Internetszolgáltatás

Bemutatkozás

Széchenyi István Városi Könyvtár internet-hozzáférést biztosít olvasói számára a Pócsi utcai főépületben és a Bánfalvi fiókkönyvtárban. Könyvtárunk főépületében az első emeleten az Olvasótermen át megközelíthető Internet teremben, valamint a gyermekkönyvtárban van lehetőség internet használatra.
Az internet teremben jelenleg 10 számítógép áll rendelkezésre. A számítógépek használata 16 éves kor feletti, regisztrált vagy beiratkozott olvasók számára 30 perc időtartamig ingyenes. Wi-Fi csatlakozásra beiratkozott olvasóink számára az olvasóteremben, a helytörténetben és a szakirodalomban van lehetőség.

Szolgáltatások

Internethasználat
Nyomtatás
Szkennelés
Adó Jogtár Plusz adatbázis
Az egyes szolgáltatások díjtételeit a Könyvtárhasználati szabályzat 2. sz. függeléke tartalmazza.

Szabályzat

Internethasználati szabályzat

A Széchenyi István Városi Könyvtár közösségi internet-hozzáférést biztosít olvasói számára.

Könyvtárunk főépületében az olvasóteremben, valamint a gyermekkönyvtárban van lehetőség számítógép használatra. Wi-Fi internetcsatlakozás hozott géppel (olvasóterem, helytörténet, szakirodalom részlegekben) könyvtári tagsággal – olvasói azonosítást követően – ingyenes.

Az olvasótermi számítógépek használatának díja: beiratkozási díj megfizetése mellett naponta az első 30 perc ingyenes. A 30 perc ingyenes géphasználat kizárólag az adott napra szól, másik napra nem vihető át. Minden következő 30 perc 200 Ft.

A regisztrációval rendelkező olvasók csak napi 30 percig használhatják ingyenesen a gépeket, további géphasználathoz beiratkozás szükséges.

16 év alatti beiratkozott olvasóink részére a Gyermekkönyvtárban biztosítunk internetezési lehetőséget, számukra is az első 30 perc ingyenes, minden következő 30 perc 200 Ft.

Az internethasználat módja

 • Az olvasó a könyvtárosnál bejelentkezik
 • A napi első 30 perc használata ingyenes.
 • A második 30 perctől kezdődően fizetni kell, ezt az összeget előre kell befizetni a könyvtárosnál.
 • A 30 perc elteltével, amennyiben előzetesen befizetés nem történt, a program kilépteti az olvasót és az addigi munkája eltűnik.
 • A felhasznált időkeret a képernyő bal alsó sarkában jelenik meg, amelyet érdemes figyelemmel kísérni.
 • A program a befizetett összeget tárolja és ez felhasználható a legközelebbi látogatáskor.

A számítógépes munka elkezdése előtt a gépekre telepített szoftver kérni fogja a felhasználói nevet és a jelszót.

Felhasználói név: az olvasójegy vonalkódja (számjegy, szóközök nélkül)
Jelszó: születési dátum folyamatosan beírva, pontok, szóközök nélkül (19390526 formában)

 • A számítógépeket érvényes könyvtári tagsággal rendelkező, 16 év feletti olvasóink önállóan vehetik igénybe. 16 év alatti olvasóink az internetes gépeket a gyermekkönyvtárban használhatják
 • A számítógépeken az operációs rendszer és az internetböngésző telepítve van. Ezeken a programokon kívül tilos egyéb alkalmazást telepíteni, futtatni, illetve a beállításokat módosítani.
 • Ha üzemzavart észlel, kérjük jelezze a könyvtárosoknak.
 • Kérjük az általános könyvtári viselkedési szabályok betartását (tilos az étel-ital fogyasztás és a mobiltelefon használat), és a berendezések, értéktárgyak védelmét.
 • A számítógépeket tilos üzleti célú tevékenységre, törvénybe ütköző cselekményekre – különös tekintettel bizonytalan eredetű digitális formátumú hangzó- és videóanyagok, számítógépes szoftverek letöltésére –, mások munkájának zavarására vagy akadályoztatására használni. Továbbá kérjük a közízlést sértő tartalmak (pl. vallási, etnikai, politikai vagy más jellegű érzékenységet sértő, valamint pornográf oldalak) és fájlcserélő oldalak (pl. torrent) látogatásának elkerülését.
 • A szabályok megsértése a szolgáltatásból való kizárást vonja maga után.

Kellemes időtöltést kívánunk!

könyv
184308db
cd
4455db
dvd
5271db
diafilm
1459db
hanglemez
2509db
hangoskönyv
1138db
to top