Zöld sarok : zöld-könyv-ajánló

Ebből a beszélgetőkönyvből megtudhatjuk, mit jelent Jane Goodall számára a remény, hogy segítette élete során a természetért folytatott küzdelmeiben. Azt akarja megértetni velünk, hogy a kicsi tettek is igazi fordulatokhoz vezethetnek. Reményt adnak a továbblépéshez a New York-i és a nagaszaki Túlélő Fák, a 2000 éves magból sarjadt Matuzsálem, Kék és Sárga, akikkel sikerült egy madárfajt megmenteni.

Felidézi gyermekkora néhány eseményét, Gombéban a csimpánzok megfigyelésével töltött idejét. Megismerjük példaképeit, kedvenc olvasmányait, szeretett családtagjait, azokat az eseményeket és embereket, akiknek a hatására világhírű természettudóssá vált.

Olvashatunk a „Rügyek és gyökerek” nevű ifjúsági csoportok munkájáról, „tántoríthatatlan lelkű”, testi fogyatékossággal élő emberek elképesztő, példa értékű tetteiről.

Az ajánlót Jane Goodall soraival zárom: „Kérve kérlek, ne hárítsd a kihívást, ösztönözd és segítsd a környezetedet, töltsd be szereped! Keress okokat a reményre és azok vezéreljenek!”

könyv
191015db
cd
4690db
dvd
5964db
diafilm
1517db
kotta
181db
hangoskönyv
1240db

vissza a teljes verzióra

to top