Zöld sarok: zöld-könyv-ajánló

Dóra Melinda Tünde: Zöldségszerelem

Az írónő több, mint 10 éve termeszt zöldségeket. Közben többször elgondolkodott azon, hogy megéri-e kerti munkával tölteni az idejét. Honnan származnak a bolti zöldségek? Biztonságosan fogyaszthatók-e? Mennyire fenntartható módon történik a zöldségtermesztés nagyüzemi szinten? Ezekre a kérdésekre válaszokat keresve született meg ez a könyv.

A rengeteg színes képpel, táblázattal illusztrált mű első részében arról olvashatunk, miért fontosak a zöldségek a táplálkozásunkban, milyen összetevőiket ismerjük, milyen hatással bír a klímaváltozás az élelmiszereinkre, milyen növényvédő szerek használatosak az EU-ban.

A könyv második felében zöldségenként részletezi, milyen tulajdonságok alapján lehet felismerni a friss, egészséges példányokat a boltban. Összehasonlítja, a kiskerti termesztést a nagyüzemivel. Leírja, milyen egészségügyi kockázata lehet a boltban vásárolt zöldségeknek. Bemutatja, hogy a nagyüzemi termesztéssel mekkora a klímalábnyoma az adott növénynek.

Ajánlom a könyvet azoknak, akik kertészkednek, és azoknak is, akik ezt nem tehetik meg, de fontos számukra, hogy az asztalra jó minőségű, vegyszermaradványoktól mentes zöldség kerüljön.

könyv
187460db
cd
4588db
dvd
5537db
diafilm
1471db
kotta
177db
hangoskönyv
1184db
to top