200 millióan látták világszerte, egy különleges zenei utazásra invitálja az olvasót, mely hagyomány és innováció egyedülálló ötvözetéből született meg.
A több mint 100 oldalas képeskönyv CD melléklete HAVASI legújabb zenei albuma (Második felvonás c. zenei album), amely a nagysikerű „Symphonic” világsztárokkal elkészített folytatása, míg a DVD melléklet többek között a 2013. augusztus 20-án forgatott tűzijáték koncertfilm premierjét is tartalmazza.
A különleges kiadvány az Arénában idén kétszer is látható zenei produkció történetét mutatja be képekben, zenében és filmen.
..
CD melléklet
HAVASI Symphonic II.
.
Zene: HAVASI
Hangszerelés: Pejtsik Péter
A Hello Miss Dawn és az Altató szövegét Hajós-Dévényi Kristóf írta.
.
01. Ó, Szent István
02. Ad Martem
03. The Unbending Chinese Tree
04. Poros út
05. Hello Miss Dawn
06. The Storm (közreműködik: Lisa Gerrard)
07. Rise of the Instruments (közreműködik: Tina Guo, Pejtsik Péter)
08. Voices of Change (közreműködik: Harlem Gospel Choir, Radics Gigi)
09. Waving Flags
10. Tavaszi Szél
11. Altató
.
Közreműködők
Budafoki Dohnányi Zenekar
Budapesti Akadémiai Kórustársaság, karmester: Pejtsik Péter
Lisa Gerrard – ének (6)
Tina Guo – cselló (7)
Harlem Gospel Choir (8, 9)
Andreiszki Judit – ének (1, 4, 6, 10, 11)
Csiszár Ferenc – gitár (1, 8, 9)
Endi – dobok (2, 6-10)
Frey György – basszusgitár (8, 9)
Hajós-Dévényi Kristóf – ének (5)
Kiyo-Kito Taiko – japán dobok (6, 10)
Pejtsik Péter – cselló (7), hegedű (9, 11), furulya (6)
Proksza-Imhof Krisztina – ír hegedű (9)
Radics Gigi – ének (8, 9)
Szabó Dániel – ír furulya (2, 8, 9)
Szirtes Edina „Mókus” – hegedű (10) ének (2, 4)
Szokolay „Dongó” Balázs – duda, furulya (9, 10)
Takács Márton – ütőhangszerek (1)
Vincze Miklós – ének (2)
Antonia Wernig – ír duda, ír hegedű (11)
Égető Emese, Orbán Johanna, Paár Julianna, Soós Réka, Tímár Sára – népi ének (1, 10)
Yunnan Province Art Group: Ren Junyu, Qian Ying, Cha Dixia – tradicionális kínai hangszerek (3)
Z-Drums: Géra László, Markos Miklós, Perger István, Schneider Szilveszter – latin ütőhangszerek (9)
.
DVD melléklet
A 2013. augusztus 20-án forgatott tűzijáték koncertfilmje mellett a HAVASI Symphonic Aréna Show koncertvideói, különleges werkfilmek, valamint a hatalmas nemzetközi sikert arató Tavaszi szél – Kultúrák hídja szimfónia, a New-Yorkban forgatott Voices of Change, illetve a legújabb Rise of the Instruments videoklip is megtalálható.

könyv
191015db
cd
4690db
dvd
5964db
diafilm
1517db
kotta
181db
hangoskönyv
1240db

vissza a teljes verzióra

to top