Zöld sarok: zöld-könyv-ajánló

Környezettudatos magatartással sokat tehetünk környezetünk, Földünk megóvásáért. Ehhez nyújt hasznos ismereteket, ötleteket ez a könyv.
Az első fejezet megismertet bennünket – gyerekek számára is érthető stílusban – az ökológiai lábnyom, a bioszféra, a biodiverzitás, a permakultúra, a fenntarthatóság, a megújuló energiaforrások, a környezettudatos életmód fogalmával.
A következő részben az otthonunkban alkalmazható környezetbarát megoldásokat veszi sorra: a tisztítószerektől kezdve, a korszerű fűtésrendszereken keresztül, a mosható pelenkáig.
A kert című fejezetben megismerhetjük a komposztálás feltételeit, eszközeit, pozitív hatásait. A közösségi kertek, a gyerekekkel végzett kertészkedés előnyei, a balkonkertek lehetőségei, természetes növényvédelmi módszerek kerülnek bemutatásra.
Az Ökotippek című rész az újrahasznosításhoz, közlekedéshez, étrendhez ad ötleteket, és ismerteti a különböző ökocímkéket.
Az utolsó fejezet a természetközeli életmódhoz, kirándulásokhoz ad tippeket. Olyan játékok leírását olvashatjuk itt, amelyeket a túrák során gyűjtött termésekkel játszhatunk.
A rengeteg színes képpel illusztrált kötetben bárki találhat a mindennapi életben használható, környezettudatos ötleteket. Ha csak párat próbálunk ki a javaslatokból, máris tettünk néhány lépést környezetünk védelméért.

 

Lelőhely: 504 Ö 17 Zöld sarok

könyv
191951db
cd
4690db
dvd
6036db
diafilm
1527db
kotta
181db
hangoskönyv
1246db

vissza a teljes verzióra

to top